LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έβαλα το plex σε synology + LG
Όλα καλά. Μπορείς να επιλέξεις και τους εξωτερικούς υπότιτλους.
Απο PLEX DLNA η LG μου δίνει μόνο τον 1ο εσωτερικό.
Από synology media server τους δίνει όλους αλλά δεν έχει εξώφυλα.

Μήπως έχεις δοκιμάσει αν σου δίνει Atmos ή TrueHD με αυτόν τον τρόπο;

Μήπως έχεις δοκιμάσει αν σου δίνει Atmos ή TrueHD με αυτόν τον τρόπο;
Από την tv παει με optical σε παλιο ενισχυτή. Οπότε 5.1

HDR μια χαρα σε 4κ remux.

ΥΓ: σκοπός ήταν να γλυτώσω την άμεση αλλαγή media player και ενισχυτη.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από την tv παει με optical σε παλιο ενισχυτή. Οπότε 5.1

HDR μια χαρα σε 4κ remux.

ΥΓ: σκοπός ήταν να γλυτώσω την άμεση αλλαγή media player και ενισχυτη.

Αν θες και δεν σου κάνει κόπο, δοκίμασε χωρίς ενισχυτή κάποιο αρχείο που να είναι Atmos. Η τηλεόραση έχει Atmos οπότε θα σου βγάλει την ένδειξη πάνω δεξιά αν το αναγνωρίσει.

Υπάρχει κάποιο demo file ;

Σε ταινία δεν εχω πετύχει atmos.

Ναι. Εδώ μπορείς να βρεις.

https://thedigitaltheater.com/index.php/dolby-trailers/

Ψάξε στο search Atmos και θα σου τα βγάλει. (Dolby TrueHD 7.1 ATMOS) το αναφέρει.

Ναι. Εδώ μπορείς να βρεις.

https://thedigitaltheater.com/index.php/dolby-trailers/

Ψάξε στο search Atmos και θα σου τα βγάλει. (Dolby TrueHD 7.1 ATMOS) το αναφέρει.
Δεν θα παίξει αφου ειναι truehd
Θέλει dd+ atmos.
Και από στικ βγαζει invalid.
Θα δω να βρω κάποιο και θα σου πω.

Δεν θα παίξει αφου ειναι truehd
Θέλει dd+ atmos.
Και από στικ βγαζει invalid.
Θα δω να βρω κάποιο και θα σου πω.

DD+ το παίζει και από USB η τηλεόραση. Εγώ έλεγα από Synology που έχεις. Αλλά έχεις δίκιο δε θα το αναγνωρίσει η TV.

Thanks πάντως!

Να κανω μια ερωτηση,σε τηλεοπτικο περιεχομενο και ταινιες απο Σταρ-Αλφα-Σκαι (οχι HD) εχω παρατηρησει πως τα μαυρα φαινονται αρκετα ξεθωριασμενα και γενικα η αντιθεση της εικονας δεν ειναι και η καλυτερη,αυτο οφειλεται στην χαμηλη ποιοτητα της πηγης ; Γενικα ολες οι OLED αυτης της χρονιας-γεννιας εχουν την ιδια αντιθεση ή μπορει να αλλαζει απο συσκευη σε συσκευη οπως το banding κτλ ;

το κακό μαυρο οφείλεται στη μέτρια πηγή.( Το λες και ιεροσυλία να βλεπεις ταίνίες από κανάλια σε αυτή την tv:flipout: ).οι φετινές lg από τη c8 και πάνω που έχουν πιο δυνατό επεξεργαστη είναι λίγο καλύτερες στη κίνηση και πιθανώς σε θέματα banding όχι όμως τόσο σοβαρές διαφορές ώστε να απασχολεί αυτούς που έχουν 2017 ή και 2016 μοντέλα.Η αντίθεση συγκεκριμένα έχει τιμή άπειρο οπότε αυτό δε μπορεί να αλάξει ακόμα και αν βελτιωθεί η ήδη πολύ καλή φωτεινότητα.

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

.Η αντίθεση συγκεκριμένα έχει τιμή άπειρο οπότε αυτό δε μπορεί να αλάξει ακόμα και αν βελτιωθεί η ήδη πολύ καλή φωτεινότητα.

Η αντιθεση μπορει να βελτιωθει. Απο την στιγμη οπου αλλαζει τιμη προς τα πανω η φωτεινοτητα λευκου μεγαλωνει και η αντιθεση της εικονας. (Αν υποθεσουμε οτι δεν συμπαρασυρει και τη φωτεινοτητα μαυρου)
Μπορει μιας και η τιμη φωτεινοτητας του μαυρου ειναι 0 να βγαινει ο ορος "απειρη αντιθεση", ομως στην πραγματικοτητα η αντιθεση θα ανεβει με την μεγαλυτερη φωτεινοτητα του λευκου.

Στα του ξεπλυμενου μαυρου, αν υποθεσουμε οτι σταθμη μαυρου,gamma, levels μαυρου κλπ ειναι ρυθμισμενα σωστα και εμεις βλεπουμε γκρι μαυρο...τοτε ή κατι παιζει με τα levels της ταινιας ή απλα καποιες ταινιες με καμερες που δεν εχουν καλο μαυρο στις σκοτεινες σκηνες και καλο dynamic range, τοτε απλα ο σκηνοθετης αντι να κρασαρει την πληροφορια, να προτιμησε να την απεικονισει με γκρι μαυρο γιατι ετσι απεδιδε η καμερα στις σκοτεινες ληψεις.

Εν κατακλειδι: ρυθμιζοντας σωστα μια tv στην σταθμη μαυρου και με ενα σωστο gamma, εχεις κανει οτι μπορεις για να απεικονιζεις σωστα το μαυρο.
Απο εκει και περα, ειναι θεμα υλικου, καμερων κλπ πραγματων οπου δεν ευθυνεται η σωστα ρυθμισμενη τηλεοραση.

(Και εγω παρατηρω π.χ. στο netflix ορισμενες σειρες με λαθος levels στο μαυρο, δεν ξερω που οφειλεται)

Μια "ασχετη" διαπιστωση διαβαζοντας την κατηγορια media players:Ευτυχως στριμωχτηκα και εδωσα καποια παραπανω λεφτα για την συγκεκριμενη τηλεοραση που εχει official εφαρμογη Netflix και μπορω να το δω σε φουλ ποιοτητα με ολα τα ...κομφορ(5.1 ηχο,υποτιτλους και 4k & dolby vision οπου υποστηριζει)!Οτι πληρωνεις παιρνεις τελικα...

Μια "ασχετη" διαπιστωση διαβαζοντας την κατηγορια media players:Ευτυχως στριμωχτηκα και εδωσα καποια παραπανω λεφτα για την συγκεκριμενη τηλεοραση που εχει official εφαρμογη Netflix και μπορω να το δω σε φουλ ποιοτητα με ολα τα ...κομφορ(5.1 ηχο,υποτιτλους και 4k & dolby vision οπου υποστηριζει)!Οτι πληρωνεις παιρνεις τελικα...

καποια πραγματακια ομως δεν υποστηριζονται απο τον ενσωματωμενο πλειερ..
blueray iso ή folders,audio hd,dolby atmos.
εαν δεν σε ενδιαφερουν τα παραπανω,ο Player της Lg ειναι αψογος..!

καποια πραγματακια ομως δεν υποστηριζονται απο τον ενσωματωμενο πλειερ..
blueray iso ή folders,audio hd,dolby atmos.
εαν δεν σε ενδιαφερουν τα παραπανω,ο Player της Lg ειναι αψογος..!
Ναι,αλλα γι'αυτα υπαρχουν τα boxακια.Αλλωστε για την ενσωματωμενη εφαρμογη Netflix της B7V εκανα το σχολιο που παιζει αψογα...

Καλησπέρα στην παρέα.. Από σήμερα και εγώ κάτοχος της C7 αν και την βάση δεν την θέλω γιατί μπήκε τοίχο .απο stockhouse.. στα 880.. Το πάνελ είναι ελεγμένο και άψογο.. Θα διαβάσω πρώτα όλο το νήμα και μετά θα κάνω οποίες σχετικές ερωτήσεις.. Το καλιμπράρισμα που βρήκα στο YouTube δεν μου άρεσε..

Το υπερτονισμενα χρώματα όπως είναι το βρίσκω φανταστικό..

Θα ήθελα να πω κάποια πραγματάκια αν και ακόμα είναι νωρίς.. Πρώτον σχετικά με τις ρυθμίσεις εικόνας..

Η προσωπική μου άποψη είναι να δοκιμάσετε διαφορες ρυθμίσεις και να κρατήσετε αυτή που αρέσει στο μάτι σας και όχι αυτή που θα σας πει κάποιος είναι πιο σωστή.. Πιο σωστή είναι αυτή που βλέπει το μάτι σας πιο ωραία..

Το να βλέπεις ας πούμε ταινίες με alien και διάφορα Sci fi και να λες να αυτά τα χρώματα είναι τα καλύτερα γιατί είναι πιο ισορροπημένα και φυσικά είναι λίγο οξύμωρο..

Εγώ τις καλύτερες ρυθμίσεις της έχω στο ζωηρά χρώματα.. Αθλητικά.. Και πρότυπο.. Με λίγο πείραγμα από εμένα.. Πολλές φορές στο αθλητικά βλέπω και ταινίες..

Τώρα σε ρυθμίσεις παιχνιδιού.. Και εκεί κάποια από τις προηγούμενες τρεις προτιμώ.. Θα μου πει κανείς.. Μα έχεις input lag παραπάνω.. Ας εχω.. Με ενδιαφέρει κυρίως αυτό που βλέπω να είναι άψογο.. Στο game mode όσο και αν προσπάθησα ένιωθα ότι η εικόνα έχει ένα γκρι φίλτρο.. Τώρα εκεί έχω κάνει το εξής.. Επειδή σε κάποια παιχνίδια που παιζω το μοτίβο είναι επαναλαμβανόμενο.. Τύπου.. Pro.. Nba2k.. F1.. Έχω κάνει ένα προφίλ πάνω σε αυτά.. Στο καθένα ξεχωριστά..

Ξεκίνησα και συνδρομή Netflix για να δω πως είναι.. Υπάρχει πολύ υλικό.. Πολύ ωραία ταξινομημένο.. Σε γενικές γραμμές για ένα σινεφίλ είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια..

ΑΛΛΆ.. Στην αρχή που το έβαζα μου φαινόταν θολό... Και λίγο λίγο έφτιαχνε.. Οπότε κατάλαβα ότι έκανε upscaling.. Το έπαιξα και στην Samsung και το διαπίστωσα πατώντας το κουμπί info (υπάρχει κάτι παρόμοιο στην LG?) ακόμα και στα UHD περιεχόμενο και με σύνδεση ethernet vdsl καθαρή 42 mbps διαπίστωσα ότι το video σιγά σιγά κάνει upscale.. (1-2 λεπτά) και φτάνει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο..

Είναι αυτό UHD? Δεν το λες.. Το λες καλό full HD και αυτό σε μερικες ταινίες και σειρές..Για να μην πω για το τρελό πιξελιασμα στις γρήγορες εικόνες..

Δεν συγκρίνεται με 4k αρχεία 15 gb που και αυτά είναι ψευτο 4k..60-120.. Εκεί βλέπεις την διαφορά..

Οπότε η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν βρίσκεσαι σε αυτό το νήμα.. Θα θες το καλύτερο.. Το Netflix δεν θα σου το προσφέρει όσο αναφορά την τέλεια ποιότητα..Αλλά αν βλέπεις πολλες σειρές και ταινίες και δεν έχεις του χρόνο να ψάξεις.. Και να τα κατεβάσεις.. Η τιμή είναι πολύ καλή για όλα στο πιάτο ωραία ταξινομημένα και όμορφα..

Επειδή το magic control δεν διαθέτει info button θα πρέπει να κατεβάσεις στο κινητό σου το LG TV Plus Remote App από εδώ https://www.lg.com/us/support/produ...21266950271-android-iphone-remote-application το οποίο περιλαμβάνει info button ή να αγοράσεις το παλιό τηλεκοντρόλ της LG που έχει το info button.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου.. Τώρα όντως κατάλαβα τι συμβαίνει..

Σε σύνδεση WiFi το bitrate παίζει.. Βάζεις 4k και πάει από 480.. ανεβαίνει.. Σιγά σιγά και μετά μου κατέβαινε πάλι.. Μπορεί να φταίει το ρουτερ μου σε αυτό..

Για αυτό είχα την εντύπωση της κακής εικόνας γιατί έβαζα 4k και η ταινία αλλάζε ανάλυση συνέχεια.. τώρα με το info το έβλεπα αυτό .. Κάποια στιγμή με WiFi κλείδωσε 480 μόνο!

Μέ το etherent καλώδιο σε ένα λεπτό το πολύ κλειδώνει 11.44 bit frames σέ 2060 καί κλειδώνει εκεί.. Οπότε η σύνδεση παίζει ρόλο να είναι δυνατή σταθερή.. Για να μπορείς να δεις καλό υλικό..

Τώρα ναι αξίζει σίγουρα.. Δεν ειναι τέλειο.. Αλλα πολύ κοντά στο τέλειο.. Νομίζω το μαύρο ειδικά. Ίσως θέλει και αυτό λίγο ρύθμιση.. Νομίζω έχει παραπάνω φωτεινότητα από ότι μια ταινία σε σκληρό δίσκο..

Και πάλι ευχαριστώ..

Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.. Στο Netflix plus λέει 4 συσκευές.. Πρέπει να ανήκουν στο ίδιο ίντερνετ? Ή αν δώσω και σε φιλαράκι να μπαίνει δεν υπάρχει θέμα?