Lian Li D8000 Server....

Εντυπωσιάστηκα από τα Bitfenix ανεμιστηράκια...

ΠΟΛΥ ήσυχα... και όντως μετακινούν και αρκετό αέρα...

απλά χρειάζομαι τώρα επεκτάσεις καλωδίων 3 πιν (για τους ανεμιστήρες) τους οποίους και αναμένω..

Είχα έναν cooler ι30 τον οποίο θα χρησιμοποιούσα ... αλλά τελικά θέλει αλλαγή ο ανεμιστήρας.. (έπρεπε να τον κουνήσω με το δάκτυλο για να πάρει μπρος... :) :) :) )...

Έχει κάποιος να προτείνει κάποιον 16 ρι controller? (SATA 3, δεν καίγομαι για raid) ...

Στο ebay τον βρίσκω για 200 ευρώ.. (Τον 71605) ..
Και στο amazon σε 450 λίρες ...

Ευχαριστώ το φίλο pettako που επιβεβαίωσε ότι κάνουν αυτά τα καλώδια..

Σχετικά με τη φασαρία που είχε ρωτήσει άλλος φίλος ...

Τελικά δεν γίνεται να μπει σε σαλόνι το μηχάνημα καθόσον οι ανεμιστήρες κάνουν αρκετοί φασαρία τελικά...

Τους συνδέω όλους σε ένα fan hub της ΝΖΧΤ..
Αγόρασα και adaptor 12V -> 7V της Phobia μήπως και ρίξω τη φασαρία... αλλά τελικά δεν έπαιρναν μπροστά οι ανεμιστήρες.. !!!!!!

Ίσως ένας εσωτερικός fan controller κάνει τη δουλειά... (Θέλει να το ψάξω λίγο)...

Θα ποστάρω επιπλέον φώτο μόλις έρθουν τα καλώδια του 71605... :)

Περιμένοντας τα καλώδια για τον Adaptec και αφού βρήκα λίγο χρόνο πειραματίστηκα με Drive Bender και Drive Pool
(ουσιαστικά πρόκειται για προγράμματα τα οποία πολλούς δίσκους τους κάνουν να φαίνονται ως ένας ή περισσότεροι - ιδιαίτερα βολικό αν έχεις πχ 10 δίσκους με ταινίες, 2 δίσκους με σειρές -> και τους κάνεις να φαίνονται ως 1 δίσκος (Pooled Drive) για ταινίες και 1 δίσκος (Pooled Drive) για σειρές)

Εντυπώσεις... Εξαιρετικές:
Τα ΑΠΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ και τα δύο :twoguns:

Εξηγώ το γιατί:

Drive Bender:
Πιο εξελιγμένο από το Drive Pool (μάλιστα εξαφανίζει "οπτικά" τους δίσκους τους οποίους θα ενοποιήσεις σε Pooled Drive
ΑΛΛΑ
α) Ενώ είχα πρόσβαση κανονική στο δίκτυο, δεν μπορούσα να αντιγράψω μέσω δικτύου αρχεία από ένα υπολογιστή στο (Pooled Drive)
β) Όταν πήγα να αφαιρέσω ένα δίσκο από το Pooled Drive δεν μπόρεσα και έπρεπε να χρησιμοποιήσω Force Remove (και κατόπιν να καθαρίσω κάποια σκουπιδάκια στο δίσκο)
Τους έστειλα μήνυμα και αναμένω νεότερα..

Stablebit Drive Pool
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τα υφιστάμενα αρχεία (πριν δηλαδή αντιγράψεις σε (Pooled Drive))...
τους έστειλα μήνυμα μήπως και υπάρχει άλλη λύση..
Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε το πρόγραμμα αυτόματα είναι άχρηστο σε κάποιον ο οποίος έχει πολλούς γεμάτους δίσκους και θέλει να το χρησιμοποιήσει..
Κατά την αφαίρεση δίσκων από το (Pooled Drive) δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα...

Windows 7 χρησιμοποιώ..

Αν έχει κάποιος άλλη λύση (όχι Raid) ευχαρίστως να τη δοκιμάσω ... :ears:

Re: Απάντηση: Re: Lian Li D8000 Server....

win7
παλιοτερα το ειχα σε whs αλλα δεν ειδα καποιο ωφελος να εχω whs και εγκατεστησα win7

ισως να ειναι limit του free trial..

Και εμενα μου λειτουργει αψογα το DB με λειτουργικο Win 8.1, παλιοτερα με WHS 2011, κανενα απολυτως πρόβλημα. Μετραω 42TB με 16 σκληρους.

Λοιπόν οι τύποι του Stablebit Drivepool μου είπαν πως γίνεται να βλέπει ήδη υπάρχοντα αρχεία..
το δοκιμάζω και αναφέρω.. (από Drive Bender κανένα νέο)...

Τελικά οι άνθρωποι προσφέρουν δυνατά προϊόντα (Drive Bender, Drive Pool)

α) Για το Drive Bender, όπως με ειδοποίησαν με email, έβγαλαν νέα έκδοση που διορθώνει το πρόβλημά μου.... :worshippy:

β) Drive Pool:
Πως γίνεται να το εγκαταστήσουμε και να βλέπουμε τα ήδη υπάρχονται αρχεία στο Pool μας..

α) Κάνουμε add το δίσκο που περιέχει τα αρχεία μας
β) Ανοίγουμε το drive (Στον explorer) έχοντας ενεργοποιήσει την επιλογή να μας δείχνει τα κρυφά αρχεία
γ) Κάνουμε cut τους φακέλους ή τα αρχεία μας και paste στον κρυφό φάκελο του δίσκου με την ονομασία Pool........
(προσοχή όλες οι παραπάνω εργασίες γίνονται στον αρχικό δίσκο όχι στο Pool Drive)
δ) Ανοίγουμε το Stablebit Drive Pool και επιλέγουμε το Remeasure...
ΟΛΑ ΚΑΛΑ... τα υπάρχοντα αρχεία μας φαίνονται ήδη στο drive pool...

σε περίπτωση που το remeasure δεν λειτουργήσει μου πρότειναν το εξής:
http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Q2299585B

Τι να πω από υποστήριξη και τα δύο προγράμματα σκίζουν... αλλά αφού το Drive Pool μου δούλεψε με τη μία.. μάλλον θα το προτιμήσω.. :worshippy:

Συνεχίζουμε την παρουσίαση.....

Εσωτερικά στα πλάγια το κουτί δεν είχε φίλτρα... και για να μη γεμίσει σκόνη έβαλα φίλτρα 3χ120mm της Demciflex..

Ακριβά... αλλά μοναδικά κομμάτια...

gUwvC0g.jpg

Last edited:
Άλλη μία φώτο ... ενώ είναι ανοικτό το μπροστά μέρος

ZWPwKIq.jpg

Μπροστινή φώτο.. με κλειστό το μπροστά μέρος... (και εγκατεστημένα και τα 2 κουτιά για τους εξτρα δίσκους)

05Vz6Vq.jpg

Λοιπόν έχουμε και λέμε

Α) Οι ανεμιστήρες έχουν συνδεθεί με το NZXT Hub ... αναμένω και άλλο εξάρτημα να τους ρίξω λίγο τις στροφές μήπως και μειώσω το θόρυβο... ένα καλώδιο 12v->7v είχε ως αποτέλεσμα να μην ξεκινάνε οι ανεμιστήρες...

Β) Δυο controllers ο Dell Perc H310 και ο Adaptec 71605h....
Πάνω από το τροφοδοτικό βλέπετε ότι έβαλα εναν ακόμη 14ρι ανεμιστήρα... γιατί... ο 71605h είναι ΖΕΣΤΟΣ controller ... η ίδια η adaptec συστήνει συγκεκριμένο airflow ... με τον 14ρι bitfenix όλα καλά...
(Περιμένω και εξάρτημα να βάλω τον ανεμιστήρα σε μια PCI σλοτ του κουτιού - μην τον έχω χύμα)..

Γ) Ξέρω ότι το cable management είναι ΓΤΠ :)

Δ) Αν παρατηρήσετε ... τη δεύτερη τρύπα (που είναι για τροφοδοτικό την έχω καλύψει με αλουμινόχαρτο... - η Lian Li δεν είχε κάποιο κάλυμμα))

Πάμε στα προβλήματα που είχα...
Είχα εγκατεστημένα τα Windows 7... όμως δεν δεχόντουσαν τον Adaptec (έκαναν επανεκκίνηση) (δεν είχα βάλει όμως ακόμα το τελευταίο του firmware)...
Με έτρωγε κιόλας και έβαλα Windows 8...

ακολούθησα και τη συμβουλή της Adaptec όπου λέει ότι στα Windows 8, 8.1 πρέπει να απενεργοποιούμε το fast boot...

Μέχρι στιγμής όλα καλά... (αν και πρέπει να βάλω τα 8.1 (εντωμεταξύ ενώ τα έχω original τα 8 δεν με αφήνει να βάλω τα 8.1... οπότε δυστυχώς θα κάνω επανεγκατάσταση από iso 8.1)..

Μειονεκτήματα του κουτιού
α) για να βάλεις δίσκους πρέπει να ανοίξει ΚΑΙ το μπροστινό καπάκι... (έχει κάτι μικρές βίδες μαύρες οι οποίες από το βάλε βγάλε - φυσικά αλλάζουν χρώμα)

β) ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ... όχι μόνο το κουτί... αλλά και το ότι χρειάζεται για να το στησεις.. Controllers, Fans, Fan Extension cables, sata power cables 1->4. sleeved cables, Extra κουτιά δίσκων Lian Li... κλπ

Ελπίζω να κρατήσει ΠΟΛΛΛΛΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Για ότι άλλο θα επανέλθω..

και να μην ξεχάσω..
Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις προτάσεις τους ...