Με αυτά που βλέπω νομίζω ότι ξεφεύγουμε, γι αυτό και σας γράφω την ερασιτεχνική μου άποψη.
Όπως και πολλοί άλλοι αναγνώστες και δυνητικοί αγοραστές της σειράς 7000, θέλω την τηλεόραση κυρίως για "ταπεινή" Nova, άντε και Action FPS (μέσω σύνδεσης με φορητό Η/Υ). Θα έπαιρνα τα πιο απλά μοντέλα (σειρές 2000-3000-5000 της LG) αλλά μ' αυτά που διαβάζω στο forum είπα να είμαι καλυμμένος για καμιά 10ετία. Παρήγγειλα λοιπόν - και περιμένω να πάρω όπως και σεις - το 42LG7000 από το Megamarket (δεν μπορούσα να μπω στο PB γιατί μένω επαρχία).
Μήπως όμως "διυλίζουμε τον κώνωπα";
Η τηλεόραση στις 42'', όπως τη χάζεψα στον Κωτσόβολο, σε απλό τηλεοπτικό σήμα - που θεωρώ ότι ενδιαφέρει και τον περισσότερο κόσμο - είναι τζάμι και δίνει κρυστάλλινη εικόνα (όσο καλό μπορεί να είναι ένα τηλεοπτικό σήμα βέβαια). Και μάλιστα την είδα να παίζει ποδόσφαιρο - και όχι τον Τράγκα σε φυσικό μέγεθος ή τον Χατζηνικολάου, που ειπώθηκε παραπάνω.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι την είδα (για την ακρίβεια την αδερφή της 7000, την 6100) δίπλα στον άμεσο "ανταγωνιστή" της, μια Samsung A656! Δε λέω ότι η Samsung είναι χάλια, πιθανότατα στο μαγαζί ήταν λάθος σεταρισμένη, αλλά το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Η LG είναι το απόλυτο value for money!
Τι σημαίνει αυτό; Είναι μια hi-end τηλεόραση που στοιχίζει τουλάχιστο 100-200 (ή 10-20%) παρακάτω από τους άμεσους ανταγωνιστές της Sony & Samsung και διαθέτει και 2'' παραπάνω απ' αυτούς. Λοιπόν τι ψάχνουμε;
Αν δεν είναι έτσι, βρείτε μου μια άλλη τηλεόραση σε τόσο χαμηλή τιμή με όλα τα μοντέρνα "καλούδια" (HD, 100HZ κλπ) ώστε να δουλεύει αξιοπρεπώς εδώ, στην τριτοκοσμική Ελλάδα.
Τώρα, η ακριβής και πιστή αναπαραγωγή 24 fps σε BR, το 1080p κλπ. είναι ειδικές λειτουργίες που νομίζω ότι απευθύνονται σε περισσότερο ψαγμένους χρήστες (και αρκετούς από τους φανατικούς του forum), αλλά πάντως δεν αφορούν στο μέσο όρο των υποψήφιων αγοραστών. Είναι σαν να χαλβαδιάζεις ένα αυτοκίνητο που ονειρευόσουν, αλλά κολλάς να το αγοράσεις επειδή του λείπει ο 10ος αερόσακος, που εκτιμάς ότι θα είναι στάνταρ στα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μετά από 15 χρόνια...
:a0210: