Κυριοι , καλημερα σας.
Ειμαι ο Παυλος και θα ηθελα την γνωση/γνωμη σας για ένα, όχι και τοσο αγνωστο θεμα : Ταχυτητα wlan.
Εχω λοιπον του ΟΤΕ το speedport+ και 100αρα γραμμη. Το ρουτερ εκπεμπει και στις 2 μπαντες (2,4 & 5). Στο ιδιο δωματιο, απεναντι ακριβως και σε αποσταση 5μ λιγο ως πολύ, εχω μια lg oled 65B7, η οποια συνδεεται με το ρουτερ στα 5Gz.
Επισης, αναμεσα τους, περιπου ιση αποσταση από ρουτερ και TV, εχω ένα λαπτοπ (Qosmio x500) το οποιο συνδεεται με το ρουτερ, ειτε στα 2,4 με την δικη του καρτα, ειτε στα 5g με στικ dlink AC1200 (DWA182).
Σε ότι αφορα την TV, η ταχυτητα με την οποια συνδεεται στο ιντερνετ είναι κοντα στα 90Mbs
Σε ότι αφορα το λαπτοπ, ομοιως η ταχυτητα του ιντερνετ είναι ακομα μεγαλυτερη.
Σε ότι αφορα το μετρησιμο (μπορει να εχω και λαθος) wlan από το λαπτοπ, για την συνδεση στα 2,4 μπαινοντας στο κεντρο δικτυου και κοινης χρησης, μου δειχνει 72Mbit/s, ενώ για την συνδεση στα 5, μου δειχνει από 600 ως 700Mbit/s
Στο κυριως πιατο τωρα. Όταν κανω stream ταινια στα 4Κ HDR (μεγεθος αρχειο τουλαχιστον 50gb) εχω παρα πολλα buffers. Όχι συχνα, αλλα αρκετα. Συμβαινει το ιδιο και στις 2 μπαντες που συνδεεται το λαπτοπ.
Ψαχνοντας, βρηκα 2 ρυθμισεις που αφορουσαν την TV και η κατασταση βελτιωθηκε αλλα δεν τελειοποιηθηκε . Ακομα εχω lag. Οι ρυθμισεις είναι η απενεργοποιηση του Quick Start και το listening mode στο share (οι γνωστες της TV θα ξερουν)
Πριν 2 μερες εγινε αντικατασταση του ρουτερ από τον ΟΤΕ με ένα ακριβως ιδιο, γιατι το προηγουμενο τα’παιξε (!!!!).
Από τοτε, είναι αδυνατο να κανω stream. Το lag είναι απιστευτο.
Το ρουτερ είναι ρυθμισμενο να μην κανει αυτοματη αλλαγη στα καναλια. Με το inssider βρηκα ένα καναλι στα 2,4 που δεν μοιραζεται με αλλον. Στα 5g ειμαι μονος μου, αλλα παλι ρυθμισμενο στο 36 (εχω δοκιμασει και αλλα χωρις διαφορα)
Εχει καποιος μια ιδεα;
Ευχαριστω πολύ
Παυλος
ΥΓ. Το παρον θα αναρτηθει και στην κοινοτητα του adslgr, στην ενοτητα του networking