''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Πολλοί από εμάς, στη διαδρομή των μουσικών μας αναζητήσεων ήρθαμε σε επαφή, έστω και λίγο, με πολλά και διάφορα ακούσματα. Με κάποια από αυτά μείναμε για μικρό χρονικό διάστημα ενώ με άλλα κάπως μεγαλύτερο.
Υπάρχουν άραγε μουσικές που ενώ κάποτε ακούγαμε και μας άρεσαν, σήμερα απλώς μας προκαλούν ένα αμυδρό χαμόγελο, όχι μόνο με κάποια υποψία πίκρας για το χρόνο που έχει κυλήσει αλλά και με μια απορία (άδικη στη βάση της διότι η μουσική εξέλιξη είναι διαρκής): ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο;''
Υπάρχουν ακούσματα στο μουσικό μητρώο σας, στα οποία σήμερα θεωρείτε δύσκολη, απίθανη ή και αδιανόητη την επιστροφή;
Για να το πάω πιο μακριά, έχετε σκελετούς στις μουσικές ντουλάπες σας;

Σκοπός του νήματος φυσικά δεν είναι να αποκυρήξουμε το μουσικό μας παρελθόν, άλλωστε κάτι τέτοιο είναι κουτό αλλά και άτοπο διότι η σημερινή μας μουσική ταυτότητα έχει πατήσει στις παλιές μας (μικρές ή μεγαλύτερες) αγάπες.
Σκοπός είναι να σκιαγραφηθούν τα μουσικά μονοπάτια από τα οποία έχουμε περάσει και που σήμερα μας φαίνονται πολύ μακρινά...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΞΕΠΡΟΣΙΑΣΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΓΥΡΟΒΟΛΙΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ". ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ?:laugh:

οι γυροβολιές ήταν στο πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς...
πώς θα έπεφταν οι πιτσιρίκες;
Εδώ μιλάμε για τη μουσική που ακούγαμε κατά μόνας.

Last edited:
Εγω θα στο πω αναποδα....
" μα ειναι δυνατον να ακουω εγω κατι τετοιο ???:flipout::flipout: "
Σου περιγραφω το σημερα φιλε μου!!!-bye-

Μεχρι την ηλικία των 17 ήξερα απ' έξω όλα τα cd και singles των ζηνοβισσοβανδήδων αλλά και αντυποτερλέγκων....

Σήμερα ούτε σε ψίθυρο δεν μπορώ να τα ακούσω. Εννοείται ότι ότι cd είχα πήγαν στο πύρ το εξώτερον και ακόμα παραπέρα....

Ευτηχώς όμως μεγάλωσα και μπήκα στο σωστό το δρόμο!! :guitarist:

Ενδιαφέρον νήμα.Ο αυτοσαρκασμός λέει πολλά και προσωπικά συνηθίζω να μπαίνω στο πεδίο του.

Και ναι, άκουγα κι εγώ πράγματα που τώρα λέω 'έλεος'.Να ένα απ αυτά:

http://www.youtube.com/watch?v=Btd2KxXOvNc

Μία διευκρυνιστική ερώτηση μόνο:ισχύει κι εδώ ο κανόνας ''maximum ένα κλιπ τη μέρα''?Γιατί θα μου πάρει μέρες...-bye-

Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Μεχρι την ηλικία των 17 ήξερα απ' έξω όλα τα cd και singles των ζηνοβισσοβανδήδων αλλά και αντυποτερλέγκων....

Σήμερα ούτε σε ψίθυρο δεν μπορώ να τα ακούσω. Εννοείται ότι ότι cd είχα πήγαν στο πύρ το εξώτερον και ακόμα παραπέρα....

Ευτηχώς όμως μεγάλωσα και μπήκα στο σωστό το δρόμο!! :guitarist:

ΧΜ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΡΛΕΓΚΑ. Ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ.....
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΧΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

Ενδιαφέρον νήμα.Ο αυτοσαρκασμός λέει πολλά και προσωπικά συνηθίζω να μπαίνω στο πεδίο του.

Μία διευκρυνιστική ερώτηση μόνο:ισχύει κι εδώ ο κανόνας ''maximum ένα κλιπ τη μέρα''?Γιατί θα μου πάρει μέρες...-bye-

Βρε Νίκο μου, πότε πρόλαβες εσύ να ''αποκυρήξεις'' μουσικές; Ακόμη και τα πρώτα ''-'αντα'' μακρινά είναι για σένα...
:ernaehrung004:

Υ.Γ.
Δυστυχώς ισχύει και εδώ ο κανόνας. Κι εγώ έχω πολλά. Καλύτερα όμως, λίγο λίγο να το ''απολαύσουμε''...
:smile:

duran+duran

H φρίκη προσωποποιημένη....
τόσο που ούτε μπορώ να θυμηθώ σε ποιόν το χάρισα....:furious3:

Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Βρε Νίκο μου, πότε πρόλαβες εσύ να ''αποκυρήξεις'' μουσικές; Ακόμη και τα πρώτα ''-'αντα'' μακρινά είναι για σένα...
:ernaehrung004:

Υ.Γ.
Δυστυχώς ισχύει και εδώ ο κανόνας. Κι εγώ έχω πολλά. Καλύτερα όμως, λίγο λίγο να το ''απολαύσουμε''...
:smile:

Όταν ακους metal και μετά βγαίνεις απ το τριπ, δε χρειάζεται να πατήσεις τα 'άντα' για να καταλάβεις ότι κάποια απ αυτά που άκουγες ήταν ''καμμένα''. Δεν έχω αποκυρήξει μουσική απλώς έχω τελειώσει με κάποιες πτυχές της όπως π.χ. με το metal. Οι πιθανότητες να βρω μία μπάντα του είδους που να με τραβάει, είναι πλέον ελάχιστες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ''μα είναι δυνατόν να άκουγα εγώ κάτι τέτοιο'';

Δεν έχω αποκυρήξει μουσική απλώς έχω τελειώσει με κάποιες πτυχές της όπως π.χ. με το metal.

Η διατύπωση είναι διαφορετική αλλά η ουσία είναι ίδια. Δεν παρεξηγείται κανένας βρε, εκφράσου ελεύθερα.

απευθύνονταν, υποτίθεται, σε εφηβικές ηλικίες: μέχρι 15, άντε βία 16...
είχαν και δικό τους tv show που έκανε θραύση στα πιτσιρίκια.
αυτό εδώ κυκλοφόρησε το 1967. ήμουνα 13.
έφτασε στα χέρια μου 3 χρόνια αργότερα, μικρό δισκάκι 45 στροφών, δεν θυμάμαι τώρα ποιό ήταν το hit, της πρώτης πλευράς, αυτό εδώ ήταν 'παραγέμισμα' γιατί ...κάτι έπρεπε να υπάρχει και στη δεύτερη.
την πρώτη πλευρά την άκουσα για κανα μήνα, μετά έφερα τούμπα το δίσκο και ...κόλλησα. Αγρια.
αυτά που πραγματεύονται οι στίχοι είναι απλά αδιανόητα για κομμάτι που απευθύνεται σε teenyboppers.

το λατρεύω ακόμη btw.

http://www.youtube.com/watch?v=ihXygclhvsI

She's a wonderful lady
And she's mine all mine
And there doesn't seem a way
That she won't come and lose my mind.
It's too easy humming songs
To a girl in yellow dress
It's been a long time since the party
And the room is in a mess.

The four kings of E.M.I.
Are sitting stately on the floor
There are birds out on the sidewalk
And a valet at the door.
He reminds me of a penguin
With few and plastered hair,
There's talcum powder on the letter
And the birthday boy is there.

Why don't you cut your hair?
Why don't you live up there?
Why don't you do what I do,
See what I feel when I care?

Now they've darkened all the windows
And the seats are naugh-a-hyde.
I've been waiting for an hour,
I can't find a place to hide.
The being known as Wonder Girl
Is speaking I believe.
It's not easy tryin' to tell her
That I shortly have to leave.

Why don't you be like me?
Why don't you stop and see?
Why don't you hate who I hate,
Kill who I kill to be free.

Why don't you cut your hair?
Why don't you live up there?
Why don't you do what I do,
See what I feel when I care?
Why don't you be like me?
Why don't you stop and see?
Why don't you hate who I hate,
Kill who I kill to be free

http://www.youtube.com/watch?v=Btd2KxXOvNc

Δηλαδή επειδή δεν σου αρέσει πια το μέταλ, θεωρείς αδιανόητο πως άκουγες πριν?
Νομίζω ότι το νήμα εννοεί κάποιο ορισμένο τραγούδι ή συγκρότημα, όχι ένα ολόκληρο γένος μουσικής.
Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε μουσική. Επειδή δεν ακούω πια όπερα, δεν σημαίνει πως την άκουγα κάποτε.

Νομίζω ότι το νήμα εννοεί κάποιο ορισμένο τραγούδι ή συγκρότημα, όχι ένα ολόκληρο γένος μουσικής.
Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε μουσική. Επειδή δεν ακούω πια όπερα, δεν σημαίνει πως την άκουγα κάποτε.

Κοίτα δε το θεωρώ αδιανόητο ότι άκουγα metal. Είναι φυσικό και αναμενόμενο να ακούς metal σε κάποια φάση της ζωής σου - αν όχι ως επι το πλείστον. Απλά κάποιοι εκπρόσωποι αυτής της μουσικής τώρα, μου ηχούν γραφικοί επειδή με θεωρώ ως άτομο εντελώς αντίθετο και ως φιλοσοφία και με πλήρως διαφορετική αντίληψη της μουσικής και με εντελώς αντιδιαμετρικό γούστο. Απορρώ πώς τους άκουγα κάποτε. Με αυτή την έννοια το λέω.

Last edited:

ΧΜ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΡΛΕΓΚΑ. Ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ.....
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΧΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

Συμφωνώ ότι ο Τερλέγκας είναι ιδέα.....μόνο που εγώ σταμάτησα να την έχω!
Και μετά από μισό μπουκάλι ανέχεσαι τα πάντα....μέχρι και την κρεβατομουρμούρα!!

Το νήμα δεν εννοεί τραγούδι ή συγκρότημα. Αναφέρεται κυρίως σε είδη μουσικής. Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να συμφωνούμε όλοι με όλους. Είναι πολλοί που άκουγαν metal πιο μικροί και τώρα δεν το αντέχουν. Αυτό δεν εμπεριέχει μομφή εναντίον των νυν θιασωτών του metal (και οποιασδήποτε άλλης μουσικής βέβαια). Χαλαρή κουβέντα γίνεται.

Μου το'χαν κάνει δώρο σε κάποιο γεννέθλιο....στα 16 μου μάλλον... μου'χε φανεί συμπαθητικό, αφού τα τραγουδάκια ήταν απλούστατα, και με 1-2 ακροάσεις τα'παιζα στο πιάνο, κάτι που φάνηκε να ενθουσιάζει τα κοριτσάκια της της παρέας, που ως mtv victims τα είχαν περί πολλού... ήταν και της μοδός τότε..

220px-Savagegarden-affirmation.jpg

Το ξέχασα, και το ξανάβαλα σε μια εκκαθάριση 2 χρόνια μετά... τη γλύτωσε από το να γίνει σουβέρ μόνο και μόνο επειδή έχω έναν κανόνα να μην πετάω ποτέ μουσική, ακόμα κι όταν αυτή είναι όντως για πέταμα... Δεν έχω ιδέα αν το έχω ακόμα ή αν το χάρισα...

Last edited: