Η LG
42" LD750 είναι στα χέρια μου από την Τρίτη το απόγευμα!
Το manual ανοίχτηκε μόνο για να δω πως μπαίνει η βάση και μετά το πέταξα σε μια άκρη. Ούτε μια ματιά δεν χρειάστηκε να του ρίξω.
Έκανα αυτόματη αναζήτηση καναλιών, αλλά επειδή δεν με βόλευε τα έσβησα όλα τα κανάλια και τα έβαλα ένα ένα χειροκίνητα και τους πρόσθεσα και τα ονόματα.
Έπιασα και τα 12 ψηφιακά πανεύκολα και 31 αναλογικά που πιάνουμε στην Αθήνα. Όλα τα κανάλια λαμβάνονται τζαμάτα και ιδιαίτερα τα ψηφιακά. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις.
Η διαφορά εικόνας των ψηφιακών με των καλών αναλογικών είναι σχετικά μικρή.
Η μόνη διαφορά σε λήψη καναλιού σε σχέση με την παλιά μου (πλέον) CRT, είναι στο CNN που κάνει πηδήματα από τις παρεμβολές, ενώ στην CRT δεν το έκανε αυτό.
Στην ρύθμιση εικόνας χρησιμοποίησα δύο φορές τον wizard που έχει η τηλεόραση για βήμα βήμα ρυθμίσεις,
αλλά και εδώ δεν βολεύτηκα τον αυτοματισμό και έκανα reset τις ρυθμίσεις εικόνας και την ρύθμισα την TV με τον κλασικό τρόπο.
Την έφερα στα νερά μου πολύ εύκολα. Η εικόνα της και η κίνηση μου αρέσουν και δεν έχω κανένα παράπονο.
Συσκευές που συνδέονται με RGB, αν συνδεθούν με Composite δεν έχουν και τόση μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν.
Τα φίλτρα που έχει η τηλεόραση κάνουν καλή δουλειά σε αυτό.
Το μαύρο της δεν είναι τέλειο αλλά δεν είναι και κακό. Δεν με ενοχλεί, ήδη το συνήθισα.
Για το HD τι να πω... σύνδεσα τον Edision Argus Mini 2in1 με HDMI και έβαλα ASTRA, κυρίως το ARTE HD που έχει διάφορα ντοκιμαντέρ.
Η εικόνα έξοχη ειδικά στο 1080i που δίνει ο δέκτης, αλλά και σε 720p μια χαρά όλα.
Τον ήχο θα τον ήθελα με καλύτερο μπάσο αλλά εντάξει... που να χωρέσει η τηλεόραση καλύτερα ηχεία ή κανένα woofer. Γενικά έχει καλό ήχο.
Δοκιμάστηκε φυσικά το YouTube και σύνδεση της TV με το PC μου για αναπαραγωγή αρχείων βίντεο.
Αυτό που δεν γίνεται, είναι πως τα αρχεία του PC δεν μπορούν να παίξουν σε full screen με καμία ρύθμιση.
Πάντα το aspect ratio είναι το ίδιο με το πρωτότυπο αρχείο και δεν αλλάζει.
Αυτό πρέπει να οπωσδήποτε να διορθωθεί στο μέλλον με νέο Firmware.
Τα αρχεία MPG που έχω και έπρεπε να τα παίξει, τα έπαιξε μια χαρά.
Αρχεία HD, MKV δεν έχω και δεν δοκίμασα. Δεν με απασχολούν οι ταινίες και γι' αυτό δεν έχω κανένα.
Αν ήθελα να έχει κάτι παραπάνω η τηλεόραση, αυτό θα ήταν... :idea:
1 επιπλέον Scart.
Υποστήριξη S-Video IN ή από το Scart ή με ξεχωριστό φις.
Έξοδο αναλογικού ήχου L/R.
Αναπαραγωγή των αρχείων που παίζουν μέσω LAN, σε full screen.
Ε, αν γινόταν... και λίγο πιο βαθύ μαύρο καλό θα ήταν.
Επειδή δεν μπορούν να είναι και όλα ρόδινα, έχω ένα θέμα με τον Edision Argus Mini 2in1 και με την σύνδεση Scart/RCA με RGB και Composite.
Θα ανεβάσω φωτογραφίες και θα σας πω. Πιστεύω να βρω λύση. Με όλες τις άλλες συσκευές μου δεν έχω κανένα πρόβλημα. :rifle:
Κατά τα άλλα... η τηλεόραση είναι super και για τα λεφτά της είναι μια άριστη αγορά για κάποιον που θέλει τηλεόραση LCD! :award: