LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό είναι το πρόβλημα με την τηλεόραση.
Το κάνει μόνο με τον Edision και μόνο με Scart/RCA (RGB και Composite).
Από ρυθμίσεις στην τηλεόραση δοκίμασα τα πάντα. Κάτι από τον δέκτη φαίνεται πως δεν αρέσει στην τηλεόραση.

Το περίεργο είναι πως δεν το κάνει σε όλα τα κανάλια και άλλες φορές παραμένει έτσι ενώ άλλες φορές...
αλλάζω κανάλι > το κάνει κατά την αλλαγή για 2-3 sec > και μετά δείχνει κανονικά το κανάλι ΑΛΛΑ
η εικόνα είναι μερικά εκατοστά πιο αριστερά ή πιο δεξιά από το κέντρο της τηλεόρασης!

Πχ το κάνει στα 4FUN, ITV, OCKO, κλπ... αλλά όχι στο VIVA Polska, Dance Nation, MTV Germany, κλπ.
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι την πειράζει αλλά φαίνεται πως παίζουν ρόλο και τα έντονα φωτεινά χρώματα.
Ειδικά στην δεύτερη εικόνα τα έντονα χρώματα την επηρρεάζουν.

Η πρώτη φωτογραφία είναι ο δέκτης απευθείας στην TV και η δεύτερη είναι ο δέκτης μέσα από άλλη συσκευή που καταλήγει στην TV. :rifle:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG 001.JPG
    IMG 001.JPG
    162.1 KB · Views: 1,080
  • IMG 002.JPG
    IMG 002.JPG
    166 KB · Views: 1,075
Last edited:
Mεγεια σε ολους...

Τα χρώματα και η λεπτομέρεια στην LG είναι άψογα!
Άλλωστε το πάνελ της LG αν δεν κάνω λάθος είναι 10μπιτο IPS και με local dimming!!!

LED Local dimming δεν εχει , αλλωστε ειναι κλασικη τηλεοραση CCFL LCD και οχι LED LCD.

Οχι οτι παιζει βεβαια κανα ιδιαιτερο ρολο αυτο.

Yperion

Όταν έψαχνα για αγορά είχα δει αυτό και μου είχε μείνει σαν πληροφορία το local dimming! :blush:

http://webcache.googleusercontent.c...l+dimming+technology&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

Τώρα, ψάχνοντας την τηλεόραση περισσότερο, βλέπω πολύ μεγάλη βελτίωση στο μαύρο όταν ρίχνω το φωτισμό (backlight) κάτω από το 50.

Μερικές φορές πειραματίζομαι ανάλογα με το φως που έχει το περιβάλλον και το ρυθμίζω.

Τη διαφορά την καταλαβαίνει κάποιος όταν κάνεις pause σε ένα μαύρο καρέ της ταινίας και κοιτάξει την αυξομείωση του panel στο μαύρο παίζοντας με το backlight (και τη φωτεινότητα αν θέλει)

Πχ σε HD υλικό με την λειτουργία εικόνας στο Έντονο (όπως άλλωστε παίζουν όλες οι εταιρείες τα demo τους στα μαγαζιά) ρίχνουμε το backlight στο 40-50 χωρίς να πειραχτεί κάτι άλλο.

Η διαφορά στα μάτια μου είναι μεγάλη! Βαθύ μαύρο στο panel!

Επίσης οι lcd δείχνουν καλύτερα στο φως αντίθετα από τις plasma, και η επίστρωση του panel στην LD770 είναι σατινέ.
Έτσι, εχοντας το φως σε γωνία 45 μοιρών από μπροστά και πάνω, γίνετε πιο glossy, άρα πιο βαθύ ψευτο -μαύρο.

Τέλος για να δούμε ώρες λειτουργίας, έκδοση λογισμικού κτλ πατάμε:

Πρώτα μενού και μετά το κόκκινο κουμπί (πάνω από το κουμπί text) πηγαίνουμε στο πληρ.προιοντ./υπηρ. πατάμε ok και βλέπουμε τη διάρκεια χρήσης ή την έκδοση λογισμικού.

sakis.kom

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα από dvd player με component σύνδεση και ενεργοποιώντας το progressive scan!

Γνωρίζει κάποιος αν υποστηρίζει η τηλεόραση progressive scan;

sakis.kom

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα από dvd player με component σύνδεση και ενεργοποιώντας το progressive scan!
Έχεις πρόβλημα με την σάρωση (πρώτη εικόνα) ή με αστάθεια (δεύτερη εικόνα)?

Εμένα μου εμφανίζει και τα δύο προβλήματα όταν της δίνω από τον δέκτη 576i.
Θα δοκιμάσω και με component να δω τι γίνεται.

Πρόβλημα με αστάθεια είδα και με συσκευή ψηφιακού βίντεο DV που συνδέθηκε με composite.
Το κακό είναι πως το DV Video δεν έχει ούτε component ούτε RGB. Έχει S-Video που κακώς η TV δεν το υποστηρίζει.

Τηλεφώνησα σήμερα στην LG και μου είπαν πως αύριο θα με πάρουν τηλέφωνο για επίσκεψη και επισκευή στον χώρο μου.
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το πρόβλημα, θα με βοηθήσει πολύ.

_V&K_ σε ευχαριστώ για την αναφορά σου πως έχεις αντίστοιχο πρόβλημα.
Και εσύ από Κώτσο την πήρες? -bye-

evanfotis

Ευχαριστώ για το link!

Για την ερώτηση σου δυστυχώς δεν έχω απάντηση γιατί δεν έχω συνδεθεί ακόμα με δίκτυο.
Αν κι απ' αυτά που γράφει ο hello μια χαρά τα πάει!

sakis.kom

Το πρόβλημα μου αντιστοιχίσει στην πρώτη εικόνα αλλά μόνο όταν δίνω progresive scan
Το θέμα είναι αν έχει η TV progresive scan στο component.
Αν δε βρω άκρη θα επικοινωνήσω και εγώ με LG

Τώρα για τον Κώτσο ντρέπομαι που το λέω αλλά ναι, από εκεί την πήρα. :silly:
Και ντρέπομαι γιατί ποτέ δεν τον είχα ούτε τον έχω σε εκτίμηση (πανάκριβος και άσχετοι πωλητές) αλλά σε καλές προσφορές γιατί όχι!

Ελπίζω να βρούμε λύση στο πρόβλημα. Ευτυχώς η LG έχει καλή αντιμετώπιση και service!

κλασικα lg προβληματικα μοντελα σιγα μην την φτιαξουν..
και με αλλη να στην αλλαξουνε το ιδιο προβλημα θα εχει

Καλημέρα σε όλους/όλες,

Και καλο καλοκαίρι!!

Μετά από 5 μέρες, παρέλαβα και γω την 47 LD750! Έκανα τις ρυθμίσεις, που ήταν πολύ εύκολες, και πάω να δω τι εικόνα θα δω. Πριν σας περιγράψω την εμπειρία μου να σας πω ότι είχα/έχω μια Sony W4500 40άρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Την LG την πήρα για την μητέρα μου στην ουσία. Αλλα σκέφτηκα, ότι θα είναι καλύτερα να την κρατήσω και να δώσω την Sony.

Μπορώ να σας πω, ότι η Sony Bravia Engine είναι πολύ καλή και σε αναλογικό & ψηφιακό σήμα! Μπορώ να σας πω ότι, πολλές φορες, υπήρχαν μικρές διαφορες.

Τώρα, στην LG, δοκίμασα να δω μκο ταινίες, και η εικόνα είναι πολύ καλή! Όμως, έχω θέμα με τον ήχο μια και είναι DTS. http://www.videohelp.com/tools/PopCorn_MKV_AudioConverter

Δεν το έχω δοκιμάσει, μου το σύστησαν μόλις. Οποτε Το βραδυ έχω δουλειά :)

Αυτό που μέχει ενόχληση με την LG, είναι τα εξής:

Σε σύγκριση με την Sony, χρησιμοποιώντας το αναλογικό σήμα, δεν έχει την ίδια ποιότητα όπως τις Sony αναλογικό! Στο ψηφιακό τις βλέπω πολύ καθαρή εικόνα στο σκάι, star και mega. Στην Sony, όλα τα ψηφιακά είχαν πολύ καλή εικόνα!

Έχει κάποιος παρατήρηση κάτι παρόμοιο? Υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν πρόσεξα?

Αν δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση, τότε, είμαι περισσότερο προς την Sony! Αλλα τουλάχιστον θα μπορώ να δω ταινίες σε μεγαλύτερη οθόνη, κατευθείαν από τον usb δίσκο.

Re: Απάντηση: LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμένα μου εμφανίζει και τα δύο προβλήματα όταν της δίνω από τον δέκτη 576i.

Κάποιο πρόβλημα έχει η τηλεόραση στο στάδιο της απόπλεξης. Αν ρυθμίσεις τον δέκτη να δίνει 720p υφίσταται το ίδιο πρόβλημα;

Παιδιά μη ξεχνάμε ότι η τηλεόραση ανήκει στη χαμηλή κατηγορία τιμής (σειρά LD) με αντίστοιχη επίπτωση και στη ποιότητα εικόνας . Σίγουρα υπάρχουν τηλεοράσεις όπως Sony, Samsung, με καλύτερη ποιότητα εικόνας αλλά είναι και ακριβότερες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάποιο πρόβλημα έχει η τηλεόραση στο στάδιο της απόπλεξης. Αν ρυθμίσεις τον δέκτη να δίνει 720p υφίσταται το ίδιο πρόβλημα;
Εδώ είναι "το θέμα". Το πρόβλημα φαίνεται μόνο σε 576i και όχι σε άλλη ρύθμιση.

Την τηλεόραση ήρθαν νωρίτερα και την πήραν...

Eπικοινώνησα με τον Κωτσόβολο και ενημέρωσα για το θέμα όπως επίσης μίλησα και με την LG και μιλούσαμε αρκετή ώρα
με ένα παληκάρι από την υποστήριξη που φάνηκε πως ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Αν φανεί πως τελικά είναι πρόβλημα της τηλεόρασης και δεν διορθώνεται, θα κοιτάξω να υπάρξει συννενόηση με κάποιον τρόπο ώστε να πάρω τελικά την LG 47" LH7030.
Έστω και αν και αυτή παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα με τον δέκτη και δεν διορθώνεται, τουλάχιστον να συνδέσω με S-Video το Video-DV που κάνω μοντάζ.
Στην LD750 η εικόνα του Video-DV είναι ασταθής και χάνει πολύ σε ποιότητα εικόνας λόγω της composite σύνδεσης.

Θα χάσω βέβαια την δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω LAN και κάποια άλλα έξτρα που έχει η LD750 και δεν έχει η 7030, αλλά φαίνεται πως δεν γίνεται αλλιώς.
Παίρνω αν είναι ένα WD Live και το συνδέω για να έχω δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο αρχείων.

Τι να κάνουμε... θα δούμε...

Πάντως σαν εικόνα στα κανάλια και στις άλλες συσκευές που δεν έχουν "ασυμβατότητα" με την τηλεόραση, είμαι/ήμουν μια χαρά, δεν έχω παράπονο.

Δεν κάνεις λάθος, απλά θέλω να πιστεύω πως με το S-Video θα γλυτώσω την αστάθεια της εικόνας που έχω (λόγω Composite) στο DV Video που το χρησιμοποιώ για την δουλειά μου. Επιπλέον θα έχω καλύτερη εικόνα σε αυτό, και πάλι λόγω S-Video. Και να έχει πάλι κάποιο πρόβλημα ο δορυφορικός δέκτης, αν λυθεί το παραπάνω θέμα είμαι ΟΚ.

Με πήραν και σήμερα από την LG, από το τεχνικό τμήμα, και με ενημέρωσαν πως όσες συσκευές και να σύνδεσαν δεν είδαν κάποιο πρόβλημα. Με τον τρόπο που εχουμε μιλήσει αυτές τις 3 μέρες, τους πιστεύω, καθώς και σήμερα μιλήσαμε αρκετή ώρα τηλεφωνικά με πολύ φιλικό τρόπο. Είπαμε πως και άλλο κομμάτι (ίδιο μοντέλο) και να πάρω, δεν μπορούν να εγγυηθούν πως δεν θα παρουσιάζει τα ίδια. Κάπως θα το κανονίσουμε (LG-Kωτσόβολος-Εγώ) ώστε να πάρω την 7030 ή την 7020. Είναι ίδιο μοντέλο μεταξύ τους απλά η 7030 έχει κόκκινη πλάτη.

Γενικά μέχρη στιγμής είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που η LG χειρίζεται κάποια πράγματα και τα χειρίζεται και πολύ γρήγορα! Μακάρι να είναι πάντα και με όλους έτσι. -bye-

Εντοπισα ενα προβληματακι...οταν εχω συνδεδεμενη την ΤV με το λαπτοπ μεσω RGB δεν λειτουργει το truemotion και οταν παταω στις επιλογες για να το ρυθμισω, αυτο και καποιες ακομα ρυθμισεις ειναι γκριζαρισμενες, σαν να μην υποστηριζετε η λειτουργεια τους μεσω RGB...Καποια βοηθεια?

Η lg ειναι γνωστη και εχει παρελθον με προβληματικα μοντελα λογω σχεδιασης

Εδώ είναι "το θέμα". Το πρόβλημα φαίνεται μόνο σε 576i και όχι σε άλλη ρύθμιση.

Την τηλεόραση ήρθαν νωρίτερα και την πήραν...

Επειδη εχω χασει επεισοδια γιατι δεν συνδες τον δεκτη με HDMI?

Εντοπισα ενα προβληματακι...οταν εχω συνδεδεμενη την ΤV με το λαπτοπ μεσω RGB δεν λειτουργει το truemotion και οταν παταω στις επιλογες για να το ρυθμισω, αυτο και καποιες ακομα ρυθμισεις ειναι γκριζαρισμενες, σαν να μην υποστηριζετε η λειτουργεια τους μεσω RGB...Καποια βοηθεια?

Τι να το κανεις το trumotion στην συνδεση με PC? Τελικα οταν αγοραζουμε μια τηλεοραση ξερουμε αν χρειαζομαστε ολα αυτα τα "βελτιωτικα" και που χρησιμευουν?

Διαβασε και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63615

Τις πρωτες σελιδες γιατι μετα ξεφευγει το θεμα.-bye-

Απάντηση: Re: LG LD750 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδη εχω χασει επεισοδια γιατι δεν συνδες τον δεκτη με HDMI?
Επειδή το είδα το πρόβλημα και η τηλεόραση είναι ολοκαίνουρια γι' αυτό και τους ανέφερα αυτό που είδα.
Το αν θα τον χρησιμοποιήσω τον δέκτη με Scart ή όχι, αυτό δεν έχει να κάνει κάτι.
Κανείς δεν μου εγγυάται στο μέλλον πως δεν θα βρω και άλλη συσκευή που να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα.
Οι συσκευές που δοκίμασα ήταν ελάχιστες και ήδη έχω δύο που παρουσιάζουν κάποια... ασυμβατότητα (?).
Και όπως είπα και πιο πάνω, πιο πολύ με καίει τι θα γίνει με το DV Video.