LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει κάποια ιδέα για το πως μπορεί να ρυθμιστεί το βράδυ ο φωτισμός του χώρου ώστε να μην έχουμε αντανακλάσεις. Τι είναι καλύτερο σποτάκια οροφής, Πορτατίφ κλπ;;;
Παίρνεις ένα ή δύο φωτιστικά απο αυτά τα μακρουλά που μπαίνουν κάτω απο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα στερεώνεις στο πίσω μέρος της τηλεόρασης.
Έγώ έβαλλα ένα τέτοιο που πήρα απο το LIDL.

Υπάρχει κάποια ιδέα για το πως μπορεί να ρυθμιστεί το βράδυ ο φωτισμός του χώρου ώστε να μην έχουμε αντανακλάσεις. Τι είναι καλύτερο σποτάκια οροφής, Πορτατίφ κλπ;;;

Εγώ όταν θέλω να παρακολουθήσω ταινία ή αγώνα το βράδυ, ανάβω ένα επιδαπέδιο φωτιστικό το οποίο έχει ρυθμιστικό για την ένταση κι έτσι το βάζω όσο φωτεινό ή σκοτεινό θέλω.
Το καλό με αυτά είναι ότι ουσιαστικά λόγω του ''καπέλου'' μέσα στο οποίο βρίσκεται ο λαμπτήρας, φέγγουν απευθείας στο ταβάνι και από εκεί διαχέεται το φως. Έτσι, δεν υπάρχει έντονη εστία φωτός που να προβάλλει απευθείας προς τα κάτω και επηρεάζει λιγότερο στην οθόνη, εκτός και αν η πηγή φωτός σου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την οθόνη. Εκεί δεν γλιτώνεις.

Θεωρώ ότι η ωραιότερη λύση είναι να τοποθετήσεις όπως έκανε κάποιο άλλο μέλος ένα μικρό φωτιστικό φθορίου πίσω από την οθόνη σε στυλ ambilight της philips το οποίο από ότι λέγεται κάνει και πιο ξεκούραστη την παρακολούθηση.(αρκεί βέβαια να μην είναι πολύ έντονα φωτεινό).

Απλά σε αυτήν την λύση αναφέρθηκαν διαρροές φωτός από το φωτιστικό μέσα στην οθόνη. Περνούσε το φως μέσα από τις χαραμάδες της τηλεόρασης και φαινόταν σαν να φέγγει κάτι μέσα στην οθόνη.

Θα ήθελα να το δοκιμάσω πάντως.

Παρεμπιπτόντως , η δική σου τηλεόραση δεν ήρθε ακόμη για να την έβλεπε ο αδερφός σου σε οικιακές συνθήκες; Τώρα βέβαια απ' ότι είπες πήρε άλλη, αλλά θα ήταν ο μόνος τρόπος να τον πείσεις. Αυτή που αγόρασε καλή; 42ld550 αν δεν κάνω λάθος.

Παίρνεις ένα ή δύο φωτιστικά απο αυτά τα μακρουλά που μπαίνουν κάτω απο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα στερεώνεις στο πίσω μέρος της τηλεόρασης.
Έγώ έβαλλα ένα τέτοιο που πήρα απο το LIDL.

Με πρόλαβες πριν αναρτήσω την απάντηση.
Είναι καλό το αποτέλεσμα; Σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ.
Παρατήρησες εσύ κανένα φαινόμενο διαρροής φωτός από πίσω προς τα μέσα στην οθόνη;

Chris οταν πήγαμε με τον αδερφό μου στα καταστήματα βλέποντας τις side by side μου έλεγε ¨καλά δεν βλέπεις ότι οι lcd έχουν πιο φωτεινή εικόνα από την δική σου...και καλυτερη ευκρίνεια' Γυρίσαμε τρία μαγαζιά για να τον πείσω αλλά ουδέν,
Πάντως και αυτή την 42ld550 που θα την παραλάβει Σάββατο ή Δευτέρα μια χαρά την βλέπω με την μόνη επιφύλαξη ως προς το αναλογικό σήμα που θα το δούμε στην πράξη. Μια καλη lcd σε καλή τιμή.
Αυτη τη στιγμή βλέπω δορυφορικά στην pj550 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Οι αντανακλάσεις πάντως είναι ένα μικρό προβληματάκι. Νομίζω ότι οι Pany σε αυτό τον τομέα είναι αρκετά μπροστά.

Chris οταν πήγαμε με τον αδερφό μου στα καταστήματα βλέποντας τις side by side μου έλεγε ¨καλά δεν βλέπεις ότι οι lcd έχουν πιο φωτεινή εικόνα από την δική σου...και καλυτερη ευκρίνεια' Γυρίσαμε τρία μαγαζιά για να τον πείσω αλλά ουδέν,
Πάντως και αυτή την 42ld550 που θα την παραλάβει Σάββατο ή Δευτέρα μια χαρά την βλέπω με την μόνη επιφύλαξη ως προς το αναλογικό σήμα που θα το δούμε στην πράξη. Μια καλη lcd σε καλή τιμή.
Αυτη τη στιγμή βλέπω δορυφορικά στην pj550 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Οι αντανακλάσεις πάντως είναι ένα μικρό προβληματάκι. Νομίζω ότι οι Pany σε αυτό τον τομέα είναι αρκετά μπροστά.

Πάντως στην αρχή, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ίσως κι εσύ να απογοητευτείς λίγο σε σχέση με του αδερφού σου.
Ειδικά αν το τηλεοπτικό σου δεν είναι πολύ καθαρό.
Μην βιαστείς όμως να βγάλεις συμπεράσματα γιατί πραγματικά με τον καιρό η εικόνα θα βελτιωθεί πάρα πολύ και όχι μόνο αυτό, θα βρεις κι εσύ κάποια στιγμή την ρύθμιση που σου αρέσει πιο καλά όσο θα πειραματίζεσαι και στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
Εγώ στην αρχή αποκαρδιώθηκα ειδικά λόγω του ότι η μόνη άμεση σύγκριση που μπορούσα να κάνω ήταν μια πολύ καλή CRT Philips 29'' 100hz τελευταίας γενιάς(πριν καταργηθούν εννοείται), η οποία ομολογουμένως έχει εξαιρετική απόδοση στο τηλεοπτικό.
Όσο περνάνε οι μέρες όμως και καθώς πλέον βρήκα και τις ρυθμίσεις που μου ταιριάζουν στο μάτι, έχει αρχίσει σιγά σιγά να μην έχει τίποτα να ζηλέψει η LG από την Philips CRT.
Και μην ξεχνάμε και την διαφορά στις ίντσες, που είναι λογικό πως σε μικρότερη οθόνη, το τηλεοπτικό δείχνει λίγο καλύτερα.
Πήγα όμως ευτυχώς ένα βράδυ στο σπίτι ενός φίλου μου με Samsung LCD 40'' η σειρά 6000 τριετίας η οποία τότε ήταν από τα καλά μοντέλα της αγοράς και επιτέλους ένιωσα αυτό για το οποίο τόσο καιρό και από τόσο κόσμο διαβάζω εδώ μέσα!
Δεν θα μιλήσω με υπερβολές και διθυράμβους, καθώς ούτε έκατσα να ψαχουλέψω τις ρυθμίσεις της Samsung, ούτε και ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την εικόνα της. Σίγουρα όμως αυτό που εγώ βλέπω στο σπίτι μου είναι ξεκάθαρα ανώτερο από όλες τις πλευρές. Και τολμώ να πω ακόμη και πιο φωτεινή μου φαίνεται η δική μου, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά, γιατί όπως προείπα αφενός δεν ξέρω τι ρυθμίσεις είχε η άλλη τηλεόραση, αφετέρου, ο εν λόγω φίλος μου δεν πολυασχολείται με αυτά και υπάρχει ενδεχόμενο και να έχει ακόμη και out of the box default ρυθμίσεις!

Η δική μου ακόμα είναι στο στρώσιμο, οπότε είμαστε σε αναμονή. Αυτό που με ενοχλεί προς το παρόν είναι οι αντανακλάσεις και λίγο η ευκρίνεια. Για το τηλεοπτικό περιμένω την αφίξη της digea στο Ηράκλειο.Προς το παρόν επαναπαύομαι να βλέπω γερμανικά δορυφορικά κανάλια στον Astra.
Το μόνο που έχω να επισημάνω ως γενική διαπίστωση είναι το εξής : ασύγκριτες οι plasma σε σχέση τιμής, αλλά στα οverall πρέπει λίγο να κωπάσουν λίγο οι διθύραμβοι.
Οι lcd έχουν σημείωσει τρομερή πρόοδο και τα χρώματα ακόμα και σε φτηνές όπως η 42ld550 είναι καλά.

Η δική μου ακόμα είναι στο στρώσιμο, οπότε είμαστε σε αναμονή. Αυτό που με ενοχλεί προς το παρόν είναι οι αντανακλάσεις και λίγο η ευκρίνεια. Για το τηλεοπτικό περιμένω την αφίξη της digea στο Ηράκλειο.Προς το παρόν επαναπαύομαι να βλέπω γερμανικά δορυφορικά κανάλια στον Astra.
Το μόνο που έχω να επισημάνω ως γενική διαπίστωση είναι το εξής : ασύγκριτες οι plasma σε σχέση τιμής, αλλά στα οverall πρέπει λίγο να κωπάσουν λίγο οι διθύραμβοι.
Οι lcd έχουν σημείωσει τρομερή πρόοδο και τα χρώματα ακόμα και σε φτηνές όπως η 42ld550 είναι καλά.

Για τις αντανακλάσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Για όλα τα υπόλοιπα όμως να ελπίζεις γιατί θα βελτιωθούν σημαντικά. Με την ευκρίνεια συγκεκριμένα είχα κι εγώ πρόβλημα καθώς είχα συνηθίσει αλλιώς. Αλλά και αυτό θα βελτιωθεί όσο θα στρώνει το πάνελ.

Από εκεί και μετά βέβαια, όπως έχω προαναφέρει, ας μην ξεχνάμε και τι μας κόστισε αυτή η τηλεόραση, άρα και τι απαιτήσεις θα πρέπει να έχουμε από αυτήν.

Πάντως, δώσε της τον χρόνο που χρειάζεται και πιστεύω θα εντυπωσιαστείς αργότερα.

Εγώ δεν πιάνω ούτε Digea, ούτε έχω δορυφορική. Είναι κάποια βράδια όμως που πιάνω πολύ καθαρά το mega και το ΣΚΑΙ και μπορώ να πω ότι η εικόνα της γίνεται εντυπωσιακή.

Σίγουρα τα διθυραμβικά και λίγο πιο ''δυναμικά'' σχόλια υπέρ της μιας ή της άλλης τεχνοτροπίας, μπορεί καμιά φορά να παρασύρουν κάποιον παρόλο που ο ίδιος μπορεί και να έχει άλλη άποψη.

Εγώ προσωπικά ήμουν από αυτούς που είχαν άλλη άποψη και την άλλαξα αλλά βέβαια χαίρομαι γι αυτό, καθώς επίσης χαίρεται και η τσέπη μου.

Μονο που η ld550 ειναι 150 ευρω ακριβοτερη απο την pj550 συνεπως δεν παιζουν ακριβως στην ιδια κατηγορια τιμης για να τις συγκρινουμε.

Υπερπροσφορά. Παρεμπιπτόντως μήπως έχει κανείς μια φτηνή πρόταση για βάση τοίχου;

Last edited:
To Mediamarkt την έβγαλε σε προσφορα στα 399...
Να είσαι καλά φίλε που μας ενημέρωσες!Όντως έτσι είναι,μόλις πήρα κ ρώτησα κ μου είπαν ότι η προσφορά θα ''τρέχει'' από αύριο.
Δυστυχώς όμως έκοψαν τις άτοκες δόσεις από σήμερα.

ναι αλλα ρε παιδια εγω δεν βλεπω καλα στο flyer του media η´η τηλεοραση φαινεται να εχει ορατα ηχεια?? κανω λαθος??

Άρτι αφιχθείς από Media markt με το νέο 42''άρι μου απόκτημα για το δωμάτιο των γονιών μου!Κοψομεσιάστηκα λίγο μέχρι να την κουβαλήσω αλλά χαλάλι...
Όλες τις ρυθμίσεις τις άφησα από 50 κ κάτω,εκτός από την αντίθεση(στο 70).
Απ'ότι διάβασα εδώ,τις πραγματικές της δυνατότητες θα τις δείξει μετά το ''στρώσιμο'' δηλαδή μετά από μισό-ένα μήνα.
Εκτός από τις ρυθμίσεις τι άλλο προτείνετε για τις πρώτες μέρες ζωής μιας plasma;

Άρτι αφιχθείς από Media markt με το νέο 42''άρι μου απόκτημα για το δωμάτιο των γονιών μου!Κοψομεσιάστηκα λίγο μέχρι να την κουβαλήσω αλλά χαλάλι...
Όλες τις ρυθμίσεις τις άφησα από 50 κ κάτω,εκτός από την αντίθεση(στο 70).
Απ'ότι διάβασα εδώ,τις πραγματικές της δυνατότητες θα τις δείξει μετά το ''στρώσιμο'' δηλαδή μετά από μισό-ένα μήνα.
Εκτός από τις ρυθμίσεις τι άλλο προτείνετε για τις πρώτες μέρες ζωής μιας plasma;

Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε. Έχουν ειπωθεί άλλωστε επανειλημμένως σε αυτό ο forum.

Χαμηλές ρυθμίσεις και να αποφεύγεις όσο γίνεται τις στατικές εικόνες.
Βάζε κανένα ζουμ να κρύβονται τα σήματα των σταθμών όταν και αν δεν σε ενοχλεί και αυτό είναι όλο.

Προσοχή μόνο στις στατικές και ειδικά αν είσαι fan του teletext.
Ο πατέρας μου το άφησε πολύ ώρα κάποια μέρα και άφησε αποτύπωμα.
Έφυγε βέβαια αρκετά εύκολα μετά από λίγο παίξιμο σε τηλεοπτικό αλλά καλλίτερα να μην τεστάρουμε τα όρια του πάνελ.
Γενικώς μην αγχώνεσαι και πολύ πάντως.

Αυτά τα ολίγα και καλές θεάσεις!:a0210:

Ευχαριστώ Χρήστο!Θα παίζει μόνο τηλεόραση κ σε χαμηλές ρυθμίσεις για 20-30 μέρες κ μετά βλέπουμε.
Mην παρεξηγείς αλλά επειδή δε γνωρίζω,στατικές εικόνες ποιες είναι εκτός από το teletext;;
Τα σήματα των σταθμών να κρύβονται για να μην αφήσουν αποτύπωμα;Κ αν ναι,πώς μπορούν να κρυφτούν;

Ευχαριστώ Χρήστο!Θα παίζει μόνο τηλεόραση κ σε χαμηλές ρυθμίσεις για 20-30 μέρες κ μετά βλέπουμε.
Mην παρεξηγείς αλλά επειδή δε γνωρίζω,στατικές εικόνες ποιες είναι εκτός από το teletext;;
Τα σήματα των σταθμών να κρύβονται για να μην αφήσουν αποτύπωμα;Κ αν ναι,πώς μπορούν να κρυφτούν;[/QUOT

Μπορείς να βλέπεις κανονικά και dvd και οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζεται να βλέπεις μόνο τηλεοπτικό.

Στατικές εικόνες είναι όλες αυτές οι οποίες δεν κινούνται(π.χ. μια φωτογραφία), ή οι οποίες περιέχουν σε κάποια σημεία τους σταθερά κομμάτια. Π.χ. όταν παρακολουθείς ένα κανάλι, η εικόνα γενικώς κινείται. Το σήμα του σταθμού όμως είναι στην ίδια θέση μόνιμα. Ή για παράδειγμα αν βλέπεις μια ταινία σε dvd και πατήσεις pause, και το αφήσεις έτσι κανένα δίωρο, μπορεί να έχεις πρόβλημα. (τα περισσότερα dvd players βέβαια έχουν προστασία οθόνης από μόνα τους γι αυτόν ακριβώς τον λόγο). Επίσης οι πλάσμα δεν κάνουν για μόνιτορ υπολογιστή όπου μπορεί να δείχνει η οθόνη το ίδιο πράγμα πολλές ώρες.

Δεν σημαίνει ότι με το παραμικρό θα πάθει ζημιά το πάνελ. Και όσο θα στρώνει θα μειώνεται και ο κίνδυνος αυτός. Από τις 200 ώρες και μετά θα μπορείς άφοβα να παρακολουθείς ότι θέλεις και με ότι ρυθμίσεις θέλεις. Απλά θα θέλει προσοχή στις στατικές εικόνες.

Εάν πατήσεις στο τηλεχειριστήριο το κουμπί aspect ή ratio (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το γράφει, βρίσκεται ανάμεσα στα πλήκτρα της έντασης ήχου και του program + -), αλλάζει τις αναλογίες της οθόνης.

Εκεί θα βρεις μια αναλογία που λέγεται cinema zoom και αν πατήσεις ΟΚ σου δείχνει πόσο zoom θέλεις να κάνεις. Αν ζουμάρεις λίγο θα δεις ότι σιγά σιγά μεγαλώνει η εικόνα και τα σήματα των σταθμών βγαίνουν εκτός πλάνου.

Με αυτόν τον τρόπο βέβαια χάνεις και σε εικόνα, αλλά μπορείς να την αφήνεις κάποιες ώρες την ημέρα που δεν παρακολουθείς, να δουλεύει έτσι, ή το βράδυ.

Εγώ αυτό έκανα. Όταν ήθελα να δω κάτι πάντως το έβλεπα κανονικά και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Και όσο θα στρώνει θα δεις μεγάλη διαφορά στην εικόνα.

Γι αυτό σου λέω, μην αγχώνεσαι κιόλας. Απλά λίγη προσοχή.

Την πηρα χθες με την προσφορα και γω.
Πρωτες εντυπωσεις παρα πολυ καλες ειδικα σε σχεση με τα λεφτα που εδωσα.
Στρωνω προς το παρον κτλ αλλα εκανα καποιες δοκιμες με ματροσκες κτλ.

Το media player της επαιξε μια χαρα απο 2 usb stick,εναν εξωτερικο 3,5αρι αλλα οχι απο εναν 2,5αρι WD.Δεν το εψαξα παραπανω...
Επαιξα avi,mkv,mpeg αλλα δυστυχως δεν περναει passthrough dts στον ενισχυτη μου με οπτικη.Τουλαχιστον παιζει dolby...αλλα ειναι λιγο απογοητευση βασικα,βεβαια μη τα θελουμε και ολα με 400 .
Απο εικονα ψαχνομαι με ρυθμισεις,ακομα δεν εχω βρει κατι στο νετ για pj550,αλλα μονο απο αλλες plasma lg.Ετσι κι αλλιως πρεπει να περιμενω να στρωθει, αλλα αν καποιος εχει κατι πολυ καλο ας ποσταρει.

Το τηλεκοντρολ ειναι μετριο, ο ηχος μετριος προς κακος και οι αντανακλασεις σχετικα οκ.

Γνωριζει κανεις τιποτα απο firmware upgrade?