LifeView LV6TBOXHD

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Off topic:

Κανένα πρόβλημα με υπότιτλους. Εγώ τους έχω όλους σε ASCII και παίζουν απροβλημάτιστα.

Δεν μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες γιατί μου το "βούτηξε" μια φίλη. Εγώ έχω HTPC.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ
¨
http://www.insomnia.gr/topic/421269-ultra-mini-1080p-full-hd-media-player-2999/

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Καλημέρα,

Καταρχήν να πω μπράβο σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται τόσο πολύ με το θέμα και βοηθούν όλους τους υπόλοιπους στο έπακρο.
Θα ήθελα να κάνω 1-2 ερωτήσεις σχετικά με τη νέα αναβάθμιση.

Φοράω το δωράκι και δεν έχω βάλει κάποια αναβάθμιση από τότε που το πήρα (Τέλη Ιουλίου). Υπάρχει κάποια λίστα σε μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα που έχει η τελευταία έκδοση σε σχέση με το δωράκι? (αν δεν κάνω λάθος δεν έχει βγει 2ο δωράκι έτσι?)

Κάτι τελευταίο σχετικά με το χάσιμο καναλιών που απ' ότι κατάφερα να διαβάσω μετά την αναβάθμιση του Αυγούστου λύθηκε το πρόβλημα.
Προσωπικά είχα 2 φορές χάσιμο καναλιών κατά τις οποίες είχα προσέξει ότι και τις 2 φορές που έχασα τα κανάλια είχαν γίνει αλλαγές στα ονόματα των καναλιών. Προχώρησα σε αλλαγή της ρύθμισης της ώρας από αυτόματη σε χειροκίνητη (θεωρώντας ότι επηρεάζεται από εκεί) και πρόσεξα ότι δεν έχω ξαναχάσει τη σειρά.
Υπάρχει περίπτωση να έφταιγε όντως αυτό και αλλάζοντας τη ρύθμιση της ώρας να είναι πλέον οκ? Ή μήπως δεν έχει ξαναγίνει κάποια αλλαγή και γι' αυτό δεν την έχω ξαναχάσει?

Υ.γ. Όντως το "ΠΑΝΕ" είναι πολύ καλό για το GOTO.

Γιατί όχι; Δεν υπάρχει, νομίζω πιο πιστή μεταφραση του Goto. Ίσως και το "Άμε" (για μας τους Κρητικούς) ή το "Σύρε"

Μπορούμε πάντα να βάλουμε και το "Άει.." !!! :)
:firstprize:
(τώρα μισο-αστεία, μισο-σοβαρά αν δεν καταλήξουμε ή μαζευτούν πολλά κάνουμε και ένα poll!)

---snip!---

Οι μεγάλοι υπότιτλοι αν μεγαλώσουν κι άλλο, θα προκαλέσουν αντιδράσεις από κάποιους όπως ο Kostas_Y. Νομίζω αυτοί είναι καλοί, αλλά θα μπορούσαν να είναι οι μεσαίοι και οι μεγάλοι να είναι λίγο ακόμα μεγαλύτεροι.
Για το πιο ψηλά, είναι σίγουρα αναγκαίο.

---snip!---

Σιγα να μην κανονίζουμε τα fw σύμφωνα με τα δικά μου -παράξενα- γούστα! Δώστε μεγάλους υποτίτλους στο λαο! :firstprize:

Αν οι "Μεγάλοι" γίνουν "Πολύ Μεγάλοι", οι "Μεσαίοι" γίνουν "Μεγάλοι" και οι "Μικροί" γίνουν "Μεσαίοι", θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό που θα με δυσαρεστούσε είναι αν ανέβαιναν πολύ ψηλά. Στον MicroHD π.χ. μου φαίνεται πολύ άσχημη η θέση τους, μου θυμίζει ΕΡΤ :p
Στην 42αρα μου η δεύτερη γραμμή εμφανίζεται περίπου 2εκ απο το όριο της εικόνας και δεν έχω παρατηρήσει κόψιμο γραμμάτων. Άγγελε, μάλλον το overscan της CRT σου τρώει τις "ουρές".

…και επειδή στην ουσία είναι δύο οι Αγγλικές λέξεις (go-to), εγώ συμπληρώνοντας το φίλο Matis, λέω να βάλουμε ‛’Αει και…’’ :-)

Πέρα από τη πλάκα, ίσως ‛’Πάμε’’ ή ‛’ΠάειΣτο’’ (αν χωράει), αλλά και μιας και τα Αγγλικά είναι στη ζωή μας και πολλές φορές δε γίνεται τέλεια μετάφραση, γιατί το GoTo δε μένει ως GoTo? Δεν είναι και η πιο δύσκολη ή σπάνια λέξη συγκριτικά με άλλες που έχουν μπει στο λεξιλόγιό μας.

Ο ‛’Προγραμματισμός’’ ίσως ως ‛’Εγγραφή’’ να χώραγε μιας και συνήθως γι’ αυτό το χρησιμοποιούμε.

Τα δυο λεπτά μου :-)

Re: LifeView LV6TBOXHD - not only tv

Παιδια καλημερα,
διαβαζοντας εδω, πηρα εναν BOXHD 2 απο το Solid Shop. Σας παρακαλω πολυ αν γινεται να μου πειτε
Πως μπορω να δω ποια ειναι η τελαιταια του αναβαθμιση που φοραει ηδη?
Ποια ειναι η τελευταια διαθεσιμη και που μπορω να τη βρω για να την κατεβασω σε USB για να τη φορτωσω στη συνεχεια

Παλι εγω γιατι το εστειλα κατα λαθος χωρις να εχω τελειωσει :-(
Ποια ειναι η διαδικασια φορτωσης της αναβαθμισης και αν γινεται στο γραφειο (μακρυα απο TV)
H τηλεοραση μου εχει DVI και αγορασα HDMI to DVI. Θα εχω κανενα θεμα?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στην 42αρα μου η δεύτερη γραμμή εμφανίζεται περίπου 2εκ απο το όριο της εικόνας και δεν έχω παρατηρήσει κόψιμο γραμμάτων. Άγγελε, μάλλον το overscan της CRT σου τρώει τις "ουρές".
Ε, τί πειράζει αν τους ανεβάσουν μόνο λιγουλάκι; :smile:
Τόσοι και τόσοι είμαστε εμείς με CRT!

Παλι εγω γιατι το εστειλα κατα λαθος χωρις να εχω τελειωσει :-(
Ποια ειναι η διαδικασια φορτωσης της αναβαθμισης και αν γινεται στο γραφειο (μακρυα απο TV)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Όχι, πρέπει να συνδεμένος ο δέκτης στην τηλεόραση για να βλέπεις τι κάνεις και να επιλέξεις την ανάλογη λειτουργία απο το μενου

Με το HDMI to DVI υπάρχει περίπτωση να μην περνάει ο ήχος.

Αντε, αν είναι μονο λιγουλάκι, κομμάτια να γίνει! Ετσι κι αλλιώς υπάρχουν και αλλου fw με τους υπότιτλους όπως τους θέλω ;)

talos_2002 μπορείς να μου στείλεις κι εμένα το δωράκι pls?
Δύο φορές μου έχει χάσει τη σειρά των καναλιών

Παιδιά αυτός είναι ο σωστός;;; http://www.solidshop.gr/e-shop/prod...page-ask.tpl&product_id=10341&category_id=344 Γιατί λέω να τον παραγγείλω αλλά με σκάλωσε στα χαρακτηριστικά: υποστηρίζει βίντεο 1080i

Είδα τα μεταφορικά και απογοητεύτηκα και αν το παραγγείλω θα το πάρω από εδώ: http://www.ebw.gr/el/product/13926/Lifeview-Set-Top-Box-(LV6TBOXHD)-Αποκωδικοποιητής-για-Ψηφιακή-ε-c

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Καλα τα λες...! Παντως, πιστευω, το μονο αρνητικο που εχει το τελευταιο f/w ειναι οι μικροι και χαμηλοι υποτιτλοι. Ενθουσιαστικα με αυτο το f/w!

Νομίζω το ύψος (από το κάτω όριο της οθόνης) του δωρακίου είναι ιδανικό.
Πραγματικά μέγεθος και απόσταση από κάτω, τα χαίρομαι!
(όταν είναι πολύ κάτω -πέρα από το κόψιμο των "μπαστουνιών" των γραμμάτων- κουράζεσαι, γιατί αν π.χ. μιλάει κάποιος, το βλέμμα σου παίζει πάνω-κάτω (στα μάτια του/στους υπότιτλους).

Ένα άλλο για το goto που σκέφτηκα αν δεν έχει ήδη αναφερθεί είναι και το "Προς".

Αλλά αφού αρέσει και στον Άγγελο μπορεί να ψήφιζα το προηγούμενο που είπα (όχι το Άει..!) αλλά το -->.

talos_2002 μπορείς να μου στείλεις κι εμένα το δωράκι pls?
Δύο φορές μου έχει χάσει τη σειρά των καναλιών

Δυστυχώς αυτό δεν έχει σχέση και δεν βοηθάει το δωράκι σε αυτό.

Κατέβασε το τελευταίο φιρμ λίγα ποστ πιο πάνω και την ρύθμιση ΡΜΤ βάλε την στο off.
Αν χρησιμοποιήσεις τελικά το δωράκι, βάλε στη πρώτη σελίδα ταξινόνηση κατά ΟΝΟΙΔ (αυτή έχω εγώ τώρα, αλλά και η LCN μπορεί να λειτουργεί) και την από κάτω αρίθμηση καναλιών σε "εκτός λειτουργίας".
Μετά κάνε οπωσδήποτε μια νέα σάρωση καναλιών από την αρχή ώστε να "βαπτιστούν" σωστά τα κανάλια.

Last edited:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μια χαρά φαίνεται το τελευταίο firmware. Mέχρι και το κόκκινο κουμπί δουλεύει για quick access στα media, resume ok και στά δύο. Για το Goto μάλλον το καλύτερο είναι Προς η να μείνει Goto (βασικά γιατι χάνει το τελευταίο 0 και ο cursor βρίσκεται μια θέση πίσω). Για τον φίλο με ΗDMI --> DVI δεν θά εχει ήχο (συνήθως τα TV monitors δέν παίρνουν ήχο απο το dvi αλλά απο jack), πρέπει να πάρει audio από το scart μέ scart-->RCA-->jack . Το αναποδο DVI to HDMI (πχ απο PC στην TV) δουλεύει με ήχο.

Last edited: