Lifeview LV6TBOXHDA2

εχουμε καμια εξέλιξη περι ασυγχρονων υποτίτλων και του σχετικού mail που στείλατε στην lifeview ?

ετσι κ αλλιως, δυστυχως, αλλαξαν την παραλαβή σε δευτερα, και με αφησαν ολο το πσκ χωρίς τηλεόραση ((όχι εμένα, τη μάνα μου δηλαδή)!!!

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

εχουμε καμια εξέλιξη περι ασυγχρονων υποτίτλων και του σχετικού mail που στείλατε στην lifeview ?

Όχι. Και έχω πολύ καιρό να λάβω απάντηση στα mail μου και σκέφτομαι να «αλλάξω ομάδα». Το παράκαναν.
Ίσως πρέπει να κάνουμε ένα συγκεντρωτικό με όλα τα προβλήματα, και να τους στείλουμε πολλοί μαζί.

Αλλιώς, ίσως πρέπει να κοιτάξουμε προς κάποιους που απαντάνε, όπως o Μπέσκας με τα e-space Libra, ενώ έχω και μια ελπίδα για τα DiGiView.

Μια μικρή εκτός θέματος άποψη. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πια κατηγορία MStar δεκτών. Δεν έχει κανείς τους υποστήριξη εδώ και καιρό, μόνο οι Power Plus έχουν κάποιες αναβαθμίσεις και η Crystal που παρέχει την πιο σωστή υποστήριξη από όλους. Οι υπόλοιποι είναι σαν να πουλάνε μίξερ. Έτσι, υπάρχουν στην ουσία μόνο δύο δέκτες, ο Power Plus 100 mini ως scart και ο Crystal Premium-HD ως κανονικός.

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

εστειλα κι εγω ενα mail και αναμενω. Παντως αν δεν εχω θετική ανταπόκριση θα τον επιστρεψω στο e-shop και θα ζητήσω πίστωση. ευχαριστω για το χρονο σας.

ε ρε με το κιτρινομάγαζο. "Σήμερα περμένουμε παραλαβή, αύριο, ή μεθαύριο θα σας ειδοποιήσουμε"!!!!!

λοιπόν, ακούστηκε κουφό.
επιτέλους,μου αντικατέστησαν χθες,με τον Α2.
τον ανοίγει η μάνα μου,και ειναι ρυθμισμένος στα ρώσικα...
τι σ***α να κανω τώρα, όταν πάω από εκει?

Last edited by a moderator:
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο δέκτης είναι προβληματικός. Πρώτα από όλα γύρισε τον στα ελληνικά για να μπορέσεις να τον δουλέψεις και να δεις αν δουλεύει καλά.
Για να γίνει αυτό πήγαινε στο Μενού, κατέβα μετά με το πολυπλήκτρο κάτω, στην τρίτη κατηγορία, εκεί που υπάρχει το εικονίδιο με το γραναζάκι. Εκεί πάτα ΟΚ.
Στην πρώτη επιλογή που σε πάει μετά το ΟΚ, είναι η επιλογή γλώσσας. Πάτα πάλι ΟΚ για να βγει το υπομενού αλλαγής γλώσσας, και μετά μπορείς με τα οριζόντια βελάκια να αλλάξεις την γλώσσα. Πάτα συνέχεια δεξί ή αριστερό βέλος μέχρι που να βρεις την ελληνική γλώσσα. Όλα τότε θα γυρίσουν στα ελληνικά.

θα την πάρω τηλέφωνο τώρα, να της πω όλο το path,ετσι όπως μου το εγραψες, να δω τι θα παίξει, και θα ξαναποστάρω...

Ξέχασα να το γράψω πριν. Εκεί που γράφω "Πάτα πάλι ΟΚ για να βγει το υπομενού αλλαγής γλώσσας", βγαίνει υπομενού με αρκετές πάλι επιλογές. Η επιλογή που σε ενδιαφέρει είναι πάλι η πρώτη, πάνω πάνω επιλογή. Είναι η επιλογή για την γλώσσα του μενού. Τα παρακάτω είναι άλλες επιλογές γλώσσας για υπότιτλους, ήχο κτλ. Την πρώτη επιλογή χρειάζεται.

Ωραία, thanks!!!! το γυρισε στα ελληνικά!
τελικά, σκοπιανή γλώσσα είχε default!!
τώρα, θα πάω από εκεί αργότερα, να μεγαλώσω υπότιτλους!

Παιδιά αγόρασα σήμερα τον δέκτη LV6TBOXHDA2 από το E Shop και κατεβάζοντας την αναβάθμιση (.bin) διαπίστωσα ότι δεν κάνει για τον συγκεκριμένο δέκτη! Ζητάει αρχείο (.abs) ... Γνωρίζει κανείς κάτι και αν υπάρχει κάπου τέτοια αναβάθμιση? Πάντως μέσα έχει λογισμικό v1.04 Μαρτίου 2013

Τα αρχεία bin δεν μπαινουν στους Α1\Α2. Υπάρχει link για το τελευταίο λογισμικό μερικές σελίδες πιο πίσω.

Παιδιά αγόρασα σήμερα τον δέκτη LV6TBOXHDA2 από το E Shop και κατεβάζοντας την αναβάθμιση (.bin) διαπίστωσα ότι δεν κάνει για τον συγκεκριμένο δέκτη! Ζητάει αρχείο (.abs) ... Γνωρίζει κανείς κάτι και αν υπάρχει κάπου τέτοια αναβάθμιση? Πάντως μέσα έχει λογισμικό v1.04 Μαρτίου 2013
Συνέχεια το ίδιο πρόβλημα. Τα έχει κάνει μπάχαλο η Lifeview με τα ονόματα που δίνει στους δέκτες της.
Υπάρχει ο LV6TBOXHD στην πρώτη του έκδοση. Υπάρχει ο LV6TBOXHD στην δεύτερη έκδοση του που δέχεται το λογισμικό που κατέβασες. Και οι δύο με επεξεργαστή M-Star.
Υπάρχει ο LV6TBOXHDΑ με ALI 3601.
Υπάρχει ο LV6TBOXHDΑ1 και LV6TBOXHDΑ2 με ALI 3801.
Κάθε δέκτης παίρνει το δικό του λογισμικό. Κανένας δέκτης δεν δέχεται λογισμικό από τους υπόλοιπους.
Να προσέχετε τα τελευταία γράμματα του δέκτη για να ξέρετε αν αφορά τον δικό σας δέκτη.
Για τους 3 τελευταίους δεν υπάρχει λογισμικό στο site της Lifeview. Λογισμικό υπάρχει προς το παρόν μόνο για τον Α2, και θα το βρείτε μόνο εδώ στο thread του.

Last edited:
λοιπόν, πήγα, της εκανα και το update, και :
οι εξωτερικοί υπότιτλοι, μόλις τους μεγαλώσεις, είναι για τυφλούς!
οι ενσωματωμένοι, εξαρταται.
για τα @#$τουρκικα, ειναι πολύ μικροί, και τη ζορίζουν.
σε άλλες σειρές, που εχουν ενσωματωθεί από χρήστη, και όχι recorded από tv, όπως τα τούρκικα, ειναι αρκετά μεγάλοι και ευαναγνωστοι!
το μόνο πρόβλημα, είναι οι λίγοι χαρακτήρες στην περιγραφή του κάθε βίντεο!

Ναι, έχει 3 μεγέθη για τους εξωτερικούς, και το πιο μεγάλο είναι νομίζω υπερβολικό. Το πιο νορμάλ είναι το ενδιάμεσο.
Δυστυχώς οι εσωτερικοί δεν μεγαλώνουν, και είναι σχετικά μικροί. Ένα θέμα που έχουν όλοι οι ALI από την εποχή των ALI 3601.
Για τους λίγους χαρακτήρες στο όνομα των αρχείων, είναι στον μέσο όρο των ALI, και όχι το δυνατό τους σημείο. Υπάρχει μόνο ένας ALI 3801 που κάνει κύλιση στο όνομα του αρχείου και εμφανίζεται τελικά ολόκληρο, αλλά υπάρχει και άλλος που εμφανίζει μόνο 8-9 χαρακτήρες από το όνομα. Οπότε είναι λαχείο ποιο αρχείο παίζεις.

Κάτι που παρατήρησα στους Ali 3801. Υπάρχει γενικά μία καθυστέρηση στην κατάβαση στην λίστα των βίντεο στον media player. Οι Ali κάνουν μία προεπισκόπηση στα αρχεία βίντεο που καθυστερεί την κάθοδο στην λίστα. Αλλά αυτό εξαρτάται και από την κατάσταση και στην ποιότητα που έχουν τα αρχεία βίντεο.
Έχω μερικά στικ που χρησιμοποιώ για να βάζω ταινίες και να παίζω στον A2, αλλά και στους υπόλοιπους Ali 3801 που έχω. Προχθές ήθελα να δω μία ταινία που είχα σε ένα στικ, αλλά δεν θυμόμουν σε ποιο από όλα. Έτσι δοκίμασα όλα τα στικ μέχρι να βρω την ταινία, και σύμφωνα φυσικά με τον νόμο του Μέρφυ, η ταινία ήταν στο τελευταίο στικ που είχα. Βάζοντας όλα τα στικ που έχω για αυτή την δουλειά, και ψάχνοντας στις λίστες των βίντεο που έχουν, είδα ότι η κάθοδος στο συγκεκριμένο στικ ήταν πολύ πιο αργή. Πρώτη φορά που το πρόσεξα, γιατί έτυχε πρώτα να βάλω και τα υπόλοιπα στικ. Όλα τα στικ είναι τα ίδια, και μάλιστα τους γράφω και αριθμούς για να τα ξεχωρίζω. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιο αρχείο. Μου θύμισε ότι γίνεται σε υπολογιστή όταν προσπαθεί να διαβάσει χαλασμένο DVD. Θέλει πολύ περισσότερη ώρα, μπορεί κάποτε να ανοίξει, για να δούμε ότι σε κάποιο σημείο του το DVD κολλάει. Ή μπορεί να μην ανοίγει και καθόλου. Το ίδιο έγινε και εδώ.
Τελικά το προβληματικό αρχείο ήταν το αρχείο που ήθελα να δω. Κόλλησε αρκετές φορές κατά την προβολή και ήθελε κίνηση ff για να προχωρήσει. Μία φορά κόλλησε ο ήχος και ήθελε επανεκκίνηση του αρχείου για να επανέλθει ο ήχος. Δεν είναι θέμα του δέκτη, στα υπόλοιπα αρχεία δουλεύει μία χαρά.
Τελικά λίγο πριν το τέλος το αρχείο "εξερράγη". Το στικ αποσυνδέθηκε. Και από τότε συνδέεται για λίγο και μετά αποσυνδέεται. Το κακό είναι ότι το ίδιο γίνεται και στον υπολογιστή. Κατάφερα και έσβησα το προβληματικό αρχείο, αλλά άφησε υπολείμματα. Δεν απελευθερώθηκε όλος ο χώρος που είχε το αρχείο. Σαν κάποιο μέρος να κατέστρεψε μέρος του στικ. Και τώρα ψάχνω τρόπο να "τραβήξω" τα υπόλοιπα αρχεία από το στικ για να μην τα ξανακατεβάζω. Γιατί δεν μένει αρκετό χρόνο συνδεδεμένο στον υπολογιστή για να κάνω αποκοπή.
Δεν είναι θέμα του δέκτη, το προβληματικό αρχείο τα έκανε όλα. Σε άλλα βίντεο άλλων στικ που δοκίμασα μετά, δούλευαν μία χαρά.
Άρα πολλά από τα προβλήματα των δεκτών κατά την προβολή βίντεο που γκρινιάζουμε (τουλάχιστον των Ali που χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό, δεν ξέρω τι γίνεται στου M-Star), οφείλονται στην ποιότητα των βίντεο.
Επίσης δικαιώνομαι που χρησιμοποιώ στικ και όχι σκληρό δίσκο για προβολή αρχείων. Αν γίνει ζημιά θα χάσεις λίγα μόνο αρχεία που χωράει το στικ. Φαντάσου ένα τέτοιο αρχείο να εκραγεί σε σκληρό δίσκο και να χάσεις πχ 500 GB.

Σε άλλον ali 3801 όπου αποσύνδεσα τον δίσκο χωρίς πρώτα να κάνω ασφαλή αφαίρεση, δημιουργήθηκε πρόβλημα σε ένα αρχειάκι το οποίο αποκαταστάθηκε μόλις έκανα επιδιόρθωση του δίσκου στον υπολογιστή. Δύσκολα θα γίνει ανεπανόρθωτη βλάβη σε έναν σκληρό, ενώ τα φλασάκια είναι πιο ευαίσθητα και με λιγότερα εργαλεία επιδιόρθωσης. Επίσης νομίζω πως τα φλασάκια έχουν περιορισμένο αρθμό εγγραφών- αναγνώσεων που μπορούν να κάνουν. Έτσι η συνεχής χρησιμοποίησή τους σε λειτουργία timeshift μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο ζωής τους και να δημιουργήσει προβλήματα σαν αυτό που συνάντησες.
Σημειωτέον ότι με το timeshift ενεργοποιημένο, γίνονται εγγραφές συνέχεια κι όχι μόνο όταν πατάς pause κλπ

Last edited:
Φυσικά. Γιαυτό το timeshift απενεργοποιημένο, και το στικ μπαίνει μόνο όταν χρειάζεται. Το συγκεκριμένο μάλιστα δεν έκανε καν εγγραφές. Ήταν μόνο για ταινίες.
Δεν ξέρω αν οι σκληροί είναι πιο ανθεκτικοί. Έχουν και κινούμενα μέρη. Εγώ έχω βγάλει μερικές φορές στικ χωρίς ασφαλή αποσύνδεση, χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου τα στικ (τα συγκεκριμένα τουλάχιστον) έχουν εγγύηση lifetime.
Δεν είναι θέμα ποιότητας αποθηκευτικού μέσου. Ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένο. Κάτι περίεργο έκανε το συγκεκριμένο αρχείο.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Κάτι που παρατήρησα στους Ali 3801. Υπάρχει γενικά μία καθυστέρηση στην κατάβαση στην λίστα των βίντεο στον media player. Οι Ali κάνουν μία προεπισκόπηση στα αρχεία βίντεο που καθυστερεί την κάθοδο στην λίστα. Αλλά αυτό εξαρτάται και από την κατάσταση και στην ποιότητα που έχουν τα αρχεία βίντεο.

Δεν έχει Page Up\Page Down στη λίστα αρχείων; Θα μου πεις με τόσο λίγους χαρακτήρες που βγάζει, και πάλι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις.