Κάτι που παρατήρησα στους Ali 3801. Υπάρχει γενικά μία καθυστέρηση στην κατάβαση στην λίστα των βίντεο στον media player. Οι Ali κάνουν μία προεπισκόπηση στα αρχεία βίντεο που καθυστερεί την κάθοδο στην λίστα. Αλλά αυτό εξαρτάται και από την κατάσταση και στην ποιότητα που έχουν τα αρχεία βίντεο.
Έχω μερικά στικ που χρησιμοποιώ για να βάζω ταινίες και να παίζω στον A2, αλλά και στους υπόλοιπους Ali 3801 που έχω. Προχθές ήθελα να δω μία ταινία που είχα σε ένα στικ, αλλά δεν θυμόμουν σε ποιο από όλα. Έτσι δοκίμασα όλα τα στικ μέχρι να βρω την ταινία, και σύμφωνα φυσικά με τον νόμο του Μέρφυ, η ταινία ήταν στο τελευταίο στικ που είχα. Βάζοντας όλα τα στικ που έχω για αυτή την δουλειά, και ψάχνοντας στις λίστες των βίντεο που έχουν, είδα ότι η κάθοδος στο συγκεκριμένο στικ ήταν πολύ πιο αργή. Πρώτη φορά που το πρόσεξα, γιατί έτυχε πρώτα να βάλω και τα υπόλοιπα στικ. Όλα τα στικ είναι τα ίδια, και μάλιστα τους γράφω και αριθμούς για να τα ξεχωρίζω. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιο αρχείο. Μου θύμισε ότι γίνεται σε υπολογιστή όταν προσπαθεί να διαβάσει χαλασμένο DVD. Θέλει πολύ περισσότερη ώρα, μπορεί κάποτε να ανοίξει, για να δούμε ότι σε κάποιο σημείο του το DVD κολλάει. Ή μπορεί να μην ανοίγει και καθόλου. Το ίδιο έγινε και εδώ.
Τελικά το προβληματικό αρχείο ήταν το αρχείο που ήθελα να δω. Κόλλησε αρκετές φορές κατά την προβολή και ήθελε κίνηση ff για να προχωρήσει. Μία φορά κόλλησε ο ήχος και ήθελε επανεκκίνηση του αρχείου για να επανέλθει ο ήχος. Δεν είναι θέμα του δέκτη, στα υπόλοιπα αρχεία δουλεύει μία χαρά.
Τελικά λίγο πριν το τέλος το αρχείο "εξερράγη". Το στικ αποσυνδέθηκε. Και από τότε συνδέεται για λίγο και μετά αποσυνδέεται. Το κακό είναι ότι το ίδιο γίνεται και στον υπολογιστή. Κατάφερα και έσβησα το προβληματικό αρχείο, αλλά άφησε υπολείμματα. Δεν απελευθερώθηκε όλος ο χώρος που είχε το αρχείο. Σαν κάποιο μέρος να κατέστρεψε μέρος του στικ. Και τώρα ψάχνω τρόπο να "τραβήξω" τα υπόλοιπα αρχεία από το στικ για να μην τα ξανακατεβάζω. Γιατί δεν μένει αρκετό χρόνο συνδεδεμένο στον υπολογιστή για να κάνω αποκοπή.
Δεν είναι θέμα του δέκτη, το προβληματικό αρχείο τα έκανε όλα. Σε άλλα βίντεο άλλων στικ που δοκίμασα μετά, δούλευαν μία χαρά.
Άρα πολλά από τα προβλήματα των δεκτών κατά την προβολή βίντεο που γκρινιάζουμε (τουλάχιστον των Ali που χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό, δεν ξέρω τι γίνεται στου M-Star), οφείλονται στην ποιότητα των βίντεο.
Επίσης δικαιώνομαι που χρησιμοποιώ στικ και όχι σκληρό δίσκο για προβολή αρχείων. Αν γίνει ζημιά θα χάσεις λίγα μόνο αρχεία που χωράει το στικ. Φαντάσου ένα τέτοιο αρχείο να εκραγεί σε σκληρό δίσκο και να χάσεις πχ 500 GB.