Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder
Αγαπητέ tolias, σεβαστή η απόψή σου.
Και εγώ από τη σκοπιά ενός ατόμου χωρίς πολλές γνώσεις στους αποκωδικοποιητές ανέφερα ότι ο LV6TBOXHD-A είναι πολύ κατώτερος από το προήγουμενο μοντέλο LV6TBOXHD-2, αφού ως κάτοχος και των δύο μπορώ να έχω μια σχετικά ολοκληρωμένη άποψη βάσει των δικών μου παρατηρήσεων.
Όταν αναγκάστηκα να επιστρέψω τον LV6TBOXHD-2 (τεχνολογίας Μ-Star) με HDMI 1,3 (ονομαστικά, αφού δεν μπορώ αυτό να το τεστάρω), coaxial, πολύ καλή υλοποίηση του aspect ratio σε CRT τηλεόραση 4:3, εύχρηστο μενού, πολύ καλό EPG, πολύ συχνές αναβαθμίσεις, και μου τον αντικαθιστούν με τον LV6TVBOXHD-A (τεχνολογίας ΑLI) με HDMI 1,2, χωρίς coaxial, πολύ κακό aspect ratio στην ίδια τηλεόραση, δύχρηστο EPG, καμία αναβάθμιση έως τώρα (απλά περιμένουμε να εισακουστεί ο Talos_2002), δεν μπορώ να πω ότι αυτοί οι δύο αποκωδικοποιητές είναι διαφορετικοί. Για μένα η συγκεκριμένη υλοποίηση του ALI είναι μια υποβάθμιση σε σχέση με την προηγούμενη με τον M-STAR.
Το μόνο θετικό που έχω βρει έως τώρα στον συγκεκριμένο ALI είναι η κάπως ταχύτερη μετάβαση από το ένα κανάλι στο άλλο.
Φιλικά πάντα :ernaehrung004:
Φίλε llias_1971 πάντα φιλικά μιλάμε, και φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό γίνεται και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί στην ουσία το ίδιο λέμε! Ότι εσύ προτιμάς τους M-Star ενώ εγώ τους ALI. Αυτά που επισημαίνεις είναι χαρακτηριστικά των ALI που σε εσένα δεν αρέσουν. Αλλά αυτό είναι μόνο προσωπική άποψη. Το γούστο καθενός είναι σεβαστό, αλλά ότι δεν συμβαδίζει με τα δικά μας γούστα δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερο. Ιδίως όταν διαβάζουν και άλλοι που προσπαθούν να καταλάβουν απλά κάποια πράγματα. Γιαυτό, αυτό που λέω είναι, άλλο πράγμα η επισήμανση των διαφορών, και άλλο πράγμα είναι ο χαρακτηρισμός και ίσως η απαξίωση μίας ολόκληρης κατηγορίας γιατί δεν συμβαδίζει με τα δικά μας γούστα. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Kostas_Y. Φανατικός οπαδός των M-Star, αλλά ποτέ δεν έχει μιλήσει απαξιωτικά για τους ALI, ή να αποτρέψει κάποιον από την αγορά του. Και εγώ είμαι οπαδός των ALI, επειδή πολλοί ρωτούν κάποια πράγματα που δεν ξέρουν φαίνεται ότι ασχολούμαι συνεχώς με τους ALI, αλλά πάντα γράφω σε ένα θέμα την διαφορά με τους M-Star και πιθανών καλύτερη απόδοση των M-Star. Πολλές φορές έχω γράψει "έτσι δουλεύει ο ALI, αλλά στην περίπτωση σου δουλεύει καλύτερα ένας M-Star".
Και αν ρωτάς τι καλύτερο έχουν οι ALI, έχω ήδη γράψει ότι προτιμώ το γρηγορότερο zapping, τις ρυθμιζόμενες μπάρες και παράθυρα σε χρόνο και διαφάνεια, την καλύτερη διαχείριση των αρχείων, τον πιο πλήρη έλεγχο των εγγραφών (σε ορισμό χρόνου εγγραφής, ταυτόχρονη παρακολούθηση εγγραφής και εγγραφή άλλου αρχείου), την πιο ομαλή εκκίνηση αναπαραγωγής μετά από κίνηση ff ή fb. Kαι κυρίως ότι δεν χάνουν τα κανάλια, κάτι που επιμένει σε πολλούς M-Star. Και άλλες λεπτομέρειες. Και φυσικά αναγνωρίζω και την ανωτερότητα των M-Star σε άλλους τομείς.
Γιαυτά τα συγκεκριμένα που αναφέρεις. Δεν ξέρω τι διαφορά έχει η Θύρα HDMI 1.3 με την 1.2. Στην τηλεόραση μου δεν νομίζω να έχει κάποια διαφορά.
Coaxial είναι ένα από τα θετικά των M-Star. Ο BOX-A όχι μόνο δεν έχει, αλλά και να είχε δεν θα πέρναγε DTS. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί αφορά μόνο τους κατόχους ενισχυτή, και εγώ δεν έχω.
Aspect ratio αντίθετα οι ALI έχoυν καλύτερη υλοποίηση από αρκετούς M-Star. Η επιλογή 16:9 δίνει πάντα το σωστό aspect ratio, κάτι που πολλοί M-Star δεν το κάνουν. Αυτό που λες βέβαια για τις CRT τηλεοράσεις είναι τα 16:9 κανάλια να φαίνονται σε οθόνη 4:3 χωρίς μπάρες πάνω και κάτω. Δηλαδή παραμόρφωση της εικόνας, και κατηγορούνται οι ALI ότι δεν καταφέρνουν σωστή παραμόρφωση. Αλλά και πάλι υπάρχουν και άλλες 3 επιλογές εκτός από την 16:9, με διαφορετικά αποτελέσματα.
Το EPG είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του ποια κατηγορία προτιμάμε. Είναι δύσχρηστο μόνο για αυτούς που έχουν συνηθίσει το EPG των M-Star. Δηλαδή είναι απλά διαφορετικό. Εγώ που έχω συνηθίσει το EPG των ALI δεν μου φαίνεται καθόλου δύσχρηστο. Αν ο πρώτος σου δέκτης είναι ALI μπορεί να βρεις δύσχρηστο το EPG των M-Star.
Αναβάθμιση είναι φυσικό να μην υπάρχει, αφού ο δέκτης βγήκε το καλοκαίρι και το λογισμικό που έχει πάνω έχει ημερομηνία Ιούλιος 2012. 3 μήνες δηλαδή μόνο. Απλά με τον talos_2002 προσπαθούμε το επόμενο λογισμικό να έχει κάποια χαρακτηριστικά που θέλουμε.
Συμπέρασμα, άλλο διαφορετικό, και άλλο κατώτερο. Ελπίζω να μην νευρίασες τώρα με την απάντηση μου, αλλά δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Απλά αν διάβαζα εγώ τώρα την άποψη σου χωρίς να είχα γνώση, πιθανών να απέρριπτα τον BOXHD-A και ίσως όλους τους ALI. Αλλά το προσωπικό γούστο είναι το κυριότερο, γιατί ενώ έχω άλλους 2 δέκτες σε λειτουργία (έναν M-Star 7828 και έναν NEC) κατά 90% χρησιμοποιώ τον BOXHD-A. Γιαυτό είπα να είμαστε εγκρατείς, γιατί μας διαβάζουν και άλλοι που πιθανών να μην ξέρουν.
Sorry για το off topic, αλλά μου έχει κάνει κάτι εντύπωση και θα ήθελα να ρωτήσω. On topic λοιπόν πάλι.
Μου έχει κάνει εντύπωση ότι στον BOXHDV_2 σας άρεσε πολύ το λογισμικό του Ferguson T65. Αλλά ο ίδιος T65 δεν άρεσε και τόσο πολύ, και ο Kostas_Y (που έχει ξεψαχνίσει τους δύο δέκτες) προτιμάει το λογισμικό του BOXHDV_2 στον Τ65! Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι το λογισμικό του BOXHDV_2 δουλεύει καλύτερα στον Τ65. Πως γίνεται αυτό; Ή μήπως το ίδιο δουλεύει και απλά υπάρχει απογοήτευση για τον T65;