LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε μου δεν αφορά εμένα το ζήτημα. Ο αδερφός μου ο οποίος δεν έχει και πείρα, βλέποντας 30 lcd δίπλα αντιδρά και του φαίνεται σκοτεινή. Λογικό είναι

ε πες του λοιπον να μην το κοιταει αυτο εκτος αν θελει να την βαλει στο μαγαζι. επισης διαβασε αν θες λιγο αυτο το thread για πιο αναλυτικες εντυπωσεις. η ακόμα καλύτερα βαλτον να διαβασει αυτος. αν κ παλι δεν τον συγκινουν αυτα, ο δρόμος για εκείνον είναι η lcd:grandpa:

Κοίτα να δεις εγώ έχω pj550. Δεν είχα αντιληφθεί τόσο έντονα τη διαφορά καθώς την είχα πάρει μέσω ιντερνετ. Πηγαίνοντας για αγορά τv του αδερφού μου, η pk550 δίπλα σε τόσες lcd ήταν απελπιστικά σκοτεινή. Δεν ξέρω βέβαια πόσο % φωτεινότητα είχε βάλει το μαγαζί

Όσο και αν ακούγεται κουφό εμένα η pj550 μου φαίνεται πιο φωτεινή.

Ισως να οφείλεται στην μεγάλη διαφορά φωτεινότητας ανάμεσα σε σπίτι και κατάστημα ή στο στρώσιμο αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω τόση διαφορά.

:108:Πράγματι τήν έχω δεί στο SATURN στήν πυλέα ΘΕΣΑΛ/ΝΙΚΗ
Σ καί ηταν πολύ σκοτινή,τόσο που με απογοήτευσε. Ηταν τοποθετιμένη δίπλα στίς LG LCD LED, η διαφορά στήν φωτεινότητα ήταν τεράστια.:108:

Όσο και αν ακούγεται κουφό εμένα η pj550 μου φαίνεται πιο φωτεινή.

Ισως να οφείλεται στην μεγάλη διαφορά φωτεινότητας ανάμεσα σε σπίτι και κατάστημα ή στο στρώσιμο αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω τόση διαφορά.

Κι εγώ που έχω την PJ550 μου φαίνεται όντως αρκετά φωτεινή. Δεν την έχω συγκρίνει βέβαια με την PK550 αλλά γενικότερα στο σπίτι ακόμη και την ημέρα ή και το βράδυ με φώτα, ποτέ δεν είχα πρόβλημα φωτεινότητας. Και μάλιστα την φωτεινότητα την έχω στο 50. Αν κάτσω βράδυ με όλα τα φώτα σβηστά, μπορώ να πω ότι μου φαίνεται έως και πολύ φωτεινή.

Όσο για τους φίλους που λένε ότι τους φαίνεται πολύ σκοτεινή δίπλα στις LED,είναι λογικό ότι οι LED είναι πιο φωτεινές αφενός, αφ' εταίρου, τι τιμής LCD και LED είναι αυτές;

Γιατί κι εγώ όταν πήγα στα MEDIA MARKT να δω την pj550, την είχαν οι άνθρωποι κοντά με αντίστοιχης τιμής LCD τηλεοράσεις και όταν μου είπε ο πωλητής ποια είναι αυτή που ψάχνω, δεν τον πίστευα. Έψαχνα να δω μια σκοτεινή και θαμπή τηλεόραση, περιμένοντας να απογοητευτώ,αλλά αντιθέτως, ήταν πολύ πιο φωτεινή και με ωραία χρώματα από τις άλλες.

Σαφώς και υπήρχαν κάποιες οι οποίες ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα, με πολύ φωτεινή και καλή εικόνα, αλλά ήταν κάτι SAMSUNG C8000, κάτι πανάκριβες Sharp Aquos, κάτι Philips 9705 και πάει λέγοντας.
Ναι, όντως αυτές στο φωτεινό περιβάλλον ενός πολυκαταστήματος μας κάνουν πολύ εντύπωση και ναι δυστυχώς για τις πιο φθηνές τηλεοράσεις, μέσα σε ένα μαγαζί μπορούμε να δούμε και τις ακριβές.

Ας μην συγχέουμε όμως το γεγονός ότι είδαμε μια εντυπωσιακή full LED local dimming τηλεόραση με την συνολική σύγκριση PLASMA - LCD LED, γιατί είναι απλά άτοπο. Ας εστιάζουμε σε μια αντίστοιχης τιμής και ιντσών LCD και να κάνουμε εκεί την σύγκριση αντικειμενικά και όχι συνειρμικά βάσει ενός πολύ καλού μοντέλου που είδαμε.

Φταίνε βέβαια και τα μαγαζιά πολλές φορές με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν, σε έντονα φωτισμένο χώρο, όπου οι plasma ''χαντακώνονται''.
Είναι σαν να έβαζαν αντίστοιχα ένα subwoofer 1000watt σε έναν χώρο 2χ2τ.μ. όπου θα μπούκωνε, ή ένα μικρό ηχειάκι 10watt να το παρουσιάζουν σαν πρόταση home cinema για σαλόνι 60τ.μ. όπου θα εξαφανιζόταν.

Γι αυτό ακούστε και αυτούς που τις έχουν και δηλώνουν ευχαριστημένοι ειδικά με τα χρήματα που ξόδεψαν και για τον χώρο και την χρήση για την οποία τις επέλξαν, ή αν όντως δεν πείθεστε, μην ταλαιπωρήστε άδικα και πολύ απλά επιλέξτε μια LCD ή LED συσκευή.

Γιατί πολύ απλά υπάρχει και ο υποκειμενικός παράγοντας (π.χ. να αρέσει σε κάποιον ντε και καλά η εικόνα των LCD), αλλά και ο ψυχολογικός παράγοντας, όπου αν κάποιος πάρει μια plasma βασιζόμενος μόνο στα reviews των άλλων, μετά ότι στραβό του συμβεί θα το ρίχνει στο ότι η τηλεόραση του είναι plasma!

Η επιλογή όμως είναι πάντα του αγοραστή.

Αυτά τα ολίγα:violent-smiley-030: απο εμένα.

Θα συμφωνήσω με τον Chris ότι είναι εντελώς άκυρος ο τρόπος που στήνονται οι τν στα καταστήματα. Plasma δίπλα σε led full hd ή σε χώρο με πολύ φωτισμό. Κλασσικές ατάκες του στύλ ¨οι lcd είναι ανώτερες κλπ"
Πάντως εγώ δύο φορές που είδα την pk550 με παραξένεψε...δεν ξέρω τι σκ... έφταιγε αλλά σαν να έβλεπα μια υποδεεστερη από την pj550. Iσως και να είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο ή οι ρυθμίσεις του.
Καλές θεάσεις anyway

Θα συμφωνήσω με τον Chris ότι είναι εντελώς άκυρος ο τρόπος που στήνονται οι τν στα καταστήματα. Plasma δίπλα σε led full hd ή σε χώρο με πολύ φωτισμό. Κλασσικές ατάκες του στύλ ¨οι lcd είναι ανώτερες κλπ"
Πάντως εγώ δύο φορές που είδα την pk550 με παραξένεψε...δεν ξέρω τι σκ... έφταιγε αλλά σαν να έβλεπα μια υποδεεστερη από την pj550. Iσως και να είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο ή οι ρυθμίσεις του.
Καλές θεάσεις anyway

Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε να δω την ΡΚ550 πουθενά.
Δεν πιστεύω όμως να είναι υποδεέστερη της PJ550. Κάποιος φίλος που να έχει εμπειρία και από τις δύο, ας μας πει όμως.

Είναι αντίστοιχο φαντάζομαι με την δική μου περίπτωση όπου είδα λίγο παραδίπλα από την PJ550, την Panasonic S20 και μου φάνηκε αρκετά πιο θολή και σκοτεινή. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και χειρότερη τηλεόραση. Αντιθέτως οι περισσότεροι ισχυρίζονται το αντίθετο και μάλιστα βάσει μετρήσεων.

Άρα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ακόμη και γι αυτό που βλέπεις στο ράφι ζωντανά καμιά φορά!:huh2:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε να δω την ΡΚ550 πουθενά.
Δεν πιστεύω όμως να είναι υποδεέστερη της PJ550. Κάποιος φίλος που να έχει εμπειρία και από τις δύο, ας μας πει όμως.

Είναι αντίστοιχο φαντάζομαι με την δική μου περίπτωση όπου είδα λίγο παραδίπλα από την PJ550, την Panasonic S20 και μου φάνηκε αρκετά πιο θολή και σκοτεινή. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και χειρότερη τηλεόραση. Αντιθέτως οι περισσότεροι ισχυρίζονται το αντίθετο και μάλιστα βάσει μετρήσεων.

Άρα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ακόμη και γι αυτό που βλέπεις στο ράφι ζωντανά καμιά φορά!:huh2:

Για να δείς ζωντανά μια plasma δεν πάς σε πολυκαταστήματα super market
Υπάρχουν μικρότερα καταστήματα με ειδικούς χώρους για να κρίνεις μια plasma Την PK 550 την έχω δεί ζωντανά σε σπίτι και την Panasonic G20 την βλέπω κάθε ημέρα Η LG μια χαρά φωτεινότητα έχει και εικόνα που θα έβαζε κάτω την καμμένη Sharp AQUOS και αρκετές πανάκριβες "LED"

Σε τέτοια μαγαζία μόνο για κανένα ψυγείο ή πλυντήριο

Για να δείς ζωντανά μια plasma δεν πάς σε πολυκαταστήματα super market
Υπάρχουν μικρότερα καταστήματα με ειδικούς χώρους για να κρίνεις μια plasma Την PK 550 την έχω δεί ζωντανά σε σπίτι και την Panasonic G20 την βλέπω κάθε ημέρα Η LG μια χαρά φωτεινότητα έχει και εικόνα που θα έβαζε κάτω την καμμένη Sharp AQUOS και αρκετές πανάκριβες "LED"

Σε τέτοια μαγαζία μόνο για κανένα ψυγείο ή πλυντήριο

Συμφωνώ 100%.
Αυτό όμως για όσους μένουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Στην επαρχία δυστυχώς υπάρχει περίπτωση να μπορείς να τις δεις όχι σε ειδικό χώρο, αλλά σε φυλλάδιο! Εκτός τούτου, τόσο ο περισσότερος κόσμος αλλά και πολλές φορές οι ίδιοι οι πωλητές δεν κατέχουν και πολλά πολλά και πολύ απλά σε σπρώχνουν σε κάτι που έχουν στοκ και βεβαίως δεν μπορούν να απαντήσουν σε λίγο πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Άρα εκτός από αυτούς που το ψάχνουν λιγάκι παραπάνω, οι υπόλοιποι είναι μάλλον καταδικασμένοι να πάρουν ότι τους πλασάρουν.

Τις πλασμα τις αδικει πολυ ο υπερβολικος φωτισμος που εχουν τα καταστηματα.

Ειναι αναλογο να πας να αγορασεις ηχεια και να εχουν μουσικη απο μεγαφωνα στο φουλ οποτε να μην μπορεις να ακουσεις το σετ που σε ενδιαφερει.

Τις πλασμα τις αδικει πολυ ο υπερβολικος φωτισμος που εχουν τα καταστηματα.

Ειναι αναλογο να πας να αγορασεις ηχεια και να εχουν μουσικη απο μεγαφωνα στο φουλ οποτε να μην μπορεις να ακουσεις το σετ που σε ενδιαφερει.

+1!

Aυτός ο φωτισμός ήταν και η αιτία που απέτυχα να πείσω τον αδερφό μου να αγοράσει την 50pk550 και πήρε τελικά την 42ld550....:hanged:

βαλτε με στη λιστα και μενα.

με την 60αρα.

Δευτερα (πρωτα ο θεος παραλαμβανω) μετα απο ενα μηνα αναμονης !

(Και μου τρεχουν τα σαλια )

Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση καλής - φθηνής plasma 50άρας και μετά από πολύ διάβασμα σε αυτό το νήμα (αλλά και σε άλλα) κατέληξα στα εξής:

1. Για όσους την είδαν και την απέρριψαν αμέσως θέλω να πω πως δεν είναι εύκολη. Θέλει αρκετή "δουλειά" αλλά για τα χρήματα που ζητά σχόλια σαν αυτό:

"After much more work than required on an average plasma, the results were outstanding!" (εδώ http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18358288 όλο το άρθρο)

από επαγγελματία THX/ISF calibrator, μας δείχνουν ότι σε κάποιες τηλεοράσεις - αλλά και σε πολλές καταστάσεις στη ζωή - για να πάρεις τα μέγιστα πρέπει να το "παλέψεις"!

Αν όμως το ράφι και οι καλές ρυθμίσεις out of the box (για όποιον δεν θέλει να ασχοληθεί περισσότερο) είναι το ζητούμενο τότε πρέπει να κοιτάξουν άλλο μοντέλο ή/και εταιρεία.

Αλλά σε καμία περίπτωση μη κρίνεται/τε μια τηλεόραση βιαστικά με το να τη δείτε κάπου για μια-δυο στιγμές!!!

2. Για όσους σκοπεύουν να την αγοράσουν, ας διαβάσουν αυτό το νήμα και σχετικά άρθρα από Ελλάδα & εξωτερικό για να ξέρουν τι θα πάρουν με όσα θα δώσουν.

3. Για όσους την έχουν, ας διαθέσουν λίγα χρήματα ακόμη και ας αναζητήσουν έναν ειδικό (υπάρχουν και στο Forum μας αλλά και έξω από αυτό) για να πάρουν τα μέγιστα την επένδυσής τους.

4. Σε όλους μας, ας συζητάμε αντικειμενικά με επιχειρήματα και αποδείξεις και ας μη οχυρωνόμαστε πίσω από τη θέση μας. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, υπάρχει επιλέγω μετά από αναζήτηση και συζήτηση. Για αυτό είμαστε όλοι εδώ νομίζω...

5. Σε όλους σας, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!

Καλησπέρα έχω καιρό να μπω εδώ
Μετά από καιρό και αρκετές ταινίες την 50pk550
Έχω να πω τα εξής:
Φίλοι υποψήφιοι αγοραστές αν προσέξετε εδώ μπαίνουν συνήθως υποψήφιοι αγοραστές , μετά το στρώσιμο οι περισσότεροι γράφουν ένα καλό σχόλιο και δεν ξανά ασχολούνται, Να σας εξηγήσω γιατί γίνεται αυτό: Η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ μετά το στρώσιμο και αφού έχεις βρει τι σου ταιριάζει και πως παίζει έτσι όπως την θες απλά την απολαμβάνεις καθημερινά και δεν ξανά ασχολείσαι με το forums,

Παρόλα αυτά μετά 2 μήνες που την χρησιμοποιώ έχω να πω τα εξής
1.Οσο αναφορά τον δικό τις player από usb καλός είναι, αλλά πολύ λίγος για κάποιον που θέλει σοβαρά να βλέπει κινηματογραφικές ταινίες α) έχει πολύ λίγες επιλογές ρύθμισης β) όταν συνδέω το εξωτερικόo σκληρό στο ΒPlayer που έχω και η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και έχει εκατοντάδες ρυθμίσεις για μέγεθος κλπ,
2.Η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει πολύ γυαλιστερή επιφάνια με φως την ημέρα από πίσω τα μαύρα κομμάτια του βιντεο γίνονται καθρέφτης του δωματίου,
3.Για όσους θέλουν να βλέπουν ταινίες το βράδυ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και δεν συγκρίνετε με καμία tft, led, και όποια άλλη τεχνολογία θες ξεχνάς ότι εισαι σπιτι και ότι παρακολουθείς ταινία σε tv νομίζεις ότι είσαι cinema η ότι είσαι μέσα στο έργο.
4. μην δίνετε βάση τι βλέπετε στα καταστήματα την έχω δει σε πολλά ο καθένας την ρυθμίζει ότι του έρθει. Και ο φωτισμός των καταστημάτων είναι περίεργος
5.Το ΗΤX cinema εμένα δεν μου αρέσει καθόλου προσωπικά πάντα την έχω στο (κανονικη) εκεί δείχνει σωστά για εμένα την μόνη φορά που το χρησιμοποιώ είναι όταν έχω κατεβάσει ταινία 480p που δεν έχει καλή ποιότητα συμπιέσεις και εκεί είναι χρησιμότατο γιατί αναβαθμίζει πολύ το αποτέλεσμα ποτέ άλλοτε,
6.Οσον αφορά τα μπερνινγ ιν κλπ δεν είχα κανένα μόνιμο πρόβλημα τις πρώτες μέρες μόνο φοβήθηκα με ένα σήμα που μετά μισή μέρα εξαφανίσθηκε.
7. Στο σήμα TV όχι ψηφιακό (δεν έχει στο βόλο ακόμα) το αποτέλεσμα δεν το συγκρίνω με καμία άλλη τηλεόραση που δεν είναι πλάσμα είναι σαφώς ΑΝΩΤΕΡΟ.
8.οσον αφορά φωτεινότητα, μαύρο, χρώματα κλπ, δεν θα πω πολλά αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν παρακολουθείς ταινία το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!! άψογα αληθοφανές!! και ρεαλιστικό!!, σαν την καλύτεροι θέαση που έτυχε να έχω κάνει σε cinema. Και προσωπικά πιστεύω (ότι μια τηλεόραση δεν είναι λάμπα για το σαλόνι ώστε να κοιτάμε στα μαγαζιά πια έχει ποιο έντονο άσπρο, και επίσης δεν καταδέχομαι να δω ταινία που το μαύρο να είναι σαν ξεπλυμένο γκρι ρούχο απλά δεν την βλέπω).
Αυτά όσοι την χαλβαδιαζεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ και θα ενθουσιαστείτε μην φοβάστε διάφορες μπούρδες που γράφει ο ένας και ο άλλος εγώ που την έχω καιρό έχω να σας πω ότι αυτοί που γράφουν αρνητικά για το συγκεκριμένο κομμάτι απλά δεν θα αγοράσουν ποτέ στην ζωή του Plasma γενικά γιατί η επιλογή τους είναι κάτι ποιο εύπεπτο, Εάν είναι λάτρης του κινηματογράφου πάρτη.