LS3/5A κανείς;

Συμφωνώ (υ)

Κάποιος Σπίνουλας;;
Βγήκε η γενιά του MP3 να κρίνει τον «ΗΧΟ» τον «κάποιο Σπίνουλα» και τελικά όλους εμάς εκείνης της εποχής, που η μουσική ήταν πραγματικό πάθος!!!

Audiolytic & geovar σίγουρα δεν τους λες γενιά του MP3.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Παντως , οσο κι αν ακουγεται περιεργο, ημουν απο τους πρωτους (dealer ων τοτε) που πιστεψα οτι το CD θα με απαλλασσε απο το "μαρτυριο" του πικαπ.
Μεχρι το CD εμεινα ..................
:cool:

Last edited:
  • Haha
Reactions: vlad66

Παντως , οσο κι αν ακουγεται περιεργο, ημουν απο τους πρωτους (dealer ων τοτε) που πιστεψα οτι το CD θα με απαλλασσε απο το "μαρτυριο" του πικαπ.
Μεχρι το CD εμεινα ..................

όλοι τότε αυτή την "ελπίδα" είχαμε, αλλά μείναμε με το .... στο χέρι... :LOL:

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC

..................

Μηπως τοτε διαβαζες πολλα περιοδικα;

Ψαχνω για μια φθηνη λύση για replacement των μεγαφωνων. Τα Monacor SP-135 που προτεινοταν δεν βγαινουν πλέον. Ξερετε κατι άλλο ??
Ίσως να ταιριάξει με λίγη δουλειά (ελάχιστα μεγαλύτερες oι διαστάσεις σε σχέση με το B110)

Ή αυτό:
https://wilmslowaudio.co.uk/wilmslow-units/wa-b110-bass-mid-size133mm

Μετά από καιρό, έγινε και μια αναβάθμιση.
Φτιάχτηκε νέα πλακέτα κροσόβερ, 2πλου layer 2oz και μπήκαν παντού πυκνωτές Metallized Polypropylene (Kemet, Panasonic, Vishay), αντίστοιχα τοποθετήθηκαν και ποιοτικές αντιστάσεις χαμηλότατης αυτεπαγωγής από Dale, Jantzen, Mundorf & Intertechnik.

Μ/Τ χρησιμοποιήθηκαν αυτοί του Taiwan man.

Μη με ρωτήσετε για τυχόν ακουστικές διαφορές, το ηχειάκι έτσι και αλλιώς λόγω σχεδίασης παίζει καλά, για Α-Β απαιτείται να έχουν φτιαχτεί δύο ίδια ηχεία με ίδιες μονάδες με τη μόνη αλλαγή το κροσόβερ και μετά να γίνει γρήγορο Α-Β.

Τουλάχιστον τώρα έχουμε μια ποιοτικότατη πλακέτα, επαρκέστατου πάχους χαλκού με καλή δρομολόγηση και υλικά που τουλάχιστον σε προδιαγραφές είναι ανώτερα των MKT πυκνωτών που συνηθίζεται σε σχεδόν όλα τα κροσόβερ εμπορίου LS3/5a.

Attachments

• Lemon ver1 front.jpg
    Lemon ver1 front.jpg
    216.3 KB · Views: 29
Παρέλαβα και εγώ δύο δείγματα και ομολογώ πως η δουλειά είναι εκπληκτική.
Οι δικές μου πλακέτες θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πρότυπων cross, μάλλον σε εξωτερική βάση για πειραματισμούς.
Άλλωστε υπάρχουν όλα τα αυθεντικά ανταλλακτικά για την υποστήριξη των υφισταμένων ηχείων.
Πάλι μπράβο στο Μανώλη.

• Like
Reactions: tonal
Μπα δεν ήταν κάτι απαιτητικό σε σχεδίαση μπροστά σε κάτι άλλα ψηφιακά που κατά καιρούς έχουν φτιαχτεί με εκατοντάδες smd επάνω.
Ήθελε τη προσοχή του στη δρομολόγηση για χαμηλή αντίσταση στις διαδρομές και να δοθεί επαρκές πάχος στις διαδρομές του χαλκού.
Έφτιαξα και εκτύπωση για το πισω μέρος του ηχείου, για να δέσει καλύτερα το γλυκό.

Attachments

• IMG_20251128_134426.jpg
    IMG_20251128_134426.jpg
    669.2 KB · Views: 31
Να αναφερθεί εδώ και κάτι που φαινεται στην οπίσθια φώτο των ηχείων και δεν είναι σωστό, όπως πολύ σωστά μου έστειλε μήνυμα φίλος του φόρουμ.
Οι ακροδέκτες αυτοί είναι ότι πρέπει για βραχυκύκλωμα εάν δεν προσέξεις!
Να μην αναφερθώ γιατί τους έχω πάνω, δεν νομίζω ότι χρειάζεται, αλλά να τονιστεί σε φίλους που διαβάζουν και είναι νεοεισερχόμενοι στο χώρο, να μην τις προτιμήσουν με τίποτα και να βάλουν τις κλασικές μπανάνες.

Να αναφερθεί εδώ και κάτι που φαινεται στην οπίσθια φώτο των ηχείων και δεν είναι σωστό, όπως πολύ σωστά μου έστειλε μήνυμα φίλος του φόρουμ.
Οι ακροδέκτες αυτοί είναι ότι πρέπει για βραχυκύκλωμα εάν δεν προσέξεις!
Να μην αναφερθώ γιατί τους έχω πάνω, δεν νομίζω ότι χρειάζεται, αλλά να τονιστεί σε φίλους που διαβάζουν και είναι νεοεισερχόμενοι στο χώρο, να μην τις προτιμήσουν με τίποτα και να βάλουν τις κλασικές μπανάνες.

Παρόμοιους είχαν τα NM Acoustics Classic AD F που τα είχα για 10ετίες.. ποτέ δεν έγινε βραχυκύκλωμα , αν και οι δικοί σου είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον..

Αυτό έχει κάποιον κίνδυνο και όχι τόσο η κατασκευή του ακροδέκτη.

ΥΣ..
Που έκανες την εκτύπωση στο Label του ηχείου ;;
Καταπληκτική δουλειά !!

Να τονίσω και κάτι αξιοσημείωτο.
Με εξαίρεση την προκλητή καμπούρα (έως +3db) στα 110 Hz, το υπόλοιπο φάσμα από τα 70 Hz έως τα 20 KHz,
μπορεί να επιτευχθεί με μεταβολή μόλις ± 2db.
Το σημαντικότερο είναι πως οι μετρήσεις μετά από 40 και πλέον χρόνια (στη περίπτωση μου ….45χρονια)
είναι αμετάβλητες, με ίσως μια μικρή πτώση στην ευαισθησία (82db/1W/1m).