LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

απλά μπροφανώς δεν υποστηρίζει την κωδικοποίηση της ταινίας.
όταν λέμε αρχείο "mkv" εννοούμε ένα αρχείο περίπου σαν τα zip το οποίο περιέχει μέσα αρχεία βίντεο, ήχου και υποτίτλων. Αν το αρχείο video είναι σε κωδικοποίηση που δεν αναγνωρίζει η συσκευή αναπαραγωγής (δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η τιβι) τότε δεν το παίζει. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι όλα τα mkv ίδια - σημασία έχει τί encodes περιέχουν

Απάντηση: Re: LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αρκε
Παιδια αυτη εχει ασυρματο δικτυο? συνδεεται ασυρματα με το ρουτερακι μου δηλαδη??
Συνδεεται και με το ρουτερακι σου αρκει να αγορασεις το wi fi usb

Απάντηση: Re: LG Cinema LW5500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

απλά μπροφανώς δεν υποστηρίζει την κωδικοποίηση της ταινίας.
όταν λέμε αρχείο "mkv" εννοούμε ένα αρχείο περίπου σαν τα zip το οποίο περιέχει μέσα αρχεία βίντεο, ήχου και υποτίτλων. Αν το αρχείο video είναι σε κωδικοποίηση που δεν αναγνωρίζει η συσκευή αναπαραγωγής (δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η τιβι) τότε δεν το παίζει. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι όλα τα mkv ίδια - σημασία έχει τί encodes περιέχουν

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου φίλε samnioti. Ήσουν κατατοπιστικότατος.

Πολύ πιθανόν. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η λύση μάλλον είναι το AC Ryan HD. Το γλυκοκοιταζω άλλωστε καιρό τώρα.

Δηλαδή για να καταλάβω. Ο φίλος μας κατέβασε ταινία 3D Half SBS και υπότιτλους srt και όταν τα έβαλε στην τηλεόραση οι υπότιτλοι παίξανε κανονικά?? Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά. Δεν θέλει επεξεργασία ο υπότιτλος ώστε να φαίνεται και στα ιδυο sides της ταινίας?? Ο srt υπότιτλος φαίνεται τεράστιος χωρις επεξεργασια και κόβεται αριστερά και δεξιά. Κάνω κάτι λάθος???

Alex να ρωτήσω και κάτι ακόμα? Εφόσον η τηλεόραση δεν παίζει dts εάν την συνδεσω με οπτική με τον ενισχυτή μου θα κάνει passthrough τον ήχο η πρέπει οπωσδήποτε να κάνω μετατροπή τον ήχο σε ac3 ?

Γεια σας,

Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω την LG 47LW4500 ή την LG 47LW5500 και θέλω να ρωτήσω αν μπορω να δω 3D mkv ταινίες με εξωτερικούς υποτιτλους χωρίς πρόβλημα;

Να σημειώσω ότι έχω το WD live, το egreat M34 ,playstation 3 και MacBook Pro μπορω με κάποιο απο αυτά να κανω την δουλεια μου ή θα πρέπει να μπω σε επιπλέον έξοδα αγοραζωντας κάτι σαν το WD live hub που έχει και HDMI 1.4;

Ευχαριστώ.

Ποια ειναι η διαφορα απο τις δυο αυτες ρε παιδια? LG 47LW4500 ή την LG 47LW5500

Alex να ρωτήσω και κάτι ακόμα? Εφόσον η τηλεόραση δεν παίζει dts εάν την συνδεσω με οπτική με τον ενισχυτή μου θα κάνει passthrough τον ήχο η πρέπει οπωσδήποτε να κάνω μετατροπή τον ήχο σε ac3 ?
Δυστυχώς δεν περνάει DTS από την οπτική έξοδο προς τον ενισχυτή.
Κοινώς, δεν μπορείς να το πετύχεις με κανένα τρόπο..

Απλα αναρωτιέμαι εφόσον η τηλεόραση προσαρμόζει τους υπότιτλους αυτόματα όταν παίζουν από τον player της τηλοορασης ΓΙΑΤΙ να μην το κάνει και όταν απλά τους προβάλει καθώς έρχονται από ένα media player.
Από ότι κατάλαβα για να παίξουν σωστά οι υπότιτλοι λοιπόν πρέπει να χρησιμοποιείς το player της τηλεόρασης αλλά τότε δεν παίζει ο ήχος αφού οι περισσότερες έχουν dts. Άμα χρησιμοποιείς media player έχεις dts αλλά θέλουν φτιάξιμο οι υπότιτλοι. Τα λεω καλά η κάνω κάπου λάθος????

Απλα αναρωτιέμαι εφόσον η τηλεόραση προσαρμόζει τους υπότιτλους αυτόματα όταν παίζουν από τον player της τηλοορασης ΓΙΑΤΙ να μην το κάνει και όταν απλά τους προβάλει καθώς έρχονται από ένα media player.

Στην πρώτη περίπτωση, η ένθεση των υπότιτλων στην εικόνα, γίνεται από την τηλεόραση, οπότε αναλόγως του mode που επιλέγεται (2D/3D), τους ενθέτει με τον κατάλληλο τρόπο.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι υπότιτλοι είναι ήδη "γραμμένοι" στην εικόνα που λαμβάνει η τηλεόραση, οπότε δεν μπορεί να αλλάξει κάτι εκ των υστέρων, αν η ένθεση δεν έχει γίνει με τον κατάλληλο τρόπο...

Το πρόβλημα με τους υπότιτλους και τα αρχεία side-by-side, είναι πως τα players προς το παρόν, τα παίζουν σαν να επρόκειτο για αρχεία 2D, προβάλλοντας τους υπότιτλους στο μέσο της εικόνας:

subs2D.jpg

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν ο επεξεργαστής της τηλεόρασης "σπάσει" και απλώσει την εικόνα ώστε να προβληθούν sequential, το αριστερό τμήμα για το αριστερό μάτι και το δεξί τμήμα για το δεξί μάτι, να σπάσουν μαζί και οι υπότιτλοι και να φαίνονται κάπως έτσι:

imag0649.jpg

Ο σωστός τρόπος προβολής των υπότιτλων στα βίντεο side-by-side, ώστε να φανούν σωστά σε 3D προβολή, είναι ο ακόλουθος:

subs3D.jpg

Αν οι υπότιτλοι είναι απολύτως κεντραρισμένοι μέσα στο υποκάδρο τους, τότε θα φαίνονται σαν να προβάλλονται πάνω στην επιφάνεια της οθόνης. Αν το software που τους τοποθετεί, επιτρέπει ένα σχετικό εύρος μετακίνησης τους στον οριζόντιο άξονα (απομάκρυσνη-πλησίασμα), τότε θα μπορούμε και να αλλάζουμε το επίπεδο προβολής τους (μέσα-έξω).

Οκ. Thanks. Το δοκίμασα και όντως παίζει, χωρίς ήχο φυσικά. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η λύση στο πρόβλημα μου είναι ένα media player που να υποστηρίζει υπότιτλους μετατρεμενους από srt σε idx/sub...!! Υπάρχει άλλος τρόπος να βλέπω 3d sbs mkv με ήχο dts και υπότιτλους ????

Οκ. Thanks. Το δοκίμασα και όντως παίζει, χωρίς ήχο φυσικά. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η λύση στο πρόβλημα μου είναι ένα media player που να υποστηρίζει υπότιτλους μετατρεμενους από srt σε idx/sub...!! Υπάρχει άλλος τρόπος να βλέπω 3d sbs mkv με ήχο dts και υπότιτλους ????

Tηλεόραση Samsung... :flipout:

Εναλλακτικά, μπορείς να μετατρέπεις τον ήχο dts σε ac3, οπότε θα παίζει κανονικά στην τηλεόραση.

χαιρετε,

πριν απο λιγες μερες πηρα την 42άρα. Εχει πολυ καλη εικονα αλλα θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
1. Η ταξινομηση στα καναλια παει πρωτα τα ψηφιακα, μετα τα ραδιοφωνικα και μετα τα αναλογικα καναλια. Στην ταξινομηση δεν με αφηνει να τα ανακατεψω δηλαδη να βαλω στη θεση 1 ενα ψηφιακο στη θεση 2 ενα αναλογικο κλπ. Πως μπορει να γινει αυτο ?
2. Οταν βαζω εναν dnla server που εχω βλεπει τις ταινιες αλλα δε βλεπει τους υποτιτλους. Ειδα οτι οι εξωτερικοι υποτιτλοι δεν ειναι τμημα της προδιαγραφης dnla και οτι μονο η samsung το κανει με δικια της πατεντα. Μπορει να δει η τηλεοραση δικτυακους φακελους με αλλο τροπο? πχ με samba ή με καποιο app?

Εχω το xtreamer mk1 και οταν ρυθμιζω το xtreamer στα 1080p είτε 50 ή 60hz στα avi εχει delay το οποιο δεν μπορω να ρυθμισω ακομα και με το av delay που εχει στα μενου η τηλεοραση. Οταν παιζει mkv δεν εχει προβλημα. Οταν ρυθμιζω το xtreamer στο 1080i ή στο 1080p/24hz δεν εχει delay.

επιπλεον ερωτησεις

βλεπω παιζουν κατι firmware για τις lg. εχει βαλει κανενας? εχει δει καμια προκοπη?