Macro

να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι ειναι, ετσι το βρηκα στη δουλεια, πεταμενο.
Εχω και κατι pentium2 η 3 τωρα και κατι 486, αχρηστους, αλλα δεν ξερω πως να τα ανοιξω η να τα ανατοιναξω:)

Oι νεοι μου συγκατοικοι...

IMG_6182.jpg

Canon 5dII iso 800 , shutter 1/100 , Kiron 105mm macro f5.6

50crop.jpg

50 % crop

Σταγονες απο βρυση. Φαινεται οτι μονο με φλας ειναι δυνατη η μακρο φωτογραφιση τους. Σημερα προσπαθησα με τριποδο χωρις φλας και το αποτελεσμα πενιχρο. Χτες βραδυ, χωρις τριποδο και με φλας βγηκε αυτο.
(Μεσα στις σταγονες καθρεφτιζεται η βρυση). Μαγεια το μακρο παιδια.

Το λευκο σημαδι διπλα στη σταγονα που οφειλεται αραγε?

Attachments

• droplets.jpg
    droplets.jpg
    19.2 KB · Views: 61
Οι φωτιστικες σου πηγες ειναι το λευκο και amber highlight (το σημαδι που λες)

Τωρα που το λες, εκτος απο το φλας, 1.5 μετρο πισω μου και πανω στο κιοσκι στον κηπο υπαρχει και μια λαμπα φθοριου περιπου 50εκ, αρα εχεις δικιο για αλλες φωτιστικες πηγες.

Αλλα δεν θα επρεπε το ιχνος αυτο να καθρεφτιζοταν αποκλειστικα 'μεσα' στην σταγονα, οπως το ιχνος του φλας της μηχανης?

Ευχαριστω για το σχολιο Kosh.

Προφανώς είχες πολύ χαμηλή ταχύτητα (υποθέτω 1/20 ή και πιο κάτω) και το φλας πάγωσε μεν την κίνηση, όμως η ανάκλαση των λοιπών φωτιστικών πηγών στην κινούμενη σταγόνα σου έβγαλε αυτή την ουρά.

Προφανώς είχες πολύ χαμηλή ταχύτητα (υποθέτω 1/20 ή και πιο κάτω) και το φλας πάγωσε μεν την κίνηση, όμως η ανάκλαση των λοιπών φωτιστικών πηγών στην κινούμενη σταγόνα σου έβγαλε αυτή την ουρά.

Απο το metadata του viewNZ διαβαζω φ5.4, τ1/125 μ, iso 200, μακρο mode, αλλα το φλας ειχε ξεμεινει σε front curtain. Προφανως το τελευταιο θα εχει καποια σχεση. Thanks send.

Σ' ευχαριστώ Στέλιο.
η πρώτη σου πεταλούδα μ' αρέσει πολύ, έτοιμη για πτήση είναι!!!

Οντως Φωκιων η τελευταια πολυ ωραια.Με μια μικρη επιφυλαξη βεβαια οτι εχει γινει μεγαλο κροπ,και μηπως χανει σε μια εκτυπωση?

Μ'αρεσε ο τιτλος παντως που εβαλες :D