LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

"Most Popular in Televisions" -> "Πιο δημοφιλείς τηλεορασεις"

Δηλαδη αυτες των οποιων τα αντιστοιχα τεστ εχουν επισκεφτει πιο πολλοι. Καμια σχεση με καλυτερες η οτιδηποτε αλλο.

Δεν πας να ρωτησεις να σου πουν οσοι γνωριζουν το αντικειμενο (τεχνικοι , καταστηματα πωλησης ηλεκρονικων οχι πολυκαταστηματα η αλυσιδες) για τις τηλεορασεις του review και εδω ειμαστε να τα συζητησουμε παλι
Στα λεφτα τους ειναι οι καλλιτερες
Εχεις να προτεινεις ΚΑΜΙΑ καλλιτερη απο την toshiba η την panasonic στα λεφτα τους ?

καταλαβα αν δουμε τα τελευταια Post του energy ολο ανοησεις γραφει αμα σε εχει καλυψει no problem :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

πολυ αναμμενος ηρθε αυτος

να πω οτι εχω lcd η θα με π@δ@ξει?

Υπαρχουν αναδουλειες τελευταια σε συγκεκριμενες εταιρειες και πρεπει να ανεβουν οι πωλησεις.

Μαλιστα δεν θα μου κανει εντυπωση αν στελνει και αυτος μηνύματα σε μελη που ψαχνουν για νεα τηλεοραση οπως εκαναν και καποιοι αλλοι. Προτειναν συγκεκριμενη μαρκα μαλιστα απο οτι εμαθα απο σποντα.

Μαλιστα δεν θα μου κανει εντυπωση αν στελνει και αυτος μηνύματα σε μελη που ψαχνουν για νεα τηλεοραση οπως εκαναν και καποιοι αλλοι. Προτειναν συγκεκριμενη μαρκα μαλιστα απο οτι εμαθα απο σποντα.

Άσχετο με οποιαδήποτε μάρκα τηλεόρασης.......οποιοδήποτε μέλος........οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ μελών....

Γιάννη ... η πληροφορία αυτή μου κινεί το ενδιαφέρον....

....φυσική είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων με pm μεταξύ των μελών....όλοι μας το κάνουμε...ιδιαίτερα εσείς οι παλαιότεροι...και γνωστότεροι του forum...

...φυσικό είναι κάποιοι να τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής από την διαχείριση του forum...λόγω της πιθανής εμπλοκής τους, επαγγελματικά, στην αγορά των ηλεκτρονικών...για την προστασία των αφελών μελών..

...αλλά το να διακινείτε το περιεχόμενο των pm των 'επικίνδυνων' μελών....μεταξύ ορισμένων...δεν νομίζω ότι είναι ιδανικό....

Όταν κάποιος θεωρείται 'επικίνδυνος' και υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό θα πρέπει να δημοσιοποιείται το γεγονός....αλλιώς οι αφελείς ...από που θα προστατευθούν....???

'Αμα στείλω ένα pm σε κάποιον {π.χ. σε εσένα, στoν Κώστα (akren), στον Χρήστο (GeoGeoGeo), στον Γιώργο (g10rg0s), στον Βασίλη (vasdar)...κ.λ.π παλαιά μέλη}......

.....με χλευαστικά σχόλια για κάποιον από....

....εσένα, τoν Κώστα (akren), τον Χρήστο (GeoGeoGeo), τον Γιώργο (g10rg0s), τον Βασίλη (vasdar)...κ.λ.π παλαιά μέλη.......

....φυσικό είναι να το συζητήσετε και να μαθευτεί μεταξύ σας, λόγω πιθανών φιλικών σχέσεων και εκτός forum....

Αλλά όταν λες ......ότι κάποιος πλασάρει μέσω pm ηλεκτρονικά είδη σε αφελείς...... και το έμαθες από σπόντα ......τότε τα πράγματα αλλάζουν.....

Μπορεί να κατάλαβα λάθος το περιεχόμενο του μηνύματος σου....γι' αυτό....θα παρακαλούσα για κάποιες διευκρινήσεις / διορθώσεις μου...προς αποφυγή παρεξηγήσεων...και λανθασμένων συμπερασμάτων.

Last edited:

Κανενα μελος δεν ειναι "αφελες" να αγοραζει οτι του πασαρουν. Απλως δεν θεωρω σωστο καποιοι να συμπεριφερονται σαν "πλασιε".

Δεν θελω να επεκταθω γιατι δεν εχω στοιχεια περα απο καποιες σποραδικες αναφορες στις οποιες δεν εχουν αναφερθει συγκεκριμενα ονοματα.

Με λιγα λογια εχω ενδειξεις και οχι αποδειξεις.

Δεν θελω να επεκταθω γιατι δεν εχω στοιχεια περα απο καποιες σποραδικες αναφορες στις οποιες δεν εχουν αναφερθει συγκεκριμενα ονοματα.

Με λιγα λογια εχω ενδειξεις και οχι αποδειξεις.

Γιάννη ..δεν ρωτάω να μας πεις ποιοί είναι πλασιέ....ασφαλώς δεν είναι κανένας αφελής να πάρει γουρούνι στο σακί....

Το ερώτημα μου είναι σαφές..... και αφορά την διακίνηση του περιεχομένου των pm...μεταξύ μελών...το ερώτημα προήλθε από το δικό σου μήνυμα.....και τις δικές σου πληροφορίες...

Αφού αναφέρεσαι σε κάποιους που έστελναν μηνύματα σε μέλη - υποψήφιους αγοραστές και πλάσαραν συγκεκριμένη τηλεόραση ..... ....αυτό δεν είναι ένδειξη....είναι απόδειξη!!!

Αν αυτή η αναφορά και αναδρομή σου.... δεν αφορά ανταλλαγή pm,....μεταξύ των μελών....τότε λυπάμαι για την αντίληψή μου και δηλώνω αδυναμία κατανόησης των γραφόμενών σου...για την οποία ανικανότητα μου ζητάω συγνώμη...

Όταν λες σποραδικές αναφορές...αναφέρεσαι σε post στα διάφορα νήματα....ή σε pm που λαμβάνεις από μέλη...???

...για παράδειγμα....

.....άλλο είναι οι δικές μου...σποραδικές αναφορές...για το value for money της ΡΧ80....και το πόσο ευχαριστημένος είμαι....

...και άλλο είναι να αρχίσω να στέλνω pm σε μέλη....πάρτε ΡΧ80 ....πάρτε ΡΧ80....

...εγώ αν λάβω pm από πλασιέ θα το κοινοποιήσω...για να το μάθουν και οι άλλοι για να φυλάγονται.

Από τη μία λες...με σιγουριά, ότι κάποιοι πλασάραν τηλεοράσεις σε υποψήφιους αγοραστές...και από την άλλη.....

'Δεν θελω να επεκταθω γιατι δεν εχω στοιχεια περα απο καποιες σποραδικες αναφορες στις οποιες δεν εχουν αναφερθει συγκεκριμενα ονοματα.'

Εγώ πάντως πιστεύω ότι, αν δεν σε ρώταγα για τους σίγουρους πλασιέ που είπες αρχικά.....δεν θα απαντούσες....ότι δεν έχω στοιχεία

Last edited:

Προς το παρον δεν εχω να προσθεσω τιποτα σε αυτα που ειπα παραπανω.

Εν καιρο θα φανει αν ειχα δικιο στα λεγομενα μου.

Υπαρχουν αναδουλειες τελευταια σε συγκεκριμενες εταιρειες και πρεπει να ανεβουν οι πωλησεις.

Αληθεια για πες μας να μαθουμε και μεις :idea: , οσο για μενα γραφω και στο avsite με ελαχιστα ποστς προτεινω να ριξεις μια ματια στο Nickname ****** καθως και στο ****** στο ιδιο ονομα και μετα να σκεφτεις πολυ καλα τι μπαρουφα ξεστομισες:rifle:

Οσο για τις τηλεορασεις ακομα crt εχω αυτες τις μερες παω να παρω px80 το θεμα ειναι ακομα και στις μερες μας υπαρχουνε μερικοι καλοι καταστηματαρχες , ειχα σκοπο να δωσω λεφτα για tv πανω απο 1700 ευρω αλλα ο ιδιος μου προτεινε την συγκεκριμενη τηλεοραση και οχι μονο με απετρεψε να δωσω παραπανω λεφτα για να παρω την pz80 αλλα μου την εκανε επiδειξη μπροστα μου για μια ωρα , χωρια μου εξηγησε γιατι δεν πρεπει να παρω 1080p και φυσικα το οπτικο αποτελεσμα που ειχα δει εκατονταδες τηλεορασεις με εντυπωσιασε .

Last edited by a moderator:

Αληθεια για πες μας να μαθουμε και μεις :idea: , οσο για μενα γραφω και στο avsite με ελαχιστα ποστς προτεινω να ριξεις μια ματια στο Nickname vasses καθως και στο ps3 forums.gr στο ιδιο ονομα και μετα να σκεφτεις πολυ καλα τι μπαρουφα ξεστομισες:rifle:

Μερικοι μοιαζετε με το λιακοπουλο με τις θεωριες που πλαθετε, οι πωλητες ΠΟΤΕ δεν μιλανε σε επιθετικο τονο και ουτε προσπαθουν να σε πεισουνε μεσω νετ .
Απλα μερικοι στερουμενοι επιχειρηματολογιας εχετε χασει καθε μετρο λογικης σκεψης.

Οσο για τις τηλεορασεις ακομα crt εχω αυτες τις μερες παω να παρω px80 το θεμα ειναι ακομα και στις μερες μας υπαρχουνε μερικοι καλοι καταστηματαρχες , ειχα σκοπο να δωσω λεφτα για tv πανω απο 1700 ευρω αλλα ο ιδιος μου προτεινε την συγκεκριμενη τηλεοραση και οχι μονο με απετρεψε να δωσω παραπανω λεφτα για να παρω την pz80 αλλα μου την εκανε επiδειξη μπροστα μου για μια ωρα , χωρια μου εξηγησε γιατι δεν πρεπει να παρω 1080p και φυσικα το οπτικο αποτελεσμα που ειχα δει εκατονταδες τηλεορασεις με εντυπωσιασε .

... εχω και LCD (εξοχικο) και plasma (Αθηνα)... Στο εξοχικο πηρα κατι φθηνο και Αθηνα σαν "βασικη" μου την plasma PX80 επειδη ΔΕΝ ειμαι τηλεορασακιας για να μην μου φυγουν λεφτα σε κατι που χρησιμοποιω 1ωρα την ημερα... Ετσι μεχρι 1000ευρω που ηθελα να δωσω για 37αρα ηταν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
Αν ημουν ομως αποκλειστικα τηλεορασακιας και ηθελα καμια 50/52αρα για HD, dvd, TV ταινιες, κλπ... LCD θα επαιρνα... εχουν πολυ πιο εντυπωσιακη εικονα. Μπορει να μην ειναι πιο σωστη... αλλα οταν βλεπω ταινιες, θελω να διασκεδαζω και οχι να μετρω θερμοκρασιες χρωματων και φασματα... ετσι το πιο εντυπωσιακο εχει μεγαλυτερο WOW factor... και γουσταρω περισσοτερο...

Last edited by a moderator:
Φίλοι energy και Trisalon, σας παρακαλώ η αντιπαράθεση να σταματήσει εδώ. Αυτή θα είναι η 1η και τελευταία προειδοποίηση που σας κάνω. Ηδη διαγράφηκαν 2 μηνύματά σας, που ήταν άσχετα με το θέμα και αφοροιύσαν καθαρά προσωπική σας διαμάχη, όπως επίσης έγιναν edit και κάποια μηνύματα.
το θέμα είναι sticky και σας παρακαλώ η συζήτηση να συνεχιστεί επί του θέματος.
Σας ευχαριστώ και καλό σας απόγευμα -bye-

Μια τηλεόραση για όλες τις χρήσεις (κινηματογράφος - bluray, παιχνιδομηχανές - wii,playstation, και τηλεοπτικό πρόγραμμα) όσον αφορά στην επιλογή της τεχνολογίας κλίνει σαφώς προς κάποια ανάμεσα σε plasma και lcd? Γενικότερα οι plasma είναι πιο ευαίσθητες κατα κάποιο τρόπο? Είναι "κρίμα", αν μπορούμε να το πούμε κι έτσι, να πάρεις μια Kuro και να τη βάλεις να κάνει όλα αυτα (πχ. να παίζεις και ps3 σ'αυτή)? Παιχνιδομηχανές και pc δεν ενδείκνειται για plasma tv's? Μπορείτε να με διαφωτίσετε καθόλου παρακαλώ με κανένα link ή με καμιά άποψη? thanx!!!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Μια τηλεόραση για όλες τις χρήσεις (κινηματογράφος - bluray, παιχνιδομηχανές - wii,playstation, και τηλεοπτικό πρόγραμμα) όσον αφορά στην επιλογή της τεχνολογίας κλίνει σαφώς προς κάποια ανάμεσα σε plasma και lcd? Γενικότερα οι plasma είναι πιο ευαίσθητες κατα κάποιο τρόπο? Είναι "κρίμα", αν μπορούμε να το πούμε κι έτσι, να πάρεις μια Kuro και να τη βάλεις να κάνει όλα αυτα (πχ. να παίζεις και ps3 σ'αυτή)? Παιχνιδομηχανές και pc δεν ενδείκνειται για plasma tv's? Μπορείτε να με διαφωτίσετε καθόλου παρακαλώ με κανένα link ή με καμιά άποψη? thanx!!!!!!!!!!!!

τοσα εχουν γραφτει για τις 2 τεχνολογιες αν ψαξεις θα βρεις απαντησεις και τοσα μοντελα εν συντομια

Plasma

αντιθεσεις μεχρι 30000
χρωματικη παλετα 16 Bit
χρονος αποκρισης 00,1
γωνια θεασης απεριοριστη

Ολα αυτα παραπεμπουνε σε καλιτερη ποιοτητα μαυρου , ζωντανων χρωματων καλλιτερη θεαση πιο ζωντανη κινηση στις γρηγορες εναλλαγες εικονας (οχι ghosting)
Υπαρχει το burn in φαινομενο αλλα πολυ δυσκολα συμβανει πλεον με σωστη χρηση μια Plasma αντεχει παρα πολλα χρονια χωρις προβλημα

LCD

contrast μεχρι 2000
χρωματικη παλετα 10 bit
χρονος αποκρισης 2 ms
Γωνια θεασης 178

Εχουνε συν οτι ειναι πιο φιλικες στην συνδεση με pc , δεν εχουνε burn in φαινομενα , ειναι πιο φωτεινες απο τις plasma

Με βαση αυτα χαρακτηριστικα αν δεν αλλαξει η τεχνολογια μια καλη plasma θα ειναι ανωτερη ποιοτικα σε εικονα απο την ακριβοτερη lcd δεν εχει να κανει με την τιμη που πολλες φορες δεν αντιπροσωπευει αυτο που πληρωνει καποιος

Και οι 2 τεχνολογιες κανουνε για τα παντα βεβαια το καλυτερο που εχεις να κανεις να επισκευτεις καποιο εξειδικευμενο μαγαζι εικονας και ηχου να τεσταρεις απο κοντα και τις 2 τεχνολογιες ωστε να καταληξεις τι θες

Last edited:
Trisalon, άλλο είναι το ερώτημά μου ουσιαστικά! Συμφωνώ ότι οι plasma έχουν κάποια ατού αξεπέραστα από τις lcd! Το ερώτημα είναι: Προσανατολίζονται προς κινηματογράφο περισσότερο? Επιβαρύνονται σα πάνελ από τη σύνδεση με pc και παιχνιδομηχανές λόγο της τεχνολογίας του πάνελ ή αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται να με απασχολεί? Ως προς την εικόνα τις έχω λύσει τις απορίες μου! Ως προς τη χρήση προβληματίζομαι. Και για να κάνω κάπως υπερβολικό το ερώτημά μου, θα τη χαλάσω τη plasma αμα τη συνδέω και καμία φορά με pc ή αμα παίζω και playstation σ' αυτή? (ακίνητες εικόνες από menu κλπ.)

Και για να κάνω κάπως υπερβολικό το ερώτημά μου, θα τη χαλάσω τη plasma αμα τη συνδέω και καμια φορα με pc ή αμα παίζω και playstation σ' αυτή? (ακίνητες εικόνες από menu κλπ.)

θα μιλησω για την PX80,70 και θα σου πω κατηγορηματικα οχι

αυτο ειναι απο την πειρα την δικια μου και απο ενα φιλο που πηρε την PX80.

:grandpa:....
Είμαι περίεργος ποιος του την πρότεινε.....:flipout::flipout:

....-bye-

απλα ειχε δει την δικη μου και του αρεσε και πηρε την PX80 χωρις καν να με ρωτησει.....ο αχρηστος.
καποια στιγμη ηλθε σπιτι και μου ειπε οτι πηρε τηλεοραση και οτι η δικια του παιζει καλυτερα.
φυσικα μονο που δεν σφαχτηκαμε:argue: αλλα οταν εγινε το καθιερωμενο πλεον τραπεζι για τα καλοριζικα,ειδα μπροστα μου την PX80 live πλεον και τον φιλο μου με εαν σαρδονιο χαμολελο :D στο προσωπο του.
τον στολισα βεβαια με τα καταλληλα κοσμητικα που ταιριαζουν σε αυτες τις περιπτωσεις και συνεχισαμε το φαγοποτι.:flipout::flipout: