LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η τηλεοραση τα σπαει πραγματικα ... αντικατεστησε επαξια μια CRT SONY KV-29FQ75D την οποια ειχα αγορασει πριν απο μια 10ετια περιπου στην εξωφρενικη τιμη των 600.000 δραχμων ... ηταν οτι καλυτερο μπορουσες να παρεις τοτε Νο1 σε ολα τα συγκρητικα τεστ ... με pip pap και οτι μπορει να φανταστει κανεις ... μονο καφε δεν εκανε ... οταν ομως ανοιξα την καινουρια μου LG μου επεσε το σαγωνι ... τελεια εικονα (αν και αστρωτη ακομα) ακομα και σε σχεση με την παλια CRT ... και μαλιστα σε τιμη κελεπουρι ... ευχαριστω ολους οσους μου προτειναν την αγορα μιας τηλεορασης πλασμα ...

ΠΑιδια να κανω μια ερωτηση?Συνεδεσα στην τηλεοραση εναν 2.5αρη passport essential 160γιγα.Σε καποιες ταινιες (π.χ. avatar,from paris with love) λεει οτι δεν υποστηριζει το φορματ ηχου ενω μια (16 blocks) δεν την επαιξε καθολου.Τι φταιει?Μπορω να κανω κατι?

Δεν μπορω να κανω καποια παρεμβαση στην τηλεοραση (μεσω firmware κτλ>?)
Το ωραιο ειναι οτι αλλα dts τα παιζει(πχ ironman 2) kai alla oxi(px avartar).

Η τηλεόραση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παίξει DTS καθώς χρειάζεται να πληρωθούν δικαιώματα.
Αν παίζει κάποιο τώρα μόνο τυχαίο θα είναι (και μάλλον δεν θα είναι πραγματικό DTS).

Η μόνη λύση είναι η πρόταση του Asteris. Ή ξεχωριστό media player ή μετατροπή του ήχου σε AC3.

Δεν μπορω να κανω καποια παρεμβαση στην τηλεοραση (μεσω firmware κτλ>?)
Το ωραιο ειναι οτι αλλα dts τα παιζει(πχ ironman 2) kai alla oxi(px avartar).

Το Ironman2 έχει μέσα και δεύτερο track ήχου με δικάναλο AC3, μάλλον αυτό βρίσκει η TV και παίζει...

επειδη ενδιαφερομαι για την τηλεοραση εχω καποιες αποριες...
1. οι γωνιες θεασης ειναι καλύτερες απο lcd?
2. στην περιοχη δεν εχει ερθει ψηφιακο σήμα σε σχεση με μια crt θε δειχνει καλύτερα ή χειροτερα?
3. επειδη ειναι πλασμα θα πρεπει να εχω συνεχεια του νου μου μην δημιουργηθουν τα γνωστα προβλήματα των πλασμα οπως πχ να μεινει καποια στατική εικονα ή το πρωτο καιρο να προσεχω μονο?

επειδη ενδιαφερομαι για την τηλεοραση εχω καποιες αποριες...
1. οι γωνιες θεασης ειναι καλύτερες απο lcd?
2. στην περιοχη δεν εχει ερθει ψηφιακο σήμα σε σχεση με μια crt θε δειχνει καλύτερα ή χειροτερα?
3. επειδη ειναι πλασμα θα πρεπει να εχω συνεχεια του νου μου μην δημιουργηθουν τα γνωστα προβλήματα των πλασμα οπως πχ να μεινει καποια στατική εικονα ή το πρωτο καιρο να προσεχω μονο?

1. Οι γωνίες θέασης δεν συγκρίνονται με LCD. Στην πλάσμα μόνο πίσω από την οθόνη δεν μπορείς να δεις την εικόνα!

2. Δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια. Εξαρτάται από την ποιότητα του αναλογικού σήματος που έχεις και την crt που είχες πριν.

Αν δεν είχες καμιά τοπ crt και έχεις καλό σήμα, δεν θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά. (Μην ξεχνάς ότι θα ανέβεις και τουλάχιστον 10 ίντσες από την μεγαλύτερη crt, οπότε να λάβεις και αυτό υπ'όψη σου στην σύγκριση.)

Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη από την εικόνα που θα έχεις με LCD.

3. Δεν υπάρχει πια αυτό το θέμα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτε και έβαλα τις ρυθμίσεις που ήθελα μετά από μια εβδομάδα. (Και αυτήν την εβδομάδα με τις χαμηλές ρυθμίσεις την κράτησα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους)

Αν κατάλαβα καλά αν ψάχνεις για μεγάλες γωνίες θέασης και καλή εικόνα σε τηλεοπτικό τότε η πλάσμα είναι μονόδρομος, ειδικά σε αντίστοιχη κατηγορία τιμής.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Είμαι καινούριος στο forum και πρόσφατος κάτοχος κι εγώ μιας pj550.
Μετά από πολύ διάβασμα, τόσο στο forum, όσο και σε άλλα site, και λόγω περιορισμένου budget, κατέληξα σε αυτήν την τηλεόραση και μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος απο την επιλογή μου μέχρι στιγμής.
Την πήρα από MediaMarkt με την προσφορά 449
Η τηλεόραση έχει ''γράψει'' περίπου 150 ώρες και μπορώ να πω ότι ήδη έχει μεγάλη διαφορά από όταν την πρωτοάνοιξα.(όπου οφείλω να ομολογήσω ότι ψιλοαπογοητεύτηκα καθώς ήταν ψιλοχάλια στην αρχή).
Πλέον έχει βελτιωθεί κατα πολύ η εικόνα της και επίσης είδα μεγάλη διαφορά με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις (με τις οποίες δεν είχα πολυαχοληθεί στην αρχή).
Η χρήση που της κάνω, είναι 90% τηλεοπτικό, και κάθε τόσο καμιά ταινιούλα σε dvd, κανέναν αγώνα με φιλαράκια στο σπίτι καθώς και κανένα βιντέκαι ή ταινία μέσω usb. Για την παραπάνω χρήση, νομίζω ότι με καλύπτει απόλυτα και ίσως καλύτερα απ' ότι περίμενα για τα λεφτά που έδωσα.
Μεγάλη εντύπωση μου κάνει το πόσο λεπτή και φινεσάτη είναι σε σχέση με τις Panasonic καθώς και το πόσο καλή αναπαραγωγή full hd και hd υλικού κάνει μέσω του usb. Πραγματικά δεν το περίμενα. Έχω κι ένα dvd με θύρα usb συνδεδεμένο μέσω hdmi, αλλά το ίδιο υλικό δεν έχει καμία σχέση όταν το αναπαράγω από εκεί.Στην θύρα usb της LG το παίζει πολύ πιο καθαρά.
Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμβουλεύτηκα το forum προτού προβώ σε αγορά καθώς η γνώμη που κι εγώ είχα (και λογω του πατέρα μου ο οποίος είναι αμετανόητος philipsάκιας lcd-ledaκιας) ήταν ότι οι lcd ήταν ανεξαρτήτως τιμής καλύτερες από τις plasma.
Αυτή την απάντηση εκ λάμβανα και σχεδόν σε όποιο κατάστημα ηλεκτρικών κι αν πήγαινα. Τους έλεγα: "Θέλω να δω την LG PJ550" και μου απαντούσαν λες και έκανα έγκλημα, "μα αυτή είναι Plasma! Τι να την κάνεις;"
Μέχρι που πήγα στα Mediamarkt Θεσσαλονίκης όπου συνάντησα τον εκεί υπάλληλο ο οποίος επιτέλους μου είπε ότι κι αυτός Plasma έχει στο σπίτι του και ότι στα χρήματα που έδινα δεν υπάρχει τίποτα που να πλησιάζει την PJ ακόμη και σε αρκετά χρήματα πιο πάνω. Ο τύπος κάλλιστα δήλωσε και μέλος του avclub αλλά δεν συγκράτησα το nickname του. Ήταν πάντως πολύ ψαγμένος. Εκεί τις είχε όλες να παίζουν η μία δίπλα στην άλλη και ειδικά σε καποια φάση τις έβαλε να παίζουν τηλεοπτικό όπου η διαφορά με τις άλλες φάνηκε αμέσως. Μόνο κάτι full led των 1500-2000 ξεχώριζαν σε σχέση με αυτή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως, είναι ότι είχε και την Panasonic s20 παραδίπλα την οποία του ζήτησα να μου δείξει εσκεμμένα για να τις συγκρίνω, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε σε σχέση με την PJ550.
Δεν λέω ότι η LG είναι καλύτερη, καθώς δεν γνωρίζω ούτε τι ρυθμίσεις είχαν οι τηλεοράσεις εκεί, ούτε πόσες ώρες είχαν παίξει. Ήταν πάντως πιο ''σκοτεινή και πιο ''άχρωμη'' σε σχέση με την LG.
Έχει εύκολα καλύτερη εικόνα από την 37'' Philips 5504 lcd που έχει ο πατέρας μου στην κρεβατοκάμαρά του στο σπίτι του. Έχει και μία Philips 37'' 9603 lcd (η τότε κορυφαία της PHILIPS). Με αυτήν επιφυλάσσομαι να την συγκρίνω, αφενός γιατί ήταν πανάκριβη όταν πρωτοβγήκε αλλά και κυρίως γιατί αυτή παίζει μέσω Digea ψηφιακά, ενώ εγώ εκεί που μένω δεν πιάνω το ψηφιακό σήμα.
Στα αρνητικά, η έλλειψη αναλογικής εξόδου ήχου, καθότι ο ήχος της δεν λέει και πολλά (ειδικά όταν παρακολουθείς ταινία μέσω usb), καθώς και η έλλειψη εξόδου για ακουστικά. Καμία ελπίδα δηλαδή να την συνδέσω με τον ενισχυτή μου, (κάτι που θα διορθωθεί σύντομα όμως καθώς έχω ήδη παραγγείλει ac3 decoder με optical input).
Επίσης το αρκετό LAG όταν επιχείρησα να την συνδέσω μέσω του πλαϊνού HDMI με το laptop μου. έκανε αδύνατη την παρακολούθηση ταινίας.
Τέλος, οι αντανακλάσεις είναι όντως ορατές πάνω στην οθόνη, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαιτέρα καθώς έχω συνηθίσει από την μέχρι πρόσφατα Philips CRT 29'' που είχα στο σαλόνι μου. (η οποία παρεμπιπτόντως σε μέτριο τηλεοπτικό σήμα θεωρώ πως δείχνει λίγο καλύτερα).
Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να μην κούρασα πολύ με το μακροσκελές post μου.:singer:

Μετά από λίγη παραπάνω ενασχόληση με την συσκευή, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

Βρήκα στο παρακάτω site http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/lg-pj350-calibration.html
ρυθμίσεις εικόνας για την PJ350. Λογικά το ίδιο δεν θα είναι και για την PJ550?
Τις δοκίμασα αν και σε κάποια μενού υπάρχουν μικροδιαφορές και δεν ξέρω αν τις έκανα απολύτως σωστά. Δεν είναι άσχημες. Το λευκό παρά τις ρυθμίσεις παραμένει λίγο ''ξεπλυμένο'', σε γενικές γραμμές όμως καλή η εικόνα. Εκεί που με προβληματίζει το site είναι ότι προτείνει τόσο χαμηλή ρύθμιση για την ευκρίνεια και μάλιστα λέει :

<<One of the most important tips we can give you about this TV is to turn the Sharpness control down to between 10 and 20%. Higher Sharpness increases false edges and motion artifacts with this TV. The fix is easy and has no side effects.>>

Με τόσο χαμηλή ευκρίνεια, η εικόνα μου φάνηκε ναι μεν λίγο πιο ''γλυκιά'' αλλά κατά τ' άλλα μια θολούρα και μισή!

Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχετε οι υπόλοιποι, αλλά στα μάτια μου τουλάχιστον η ευκρίνεια δείχνει καλή περίπου μεταξύ 70 και 80 τόσο στην κάθετη όσο και στην οριζόντια.

Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ (το είπε και άλλος φίλος σε review για την PK 760), ότι σε ποδοσφαιρικό αγώνα, στα μακρινά πλάνα υπάρχει θολούρα και είναι λες και οι παίκτες έχουν ένα ημιδιάφανο ομοίωμα να προεξέχει από πάνω τους. Στα κοντινά όλα οκ αλλά στα μακρινά πλάνα χαλούσε πολύ η εικόνα. Ξέρει κανείς πως διορθώνεται αυτό? Θεώρησα ότι θα φταίει το σήμα αλλά στην άλλη μου τηλεόραση τα έδειχνε σωστά. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ευκρίνεια όπως αναφέρει και το ξένο site παραπάνω. Με πρώτη ευκαιρία θα το τσεκάρω.

Τέλος, παρά τα 600hz και την τέλεια κίνηση για αθλητικά που διατείνεται η LG, εγώ θα έλεγα ότι όταν η εικόνα κινείται, το χορτάρι του γηπέδου θολώνει όπως ακριβώς και στις LCD του πατέρα μου. Οπότε ποια η διαφορά?

Δεν ξέρω αν είμαι ίσως πολύ επηρεασμένος από την θέαση μέχρι τώρα στην CRT όπου και η κίνηση και τα πάντα σε τηλεοπτικό δείχνουν σχεδόν τέλεια.

Και τονίζω το ''τηλεοπτικό'' γιατί κατά τ'άλλα, σε dvd, HD κτλ η συσκευή απλά δεν παίζεται.

Ποια η γνώμη σας επ' αυτού; Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος κάτι από τα παραπάνω στην δική του συσκευή;

δυστυχως σε τηλεοπτικο η εικονα που εχω στα καναλια, ελλειψη ψηφιακων καναλιών στην πατρα, ειναι μετρια και δεν βγαζεις συμπερασμα..οτι μπαλα εχω δει σε μεγα-νετ σκατα εικονα εχουν...σε σχεση με την crt η εικονα των αναλογικων στην πλασμα δεν βλεπετε..ενα μαυρο χαλι...ισως φταιει το μεγεθος,οπου οι ατελειες των αναλογικων ειναι πιο ορατες..

τις ιδιες ρυθμισεις(απο PJ350 review) εχω δοκιμασει και εγω κ επισης ανεβασα Sharpness,γιατι τοσο χαμηλα κατι με χαλουσε...
σε ματροσκες με αυτες τις ρυθμισεις ειμαι υπερ-ευχαριστημενος!!

Με ενδιαφερει η συγκεκριμενη TV αλλά δεν εχει εξοδο ακουστικων. Υπαρχει καποιος τροπος να τραβηξω ηχο και με την βοηθεια ενος ενισχυτακου να τον ενισχυσω?

Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δυστυχως σε τηλεοπτικο η εικονα που εχω στα καναλια, ελλειψη ψηφιακων καναλιών στην πατρα, ειναι μετρια και δεν βγαζεις συμπερασμα..οτι μπαλα εχω δει σε μεγα-νετ σκατα εικονα εχουν...σε σχεση με την crt η εικονα των αναλογικων στην πλασμα δεν βλεπετε..ενα μαυρο χαλι...ισως φταιει το μεγεθος,οπου οι ατελειες των αναλογικων ειναι πιο ορατες..

τις ιδιες ρυθμισεις(απο PJ350 review) εχω δοκιμασει και εγω κ επισης ανεβασα Sharpness,γιατι τοσο χαμηλα κατι με χαλουσε...
σε ματροσκες με αυτες τις ρυθμισεις ειμαι υπερ-ευχαριστημενος!!

Το αναλογικό σήμα, από το λίγο που έχω ασχοληθεί, είναι δύσκολη υπόθεση για τις επίπεδες τηλεοράσεις και θέλουν πολύ καλό σήμα για να δουλέψουν σωστά.
Πχ. στο πατρικό μου έχουμε πρόβλημα με τις καλωδιώσεις της κεραίας (λόγω παλαιότητας και κακών υλικών) και ενώ οι CRT παίζουν καλά η LG είχε άθλιες παρεμβολές στο αναλογικό.
Σε άλλο σπίτι με καλές καλωδιώσεις αναλογικό με ψηφιακό δεν είχε μεγάλες διαφορές (εννοείται το ψηφιακό είναι καλύτερο).
Γενικά πάντως, στα ψηφιακά που βλέπω δεν έχω κανένα παράπονο από την εικόνα.
Ειδικά για το ποδόσφαιρο που αναφέρεις, η ΝΕΤ χθες είχε πάρα πολύ καλή εικόνα στο ματς του Ολυμπιακού.

Πιστεύω πως χρειάζεσαι λίγη υπομονή για να έρθουν τα ψηφιακά και στην περιοχή σου. Αλλιώς ίσως πρέπει να δεις την καλωδίωση σου.

Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το αναλογικό σήμα, από το λίγο που έχω ασχοληθεί, είναι δύσκολη υπόθεση για τις επίπεδες τηλεοράσεις και θέλουν πολύ καλό σήμα για να δουλέψουν σωστά.
Πχ. στο πατρικό μου έχουμε πρόβλημα με τις καλωδιώσεις της κεραίας (λόγω παλαιότητας και κακών υλικών) και ενώ οι CRT παίζουν καλά η LG είχε άθλιες παρεμβολές στο αναλογικό.
Σε άλλο σπίτι με καλές καλωδιώσεις αναλογικό με ψηφιακό δεν είχε μεγάλες διαφορές (εννοείται το ψηφιακό είναι καλύτερο).
Γενικά πάντως, στα ψηφιακά που βλέπω δεν έχω κανένα παράπονο από την εικόνα.
Ειδικά για το ποδόσφαιρο που αναφέρεις, η ΝΕΤ χθες είχε πάρα πολύ καλή εικόνα στο ματς του Ολυμπιακού.

Πιστεύω πως χρειάζεσαι λίγη υπομονή για να έρθουν τα ψηφιακά και στην περιοχή σου. Αλλιώς ίσως πρέπει να δεις την καλωδίωση σου.

το ιδιο και στο σπιτι των γονιων μου. επειδη η καλωδιωση ειναι ψιλοχαλια και η κεραια ειναι παλια το αναλογικο σημα εχει παρεμβολες που με τη crt δεν υπηρχαν, ενω αντιθετα στο ψηφιακο δεν υπαρχει κανενα θεμα.