LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάντε μόνοι σας με την χρήση των patterns του AVS HD709 την ρύθμιση των Brightness, Contrast, Sharpness, Color, Tint.
Χαμηλώστε το OLED light.

Άλλα settings δεν μπορείτε να κάνετε δίχως ειδικό με τον εξοπλισμό του.
Το να κάνεις copy paste τα gamma/grayscale, cms settings αλλουνού δεν οδηγεί πουθενά ( παρά μόνο σε λάθος εικόνα! )

που βρησκω τα paterns

Καλησπερα επειδη προεκται να την παρω και εγω την τηλεοραση αυτη ! Και επειδη εχω διαβασει ενα σωρο σχετικα με την αναπαραγωγη mkv files απο τον mediaplayer της τηλεορασης! Λεει δεν υποστηριζει DTS σταματησε πλεον ! Αυτο σημαινει σε ενα αρχειο 4k που εχει trueHD και AC3 θα παιξει καποιος απο τους 2 ηχους η μουγκα στη στρουγκα αν παιξω ταινια απο Stickaki! Να αναφερω οτι την παιρνω σε συνδιασμο με PS5 θα εχω και PC πανω συνδεδεμενο αλλα δυστυχως δεν υποστηριζει 4κ και δεν με ενδιαφερει βασικα τοσο γιατι γενικα ταινιες βλεπω σε προβολικο που εχω σε 1080!

εγω πραμτικα δεν καταλαβα γιατι διαλεγει το BT1886 αφου ακομα δεν εχει υοθετηθει ευρεως οπως επισης και το HGIG το υποστηριζουν συγεκριμμενα παιχνιδια

εγω πραμτικα δεν καταλαβα γιατι διαλεγει το BT1886 αφου ακομα δεν εχει υοθετηθει ευρεως οπως επισης και το HGIG το υποστηριζουν συγεκριμμενα παιχνιδια
Έχεις ένα δίκιο

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την αμαρτία μου θα την πω δεν μπορώ το warm 2 στα games πόσο κακό θα είναι για τα χρώματα αν βάλω warm 1

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την αμαρτία μου θα την πω δεν μπορώ το warm 2 στα games πόσο κακό θα είναι για τα χρώματα αν βάλω warm 1

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εμένα μου κιτρινίζει στο μάτι..

Και εμένα μου κιτρινίζει στο μάτι..

μαλλον θα παιξω με warm 1 και ας ειναι λαθος για τα χρωματα

Νομίζω ότι είναι αναλόγως το παιχνίδι παίδες.Ετσι έλεγα και εγώ αλλά νομίζω ότι τα σπάει τελικά το warm 2 και μετά δεν υπάρχει γυρισμος.Τωρα παίζω ac valhalla και μου αρέσει πολύ σε warm 2.Ισως τα αθλητικά δεν λένε τόσο πολύ αλλά θα τα ξαναδοκιμάσω

Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νομίζω ότι είναι αναλόγως το παιχνίδι παίδες.Ετσι έλεγα και εγώ αλλά νομίζω ότι τα σπάει τελικά το warm 2 και μετά δεν υπάρχει γυρισμος.Τωρα παίζω ac valhalla και μου αρέσει πολύ σε warm 2.Ισως τα αθλητικά δεν λένε τόσο πολύ αλλά θα τα ξαναδοκιμάσω
Το warm2 μου θυμίζει το λευκό των iphone 4 και 5

Έπαιξα λίγο εκεί, αλλά το γύρισα και εγώ στο warm1 στην GX

Πρέπει να συνηθίσει το μάτι σας.
Έχετε χρόνια που τρώτε... μπλεδίζον λευκό και σας φαίνεται παράξενο το σωστό λευκό.

Το warm2 μου θυμίζει το λευκό των iphone 4 και 5

Έπαιξα λίγο εκεί, αλλά το γύρισα και εγώ στο warm1 στην GX

Σε τι προφίλ παίζεται τα παιχνίδια που εινια hdr?

Σε τι προφίλ παίζεται τα παιχνίδια που εινια hdr?
Αυτό που μπαίνει αυτόματα με κάποιες μικρές αλλαγές στο oled light και τις ρυθμίσεις του Vincent Theo..

Πρέπει να συνηθίσει το μάτι σας.
Έχετε χρόνια που τρώτε... μπλεδίζον λευκό και σας φαίνεται παράξενο το σωστό λευκό.
Σωστό λευκό είναι μόνο στο warm2;

Σωστό λευκό είναι όταν η οθόνη μας υπακούει στο εκάστοτε πρότυπο ( π.χ. στο Rec.709 - HD/Full HD ) το white point είναι με το λευκό σε θερμοκρασία 6504K. ( D65 ).
Πιο κοντά συνήθως στις περισσότερες τηλεοράσεις είναι το Warm2, και πάλι δεν είσαι στο σωστό, απλά στις περισσότερες είναι το πιο κοντινό στο σωστό value.
Τυχαία νούμερα γράφω στην πρόταση αυτή εδώ, ας πούμε στην δικιά σου το Warm 1 βγάζει 7400K white point, ενώ το Warm 2 βγάζει 6840K, ενώ το Cool βγάζει 9000K.
Στο cool το λευκό σου είναι τόσο μπλέ που δεν το λες καν λευκό.

Σωστό λευκό είναι όταν η οθόνη μας υπακούει στο εκάστοτε πρότυπο ( π.χ. στο Rec.709 - HD/Full HD ) το white point είναι με το λευκό σε θερμοκρασία 6504K. ( D65 ).
Πιο κοντά συνήθως στις περισσότερες τηλεοράσεις είναι το Warm2, και πάλι δεν είσαι στο σωστό, απλά στις περισσότερες είναι το πιο κοντινό στο σωστό value.
Τυχαία νούμερα γράφω στην πρόταση αυτή εδώ, ας πούμε στην δικιά σου το Warm 1 βγάζει 7400K white point, ενώ το Warm 2 βγάζει 6840K, ενώ το Cool βγάζει 9000K.
Στο cool το λευκό σου είναι τόσο μπλέ που δεν το λες καν λευκό.

Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει preset στα 6500k ετσι δεν ειναι ?

Το απολυτο λευκο υπο φως ηλιου δηλαδη.

Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει preset στα 6500k ετσι δεν ειναι ?

Το απολυτο λευκο υπο φως ηλιου δηλαδη.

Πολλά θα έπρεπε, αλλά λίγα γίνονται :p
Σιγά μην ασχοληθούν οι κατασκευαστές να κάνουν έστω τα βασικά settings ξεχωριστά ανά κομμάτι που παράγεται :D

Και πολλές οθόνες ( γιατί τηλεοράσεις consumer δύσκολο ) που έχουν color temperature presets ανά θερμοκρασία λευκού, πολλές φορές... ψεύδονται ( γράφει δηλαδή το preset ότι είναι 6500K και βγάζει 7200K ).

We demonstrate how the LG CX beta firmware 03.21.03 has fixed the high frame rate stutter between high-90s and 120Hz frame rates in VRR/ G-SYNC mode, so hopefully Xbox Series X, PS5 and RTX 30 Series owners can enjoy smooth gameplay at all resolutions and frame rates (including 4K@120Hz) in VRR mode.

https://www.youtube.com/watch?v=XOhV0jCB6YU
source:[hdtvtest.co.uk]

Το debate στο gaming είναι ότι δεν κυνηγάς πάντα την πιστότητα και σηκώνει να παίζεις με πιο ζωηρά και έντονα χρώματα.
Η αλήθεια είναι ότι παντού έχω warm 2 αλλά στα games το αλλάζω και με το 1 αναλόγως τον τίτλο.

Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το debate στο gaming είναι ότι δεν κυνηγάς πάντα την πιστότητα και σηκώνει να παίζεις με πιο ζωηρά και έντονα χρώματα.
Η αλήθεια είναι ότι παντού έχω warm 2 αλλά στα games το αλλάζω και με το 1 αναλόγως τον τίτλο.

Η θερμοκρασία λευκού δεν έχει να κάνει με την ζωηράδα των χρωμάτων... αυτό έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον κορεσμό.
Αν σου αρέσουν τα υπερκορεσμένα, καρτουνίστικα χρώματα, κρατάς το warm2 στην θερμοκρασία λευκού, αλλά πειράζεις στο CMS ( λάθος όσον αφορά τα πρότυπα, αλλά τα γούστα σας είναι από πάνω από το reference ) το saturation των χρωμάτων (Red/Green/Blue/Cyan/Magenta/Yellow).
Για να δείς την διαφορά την ώρα που θα ανεβάζεις το saturation κάποιου χρώματος να έχεις paused μια σκηνή από ταινία ή παιχνίδι που να έχει αυτό το χρώμα κάπου.