Chris οταν πήγαμε με τον αδερφό μου στα καταστήματα βλέποντας τις side by side μου έλεγε ¨καλά δεν βλέπεις ότι οι lcd έχουν πιο φωτεινή εικόνα από την δική σου...και καλυτερη ευκρίνεια' Γυρίσαμε τρία μαγαζιά για να τον πείσω αλλά ουδέν,
Πάντως και αυτή την 42ld550 που θα την παραλάβει Σάββατο ή Δευτέρα μια χαρά την βλέπω με την μόνη επιφύλαξη ως προς το αναλογικό σήμα που θα το δούμε στην πράξη. Μια καλη lcd σε καλή τιμή.
Αυτη τη στιγμή βλέπω δορυφορικά στην pj550 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Οι αντανακλάσεις πάντως είναι ένα μικρό προβληματάκι. Νομίζω ότι οι Pany σε αυτό τον τομέα είναι αρκετά μπροστά.
Πάντως στην αρχή, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ίσως κι εσύ να απογοητευτείς λίγο σε σχέση με του αδερφού σου.
Ειδικά αν το τηλεοπτικό σου δεν είναι πολύ καθαρό.
Μην βιαστείς όμως να βγάλεις συμπεράσματα γιατί πραγματικά με τον καιρό η εικόνα θα βελτιωθεί πάρα πολύ και όχι μόνο αυτό, θα βρεις κι εσύ κάποια στιγμή την ρύθμιση που σου αρέσει πιο καλά όσο θα πειραματίζεσαι και στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
Εγώ στην αρχή αποκαρδιώθηκα ειδικά λόγω του ότι η μόνη άμεση σύγκριση που μπορούσα να κάνω ήταν μια πολύ καλή CRT Philips 29'' 100hz τελευταίας γενιάς(πριν καταργηθούν εννοείται), η οποία ομολογουμένως έχει εξαιρετική απόδοση στο τηλεοπτικό.
Όσο περνάνε οι μέρες όμως και καθώς πλέον βρήκα και τις ρυθμίσεις που μου ταιριάζουν στο μάτι, έχει αρχίσει σιγά σιγά να μην έχει τίποτα να ζηλέψει η LG από την Philips CRT.
Και μην ξεχνάμε και την διαφορά στις ίντσες, που είναι λογικό πως σε μικρότερη οθόνη, το τηλεοπτικό δείχνει λίγο καλύτερα.
Πήγα όμως ευτυχώς ένα βράδυ στο σπίτι ενός φίλου μου με Samsung LCD 40'' η σειρά 6000 τριετίας η οποία τότε ήταν από τα καλά μοντέλα της αγοράς και επιτέλους ένιωσα αυτό για το οποίο τόσο καιρό και από τόσο κόσμο διαβάζω εδώ μέσα!
Δεν θα μιλήσω με υπερβολές και διθυράμβους, καθώς ούτε έκατσα να ψαχουλέψω τις ρυθμίσεις της Samsung, ούτε και ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την εικόνα της. Σίγουρα όμως αυτό που εγώ βλέπω στο σπίτι μου είναι ξεκάθαρα ανώτερο από όλες τις πλευρές. Και τολμώ να πω ακόμη και πιο φωτεινή μου φαίνεται η δική μου, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά, γιατί όπως προείπα αφενός δεν ξέρω τι ρυθμίσεις είχε η άλλη τηλεόραση, αφετέρου, ο εν λόγω φίλος μου δεν πολυασχολείται με αυτά και υπάρχει ενδεχόμενο και να έχει ακόμη και out of the box default ρυθμίσεις!