LHC First Beam on 10 September 2008

:flipout: :flipout: :flipout:

Γενικώς δεν καταλαβαινόμαστε σήμερα! Μα είπα αγαπητή Τατιάνα 'να μάθουμε να ζούμε με τις συσκευές', όχι να τις χειριζόμαστε. Για το δεύτερο, απλά RTFM...;) Ο Sagan, απο αυτά που γράφεις τουλάχιστο γιατι δεν τον έχω διαβάσει, θέτει όμορφα τις δυο διαστάσεις του προβλήματος και, δυστυχώς, πάσχουμε και στις δυο.

Αν ζεις με τις συσκευές λογικά τις χειρίζεσαι :) Aλλιώς κάθεσαι και κοιτάς ρομαντικά την σκούρα (σβηστή) οθόνη του Ιπηονε?:)

Ο Sagan για μένα (έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του όπως και έχω δει την ταινία Contact & τη σειρά Cosmos) είναι απλά ...... my role model

Εντέλει έπρεπε να μπω στο δημόσιο να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο :confused::p μην χεσω το cern μέσα
cern.JPG

Έχει κάποια σχέση αυτό με αυτά που λέμε ή και το ίδιο το Cern εν γένει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

Σπύρο σωστός, αλλά δεν αναφερόμουν στο γενικό 'ελπίζω' (σε ένα Θεο Πατέρα Παντοκράτορα) κτλ αλλά στην ελπίδα που σε ωθεί να σηκωθείς στο πρωί και να προσπαθήσεις.....

Άλλωστε νομίζω η έλλειψη αυτής είναι και λόγος κατάθλιψης και αυτοκτονίας (σε ακραίες περιπτώσεις)

Μα συμφωνώ απολύτως.
Δές πόστ μου στίς 19.24.(no 234)

Τουλάχιστον φαίνεται πως ξαναγυρίσαμε έστω σε γενικές γραμμές στο αρχικό θέμα και αφήσαμε τους χάκερς.

Να μου λύσετε, αλήθεια, μία απορία;
Όσοι θέλετε απαντάτε βέβαια, δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένως...
γιατί οι φυσικο-τεχνολογικοκλίνοντες, αρέσκεστε σε τέτοια ανάμειξη ελληνικής και αγγλικής; Από καθαρή περιέργεια το ρωτώ, στο παρόν νήμα τη συνάντησα σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Λέτε πχ και ο Λεύκιππος ή ο Δημόκριτος να πετούσαν και κανένα QED στο τέλος του συλλογισμού τους;

Τουλάχιστον φαίνεται πως ξαναγυρίσαμε έστω σε γενικές γραμμές στο αρχικό θέμα και αφήσαμε τους χάκερς.
Να μου λύσετε, αλήθεια, μία απορία;
Όσοι θέλετε απαντάτε βέβαια, δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένως...
γιατί οι φυσικο-τεχνολογικοκλίνοντες, αρέσκεστε σε τέτοια ανάμειξη ελληνικής και αγγλικής; Από καθαρή περιέργεια το ρωτώ, στο παρόν νήμα τη συνάντησα σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Λέτε πχ και ο Λεύκιππος ή ο Δημόκριτος να πετούσαν και κανένα QED στο τέλος του συλλογισμού τους;

Όπως έγραψα και νωρίτερα δεν πειράζουν οι αποκλίσεις από το θέμα είναι το προιόν του δημιουργικού μυαλού...δεν γράφουμε θέμα στην εξεταστική συζήτηση κάνουμε, στο κάτω κάτω πρώτη θα γκρίνιαζα εγώ αφού εγώ άνοιξα το thread. Οπότε παρακαλώ συνεχίστε να αποκλίνετε :)

Α είναι η 'αργκό' το επαγγέλματος κάθε κοινότητα που χαρακτηρίζεται από κάτι κοινό καλλιεργεί και μία δική της 'αργκό' ένα δικό της τρόπο επικοινωνίας, και καθως πολλοί όροι στα επαγγέλματά μας είναι στα αγγλικά τους χρησιμοποιούμε.

Είναι μία συζήτηση που έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν......εγώ προσωπικά δεν έχω ενοχές για τον τρόπο που μιλάω ή γράφω και μπορώ εξίσου να εκφραστώ στα αγγλικά, γερμανικά ή ελληνικά (καλύτερα φυσικά στα ελληνικά)

P.S. Κανένας δε μιλάει σήμερα σαν το Δημόκριτο ή τον Λέυκιππο ή τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα ή οποιονδήποτε αρχαίο. Μη μου αρχίσετε τώρα στο thread για τα αρχαία ελληνικά και τις γλώσσες σας έσκισα......

Last edited:
P.S. Κανένας δε μιλάει σήμερα σαν το Δημόκριτο ή τον Λέυκιππο ή τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα ή οποιονδήποτε αρχαίο. Μη μου αρχίσετε τώρα στο thread για τα αρχαία ελληνικά και τις γλώσσες σας έσκισα......

Είναι νομίζω προφανές πως επέλεξα για παράδειγμα τον Λεύκιππο λόγω συνάφειας με το θέμα που συζητούμε. Το τι γλώσσα μιλούσε είναι συμπτωματικό. Αλλά το ότι η γλώσσα του δεν ήταν "εμπριμέ", καθόλου.

Προς τι η -τυχαία, για εμένα τον αδαή- παρεμβολή αγγλικής λέξης ή έκφρασης για κάτι που μπορεί να ειπωθεί άνετα και στα ελληνικά, δεν είναι μάλιστα καν τεχνικός όρος ούτε απαιτεί τη χρήση εξεζητημένων λέξεων. Μην με βάζετε να κάνω σταχυολόγηση των γραπτών για να δώσω ...examples, καταλαβαίνετε φαντάζομαι για τι μιλάω. Και προφανώς όχι ορμώμενος από κάποια αρχαιολατρεία.

Συμφωνώ με την Τατιάνα για την αργκό, ιδίως στην πληροφορική...

Δεν γίνεται αλλιώς φιλε Send

Φαντάζεσαι τι θα καταλάβαιναν οι συνάδελφοι, αν άρχισα απο αυριο και τους έλεγα ο "δρομολογητής" αντι για router??

Πάει θα φεύγανε πριν τελειώσω την κουβέντα......:flipout::flipout::flipout:

Συμφωνώ με την Τατιάνα για την αργκό, ιδίως στην πληροφορική...

Δεν γίνεται αλλιώς φιλε Send

Φαντάζεσαι τι θα καταλάβαιναν οι συνάδελφοι, αν άρχισα απο αυριο και τους έλεγα ο "δρομολογητής" αντι για router??

Πάει θα φεύγανε πριν τελειώσω την κουβέντα......:flipout::flipout::flipout:

Το διασαφήνισα, δεν αναφέρομαι στους τεχνικούς όρους.

Είπαμε, όσοι θέλετε απαντάτε, απλή περιέργειά μου ικανοποιείτε.
Ρώτησα προς τη η στη μέση της πρότασης αντικατάσταση κοινών, κοινότατων words με τις αντίστοιχες της αγγλικής.

Αλλά ήδη είναι εκτός θέματος (όχι ότι τα κενά συστήματος ήταν εντός, αλλά τεσπα, χαλαρή conversation κάνουμε).

We just digg it!!!!

(και δεν θα αναφερθώ ξανά στο θέμα γιατί σε ΚΑΘΕ συζήτηση στην οποία εμπλέκομαι στον παρόντα διαδικτυακό τόπο ηλεκτρονικής ανταλλαγής απόψεων σε κάποιο τυχαίο χρόνο κάποιος 'καλοθελητής' αρχίζει αυτή τη συζήτηση...έτσι μιλάω έτσι γράφω αν δεν θέλετε μη με διαβάζετε)

Τα 5 τελευταία χρόνια γραφω καθημερινα emails στα αγγλικά, διαβάζω και γράφω αγγλικά κείμενα και κρατώ σημειώσεις στα αγγλικά. Εχω παρατηρήσει οτι στην προφορική έκφραση υπάρχουν στιγμές που ενω θυμάμαι την αγγλική λέξη ψάχνω για την ελληνική. Στον γραπτό λόγο σπανίως έχω πρόβλημα. Η χρηση της αγγλικής στη δουλειά σίγουρα επηρεάζει και την υπόλοιπη επικοινωνία έστω και σε μικρό βαθμό... Ειδικά όταν η δουλειά τρωει τουλάχιστο 8 ωρες καθημερινά.

Για καλοθελητές δεν ξέρω. Εγώ ανέφερα ειλικρινώς τον λόγο που ρώτησα και δεν είναι άλλος από την περιέργεια. Όπως και ανέφερα πως απαντάει όποιος θέλει.

Το "έτσι μου αρέσει" είναι ομολογώ μία απάντηση που δεν περίμενα από κάποιον που έχει έστω και μικρή σχέση με τις επιστήμες. Προφανώς και έτσι σου αρέσει, δεν ρώτησα να μάθω το αυτονόητο.

We just digg it!!!!

(και δεν θα αναφερθώ ξανά στο θέμα γιατί σε ΚΑΘΕ συζήτηση στην οποία εμπλέκομαι στον παρόντα διαδικτυακό τόπο ηλεκτρονικής ανταλλαγής απόψεων σε κάποιο τυχαίο χρόνο κάποιος 'καλοθελητής' αρχίζει αυτή τη συζήτηση...έτσι μιλάω έτσι γράφω αν δεν θέλετε μη με διαβάζετε)

Νομίζω οτι ο send το συζητά καθαρά από γλωσσικό ενδιαφέρον και λόγω του ότι στην δουλειά του τα ελληνικά είναι τόσο must(...:flipout: ) όσο τα αγγλικά σε μας.

Για καλοθελητές δεν ξέρω. Εγώ ανέφερα ειλικρινώς τον λόγο που ρώτησα και δεν είναι άλλος από την περιέργεια. Όπως και ανέφερα πως απαντάει όποιος θέλει.

Το "έτσι μου αρέσει" είναι ομολογώ μία απάντηση που δεν περίμενα από κάποιον που έχει έστω και μικρή σχέση με τις επιστήμες. Προφανώς και έτσι σου αρέσει, δεν ρώτησα να μάθω το αυτονόητο.

Προφανώς μιλάω έτσι γιατί έτσι μου αρέσει....είναι ο τρόπος που το πνευμα αναπνεει και εκφράζεται....σου αρέσει περισσότερο αυτό σαν απάντηση?

Η αλήθεια είναι απλά ότι ο καθένας με το λόγο του εκφράζει και τον πνευματικό του κόσμο.....

Η συνεχής ενασχόληση με αγγλικούς όρους, αγγλικές συζητήσεις, αγγλικές εκφράσεις , αγγλικά κείμενα κτλ κτλ μας κάνει να γράφουμε ή να μιλάμε έτσι (στο χαλαρό)

ΌΤαν χρειαστεί να γράψω έκθεση ιδεών πάντως υπόσχομαι να παραμείνω σε μιά γλώσσα όποια είναι αυτή.....

(goddamit είχα πει ότι δε θα ξαναγράψω για αυτό....crap!):flipout::flipout::flipout: