Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Με εξαίρεση δυο τρεις ασθένειες στις οποίες οι χαμπουργεροφαγοι έχουν μικρότερη προδιάθεση, τα προιόντα του φαστ φουντ έχουν είτε ξεκάθαρη σχέση αίτιου-αποτελέσματος, είτε δρά ώς προδιαθεσικός/επιβαρυντικός παράγοντας, είτε δεν έχει καμία άμεση σχέση. Έμμεση έχει σε αρκετές μέσω της κακής φυσικής κατάστασης που συνοδεύεται συνήθως.

Αλλά αυτά είναι γνωστά...

images

.....

Προς το παρόν VaSiLiS-T ηρέμησε σε παρακαλώ. Δεν μιλάς ούτε στο τηλέφωνο, ούτε δια ζώσης με τον κολλητό. Γράφεις σ' ένα δημόσιο φόρουμ με κανόνες που γνωρίζεις πολύ καλά. Δεν χρειάζονται τέτοιες εκρήξεις. Και το δίκιο σου χάνεις και τα μηνύματά σου τροποποιούνται.

μας σπάσατε τά νεύρα μα την ΠΑΝΑΓΊΑ !!!

ΠΑΝΤΕ ΡΕ ΑΛΛΟΥ

άμα δεν θέλετε

τραβάτε στα βουνά με τους οικολόγους

και αφήστε μας με τους τους τοξικομανείς και τους πακιστανους

που παρεμπιπτόντως είναι μιά χαρά παιδιά μπροστά στους σωστούς υγιεινούς καθώς πρέπει κλαιν μαιν ευρωΠΕΟΥΣ

ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΡΕ ΔΡΟΜΟ

έχω στραβώσει χοντρά

πρωτιμώ ΦΑΣΙΣΜΟ στα ίσα τυπου μουσολίνι παρα π@@@ τυπου αμεριka way

Ρε συ μην τρελαινεσαι....αφου τα ειπαμε..

Τοσες σελιδες εχει το θεμα.

Ειπαμε οτι το ρημαδι το τσιγαρο ειναι ιδαιτερη περιπτωση , οχι κατ'αναγκη γιατι ειναι βλαβεροτερο απο το χαρμπουγκερ η δεν ξερω εγω τι αλλο , αλλα γιατι επιδρα και σε αλλους.
Το λιγοτερο που πρεπει να γινει (το απολυτως αναγκαιο δηλαδη ) ειναι κατανοηση μεταξυ καπνιστων και μη ...και οχι τετοια ξεσπασματα.

εμένα γιατί μου το απαγορεύεται ?

μου εξηγει απλά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ κάποιος ?

Γιατί απλούστατα η ελευθερία σου σταματάει εκεί όπου ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορείς να έχεις στην διαπασών το στερεοφωνικό στις 3 το βράδυ και να στριγκλίζεις στο μπαλκόνι. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορείς να κατεβάσεις ένα μπουκάλι βότκα και να οδηγήσεις.
Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορείς να τρέχεις με 80 μέσα στα στενά.

Γιατί όταν βρίσκομαι σε έναν δημόσιο χώρο , σε έναν χώρο που έχω δικαιωμα να βρίσκομαι ίδιο με το δικό σου να βρίσκεσαι εκεί, δεν γίνεται να επιβαρύνεται η υγεία μου (και είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ για να τελείωνουμε με αυτό) από το τσιγάρο σου.
Η επιλογή σου να καπνίζεις παντού και όπου θές είναι υποδεέστερης ισχύς απο το συνταγματικό δικαίωμα μου στην υγεία.

Με εξαίρεση δυο τρεις ασθένειες στις οποίες οι καπνιστές έχουν μικρότερη προδιάθεση, τα προιόντα του καπνού έχουν είτε ξεκάθαρη σχέση αίτιου-αποτελέσματος, είτε δρά ώς προδιαθεσικός/επιβαρυντικός παράγοντας, είτε δεν έχει καμία άμεση σχέση. Έμμεση έχει σε αρκετές μέσω της κακής φυσικής κατάστασης που συνοδεύεται συνήθως.

Αλλά αυτά είναι γνωστά...

Όπως αποδεικνύεται αγαπητέ Alex δεν είναι και τόσο γνωστά...

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Προς το παρόν VaSiLiS-T ηρέμησε σε παρακαλώ. Δεν μιλάς ούτε στο τηλέφωνο, ούτε δια ζώσης με τον κολλητό. Γράφεις σ' ένα δημόσιο φόρουμ με κανόνες που γνωρίζεις πολύ καλά. Δεν χρειάζονται τέτοιες εκρήξεις. Και το δίκιο σου χάνεις και τα μηνύματά σου τροποποιούνται.

καλά πάω για τσιγάρο :flipout:

καληνύχτα

-bye-

Μα δεν μπορεί σοβαρα να μου συγκρίνεις την διατροφή με το κάπνισμα...

Το ένα είναι και αυτό βλαβερό ναι. Αλλα επιρεάζει μόνο εσένα. Αν πάμε να φάμε μαζί και φαω εγώ λίπος τηγανισμένο σε λίπος, εσένα δεν θα σε βλάψει καθόλου.
Η επιπτώσεις του αφορούν μόνο έμενα.

Το κάπνισμα βγάζει καπνό. Καπνό που εκτός απο σένα που σου αρέσει, θα τον αναπνεύσω και εγώ. Και εμένα δεν μου αρέσει. Αν κάπνιζες και ο καπνός έμενε όλος σε σένα δεν θα υπήρχε θέμα. Αλλά δεν λείτουργούν έτσι τα πράγματα. Συνήθως μάλιστα ο δίπλα τρώει και τον καπνό απο το τσιγάρο όσο αυτό καίγεται μόνο του στο τασάκι...

Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι. Πολύ φιλικά μιλάμε εδώ και τουλάχιστον εγώ δεν έχω προσβάλει ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο εδώ. Απαντώ στις ερωτήσεις σου όσο πιό απλά και κατανοητά μπορώ γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την αιτία της τόσο έντονης αντίδρασης μερίδας καπνιστών.

Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά η υπόθεση της απαγόρευσης σε τέτοιο βαθμό που έδειξαν τα γραπτά μου , ήθελα να δω αντιδράσεις απέναντι σε τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά
συμπεριφορά η οποία συνάδει με τη τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά της απαγόρευσης

είναι ακριβώς το ίδιο !

Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά η υπόθεση της απαγόρευσης σε τέτοιο βαθμό που έδειξαν τα γραπτά μου , ήθελα να δω αντιδράσεις απέναντι σε τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά
συμπεριφορά η οποία συνάδει με τη τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά της απαγόρευσης

είναι ακριβώς το ίδιο !

Δεν ειναι το ιδιο.

Και τι αντιδρασεις περιμενες ? Αφου ξερουμε οτι δεν τα εννοεις ...:flipout:

Αν τα ελεγες στην πραγματικη ζωη σε καποιον θα τα εννουσες.Τοτε πιθανοτατα και αυτος αν του ελεγες οτι θα του κοψεις τα αχαμνα να βουταγε το αδειο μπουκαλι μπυρας η το τασακι και να σε γονατιζε στο λεπτο..μα εκει θα φθασουμε ?? :flipout:

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

δεν είμαι τσαντισμένος νυσταγμένος ναι ..

δεν τσαντίστηκα λεπτό ...

Σκέψου να τσαντιζόσουν κιόλας......:flipout::flipout:

Θα ήθελα στενογράφο για να κάνω edit!!-bye--bye-

καταλήγοντας λοιπόν ( από πλευράς μου τουλάχιστον )

ότι ακρότητες ένθεν και ένθεν δεν έχουν νόημα και δεν βγάζουν πουθενά

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟ

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟ

Παν μετρον αριστο και τσιγαρο, δε συμβαδιζουν. Αλλιως παν μετρον αριστο για την ηρωινη, την κοκκα, κτλ κτλ...

τεσπα δε μπορω να καταλαβω γιατι θεωρεις ''τσαμπουκαλιδικο'' εναν νομο που προστατευει τα δικαιωματα του παθητικου καπνιστη. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.

Και οποιος θελει να καπνισει, μπορει να το κανει σε μερος οπου βλαπτει αποκλειστικα τον εαυτο του. Αυτο ειναι οντως αναφαιρετο δικαιωμα του καθε πολιτη.

Παν μετρον αριστο και τσιγαρο, δε συμβαδιζουν. Αλλιως παν μετρον αριστο για την ηρωινη, την κοκκα, κτλ κτλ...

Δεν θα το το τσιγαρο εβαζα στην ιδια ''κατηγορια'' με τα υπολοιπα , ειδικα τα σκληρα ναρκωτικα.

Δεν θα το το τσιγαρο εβαζα στην ιδια ''κατηγορια'' με τα υπολοιπα , ειδικα τα σκληρα ναρκωτικα.

Δεν ειπα οτι ειναι της ιδιας επικινδυνοτητας, απλα λεω οτι δε μπορεις να πεις ''παν μετρον αριστο'' για κατι βλαβερο, οπως το τσιγαρο. Η εκφραση ειναι αδοκιμη.
Η συγκριση με τα σκληρα ναρκωτικα ειχε στοιχεια υπερβολης, για να στηριξω το επιχειρημα μου.

Νομίζω οτι αν βγαίνει ένα συμπέρασμα απο το παρόν νήμα, είναι οτι η υπερβολή αποδυναμώνει τα επιχειρήματα (εκατέρωθεν) και δεν τα ενισχύει...

Θάνατοι με άμεση αιτιολογική σχέση με το τσιγάρο πολλοί. Με έμμεση επιβάρυνση προυπάρχουσας νόσου ακόμα περισσότεροι. Και άν εγώ ώς φοιτητής (έστω τελειόφοιτος) βασίζομαι στην θεωρεία των βιβλίων και όχι στην κλινική πράξη, υπάρχουν και άλλοι γιατροί στο φόρουμ να το επιβεβαιώσουν.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τις βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία. Χάνουμε την ουσία.

Η ουσία είναι αυτός ο νόμος έρχεται να εξυπηρετήσει μία ανάγκη. Την ανάγκη να μπεί ένα όριο στο κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους. Με πιό σαφή τρόπο απο την προηγούμενη απόπειρα. Ένα μέτρο που μεγάλο μέρος της κοινωνίας σιωπηλα αποζητούσε. Και κατα την γνώμη μου το κάνει με τον πιό ήπιο τρόπο που θα μπορούσε. Προβλέπει χώρους στα μεγαλύτερα, και δίνει την δυνατότητα σε μικρότερα να επιλέξουν χρήση.
Αλλού οι περιορισμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Καλως η κακώς δεν θα το σχολιάσω. Ο καθένας έχει την άποψη του.

Αλλά μέχρι να φτάνουμε σε ακρότητες του στύλ, θα σας φυσάμε τον καπνό στην μούρη, να μείνουν οι μεν (ή οι δε) σπίτια τους, να σηκωθούν να φύγουν κλπ είναι προσωπική μου άποψη τουλάχιστον αξιολύπητο. Στην τελική αν δεν μπορούμε να συζητήσουμε ήρεμα εδώ, που μόνο τα γραπτά έχουμε (ούτε τόνος φωνής, ούτε χειρονομίες/γκριμάτσες) και είμαστε και μορφωμένοι άνθρωποι, πως θα κάνουμε την οποιαδήποτε κουβέντα έξω?

Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και του αξίζει μία νηφάλια συζήτηση και όχι αυτό που συμβαίνει εδώ και μερικές σελίδες...

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

τεσπα δε μπορω να καταλαβω γιατι θεωρεις ''τσαμπουκαλιδικο'' εναν νομο που προστατευει τα δικαιωματα του παθητικου καπνιστη. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.

Και οποιος θελει να καπνισει, μπορει να το κανει σε μερος οπου βλαπτει αποκλειστικα τον εαυτο του. Αυτο ειναι οντως αναφαιρετο δικαιωμα του καθε πολιτη.

Εχεις κάτι να προσθέσεις γιά τα ´Νομιμα´και δηθεν παράνομα κυκλώματα πού προωθούν την Κοκαϊνη και τη Ηρωίνη??
Eιδικά η ´κόκα´κάνει θραύση και μεταξύ Μή-Καπνιστών...Μόνον στον εαυτό τους κάνουν Κακό??
Aν και ξέρω την απάντηση:Oλοι οι εθισμένοι σε άλλες ουσίες (και οσοι κάνουν Κατάχρηση Αλκοόλ και ειναι υπεράνω πάσης υποψίας)κάνουν κακό μόνον στον εαυτό τους..
Καινοφανής Θεωρία πού καμιά επιστημονική μελέτη δεν την υποστηρίζει.