mac mini ή Pc για μουσική

σκέψου το itunes σαν κάτι που σου δίνουν μαζί με το μακ. (που δεν ισχύει ακριβώς τελοσπάντων).
όπως πχ ο internet explorer.
Μη μου πεις ότι χρησιμοποιείς Internet explorer?

Απο ότι κατάλαβα οι ενστάσεις κυριως έχουν να κάνουν με την συνεργασία του Mac Mini με ταμπλέτες τρίτων κατασκευαστών η και όχι μόνο.
Αν η προτεραιότητα είναι αυτή οκ δεν έχω ανάλογη πείρα απότε θα πάω πάσο.

Χωρίς να χρησιμοποιώ ταμπλέτα ούτε itunes με ένα απλό Apple Ir Remote και ένα macbookpro του 07 απολαμβάνω την μουσκή μου ααν απο ένα CD Player με τρόπο απλό και ουσιαστικό.
Η χρήση του ιΤunes και λοιπών λογισμικών συμπέρανα οτι δεν είναι για μουσικόφιλους με μεγάλες συλλογές απο διάφορα φορματς και δημιουργει περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα απο αυτά που λύνει.

Παρότι ο υπολογιστής μου είναι αρκετά παλιός (για υπολογιστής) ποτέ δεν είχα πρόβλημα και ποτέ δεν μου χρησιμοποιεί παραπάνω απο 25 με 30% της cpu ενώ η χρήση της πέφτει και στο 10% πάνα κάτω ακόμα και κατα την αναπαραγωγή HI-RES.

Υπάρχει το μέγιστο πλεονέκτημα της ενσωματωμένης ομαλά στο σύστημα firewire θύρας (για όσους μπορούν να την εκμεταλλευτούν) με τα τόσα πλεονεκτήματά της και ποτέ μα ποτέ με το Audrvanna δεν είχα σοβαρά προβλήματα στην αναπαραγωγή, και τα λίγα που είχα δεν είχαν να κάνουν ούτε με τον μάκ ούτε με το Aurdirvanna.

Mου παίζει τα πάντα έτσι απλά χωρίς να κάνω τίποτα ενώ στο foobar/pc αισθάνομαι σχεδόν κάθε φορά σαν θηριοδαμαστής..

Tέλος αν και στο Foobar/PC/Usb η πιστότητα του ήχου είναι εξαιρετική (όταν δεν μου σπάει τα νεύρα) η αναπαραγωγή μέσω του Mac/Audirvanna/Firewire είναι σε άλλο επίπεδο.

Αυτά τα ολίγα απο εκεί και πέρα ο καθένας προχωράει σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τα γούστα του.

Last edited:
Ως προς την επιλογή πλατφόρμας πιστεύω πως κριτήριο αποτελούν άλλοι παράγοντες και όχι η ποιότητα του ήχου.
Και οι δύο πλατφόρμες, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, είναι εξίσου κατάλληλες για κορυφαία αποτελέσματα. Και έχουν παραχθεί και παράγονται κορυφαία αποτελέσματα και στις δύο.

Και οι δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για μένα ο κυριότερος παράγοντας επιλογής είναι το Software που ήδη έχουμε και ο τρόπος που έχουμε μάθει να δουλεύουμε. Ευτυχώς οι περισσότεροι κατασκευαστές interface/DAC's και hardware υποστηρίζουν και τις δύο πλατφόρμες.

θα αναφερθω για πολλοστη φορα στο θεμα,μιας και ειμαι κατοχος και των δυο και τα ακουω παραλληλα αναλογα την διαθεση μου,
η ηχητικη τους ταυτοτητα ειναι πολυ κοντα εως απειροελαχιστα αν εχεις σεταρει σωστα στο πισι το jriver,
τουλαχιστον στα δικα μου αυτια το jriver παιζει σχεδον με το ιδιο σωμα στα οργανα που παιζει και το amarra sto mac,που εμενα προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο απο το audirvana ή το puremusic που φαινoνται να παιζουν πιο καθαρα αλλα χανουν αλλου.
Η γνωμη μου ειναι αν σου περισσευουν χρηματα και εχεις συστημα που μπορει να αναδειξη τις διαφορες παρε μακ, αν οχι κατσε εκει που εισαι στο πισι δηλαδη και δοκιμασε και το jplay ή to pureplayer του συμφορουμιτη Πετραλια το οποιο ειναι καταπληκτικο αλλα δυσχριστο.
Oι players toy mac αν θες να παιζεις με iTunes integration με την μηχανη του itunes απενεργοποιημενη βεβαια,πρεπει τα flac να τα μετατρεψεις se alac,ειναι ευκολη αλλα χρονοβορα διαδικασια αν εχεις πολλα κομματια,
επισης ολοι παιζουν φλακ απο μονοι τους χωρις itunes αλλα στερησε εξωφυλων,οπως τα βλεπεις π.χ στο jriver kai sto itunes.
πιστευω να σου καλυψα τις αποριες σου,και ειναι εντελως προσωπικες οι εκτιμησεις μου,υπαρχουν και αλλες γνωμες,το καλυτερο θα ηταν να βρεις καποιον φιλοσου που να εχει μακ και να ακουσεις τις διαφορες πριν αγορασεις.

Και εγώ χρησιμοποιώ μακ μινι και Α+ και δηλώνω υπέρευχαριστημένος
Σαφως και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής φλακ.
Βέβαια στην "απλή"του μορφή, εννοώ σε αυτή που δεν παίζει σε συνεργασία με το ιΤουνς το γραφικό περιβάλλον είναι πολύ πιο μινιμαλ. Αν θες να έχεις σύνθετο γραφικό περιβάλλον τότε πρέπει να παίξεις σε συνεργασία με το ιΤουνς το οποιο παρέχει αυτό και μόνο το γραφικό περιβάλλον, δλδ η ηχητική "μηχανή" ειναι απο το Α+, και βέβαια να κάνεις και μια σχετικά απλή διαδικασία, η οποια περιγράφεται αναλυτικά στο μανουαλ το Α+, ωστε να μπορει να "βλέπει" τα φλακς σου.
Το μόνο θέμα μάλλον είναι η ελλιπής δυνατότητα ελέγχου από ταμπλετ, πράγμα που σαφως θα το ήθελα και εγω και δη όχι ιΠαντ αλλά αντροϊντ, και το εννοώ σε "απλό" μοντ γιατί αν είσαι σε ιΤουνς μοντ τότε μπορείς να ελέγχεις μέσω κάποιων εφαρμογών ελέγχου του ιΤουνς (και για Αντροϊντ νομίζω) ... δεν το έχω δοκιμάσει αλλά απο οτι διαβάζω στο κομπ. αυντιοφάιλ γίνεται!!!
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καθόλου ιΤουνς!

Φίλε φαρφλουνγκ δεν είναι ανάγκη να μεταρέψει σε αλακ .. το Α+ έχει δυνατότητα να προσθέσει φλακ στο ιΤουνς.
Προσπωπικά δεν το χρησιμοποιώ αλλά δεν ειναι και δυσκολο...

Φίλε φαρφλουνγκ δεν είναι ανάγκη να μεταρέψει σε αλακ .. το Α+ έχει δυνατότητα να προσθέσει φλακ στο ιΤουνς.
Προσπωπικά δεν το χρησιμοποιώ αλλά δεν ειναι και δυσκολο...

ναι το ξερω Μιχαλη αλλα τα εχω μετατρεψει εδω και καιρο σε αλακ οποτε δεν ασχολουμαι,γενικα εχω βαρεθει τις δοκιμες,και μιας και εχω κολησει στην 1,52 του audirvana που ειναι προβληματικη και ξεκλιδωνει στα καλα καθουμενα λεω να μην κανω τιποτε μεχρι να εχω την προσφατη εκδοση.
Αλλα γενικα τα κανω αλακ γιατι οπως ειπα παραπανω παιζω πιο πολυ με το αμαρρα.

Θοδωρης.

Ααα ΟΚ Θοδωρή ... δεκτόν!!!
Αλήθεια το Αμμαρα σε ποιά έκδοση βρίσκεται τώρα;
Εγώ εχω σταματήσει καιρό να ασχολουμαι με αυτό και δεν θυμάμαι ποιά έχω... και τώρα γράφω εκτός σπιτιού!!!

ναι το ξερω Μιχαλη αλλα τα εχω μετατρεψει εδω και καιρο σε αλακ οποτε δεν ασχολουμαι,γενικα εχω βαρεθει τις δοκιμες,και μιας και εχω κολησει στην 1,52 του audirvana που ειναι προβληματικη και ξεκλιδωνει στα καλα καθουμενα λεω να μην κανω τιποτε μεχρι να εχω την προσφατη εκδοση.
Αλλα γενικα τα κανω αλακ γιατι οπως ειπα παραπανω παιζω πιο πολυ με το αμαρρα.

Θοδωρης.

Η 1.54 δουλεύει μιά χαρά, αναβάθμισε και θα δεις.

Εαν φτιαξω ενα pc με partition windows και partition mac τοτε η mac θα είναι σαν να έτρεχε σε mac computer; η δεν θα έχω τα προτερήματα του mac; Αξιζει σαν λύση ή πρεπει να αγορασθει κανικό mac;

Απάντηση: Re: mac mini ή Pc για μουσική

Εαν φτιαξω ενα pc με partition windows και partition mac τοτε η mac θα είναι σαν να έτρεχε σε mac computer; η δεν θα έχω τα προτερήματα του mac; Αξιζει σαν λύση ή πρεπει να αγορασθει κανικό mac;

Πρέπει το hardware του υπολογιστή σου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Mac που δεν είναι μεγάλες μεν (Τα Mac είναι παραδοσιακά 2-3 γενιές πίσω σε hardware),αλλά πολύ συγκεκριμένες.
Υπάρχουν άπειρες σελίδες με οδηγίες και λίστες με το συμβατό υλικό,το έκανα και κατά την άποψή μου δεν αξίζει τον κόπο,είναι μεν πολύ σταθερό λειτουργικό αλλά απ' την άλλη αν κάποιος έχει συνηθίσει την ελευθερία των Windows ή του Linux,αισθάνεται λίγο εγκλωβισμένος.

Υπάρχει και η έκδοση jriver για Mac που υπόσχεται να καλύψει κάθε ¨κενο¨ ευχρηστίας των players στο περιβάλλον του Mac.

Ααα ΟΚ Θοδωρή ... δεκτόν!!!
Αλήθεια το Αμμαρα σε ποιά έκδοση βρίσκεται τώρα;
Εγώ εχω σταματήσει καιρό να ασχολουμαι με αυτό και δεν θυμάμαι ποιά έχω... και τώρα γράφω εκτός σπιτιού!!!
2.5 4460
Η 1.54 δουλεύει μιά χαρά, αναβάθμισε και θα δεις.
δεν μπορω να αναβαθμισω, στο μελλον ναι,αλλα το ποτε δεν ξερω,ισως να γυρισω στην 1,4

έχεις κανείς δοκιμάσει και τους 2 συνδυασμούς στα ίδια μηχανήματα; εγώ δεν είχα ποτε mac αλλά ακούω πολλά για το audirvana.
Σε pc έχω καταλήξει ότι το jriver έχει τον καλύτερο ήχο και μέχρι τώρα με nas συνεργάζεται πολύ καλά.Και το foobar είναι εξίσου καλό αλλά από οργάνωση είναι λίγο πίσω.

αξίζει κανείς να μεταβεί σε mac mini;επίσης to itunes δεν παίζει flac άρα ούτε το audirvana / amarra;(αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε)

παίζω και με τους 2 συνδυασμούς εδώ και πολλά χρόνια ( mac & windows )
αυτό που θα ρώταγα είναι το εξής
θέλεις σοβαρό και ακριβές τρανσπορτ?
windows 7 καθαρό setup ,υπολογιστής που δεν θα κάνει τίποτα άλλο και foobar με kernel streaming

θέλεις στα windows έναν ήχο πιο μαλακό ? jriver

θες να πας σε μακ?
οι τύποι τις sonic studio ( βλεπε αμαρρα ) έχουν μελετήσει καλά την ψυχοακουστικη εδώ και πολλά χρόνια
το προϊόν τους είναι τρομερά διασκεδαστικό και ευχάριστο , αλλά στην ουσία είναι ένας κομπρεσορας ,λιμιτερ , εκουαλαϊζερ
θα σου τα παίζει όλα διασκεδαστικά , 3d με σώματα στην μεσαία και χαμηλή περιοχή κτλ
αλλά όλα , ΟΛΑ

φαντάζομαι γνωρίζεις ότι όλες οι ηχογραφήσεις δεν είναι ίδιες , κάποιες είναι κακές , κάποιες είναι συμπιεσμένες ( βλέπε loudness war ) κάποιες είναι αριστουργήματα
ε, με το αμαρρα θα σου αρέσουν όλα
αν σε αυτά που γράφω δεν βρίσκεις τίποτα κακό , βουρ για μακ και αμαρρα
οι λοιποί ( audirvana , παλιότερα pure music , decibel κτλ ) απλά παλεύουν να γίνουν αμαρρα , σε κάποιες εκδόσεις το καταφέρνουν σε άλλες οχι , να χαμε να λέγαμε

και ξανά απο την αρχή , αν θέλεις ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΝΣΠΟΡΤ ,foobar σε windows 7 με kernel streaming
σε α/β τα τρώει ζωντανά όλα τα άλλα
αν φυσικά θέλεις να σκουσεις το dac σου πως αποδίδει , αν θες ακούς τον εκάστοτε player έχεις πολλές επιλογές
bitperfect και λοιπές λεπτομέρειες όλοι υπόσχονται το ίδιο , σαν τους πολιτικούς ένα πράμα

ps με αμαρρα ακούω τώρα

ps2 το είχα ακούσει demo το αμαρρα και μετά το αγόρασα ( μάλιστα πλήρωσα και εκτελωνισμό για το software γιατί το πήρα από τον weiss ,από ελβετια ! )

ps3 το τωρινό μου digital setup είναι , hiface evo & ayon skylla 2

α ξέχασα το front end , macmini core2duo 2.66 με 128gb ssd και με 8gb ram και με αρρωστημένες δοκιμές επίσης όλων των macosx ( snow leopard , lion , mountain ) μιας και αυτά έχουν τις ηχητικές διαφορές τους ( όχι τόσο όσο τα xp με τα vista/7 ) αλλά εχουν
το λαπτοπ με windows είναι ένα παλιό από την εποχή που η fujitsu έβγαζε λαπτοπ με την τρισκατάρατη siemens ( core2duo 2.66 με 3gb μνήμη )

Θα συμφωνήσω πως το αμμαρα ωραιοποιεί... Παίζει πολύ όμορφα αλλά έχει σαφέστατη ηχητική υπογραφή. Αυτό εμένα δεν μου πάει και πολύ. Άσε που ήταν τίγκα στα bugs. Τώρα δεν ξέρω πως είναι.
Το είχα γράψει και στο νήμα για το pure music vs ammara πριν πολύ καιρό.
Δεν θα συμφωνήσω όμως πως το Α+ προσπαθεί να γίνει αμμαρα. Δεν θα πω πως δεν έχει και αυτό χαρακτήρα αλλά στα αυτιά μου είναι πιο ακριβές.
Τέλος αρκετές φορές παίζω και με το decibel...

Δοκιμάστε και το πολύ ελαφρύ και δωρεάν Vox...
Όποτε χρειάζομαι λίγο την βοήθεια EQ παίζω από αυτό.

Κάθε φορά που παίζω από δαύτο λοιπόν, αναρωτιέμαι αν είναι η ιδέα μου ή αυτό το μικρό προγραμματάκι είναι πράγματι ένα διαμαντάκι.
Απείρως εύχρηστο... όλες οι πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί κανείς, όλα τα φορμά... (νταξ' δεν έχω δοκιμάσει DSD μαζί του), EQ...

Αί λάικ.

υπάρχει και ο δρόμος του linux μα τη μορφή music server όπως το mpd και ίσως είναι συντομότερος

διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μηνύματα, βλέπω πολλά πλεονεκτήματα στη λύση που έχω επιλέξει, όπως
-1% χρήση cpu στο αρχαίο netbook με αποτέλεσμα η μπαταρία να επαρκεί για 4-5 ώρες (αν και τροφοδοτεί και το hiface2) που είναι πάρα πολλές για το συγκεκριμένο
-πολύ εύκολη συνεργασία με ipad ή android για τηλεχειρισμό και εξώφυλλα δίσκων κλπ
-πολύ εύκολη συνεργασία με nas
-μηδενικό κόστος
κλπ

δεν το έχω συγκρίνει ηχητικά με windows ή MAC, αν και υπάρχουν και αυτά στο σπίτι,
πιστεύω ότι από τη στιγμή που βγάζει bitperfect και γίνεται reclocking από το hifece δεν θα έκανε διαφορά
επίσης δεν έχω ούτε με ενδιαφέρει το DSD, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται και με αυτό