M. Jackson... αντιγραφη

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,012
Αθηνα
Ο Michael Jackson εγραψε τη δικη του ιστορια στην ποπ μουσικη. Ανεξαρτητως αν αρεσε ή δεν αρεσε. Προσωπικα δεν μου αρεσε ποτε και συγχιζομαι απο το ντορο γυρω απο το ονομα του αλλα αυτο δεν εχει σημασια.
Ενα απο τα πραγματα τα οποια ηταν σημα κατατεθεν του ηταν ο χορος του. Μερικες "δικες" του φιγουρες που θεωρω οτι συνεβαλαν τα μεγιστα στο τυπο σοουμαν που λανσαρισε ο Jackson.
Τυχαια σερφαροντας στο youtube και χαζευοντας οτι video εβγαζε το ψαξιμο επεσα σε ενα των Boney M. Το γνωστο τραγουδι MaBaker. Παρατηρησα οτι ο χορος του τυπου στο συγκεκριμενο κλιπ ειναι οτι αντεγραψε ακολουθως και περασε ως δικο του στυλ ο Jackson. Αρα για πιο στυλ μιλαμε οταν ειναι ολος κοπια? Δειτε προσεκτικα τις φιγουρες του τυπου.

http://www.youtube.com/watch?v=vTNy8Zfwno4&feature=related

Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιο ο jackson εξέλιξε πολλές κινήσεις του απο την κληρονομιά των μαύρων. Πάντως σε ντοκιμαντέρ πραγματικά έχει χορευτή σε απρόμαυρο βίντεο που κάνει το moonwalking ίδιο με μικρότερη διάρκεια.

ΥΓ κι εγώ δε τρελένομαι ιδιαίτερα...

Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιο ο jackson εξέλιξε πολλές κινήσεις του απο την κληρονομιά των μαύρων. Πάντως σε ντοκιμαντέρ πραγματικά έχει χορευτή σε απρόμαυρο βίντεο που κάνει το moonwalking ίδιο με μικρότερη διάρκεια.

ΥΓ κι εγώ δε τρελένομαι ιδιαίτερα...
Ελα μωρε με τον μεταλλαγμενο . Αν του βγαλεις τον δηθεν ιδιαιτερο χορο τι εμεινε???? Μηπως η φωναρα του , οι ψαγμενοι στιχοι των τραγουδιων του, η χαρισματικη προσωπικοτητα του???? Εμπρος αρξαστε την αποδομηση για μια καρικατουρα των σοου μπιζ... αρκετα κρατησαν τα σαραντα του "σεβασμου".

Stavro είσαι τελείως φάουλ...

Καμία σχέση....Πολυ καλός ο Boney M. αλλά τον Μιχαλάκη δεν τον φτάνει...

Και μιας και έθιξες το θέμα του χορού του. Όντως αντέγραψε πολλούς στα στυλ, στις φιγούρες κλπ...(άλλωστε ο ίδιος ανέφερε την τεράστια επιρροή απο τον μεγάλο James Brown)...

Tις πήρε, τις εξέλιξε, τις μίξαρε και τις παρουσίαζε στο κοινό σε χορογραφίες. Και τις παρουσίαζε μένοντας σε μια σκηνή επι 2 ώρες κοντά....Χορεύοντας και τραγουδώντας...

Πάντα καθόταν και μελετούσε στυλ και φιγούρες που θα μπορούσε να εξελίξει...Το moonwalk το στήριξε όταν είδε έναν σκελετό μπροστά του και αμέσως του ήρθε η έμπνευση και πήρε τον γιατρό του για να ενημερωθεί σε κάποια επι μέρους πράγματα στην μορφολογία του πέλματος, κλπ....

Πρόσεξε στο παρακάτω video που είναι το πρώτο του "solo" dancing με το Moonwalking σε κόσμο....

http://www.youtube.com/watch?v=kXhy7ZsiR50

Πρόσεξε την εξέλιξη του στα χρόνια...

http://www.youtube.com/watch?v=lrlsqD_DmQI

Και μην ξεχνάς τις απίστευτες χορογραφίες του, που μέχρι σήμερα τις αντιγράφουν άλλοι.....

Υ.Γ Έτσι και αλλιώς Στάυρο παρθενογένεση δεν υφίστατο...

Ελα μωρε με τον μεταλλαγμενο . Αν του βγαλεις τον δηθεν ιδιαιτερο χορο τι εμεινε???? Μηπως η φωναρα του , οι ψαγμενοι στιχοι των τραγουδιων του, η χαρισματικη προσωπικοτητα του???? Εμπρος αρξαστε την αποδομηση για μια καρικατουρα των σοου μπιζ... αρκετα κρατησαν τα σαραντα του "σεβασμου".

χαχαχα....Γιατί ρε μεταλλαγμένος???Λόγω χρώματος??ή τίποτα άλλο....???

Ποτε δεν τον χωνεψα τον τυπο. Ουτε εβρισκα στον χορο του καμμια ποιοτητα. Ουτε τον θεωρησα ποτε σαν κατι σημαντικο ακομα και για την silly pop σκηνη. Δημιουργημα-τερατουργημα και ακολουθως θυμα της πιο αδυσωπητης πλευρας της μουσικης βιομηχανιας.

Έβγαλε δύο πολύ καλούς προσωπικούς δίσκους, το "Off the wall" και το "Thriller" (είχε και καλό παραγωγό, τον Quincy Jones), πέραν τούτων ουδέν.

Ποτε δεν τον χωνεψα τον τυπο. Ουτε εβρισκα στον χορο του καμμια ποιοτητα. Ουτε τον θεωρησα ποτε σαν κατι σημαντικο ακομα και για την silly pop σκηνη. Δημιουργημα-τερατουργημα και ακολουθως θυμα της πιο αδυσωπητης πλευρας της μουσικης βιομηχανιας.

Σταύρο μην είσαι άδικος....

Δημιούργημα -Τερατούργημα λόγω των βιασμένων παιδικών του χρόνων...Με έναν πατέρα που μόνο τα λεφτά του ήθελε και τίποτα περισσότερο....(αντίστοιχες υπόνοιες υπάρχουν και για την Amy).....

Θύμα της μουσικής βιομηχανίας ίσως...

Αλλά ταλεντάρα αδιαμφισβήτητη..... Είτε άρεσε είτε όχι...

Έβγαλε δύο πολύ καλούς προσωπικούς δίσκους, το "Off the wall" και το "Thriller" (είχε και καλό παραγωγό, τον Quincy Jones), πέραν τούτων ουδέν.

Aσχέτως ότι μου άρεσε μέχρι το Dangerous, συμφωνώ ότι στους 2(άντε 3) πρώτους είχε φύγει χρόνια μπροστά.....απο την εποχή του.

Σταύρο μην είσαι άδικος....

Δημιούργημα -Τερατούργημα λόγω των βιασμένων παιδικών του χρόνων...Με έναν πατέρα που μόνο τα λεφτά του ήθελε και τίποτα περισσότερο....(αντίστοιχες υπόνοιες υπάρχουν και για την Amy).....

Θύμα της μουσικής βιομηχανίας ίσως...

Αλλά ταλεντάρα αδιαμφισβήτητη..... Είτε άρεσε είτε όχι...
Η Amy ειχε φωναρα. Ο τυπος στο μυαλο μου ειναι μια εικονα με ενα ποδι να τιναζει στον αερα και με το χερι να κραταει τα αχαμνα του.

Η Amy ειχε φωναρα. Ο τυπος στο μυαλο μου ειναι μια εικονα με ενα ποδι να τιναζει στον αερα και με το χερι να κραταει τα αχαμνα του.

χαχαχαχαχαχαχαχααχαχ!!!!!:worshippy:

Υ.Γ Η Amy, μεταξύ μας, είχε μόνο φωνάρα(όχι ότι ήθελε και κάτι άλλο, αλλά σκηνική παρουσία 0 ).......:a0210:

το μακρινό έτος 1982 ήμουνα παιδί του γυμνασίου και ζούσα κοντά στην Αμερικάνικη βάση του Ελληνικού
Οι τότε -μαύροι ως επι το πλείστον -Αμερικανοί στρατιώτες φάνταζαν και ήταν θηριώδεις μπροστά στους έλληνες που ακόμα έτρωγαν όλο το φαγητό της μαμάς τους σαν κατάλοιπο του πολέμου
φανταστείτε πόσο θηριώδεις τους έβλεπε η φαντασία ενός παιδιού 13 χρονών
Τα πιο θηριώδη όμως δεν ήταν τα μπράτσα τους αλλά τα μηχανήματά τους
Τεράστια ηχεία και ενισχυτές που δεν χώραγαν στις τότε βιβλιοθήκες
δεν ξέρω αν είχαν ποιότητα ήχου, γιατί τότε δεν την καταλάβαινα, ξέρω όμως ότι είχαν τρομερή ένταση
και όταν βγήκε το thriler από κάθε -νοικιασμένο- σπίτι άκουγες τσίτα τη λεπτή φωνή του Μιχαλάκη .Σε αντίθεση με το ισχνό του παρουσιαστικό οι μπρατσαράδες μαύροι Αμερικάνοι έδειχναν να τον γουστάρουν πολύ
κι εμείς τον γουστάραμε κι ας μην είμαστε μπρατσαράδες, πόσο μάλλον μαύροι! Ήταν αναμφισβήτητα ένα παγκόσμιο γεγονός
Αυτά σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε ακόμα να αφομοιώσει τους zepelin μιας και οι γνωστοί συνταγματάρχες μας είχαν αποκόψει από τις μουσικές του διαβόλου και ακόμα προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είναι ροκ και τι είναι ποπ . Μόνο τι είναι ο Θοδωράκης καταλαβαίναμε γιατί τον τρώγαμε ημερησίως στη μάπα από την κρατική τηλεόραση στη προσπάθειά της να μας πείσει ότι η χούντα είχε τελειώσει. Βέβαια τότε άρχιζε μια άλλη χούντα εντελώς διαφορετική , μόνο που δεν το γνωρίζαμε ακόμα (γιατί σάμπως το καταλάβαμε σήμερα;)
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για την εποχή του όλο το concept ήταν ένα αριστούργημα και όπως όλα τα αριστουργήματα τα αντιλαμβάνεσαι εκ των υστέρων και μόνο αν τα κρίνεις σε σχέση με την εποχή τους
Επειδή όμως ήμασταν - και σαν έθνος- ροκάδες και όχι καρεκλάδες δεν αγοράσαμε τον δίσκο του τότε. Έστω και αν προσπαθούσαμε όλοι στο σπίτι μας-κρυφά από τους άλλους- να κάνουμε moonwalking
Δυστυχώς την ενοχή μας την νικήσαμε μόνο αφού πέθανε ο Μιχαλάκης
Όπως όλοι οι μεγάλοι και ιδιόρρυθμοι καλλιτέχνες δικαιώθηκε μετά θάνατο
Ίσως τώρα να μπορέσω να αγοράσω χωρίς τύψεις κάποιο cd του

το αν είναι μεγάλος ή όχι μπορούμε να το καταλάβουμε αν σκεφτούμε ποιός είναι μεγαλυτερός του στην ποπ μουσική

ΥΓ ο Elvis δεν μου αρέσει ,αυτό όμως δεν μειώνει την αξία του

Ακόμα και ο "post-army Elvis"?

O post army Elvis ηταν ενας διαφορετικος καλλιτεχνης. Αλλο ρεπερτοριο, αλλη καριερα. Επισης με μεγαλες επιτυχιες και επηρεαζοντας αλλους καλλιτεχνες. Αλλα διαφορετικος. Ακομα και αυτος ομως εχει δωσει πολλα.

Re: Απάντηση: M. Jackson... αντιγραφη

και όταν βγήκε το thriler από κάθε -νοικιασμένο- σπίτι άκουγες τσίτα τη λεπτή φωνή του Μιχαλάκη .Σε αντίθεση με το ισχνό του παρουσιαστικό οι μπρατσαράδες μαύροι Αμερικάνοι έδειχναν να τον γουστάρουν πολύ
κι εμείς τον γουστάραμε κι ας μην είμαστε μπρατσαράδες, πόσο μάλλον μαύροι! Ήταν αναμφισβήτητα ένα παγκόσμιο γεγονός

Τωρα το οτι τον γουσταραν οι μαυροι αμερικανοι φανταροι των βασεων ειναι επιχειρημα οτι ειναι μεγαλος καλλιτεχνης? Κατα περιπτωσεις ισχυει το "δειξε μου τους θαυμαστες σου να σου πω τι καλλιτεχνης εισαι".... Απ οτι θυμαμαι παντως οι πιο ασχετοι απο μουσικη Τζακσον ακουγαν.

Έστω και αν προσπαθούσαμε όλοι στο σπίτι μας-κρυφά από τους άλλους- να κάνουμε moonwalking

Δεν προσπαθουσαμε ολοι να κανουμε moonwalking σε βεβαιωνω. Εγω προσωπικα γελουσα οταν εβλεπα κατι τυπους να παριστανουν τους Τζακσονες στις ντισκο, παρτυ, χορους της εποχης. Εγω το 82 ακουγα Elvis, Eddie Cochran, Beatles, Doors, Clash, Cure, Led Zeppelin, AC/DC, και παρα πολλα αλλα θηρια ολων των υποταξεων του ροκ. Ξερεις ποση ακροαση θελει να παρεις μια σοβαρη μυρωδια της ροκ? Δεν υπηρχε σπιθαμη ελευθερος χωρος για Τζακσονα. Ακομα και το new wave της εποχης ειχε πραγμα... οχι ομως Μαντονα και Τζακσον.

Όπως όλοι οι μεγάλοι και ιδιόρρυθμοι καλλιτέχνες δικαιώθηκε μετά θάνατο
Ίσως τώρα να μπορέσω να αγοράσω χωρίς τύψεις κάποιο cd του

Δεν ηταν ιδιορρυθμος ηταν κρετινος. Μην παρεις cd του θα εχεις τυψεις μετα...

το αν είναι μεγάλος ή όχι μπορούμε να το καταλάβουμε αν σκεφτούμε ποιός είναι μεγαλυτερός του στην ποπ μουσική

Οι ΑΒΒΑ ας πουμε ειναι πολυ σημαντικοτεροι για την ποπ μουσικη.

ΥΓ ο Elvis δεν μου αρέσει

Κανεις δεν ειναι τελειος...