LifeView LV6TBOXHD

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Ευχαριστώ Highlander!

Θα βοηθούσε αν είχαμε φωτογραφίες υποτίτλων όπως εμφανίζονται στο λογισμικό του Τ65.
Μεγάλοι με γκρι φόντο:

Μεγάλοι με διαφανές φόντο:

Μεσαίοι:

το βιντεο του Collins κατεβασμενο ως mp4 επιβεβαιώνω πως σταματα στις 2ω08 (το κανα mkv και παιζει κανονικα) τους εξωτερικους υποτιτλους ομως οταν υπαρχουν εσωτερικοι τους παιζει -σε αντιθεση με τον terryman- οπως περιγραψα στο #2857 post
Το επιβεβαιώνω και γω με άλλο βίντεο άνω των 2ω:05λ και συγκεκριμένα τον Μεγάλο Γκάτσμπυ του 1974 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ότι ΣΑΝ ΜΡ4 κόβεται στο 2:03:30 περίπου. Αν το μετατρέψω σε MKV παίζει κανονικά ως τα 2:23:00 που τελειώνει. Δοκίμασα πρώτα απλώς να αλλάξω το extension apo mp4 se mkv αλλά δεν ήταν αρκετό. Θέλει μετατροπή.

Επίσης μου έχασε τις ρυθμίσεις γλώσσας και την χώρα, γύρισε σε Ιταλία, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.
Το κάνει συνεχεια και σε μένα... Ισως θέλει Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων???

Το mail έφυγε και ελπίζουμε να έχουν κέφια τώρα.

Ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες, πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές!
Και τα λινκ προς τα βιντεάκια δεν θα τους αφήνουν πια περιθώρια για δικαιολογίες.

Το κάνει συνεχεια και σε μένα... Ισως θέλει Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων???
Με τα δύο προηγούμενα firmware με είχε τρελάνει κι εμένα, καθώς κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζε χώρα και γλώσσα...
Πριν βάλω το νέο, έκανα επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και μετά το πέρασα. Να χτυπήσω ξύλο, μέχρι τώρα παραμένει σταθερός, Παρόλο που η Digea κάνει συνέχεια αλλαγές (μια με το μαύρο της ΕΡΤ, μια με κάτι κανάλια με χαρτορίχτρες και αστρολόγους που εμφανίζονται και εξαφανίζονται...).
Δεν ξέρω αν ωφέλησε η επαναφορά ΠΡΙΝ το upgrade ή το ίδιο το νέο firmware, αλλά κάντε μια δοκιμή και με αυτόν τον τρόπο.

Εμείς ευχαριστούμε πολύ Άγγελε που μας οργάνωσες και επικοινωνείς μαζί τους :)

Χρήσιμη συμβουλή Highlander, θα το δοκιμάσουμε μπας και γλυτώσουμε !

Χρήσιμη συμβουλή Highlander, θα το δοκιμάσουμε μπας και γλυτώσουμε !
Ας είναι καλά ο Κώστας και ο Άγγελος, από δικά τους posts τσίμπησα το tip για την επαναφορά πριν το upgrade.
Παρόλο που επανεμφανίστηκαν κάποια κανάλια που προς το παρόν ρίχνουν μπάρες, αλλά και η Βουλή, ο αποκωδικοποιητής δεν... ενοχλήθηκε καθόλου. Μακάρι...

Επικοινώνησε η Lifeview μαζί μου σήμερα και μου έστειλε ένα ειδικό firmware, καθώς οι εγγραφές του απλού firmware δεν παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Οπότε θα χρειαστούμε μια νέα εγγραφή από κανάλι που προκαλεί το πρόβλημα της μη εγγραφής των προγραμματισμένων εγγραφών όταν κλείσουμε τον δέκτη παρακολουθώντας το.

Με την ευκαιρία, ρίξτε του μια ματιά μήπως έχουν ήδη κάνει κάποιες διορθώσεις. (ΜΡ4, εξωτερικοί και εσωτερικοί υπότιτλοι, μέγεθος και ύψος υποτίτλων. Για χρονοδιακόπτη, Multiview και δύο μπάρες σήματος, είμαι απαισιόδοξος)

Στείλτε μου π.μ. γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το δώσω δημοσίως, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει και δυσάρεστες ιδιαιτερότητες.

Last edited:

Επικοινώνησε η Lifeview μαζί μου σήμερα και μου έστειλε ένα ειδικό firmware, καθώς οι εγγραφές του απλού firmware δεν παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ρε γκαντεμιά...δεν έχω πια το USB300. Διαβάζω για ειδικό λογισμικό και μου τρέχουν τα σάλια ;)

Last edited:
Τί σημαίνει "ειδικό λογισμικό" και USB300? Έχω χάσει κάτι? Τρέχω ακόμα το "δωράκι".

Last edited by a moderator:
Στείλε να κάνουμε δοκιμές :)

Οπότε θα χρειαστούμε μια νέα εγγραφή από κανάλι που προκαλεί το πρόβλημα της μη εγγραφής των προγραμματισμένων εγγραφών όταν κλείσουμε τον δέκτη παρακολουθώντας το.

Με την ευκαιρία, ρίξτε του μια ματιά μήπως έχουν ήδη κάνει κάποιες διορθώσεις. (ΜΡ4, εξωτερικοί και εσωτερικοί υπότιτλοι, μέγεθος και ύψος υποτίτλων. Για χρονοδιακόπτη, Multiview και δύο μπάρες σήματος, είμαι απαισιόδοξος)

Στείλτε μου π.μ. γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το δώσω δημοσίως, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει και δυσάρεστες ιδιαιτερότητες.

Το έβαλα το ειδικό firmware, αλλά η εγγραφή απέτυχε. Εννοώ ότι άλλο κανάλι του βάζω να γράψει και άλλο γράφει τελικά! Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται μιας και ενώ βλέπω το κανάλι και πατάω το Rec, τελικά γράφεται το Attica και με στέλνει αδιάβαστο! Θα το ξαναδοκιμάσω αύριο, γιατί σήμερα είμαι πτώμα και με κάτι δέκατα (γκρρρρ καλοκαιριάτικα).

Παρατήρησα όμως κάτι άλλο που ίσως εξηγεί γιατί τελικά δεν κάνει εγγραφές, αν ανοίξει σε κανάλι χωρίς EPG. Όταν ανοίξει ο δέκτης σε προβληματικό κανάλι η ώρα δεν ενημερώνετε, αλλά είναι η προκαθορισμένη του δέκτη ή του κενού EPG δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά δείχνει πάντα 03:00. Αυτό σημαίνει ότι αν δέκτης πχ έχει προγραμματιστεί για να γράψει στις 23:00 θα θεωρήσει ότι πρέπει να περάσουν 20 ώρες για να γράψουν... αν λοιπόν εφόσον ανοίξει ο δέκτης επιλέξουμε ένα κανάλι που δείχνει σωστά το EPG και άρα και την ώρα, ο δέκτης θα αρχίσει την προγραμματισμένη εγγραφή. Μπορείτε να τσεκάρετε αν ισχύει η παραπάνω διαδικασία ;

Κάτι δυσάρεστο δεν βρήκα πάντως, μπορείτε νομίζω να το δοκιμάσετε άφοβα. Άλλαξα και 2 φορές μεταξύ του ειδικού και του τελευταίου επίσημου firmware, οπότε φαντάζομαι ότι ακόμα και αν πάει κάτι στραβά, ξαναβάζετε το παλιό. Δεν δίνω και καμιά εγγύηση όμως, οπότε το ρίσκο είναι πάντα δικό σας.

Κατά τ' άλλα οι υπότιτλοι και το φόντο τους, είναι ίδια και στα mp4 σταματάει εκεί που είχαμε πει και την προηγούμενη φορά. Κοινώς δεν άλλαξε τίποτα.

Παρατήρησα όμως κάτι άλλο που ίσως εξηγεί γιατί τελικά δεν κάνει εγγραφές, αν ανοίξει σε κανάλι χωρίς EPG. Όταν ανοίξει ο δέκτης σε προβληματικό κανάλι η ώρα δεν ενημερώνετε, αλλά είναι η προκαθορισμένη του δέκτη ή του κενού EPG δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά δείχνει πάντα 03:00. Αυτό σημαίνει ότι αν δέκτης πχ έχει προγραμματιστεί για να γράψει στις 23:00 θα θεωρήσει ότι πρέπει να περάσουν 20 ώρες για να γράψουν... αν λοιπόν εφόσον ανοίξει ο δέκτης επιλέξουμε ένα κανάλι που δείχνει σωστά το EPG και άρα και την ώρα, ο δέκτης θα αρχίσει την προγραμματισμένη εγγραφή. Μπορείτε να τσεκάρετε αν ισχύει η παραπάνω διαδικασία ;

Αυτό παρατήρησε και εγώ κάνοντας δοκιμές στον Ferguson T65. Άνοιξα πριν λίγο τον δέκτη σε κανάλι Παύλα-Μπάρα (πρώην ΕΡΤ) και ακόμα δείχνει 1-1-2000 03:03 (πέρασαν 3 λεπτά απο την στιγμή που άνοιξε). Σαν να μην έφτανε αυτό, οι άσχετοι στα τοπικά μεταδίδουν ώρα 04:03!! Τι να κάνει ο καημένος ο δέκτης;;

Αυτό που λες με την αλλαγή του καναλιού θυμάμαι οτι ισχύει, αρκεί να δώσει έγκαιρα την ώρα το κανάλι.

Το τι προκαλεί το πρόβλημα το γνωρίζουμε από το παρελθόν, οπότε μπορούμε να το ξαναπεριγράψουμε.
α) Ο δέκτης χάνει την ημερομηνία και την ώρα όταν απενεργοποιείται ή δεν την διαθέτει καν επειδή το τελευταίο κανάλι που συντονίστηκε δεν εξέπεμπε την αντίστοιχη πληροφορία (TDT).
β) Ένα κύκλωμα μέσα στο τσιπ μετράει τον χρόνο μέχρι την στιγμή της επόμενης προγραμματισμένης εγγραφής και ενεργοποιεί τον δέκτη όταν περάσεις αυτός ο χρόνος.
γ) Ο δέκτης ενημερώνεται για την τρέχουσα ώρα από το TDT που υποχρεωτικά πρέπει να εκπέμπεται στο ψηφιακό σήμα. Αλλά εκεί είναι Ελλάδα... Δεν εκπέμπεται TDT οπότε ο δέκτης δεν συνεχίζει.

Οι επεξεργαστές που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα κάνουν τον έλεγχο αφού γίνει η αλλαγή καναλιού, αλλά επιπλέον το προλαμβάνουν μη επιτρέποντας ορισμό προγραμματισμένης εγγραφής σε τέτοιο κανάλι.

Last edited:
Ωραία λοιπόν το ξέρουμε το πρόβλημα. Εγώ όσο κι αν προσπάθησα, δεν κατάφερα να γράψει αυτό που θέλω. Πατάω να γράψει High, γράφει Attica, αλλά επειδή κι αυτό είναι προβληματικό θα το ανεβάσω και ελπίζω να μπορέσουν να βγάλουν άκρη

Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πρόβλημα, μη τυχών και το περάσουν στην αναμενόμενη αναβάθμιση.
Αυτά είναι τα στοιχεία;
C 54, F 738 MHz
ATTIKA, EXTRA3, HIGH TV, NICKELODEON

Και όποτε βάζεις να γράψει κάποιο κανάλι, γράφει το 1ο;

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα Άγγελε γιατί το κάνει μόνο στο ειδικό firmware. Πάντως ναι αυτά είναι τα στοιχεία και μόνο με το High το δοκίμασα και μου έγγραφε το Αττικα. Σε άλλη δοκιμή πάντως του έβαλα να γράψει 902 και το έγραψε, οπότε δεν είναι γενικό το πρόβλημα. Άσε να δούμε αν θα τους κάνει τώρα αυτό και βλέπουμε.

Επεξεργασία:
Έκανα τελικά δοκιμές και με άλλα κανάλια και μου γράφει και από άλλες συχνότητες μόνο ένα κανάλι πχ. από την 46 Alpha, Antenna, Makedonia, γράφει μόνο το Makedonia. Στην 47 Mega, Skai, Star, 902 γράφει μόνο 902 και στην 54 γράφει μόνο Αττικα όποιο κανάλι και αν βάλεις να γράψεις.

Τι μέγεθος έχει το αρχείο εγγραφής στον δέκτη; Μήπως είναι 4πλάσιο από ότι θα έπρεπε να είναι; Βάλε το αρχείο αυτό στον υπολογιστή (ή όσα κομμάτια είναι αν δεν είναι σε ένα κομμάτι) και κοίτα αν έχει γραφτεί ταυτόχρονα όλη η τετράδα καναλιών της συχνότητας. Μήπως εκεί δηλαδή δεν εμφανίζεται μόνο μία εγγραφή, αλλά μία μετά την άλλη να δεις την εκπομπή που έπαιζαν εκείνη την ώρα και τα υπόλοιπα κανάλια της συχνότητας.