Απάντηση: Re: Μα τι κάνω λάθος;
Για να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
Η μουσική που ακούω είναι στο 30% είναι flac αρχεία τα οποία έχουν μετατραπεί με το XLD σε μορφή m4a με κατά μέσο όρο θα έλεγα 800kbps. Από εκεί και πέρα περίπου το 60% είναι mp3 320kbps και τα υπόλοιπα όλες οι άλλες ποιότητες. Ο υπολογιστής που παίζει η κάρτα ήχου είναι ένας iMac (late 2012) με i7 στα 3.4GHz και 32GB RAM. H κάρτα ήχου είναι η Scarlett 2i4 της Focusrite η οποία αγοράστηκε καινούρια και φέρει τους τελευταίους drivers για MAC που βρίσκονται στο site της focusrite. Ρεύμα παίρνει από το USB μιας και δεν έχει είσοδο για κάποιον μετασχηματιστή.
Τα καλώδια που χρησιμοποιώ είναι 2μετρα από μεγάλο καρφί σε XLR της Granite και γράφουν επάνω MB-24 Low noise microphone cable. Το πρόγραμμα με το οποίο ακούω μουσική είναι το iTunes. Στην κάρτα ήχου είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά drums μέσω midi.
Τώρα που το σκέφτηκα μπορώ να κάνω άλλο ένα τεστ. Να ακούσω με τα Audio-technica ATH-M50 από την κάρτα μουσική μιας και τα χρησιμοποιούσα μόνο για τα drums και δεν έχω δει αν υπάρχει θέμα στον ήχο.
Φίλε mastro, ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Ο υπολογιστής που χρησιμοποιείς είναι σούπερ, καραχαϊεντ θα έλεγα. Με 32 γίγα έχεις μπόλικη μνήμη και με τον i7 περίσσια υπολογιστικής ισχύος.
Θα πρότεινα να απλοποιήσουμε λίγο τις συνδέσεις για να αποφύγουμε τα περιθώρια λάθους.
Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιον κλασικό κανονικό προενισχυτή και ένα οποιοδήποτε cd-dvd player.
Αν και έτσι διαπιστώνεις τα ίδια άσχημα χαρακτηριστικά τότε το πρόβλημα δεν είναι η πηγή-προενίσχυση αλλά κάτι άλλο.
Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος και δε μπορεί να βρεθεί προ και cd-dvd τότε πάρε ένα καλώδιο από minijack σε RCA (νομίζω τα ηχεία σου έχουν RCA υποδοχές) και σύνδεσε τα ηχεία σου από τον Imac κατευθείαν στα ηχεία, απλά, αναλογικά, αλλά πρόσεχε το volume (βαλτο στο μηδέν).
Για αρχή ΜΗ παίζεις κάποιο άυλο αρχείο αλλά βάλε ένα cd audio στο slot του Imac.
Αν με αυτό τον τρόπο (αναλογική σύνδεση-παίξιμο cd audio) έχεις πρόβλημα τότε το πρόβλημα είναι στα ηχεία-τοποθέτηση στο χώρο.
Το itunes είναι ένα πολύ βολικό πρόγραμμα αλλά προσωπικά και παρόλο που ριπάρισα ένα μεγάλο ποσοστό της συλλογής μου με αυτό, βρίσκω το audirvana απλά πολύ καλύτερο! Έχω το παλιό, το απλό audirvana αλλά σύντομα θα αγοράσω το Α+
Εγώ έχω έναν imac με 6 γίγα, μια κάρτα ήχου audiophile USB και ηχεία τα Behringer 3030A πάνω στο γραφείο, ο ήχος που παίρνω είναι εξαιρετικός και πολύ ισορροπημένος, πολλές φορές "ξεχνιέμαι" στο γραφείο και ακούω μουσική με τις ώρες...
Δε μπορεί με τα μηχανήματα που έχεις να μη σου αρέσει ο ήχος, κάτι συμβαίνει και θα το βρούμε!