Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγ

Στην ουσια μεσα απο τα linux μπορεις να παιξεις πολλες μορφες διαφορετικων media αρχειων οποτε εχεις ενα ωραιο media center για το σαλονι σου που παιζει mkv h264 και αλλα format που δεν υποστηριζονται ακομα απο καμια "feta" για το σαλονι σου. :music-smiley-005:

Ολα αυτά που γραφεις, εχεις καταφέρει να τα δεις ή απλα τα ειδες καπου γραμμένα? Γιατί κι εγώ για τα mkv πάλευα και το καλύτερο αποτέλεσμα που είδα ήταν καναδυο καρέ το λεπτό! Αφού τελικά βαρέθηκα να ασχολούμαι
και μετά από αρκετές ωρες παιδεμα έμαθα ότι δεν υπάρχουν drivers
για την καρτα γραφικών του PS3. Οποτε μην παραπληροφορούμε τον κοσμο και σπαταλάει τον χρόνο του αδικα...Αυτά ίσχυαν δυο-τρεις μήνες πριν, αν έχουν αλλάξει τα πραγματα τώρα πάω πάσο.

Απάντηση: Re: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Ρε παιδιά τελικά παίζει ή δεν παίζει mkv; άλλοι λένε παίζει κι άλλοι όχι.Κι αν παίζει με ποιο player που να εμφανίζει υπότιτλους πχ KMplayer στα windows και με codec τι γίνεται; και απ'ότι ξέρω δεν παίζει αρχεία πάνω από 4g.Για πείτε μου κάτι που ισχύει σίγουρα.Ευχαριστώ

Το καλύτερο πρόγραμμα που έχω βρει μέχρι στιγμής για mkv στο PS3 είναι
αυτό.
Δοκίμασέ το δουλεύει άψογα, χωρίς επανακωδικοποιήσεις, οπότε χωρις καμία απώλεια στην ποιότητα της εικόνας ούτε του ήχου!
Απλά αλλάζει container από mkv σε mpg.
To μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις υπότιτλους, αν και αυτό είναι θέμα του PS3 και όχι του προγράμματος.
Ελπίζω με μελλοντική αναβάθμιση να λυθεί και αυτό.

Tο pc με usb και φυσικά το ps3 στο Εthernet(στο ίδιο router τα έχω και τα δύο)

Ωραία και εγώ έτσι τα έχω.

Στην πάνω μπάρα,δεξιά έχει ένα εικονίδιο(με δυο οθόνες) κάνεις δεξί click ή αριστερό και σου εμφανιστεί ένα παράθυρο. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον στο δικό μου περιβάλλον και θα σου πω στο περίπου, αλλά είναι πολύ εύκολο. Σε μια επιλογή έχει wired και modem connection κανε enable μια από δυο και δοκίμασε.

οκ με το ίντερνετ.Κατέβασα τα ελληνικά από το software αλλά πως μπαίνουν; με shist+alt δεν γίνεται.Από που επιλέγεις αγγλίκα και ελληνικά;

Πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές από εδώ: Preferences -> keyboard και άλλαξε την ρύθμιση της εναλλαγής του πληκτρολογίου.
Έχει κάτι tabs εκεί, εσύ θες στο Layout options το group shift/lock behavior,σου δίνει όλες τις πιθανές εναλλαγές πληκτρολογίου.

Terra Soft Releases YDL v6.0 for Apple PowerPC, Sony PS3, IBM System P

H απάντηση του Yellow Dog Linux με την έκδοση v6.0 . :SFGSFGSF:

Yellow Dog Linux v6.0 supports:
- Sony PS3.
- Apple PowerPC G4, G5.
- IBM System p (JS2x, 510, 520, 540).
- 802.11b Airport auto-configuration; Extreme with configuration.
- Audio on all tested machines.
- Sony PS3 Sixaxis game controller.
- Cell phone internet connections with configuration.

Yellow Dog Linux v6.0 key features:
- E17 & Gnome installed by default, KDE included.
- Gnash, the Flash work-alike.
- Ekiga VoIP, Pidgin IM/IRC, and Fluendo codec installer.
- kernel v2.6.23, gcc v4.1.1, gblic v2.5, and Eclipse v3.2.2
- The only Linux distribution to include by default Cell SDK v3.0.
- IBM iRT (interactive raytrace) demo available via YDL.net Enhanced.

For more information, visit www.terrasoftsolutions.com

Για να κατεβάσουμε την νέα έκδοση του YellowDogLinux v6.0 θα πρέπει να περιμένουμε έως της 6 Μαρτίου όπου θα είναι διαθέσιμο στους server της Terra Soft.

Γεια σας παιδια! Ένας φίλος μου πήγε να εγκαταστήσει το yellowdoglinux v5.0 στο ps3. Το κακό είναι ότι όταν εγκατέστησε το kboot στο firmwire, διάλεξε κάποια λάθος επιλογή -αντί για το λογισμικό του ps3 διάλεξε το "other"- πρίν να κάνει την εγκατάσταση του linux. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι όταν ανοίγει τη συσκευή ούτε δείχνει τίποτα ούτε κάνει κάποιον ήχο. Ο φίλος μου όταν ανοίγει τη συσκευή, αυτή μάλλον πάει να ανοίξει αυτόματα το yellowdog και επειδή δεν έχει εγκατασταθεί δεν κάνει τίποτα. Τι μπορεί να κάνει για να φέρει τη συσκευή στην αρχική κατάσταση? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Re: Απάντηση: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Γεια σας παιδια! Ένας φίλος μου πήγε να εγκαταστήσει το yellowdoglinux v5.0 στο ps3. Το κακό είναι ότι όταν εγκατέστησε το kboot στο firmwire, διάλεξε κάποια λάθος επιλογή -αντί για το λογισμικό του ps3 διάλεξε το "other"- πρίν να κάνει την εγκατάσταση του linux. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι όταν ανοίγει τη συσκευή ούτε δείχνει τίποτα ούτε κάνει κάποιον ήχο. Ο φίλος μου όταν ανοίγει τη συσκευή, αυτή μάλλον πάει να ανοίξει αυτόματα το yellowdog και επειδή δεν έχει εγκατασταθεί δεν κάνει τίποτα. Τι μπορεί να κάνει για να φέρει τη συσκευή στην αρχική κατάσταση? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλωσόρισες, αν θες να εγκαταστήσετε το YDL επιτυχώς, ακολουθήστε τον οδηγό στην πρώτη σελίδα.
Τώρα,για να επαναφέρει την κονσόλα στην αρχική κατάσταση, κρατάς παρατεταμένα το power button μέχρι να ακούσεις δυο beep (περίπου 6sec) και σου επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Καλή τύχη.

Terra Soft Releases YDL v6.0 for Apple PowerPC, Sony PS3, IBM System P

H απάντηση του Yellow Dog Linux με την έκδοση v6.0 . :SFGSFGSF:

Yellow Dog Linux v6.0 supports:
- Sony PS3.
- Apple PowerPC G4, G5.
- IBM System p (JS2x, 510, 520, 540).
- 802.11b Airport auto-configuration; Extreme with configuration.
- Audio on all tested machines.
- Sony PS3 Sixaxis game controller.
- Cell phone internet connections with configuration.

Yellow Dog Linux v6.0 key features:
- E17 & Gnome installed by default, KDE included.
- Gnash, the Flash work-alike.
- Ekiga VoIP, Pidgin IM/IRC, and Fluendo codec installer.
- kernel v2.6.23, gcc v4.1.1, gblic v2.5, and Eclipse v3.2.2
- The only Linux distribution to include by default Cell SDK v3.0.
- IBM iRT (interactive raytrace) demo available via YDL.net Enhanced.

For more information, visit www.terrasoftsolutions.com

ydl.jpg

Aπό σήμερα είναι διαθέσιμο στο Terra Soft Store:

Yellow Dog Linux v6.0 via YDL.net Enhanced Accounts(6 months Install Support $69.95 & Basic $39.95) και το YDLv6.0 DVD for PS3(YDL DVD package,6 months Install Support,$99.95 + Shipping & YDL DVD package,no Install Support,no YDL.net,$49.95 + Shipping).

Σε δυο εβδομάδες θα υπάρχει διαθέσιμο και στους public mirrors(Monday,March 3)δωρεάν.

Attachments

• ydl.jpg
    ydl.jpg
    45.8 KB · Views: 7
Last edited:
Πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές από εδώ: Preferences -> keyboard και άλλαξε την ρύθμιση της εναλλαγής του πληκτρολογίου.
Έχει κάτι tabs εκεί, εσύ θες στο Layout options το group shift/lock behavior,σου δίνει όλες τις πιθανές εναλλαγές πληκτρολογίου.

John απ'το preference δεν έχει να πας σε keyboard.Βρήκα το behavior,αλλά δεν είδα σχετικές ρυθμίσεις.Βρήκα ψάχνοντας το keyboard κάπου στα menu το γύρισα σε GREEK αλλά τίποτα.Help please:worshippy:

Θα ήθελα την βοήθεια οποιου γνωριζει,εγκατέστησα το ubuntu 7.10 στο ps3,όλα καλά,αλλά δεν μου γυρίζει την ανάλυση της οθόνης σε 1080p (Exω τηλεοραση full hd),μέσα απο το terminal γράφω ps3videomode -h εμφανίζει το αντιστοιχο μενου με τις επιλογές όλες αλλά όταν επίλεγω την ανάλυση που θέλω -εχω βάλέι πολλές διαφορετικές- η όθόνη γίνεται χάλια και αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση του ps3.
Kαμμιά ιδέα?
Μήπως δεν υποστηρίζει τη HDMI σύνδεση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και κάτι ακόμα υπάρχει τρόπος όταν ξεκιναει το ps3 να φορτώνει το λειτουργικό της SONY πρωτα?

Last edited:
Re: Απάντηση: Linux στο PS3 (Ubuntu + Yellow Dog) + Οδηγοί εγκατάστασης

Θα ήθελα την βοήθεια οποιου γνωριζει,εγκατέστησα το ubuntu 7.10 στο ps3,όλα καλά,αλλά δεν μου γυρίζει την ανάλυση της οθόνης σε 1080p (Exω τηλεοραση full hd),μέσα απο το terminal γράφω ps3videomode -h εμφανίζει το αντιστοιχο μενου με τις επιλογές όλες αλλά όταν επίλεγω την ανάλυση που θέλω -εχω βάλέι πολλές διαφορετικές- η όθόνη γίνεται χάλια και αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση του ps3.
Kαμμιά ιδέα?
Μήπως δεν υποστηρίζει τη HDMI σύνδεση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και κάτι ακόμα υπάρχει τρόπος όταν ξεκιναει το ps3 να φορτώνει το λειτουργικό της SONY πρωτα?

Καλωσόρισες...:ernaehrung004:

Το Ubuntu υποστηρίζει HDMI σύνδεση,για δοκίμασε από το Kboot promt screen και δώσε την εντολή
Code:
install video=ps3fb:mode:133
...μετά κάνεις restart.

Τώρα για το ποιο λειτουργικό θα ξεκινάει πρώτο, είναι καθαρά η εντολή που δίνεις (boot-game-os) or (Other OS) την τελευταία φορά μετά το restart.

Last edited: