Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Χαιρετω την παρεα

Ψαχνωντας τις τελευταιες μερες για ενα αξιοπρεπες CD Player βρηκα το παρον θεμα ακρως ενδιαφερον.Μπορει να ψαχνα για CD , αλλα η ιδεα και μονο να εχω ολη μου τη μουσικη σε 1-2 σκληρους και τα πλαστικα και τη χαρτουρα σε κουτες στο υπογειο , παντα υπηρχε στο πισω μερος του μυαλου μου.Δε λεω , καλο ειναι ν' ακους την αγαπημενη σου μουσικη , διαβαζοντας παραλληλα τους στιχους απ'το βιβλιαρακι αλλα κακα τα ψεματα , πιανουν χωρο τα ρημαδια , χωρο που δεν υπαρχει.

Εκεινο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν θα προτειμουσατε στη θεση μου να χρησιμοποιησετε τον Dac του ενισχυτη μου(Onkyo NR807) ή του Squeezbox;
Οι μουσικες μου απαιτησεις σε αναλυση δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλες(ακουω Pop , Rock , ραδιο).Θα μου προτεινατε ν' αρχισω να μαζευω λεφτα για καποιον ακομα καλυτερο Dac ή πιστευετε οτι κατι τετοιο δεν μου χρειαζεται;

Τελος εριξα μια ματια στο http://www.fidelityaudio.co.uk/sb_sales.html και παρατηρησα οτι στην αναβαθμιση του ο Αγγλος παρεμβαινει και στο
USB(1x Oscon polymer SEPC decoupling capacitor (USB psu)).Μπορουν οι κατοχοι του αναβαθμισμενου μοντελου να μας πουν αν ετσι διορθωνεται το προβλημα με τις διακοπες οταν συνδεεται σκληρος χωρις δικη του τροφοδοσια ή τελικα αυτο ειναι θεμα μικρης επεξεργαστικης ισχης οπως εχει αναφερθει;

Ευχαριστω

Για τους στίχους θα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο να έχεις ένα iPad στο χέρι και να διαβάζεις τους στίχους, ακόμη και κομματιού που ακούς στο ράδιο!

Για το ποιο dac θα χρησιμοποιήσεις, μεταξύ Onkyo και Touch, θα έλεγα ότι θα είναι η μία η άλλλη και ότι δεν θα καταλάβεις διαφορά. Δοκιμάζεις και κρίνεις.

Για το usb, όχι, η αναβάθμιση δεν έχει σχέση με το θέμα του εξωτερικού δίσκου χωρίς τροφοδοσία. Όπως θα διάβασες, η καλύτερη λύση είναι η χρήση NAS server.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Χαιρετω την παρεα

Ψαχνωντας τις τελευταιες μερες για ενα αξιοπρεπες CD Player βρηκα το παρον θεμα ακρως ενδιαφερον.Μπορει να ψαχνα για CD , αλλα η ιδεα και μονο να εχω ολη μου τη μουσικη σε 1-2 σκληρους και τα πλαστικα και τη χαρτουρα σε κουτες στο υπογειο , παντα υπηρχε στο πισω μερος του μυαλου μου.Δε λεω , καλο ειναι ν' ακους την αγαπημενη σου μουσικη , διαβαζοντας παραλληλα τους στιχους απ'το βιβλιαρακι αλλα κακα τα ψεματα , πιανουν χωρο τα ρημαδια , χωρο που δεν υπαρχει.

Εκεινο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν θα προτειμουσατε στη θεση μου να χρησιμοποιησετε τον Dac του ενισχυτη μου(Onkyo NR807) ή του Squeezbox;
Οι μουσικες μου απαιτησεις σε αναλυση δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλες(ακουω Pop , Rock , ραδιο).Θα μου προτεινατε ν' αρχισω να μαζευω λεφτα για καποιον ακομα καλυτερο Dac ή πιστευετε οτι κατι τετοιο δεν μου χρειαζεται;

Τελος εριξα μια ματια στο http://www.fidelityaudio.co.uk/sb_sales.html και παρατηρησα οτι στην αναβαθμιση του ο Αγγλος παρεμβαινει και στο
USB(1x Oscon polymer SEPC decoupling capacitor (USB psu)).Μπορουν οι κατοχοι του αναβαθμισμενου μοντελου να μας πουν αν ετσι διορθωνεται το προβλημα με τις διακοπες οταν συνδεεται σκληρος χωρις δικη του τροφοδοσια ή τελικα αυτο ειναι θεμα μικρης επεξεργαστικης ισχης οπως εχει αναφερθει;

Ευχαριστω

Μπορεις καλιστα να ξεκινησεις μα την απλη εκδοση και επειτα την αναβαθμιζεις,εκτος αν εχεις το απαιτουμενο ποσο να αγορασεις κατ ευθειαν το αναβαθμισμενο.
Μην ξεχνας ομως οτι για να ακους την αγαπημενη σου μουσικη απο touch ,θα πρεπει πρωτα να την ριπαρεις [πραγμα που ειναι χρονοβορο]

Μαλιστα

Σας ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις.Γνωριζω οτι ειναι αρκετα χρονοβορο.Υπολογιζω να τα μετατρεπω πολυ χαλαρα σε flac , περι τα 5-10 cd τη μερα.Ευτυχως ακουω ραδιο και θα ξεχνιεμαι μ'αυτο.
Καποιον καλο flac converter εχετε να προτεινεται;
Επισης , επειδη ειμαι ψιλοασχετος με υπολογιστες , για ασυρματη συνδεση εκτος απο wifi router και (εννοειται) ενα τουλαχιστον υπολογιστη , που υπαρχουν και τα δυο , θα χρειαστω κατι αλλο;
Απο router εχω το pirelli της CYTA , θα κανει δουλεια;Ρωταω γιατι καπου μεσα στο νημα διαβασα για ασυμβατοτητες με router της HOL.

με 5-10 τη μέρα είσαι μια χαρά.
Αν χρησιμοποιήσεις λογισμικό όπως πχ το rip station micro DS που δουλεύει batch χτυπάς και παραπάνω νούμερα. Απλά θέλει να ανοιγοκλείνεις το συρτάρι.
Με eac θέλει πιό παραμετροποίηση.

αυτά που έχεις φτάνουν

Μαλιστα

Σας ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις.Γνωριζω οτι ειναι αρκετα χρονοβορο.Υπολογιζω να τα μετατρεπω πολυ χαλαρα σε flac , περι τα 5-10 cd τη μερα.Ευτυχως ακουω ραδιο και θα ξεχνιεμαι μ'αυτο.
Καποιον καλο flac converter εχετε να προτεινεται;
Επισης , επειδη ειμαι ψιλοασχετος με υπολογιστες , για ασυρματη συνδεση εκτος απο wifi router και (εννοειται) ενα τουλαχιστον υπολογιστη , που υπαρχουν και τα δυο , θα χρειαστω κατι αλλο;
Απο router εχω το pirelli της CYTA , θα κανει δουλεια;Ρωταω γιατι καπου μεσα στο νημα διαβασα για ασυμβατοτητες με router της HOL.

Στην περίπτωση μου τα κουτιά από τα cd είναι στο πατάρι, αλλά τα cd με τα ένθετα τα κρατάω σε βαλιτσάκια πρόχειρα.

Μια είναι η λύση για ripping - EAC
Θα πονέσει λίγο παραπάνω στο στήσιμο
Αλλά θα έχεις εγγυημένο αποτέλεσμα, με πλήρη Logs κ.ο.κ.
Θα παραμετροποιήσεις μια φορά το πώς κρατάς και tags (artist , tile year etc.) και τα options του flac
Και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Εάν δεν κάνεις scan τα ένθετα θα είναι πολύ πιο εύκολο. Προσωπικά προσπαθώ να κρατάω και scans.

Θα μου προτεινατε ν' αρχισω να μαζευω λεφτα για καποιον ακομα καλυτερο Dac ή πιστευετε οτι κατι τετοιο δεν μου χρειαζεται;

Για νορμάλ χρήση μέσω AV receiver, όχι, δεν σου χρειάζεται dac. Αν είχες ξεχωριστό δικάναλο ενισχυτή και αναλυτικά ηχεία, τότε θα είχε φυσικά νόημα.

Και παλι thanks

Για νορμάλ χρήση μέσω AV receiver, όχι, δεν σου χρειάζεται dac. Αν είχες ξεχωριστό δικάναλο ενισχυτή και αναλυτικά ηχεία, τότε θα είχε φυσικά νόημα.

Τα ηχεια μου ειναι 2 ζευγη Kef IQ10 , ενα κεντρικο Kef IQ60c και Sub το Yamaha SW700.

Onkyo receiver και Kef, θα έχει προβολικό ήχο ο συνδυασμός. Στη θέση σου θα δοκίμαζα κι ένα Musical Fidelity V-Dac με το Touch.

Ωχ!Δεν ξερω τι σημαινει αυτο , αλλα δεν μου ακουγεται καλο.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Απλα οι υψηλες θα βγαινουν πιο μπροστα απο το υπολοιπο φασμα,και αυτο συνηθως δεν ειναι καλο

Αν σου λεγα οτι αν και ειμαι ενα βημα απ'το να παραγγειλω τα kef , δεν τα εχω παρει ακομα.Μηπως να κοιταξω και αλλου;Για παραδειγμα μου ειχαν προταθει καποτε σε αλλο νημα και τα Acoustic Energy Aelite 1.Με αυτα θα ειχα και παλι το ιδιο προβλημα;Αν εκοβα κατι απο το κεντρικο ηχειο , το οποιο δεν ειναι και τοσο βασικο και επελεγα AE Aelite 3 για μπροστα , AE Aelite 1 για πισω και κεντρικο ενα φθηνο(αλλα οχι ταπεινο) Wharfedale Diamond 10 CS ή καποιο αλλο αξιοπρεπες κεντρικο(προτεινετε!!!)θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα;

Χιλια συγνωμη για το offtopic

Ας τα μεταφέρει τα μηνύματα αυτά ένας διαχειριστής.

Τα kef, όπως και τα AE, δεν αποτελούν κακές επιλογές από μόνες τους. Το πρόβλημα είναι σε συνδυασμό με τον onkyo.

Έχοντας ως δεδομένο τον Onkyo, καλό θα είναι να προτιμηθούν ηχεία με μαλακό ήχο, ώστε να εξισορροπείται η σκληρότητα του onkyo.

Πετυχημένο αποτέλεσμα είχα στο παρελθόν με συνδυασμό onkyo 905 και ηχεία DLS R55, RC55, R50. Εναλλακτικά κοίταξε και προς Chario μεριά.

Ποτέ μην κάνεις συμβιβασμό στο κεντρικό. Και απαραιτήτως να είναι της ίδιας σειράς.

Last edited:
Βοηθηστε με σε κάτι γιατι το εχασα και δεν είναι ωρα για ψαξιμο
Με ποιούς NAS Server εχει δοκιμαστεί και δουλεύει το Touch?
Σιγουρα με Synology 1511.
Αλλο;;;;

Το Squeezebox touch τράβηξε την προσοχή μου από τότε που ανακοινώθηκε, πολύ καιρό πριν και τότε είχα πει "αυτό είναι που θέλω να πάρω", αλλά ακόμη δεν έχω πειστεί για το αν είναι καλύτερο από το netbook που χρησιμοποιώ για να ακούω τη μουσική μου.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, αν έχει κάνει κανείς σύγκριση της ποιότητας του ήχου ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Χρησιμοποιώ ένα EeePC 901 που τρέχει Linux Mint, διαβάζει Flac που έχω ριπάρει από τα CD μου και τα οποία βρίσκονται σε ένα Qnap NAS. To EeePC συνδέεται μέσω USB με το DacMagic. Καμμιά φορά ακούω και internet radio.

To Qnap που έxω μπορεί να τρέξει Squeezebox Server ως plugin.

Όσον αφορά το EeePC που χρησιμοποιώ βλέπω τα εξής θετικά
-οθόνη 9 ιντσών
-επιλογή ανάμεσα σε πολλούς music players - γραφικά περιβάλλοντα
-βλέπει το NAS απλά μέσω Samba, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο
-είναι τσάμπα - το έχω ήδη και κάθεται

Όσον αφορά το Squeezebox touch βλέπω τα εξής πλεονεκτήματα
-οπτική ίνα για επικοινωνία με το DacMagic (που υποστηρίζει αρχεία μέχρι 96 kHz μέσω οπτικής ίνας έναντι 48 μέσω USB)
-ενσωματωμένη δυνατότητα τηλεχειρισμού (υπάρχει και με το netbook νομίζω αλλά θέλει ψάξιμο)

Διορθώστε με στα παραπάνω αν κάνω κάπου λάθος και νομίζετε ότι με το touch θα είχα καλύτερο ήχο
ή τσάμπα τρώγομαι σε περίοδο οικονομικής κρίσης;

Καλή σου μέρα και καλωσήρθες στην παρέα μας!!
με το Touch κατ´εμέ θα έχεις καλύτερο ήχο..και το λέω τελείως αυθαίρετα-φυσικά-γιατί δεν γνωρίζω το σύστημά σου...μιλάμε όμως για μια audiophile συσκευή και αυτό όπως και να το κάνουμε κάτι λέει...
προσωπικά χρησιμοποίησα το SonyVaio-Hiface και δεν μου έκατσε στα αυτιά μου...

To EeePC συνδέεται μέσω USB με το DacMagic. Καμμιά φορά ακούω και internet radio.
...
-οπτική ίνα για επικοινωνία με το DacMagic (που υποστηρίζει αρχεία μέχρι 96 kHz μέσω οπτικής ίνας έναντι 48 μέσω USB)

Μόνος σου έδωσες την απάντηση. Και μόνο που δεν θα έχεις usb καλώδιο να τρέχει στο σαλόνι, όπως και ότι θα έχεις 24/96, αρκούν ως λόγοι για την επένδυση 250 ευρώ για το Touch.

απο που να το παρω παιδια? δικτυακη αγορα εννοω γιατι εδω μονο ενας το φερνει και κοστιζει 330 ευρω.