LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχθές πήρε την δική μου E7 το σερβίς....να περιμένω δηλαδή παρόμοια συμπεριφορά...
Δώσε μας άμεσα νέα σου μόλις υπάρχει εξέλιξη στο θέμα σου.

Τους είχα αφήσει στην ησυχία τους αλλά δεν άντεξα να περιμένω άλλο και κάλεσα σήμερα (πόσες ημέρες να αντέξω χωρίς netflix πια? ).
Στην αρχή μου είπανε "δεν έχουμε κανένα νέο".
Επέμενα λίγο και με συνδέσανε με κάποιον κύριο μάλλον απο το service ο οποίος αρχικά απόρησε ποιός με είχε ενημερώσει για αντικατάσταση, μετά έψαξε να δει αν υπάρχει παραγγελία πάνελ, αφού αντικατάσταση μπορεί να σημαίνει "αντικατάσταση πάνελ" (σωστά).
Τελικά είδε οτι δεν υπάρχει πάνελ αλλά δόθηκε εντολή να μου δώσουν μια ίδια καινούργια απο την αποθήκη (είπε άμεσα , σήμερα/αύριο).

Προσωπικά τί κατάλαβα:
-Έγινε βλακεία, την ξεχάσαμε κάπου σε μια άκρη, το προχωράμε τώρα.
Μπορεί όμως να μου λένε και αλήθεια και να έκανε πατάτα η LG. Σε κάθε περίπτωση, λάθη γίνονται, δεν θα σκάσω.

Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι οτι δεν υπάρχει επικοινωνία με τον πελάτη για την εξέλιξη της επισκευής.
Θα μπορούσαν να φτιάξουν μια απλή σελίδα που να έχει βασικές πληροφορίες.

Μόλις παραλάβω (σε 1-2 εβδομάδες ίσως :D ) θα ξαναγράψω.

μία ερώτηση προς όλους

χθες άλλαξα την οθόνη απο dark room σε sports και ξαφνικά είδα μία μαύρη κουκκίδα στο κάτω μέρος της οθόνης, δεν μετά κατά 10λεπτο έφυγε και δεν το ξαναείδα.

Δεν μπόρεσα να κάνω δοκιμές με άλλα settings ή κανάλια γιατί βλέπαμε το ποδόσφαιρο.

Τι μπορεί να είναι? καμένο pixel?

ευχαριστώ

Καλησπέρα.. Μου κόλλησαν 4 pixel.. Μετά από ανανέωση οθόνης και τρίψιμο με βρεγμένο πανάκι έμεινε μόνο 1..αυτο το πρόβλημα εχω μόνο.. Αν και το ριμαδι το μάτι μου το βλέπει..

Κάτι πολύ μικρά burn in σε κόκκινο και magenta.. Σε ταινία ποτέ δέν εχω δει κάτι..το κολλημένο ακόμα και αυτό το ένα φαίνεται γιατί είναι φωτεινό..

Καμία λύση? Η τηλεοραση είναι από stockhouse.. Υπάρχει περίπτωση κάποιος τεχνικός να μπορεί να το διορθώσει? Έστω το κολλημένο pixel ή μόνο η επιλογή της αντικατάστασης υπάρχει?

Ευχαριστώ

Με χαμομήλι :)

Πάντως 1 πιχελ και σε κανονική αγορασμενη δεν την θεωρούν δυσλειτουργία.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή το έψαξα πολύ.. Πρέπει να έχεις 5 ΚΑΜΜΈΝΑ για να κάνουν αλλαγή.. Αν δεν είναι κεντρο.. Μπορεί να είναι 2-3. Να είναι κεντρο και να στα αλλάξουν.. Παίζει ρόλο επίσης αν είναι κολλημένα μετάξυ τους.. Αν θεωρήσει ότι η LG ότι είναι ορατά και σου αποσπάει την προσοχή πάει για αλλαγή..

Αυτά για τα καμμένα pixel.. Στα ΚΟΛΛΗΜΈΝΑ είναι εντελώς διαφορετικη πολιτική.. Ένα κολλημένο και πάει για αλλαγή..

Το θέμα είναι το πως να το προχωρήσω.. Η απόδειξη λέει πάνω επισκευασμενο χωρίς παρελκόμενα...

Τα προβλήματα του panel είναι αυτό το κολλημένο 1 pixel.. Ειμαι σίγουρος ότι είναι ένα.. Το έχω κοιτάξει και με μεγεθυντικό φακό.. Και λίγο burn in που είναι ορατό σε φούξια κόκκινο.. Δεν μπορώ να δω κάτι στις ταινίες.. Το κολλημένο pixel σε μαύρη οθόνη το βλέπω και από μακριά..

Αν πάρω το service.. Πρώτος μου φόβος είναι να μην μου πλασάρουν κανένα panel χειρότερο.. Και δεύτερον μην μου πουν.. 880 την πήρες πάρτα.. Δεν με συμφέρει..

Όπως επίσης φόβος μου είναι ότι μην μπλέξω με την oled.. 20 μέρες και το πρώτο κολλημένο pixel δέν είναι ότι καλύτερο για κάτι που σκέφτεσαι να το κρατήσεις καιρό..

Οπότε είναι λίγο περίπλοκο το όλο θέμα.. Τι θα πω στο service? Φτιάξτε την αλλά κοιτάξτε εγώ αν δεν φτιάχνεται δεν θέλω τα λεφτά μου πίσω.. Θα την κρατήσω?. Θα σου πει δεν φτιάχνεται αν θες πιστωτικό.. Αφού του το προσφέρεις στο πιάτο..

Να κάνω μια ερώτηση...αν ξέρει κάποιος.
Οι OLED απο όσο ξέρω, έχουν tracking για κάθε πίξελ ξεχωριστά και κρατάνε πόσες ώρες έχει δουλέψει το κάθε ένα ( σωστά; ).
Δεν γίνεται σχετικά εύκολα, αν κάποιο πίξελ έχει κολλήσει αναμένο, να δώσουν εντολή στην μητρική να κόψει το ρεύμα εντελώς και να μείνει σβηστό;
Ή όταν μένει αναμένο συνήθως έχει καεί κάποιο τρανσίστορ που είναι απο πίσω και κάνει τον διακόπτη;

Να κάνω μια ερώτηση...αν ξέρει κάποιος.
Οι OLED απο όσο ξέρω, έχουν tracking για κάθε πίξελ ξεχωριστά και κρατάνε πόσες ώρες έχει δουλέψει το κάθε ένα ( σωστά; ).
Δεν γίνεται σχετικά εύκολα, αν κάποιο πίξελ έχει κολλήσει αναμένο, να δώσουν εντολή στην μητρική να κόψει το ρεύμα εντελώς και να μείνει σβηστό;
Ή όταν μένει αναμένο συνήθως έχει καεί κάποιο τρανσίστορ που είναι απο πίσω και κάνει τον διακόπτη;

Σαν πρόβλημα, είναι θέμα του πάνελ αν μείνει κάποιο led αναμένω μόνο του, και δεν επιδιορθώνεται.

Εχει ανεξαρτητοποιηθεί/αυτονομηθεί και δεν υπακουει σε εντολές άλλων :)

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

.. Το κολλημένο pixel σε μαύρη οθόνη το βλέπω και από μακριά..

..

Οντως ειναι σπαστικο. Ειναι τοσο σπαστικο αν πηγαινει εκει το ματι, που εγω θα το μαυριζα με ενα μαρκαδορο. :laugh:

Ναι νομίζω αν είναι καμμένο είναι καλύτερα.. Τώρα φεύγει κάτι σαν πράσινο.. αν είναι 1 - 2-3 είναι πολύ δύσκολο να πεις.. Σε σκούρο φόντο το βλέπεις και από τα 3 μέτρα..

Οπότε μου είναι δύσκολο να πω ξέχνα το.. Γιατί σε μερικά πλάνα το βλέπω..

Πήρα τηλ το service με ρώτησε κάποια στοιχεία.. Μου λέει από που είναι αγορασμένη.. Λέω από πλαίσιο.. Με ρωτάει stockhouse? Λέω ναι.. Α μου λέει δεν καλύπτουμε από όσο ξέρω από stockhouse..

Η απόδειξη γράφει όμως λέω 6 μήνες αντιπροσωπείας.. Επιδιορθωμενο προϊόν.. Και όχι ελαττωματικό.. Δεν το πήρα και είχε πρόβλημα..

Για μιλήστε μου λέει λίγο με πλαίσιο.. Μιλάω με έναν προϊστάμενο.. Του λέω εγώ πριν πάρω την τηλεοράση το έκανα σαφές ότι πρόκειται για εγγύηση LG και όχι πλαίσιου.. Και αντε πες λέω για τα burn in μπορεί να σου πει άφησες στατική εικόνα.. Το stuck pixel policy από όσο ξέρω δεν έχει να κάνει με κακή χρήση.. Τουλάχιστον όσον αναφορά την LG.. Δεν έχει πει σε πελάτη κόλλησε γιατί έκανες αυτό..

Μου λέει δώσε ένα τηλ και σε παίρνω σε λίγο.. Με παίρνει.. Μου δίνει το τηλ ενός προϊστάμενου από το service της LG.. Τον παίρνω.. Μου λέει πάρε κλείσε ένα ραντεβού.. Και θα έρθουμε να την πάρουμε..

Το θέμα είναι τώρα.. Ωραία την πήρανε.. Είναι πολύ πιθανό το σενάριο να σου πουν πάρε τα λεφτά σου πίσω... Που δεν με συμφέρει..

Να μου δώσουν κάνα αλλά επισκευασμενο πάνελ που όλο και κάτι θα έχει και αυτό.. Να μου δώσουν μια άλλη καινούργια που το βλέπω δύσκολο αλλά θα ήταν τέλειο..

Και φυσικά το ονειρικό θα ήταν να πάρω C8.. χάχα.. Όχι εντάξει.. Δεν ειμαι αχάριστος.. Ακόμα και τώρα όπως είναι.. Για 880 ευρώ.. Αξίζει..

Ποιον εξωτερικό δίσκο θα προτείνατε για σύνδεση και αναπαραγωγής ταινιών κυρίως 4κ και χωρητικότητας 2T η 4Τ για ομαλή λειτουργιά ??
Ευχαριστώ

Φίλε μου χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.. Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά όσους αναφορά την ποιότητα..

Κοίτα να είναι μόνο usb 3.0 μόνο.. Στο μόνο που υπάρχει διαφορά είναι το transfer rate.. Εφόσον λες ότι είναι και για 4k ταινίες που έχουν μεγάλο όγκο.. Θα πρεπει εσύ να αποφασίσεις τι αξίζει περισσότερο..Ή δεν είναι και τόσο σημαντικό για σένα αν μια ταινία κάνει να μεταφερθεί 15 λεπτά αντί για 7 για παράδειγμα.. Γιατί κάτι τέτοιο θα το πληρώσεις αρκετά παραπάνω..

Ολοι λένε τα καλύτερα για τους WD PASSPORT.. Εμενα μου έπεσε από 10 πόντους ύψος και χάλασε.. Και άλλους δύο wd blue.. Και αυτοί χάλασαν..και media player wd.. Και αυτο χάλασε.. Οπότε παρόλο που ήταν ψηλά στα μάτια μου.. Πλέον την αποφεύγω..

Εχω ένα Toshiba canviac και παίζει μια χαρά 4k και τον έχω λιώσει εδώ και πάνω από 5 χρονιά..

Εγώ είχα ένα laptop με vdsl και κατέβαζε όλη μέρα.. Μια ταινία true 4k..ειναι 60 gb τουλάχιστον.. Οπότε χρειάζεται ένα pc να είναι ανοιχτό για πολλές ώρες.. Συν αυτό το γράψε σβήσε δέν είναι ότι καλύτερο για τους σκληρούς δίσκους..

Τώρα πλέον τέλος αυτά.. Netflix και σπάνια καμία ταινία που θέλω να την δω άμεσα.. Η ποιότητα τους είναι πάρα πολύ καλή..

Εκτός βέβαια αν θες να έχεις κάποια δική σου συλλογή.. Πάντως ξανά λέω ότι έχει να κάνει με ποιότητα της ταινίας νομίζω δεν υπάρχει διαφορά.. Αρκεί να είναι usb 3.0..θα σου πουν και τα άλλα παιδιά εδώ που τα ξέρουν και καλύτερα..

Συν αυτό το γράψε σβήσε δέν είναι ότι καλύτερο για τους σκληρούς δίσκους...

Εάν είναι μηχανικός (μαγνητικός) δίσκος μην σας αγχώνει. Δεν έχουν θέμα με εγγραφές όπως οι SSD.

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γνωρίζει κανείς αν ισχύει το ότι δεν παίζει ο εξωτερικός δίσκος πάνω απο 2Τ ??

Σ' μένα ο WD 3T παίζει μια χαρά πάνω στην LG B7V

Εγώ χρησιμοποιώ αυτόhttps://www.skroutz.gr/s/10143987/Seagate-Backup-Plus-Hub-Desktop-6TB.html μου αρεσει οι δισκοι που βλέπω ταινίες να είναι σταθεροι και με δική τους τροφοδοσία και είναι και πιο φθηνοί ανα tb. Οι ταχύτητες μετάφοράς σε gigabit diktyo ή σε usb 3.0 me ssd είναι 110/mb.s πολύ χρησιμο σε μεγάλα αρχεία 50 gbκαι άνω σε σχέση με τα 25 του usb 2.0.

Με τόσα παιρνεις πάντως και ένα synology με 1 δίσκο και βαζεις μεσα οτι θες.

Και εχεις πανω plex με εξώφυλλα κτλ

Άρα δεν υπάρχει θέμα, σκέφτομαι να αγοράσω έναν με 4Τ ώστε να έχω εκεί της ταινίες γιατί στο pc δεν παίζει με wifi το plex λόγο μεγάλου όγκου η ταινία 4κ (45-60 giga)