Macro

USB card reader..

8587704554_e268b257ec_h.jpg

Εξαιρετικές οι τελευταίες stack
Χιωτη τι χρησιμοποιείς πια για φωτισμό οι τελευταίες είναι νομίζω πολύ βελτιωμένες?
και μια από εμένα κροπαρισμένη κυρίως λόγω αέρα που με δυσκόλεψε

είχε αρκετό αέρα και κόσμο χθες και προχθές οπότε οι πεταλούδες δεν πολυ-καθόντουσαν ήσυχες. Ευτυχώς βρήκα μια ομάδα Vanessa Atalanta και εβγαλα αρκετές

Thanks παιδες αλλα μπροστα ομως στην πανδαισια τετοιων ποιοτικων μακροφωτογραφιων παραπανω, τι να λεμε .. τελος παντων:))

Ο φωτισμος που χρησιμοποιω, αναλογα την περιπτωση, ειναι
-ενα λαμπατερ γραφειου με λαμπα led ψυχρου φωτος,
-ενα (πολυ βολικο) φλασακι κινεζικο συνεχομενου φωτισμου με 32 λεντακια ψυχρου φωτος σε τριποδακι και
-συμπληρωνω αν χρειαζεται με ενα φακο led ψυχρου φωτος.

Ο φακος led, παραδοξως, μπορει να κανει μεγαλη διαφορα στο αποτελεσμα, απαλοιφοντας σκιες, τονιζοντας τα μαυρα, και οχι μονο.

Αν χρειαζομαι πολυ φως εχω ενα προβολεα αλογονου 1000w ( με αναδιπλουμενα πτερυγια μπροστα) που μπαινει σε μεγαλο τριποδο και κανει τη νυχτα κυριολεκτικα μερα.

DSC_0608.jpg

Ο φωτισμος που χρησιμοποιω, αναλογα την περιπτωση, ειναι

-ενα λαμπατερ γραφειου με λαμπα led ψυχρου φωτος,

-ενα (πολυ βολικο) φλασακι κινεζικο συνεχομενου φωτισμου με 32 λεντακια ψυχρου φωτος σε τριποδακι και

-συμπληρωνω αν χρειαζεται με ενα φακο led ψυχρου φωτος. ]

Μα βρε Χιωτη, που πας με εναν φακο μονο... αααα πρεπει να παρεις μερικους ακομη.... να εχεις τουλαχιστον δυο... !!!!

:flipout::flipout::award:

Ναι πρεπει να παρω καποιους ακομα, οντως, αλλα σε 1-3 βδομαδες που ερχονται κι αλλοι, συμπληρωνω πλεον τους 100 και κανω κρατει :flipout:

8539138087_1275e41c9a_b.jpg

Κάποιος βλέπω ζήλεψε τους 100 φακούς μου.... μόνο που οι δικοί μου δεν είναι από αυτούς που φέγγουν -bye-

α.... και δεν είναι ούτε 100.... κάπου στους 110 τους υπολογίζω, αλλά έχω χάσει από καιρό το μέτρημα.

Gianou καταπληκτικός και πάλι!
Χιώτη στο θέμα του φωτισμού παίρνεις άριστα.
NtinNton πολύ ωραία κοντινή αλλά σε μια vanessa τα φτερά είναι το παν! χεχε.

Βγήκα προχθές για ανοιξιάτικη εξόρμηση. Δυστυχώς δεν έβγαλα λουλούδια ενώ είχε τόσα ωραία γιατί o ήλιος βαρούσε κατακόρυφα. Έβγαλα 2-3 έντομα όμως... Η πρώτη χωρίς stack η δέυτερη stack από 12 φωτο:

Mantis Macro by pap-x, on Flickr

Hairy Insect Macro by pap-x, on Flickr

Re: Απάντηση: macro

Κάποιος βλέπω ζήλεψε τους 100 φακούς μου.... μόνο που οι δικοί μου δεν είναι από αυτούς που φέγγουν -bye-
.

Μικρη η διαφορα, οι μεν κοστιζουν καποιες λιγες χιλιαδες ευρω ενω οι δε καποιες λιγες δεκαδες χιλιαδες ευρω :) -bye-

NtinNton πολυ ωραια θα συμφωνησω με τον Χρηστο για τα φτερα της.Αν την εχεις ολοκληρη ανεβασε την.
Χρηστο το σκαθαρι ειναι υπεροχο με οξυτητα (ηθελα ενα τετοιο) και ο φωτισμος πολυ καλος.Μονο λιγο χαμηλοτερα αν την τραβαγες νομιζω θα ηταν ακομη καλυτερο.

2 εκατοστά σκαθάρι... πού τα βρίσκετε τέτοια; Εμένα τα μόνα σχετικώς ακίνητα που βρήκα ήταν περίπου του χιλιοστού... όπου ήθελες 5x (πρακτικώς, next to impossible για χέρι) για να καταλάβεις τι έβγαζες. Τα μεγάλα, μέλισσες και hoverflies, έφαγα τα γόνατά μου να τα ακολουθώ και δεν σταύρωσα καμία, λες και είχαν πιει κοκακόλα ήταν.

Τρομερη και αυτη οπως και ολες οσες εχεις μοιραστει μαζι μας.

Σε ζηλευω
(με την καλυτεροτερη των εννοιων)

Ντινο σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Συντομα θα ανεβάσω και το πορτρετο του.

Και καποια στιγμη, (εισαι "χρεωμενος") θα ανεβασεις και εναν λεπτομερη οδηγο -bye-

Ναι δεν το ξεχνω.Απλος ειμαι λιγο στο τρεξιμο εχουν πεσει διαφορα και εχω παει το studio λιγο πισω γιατι ψαχνω καποιες βιδες, ασφαλειες κλπ που ακομα δεν εχω προλαβει να τα παρω.
Δεν εχω ξεχασει και το stack με τον Nikon El Nikkor 2.8 που σου ειπα.Ελπιζω να γινουν συντομα.