Macro

Αρκετός ο αέρας το Σάββατο δυσκόλευε αρκετά τα έντομα στο να κάτσουν ήρεμα στα λουλούδια και εμένα στο βρω ένα αξιοπρεπες κάδρο

κλικ για μεγενθυση

Άντε με το καλό. Πάνε και λίγο πιο κοντά, δεν θα σε φάει... :p

Και δύο από εμένα. Χάζευα τα μπούζια στην παραλία χθες, και καθώς συνήθισε το μάτι, ανακάλυψα κάτι περίεργες πορτοκαλιές αφίδες (μάλλον) επάνω τους, δεν θα ήταν πάνω από 2 χιλιοστά μήκος.

5D2 με τον MP-E 65 στο τέρμα.... 5:1 και φωτισμό από ένα 420 με μια διπλωμένη Α4.

[

Αρκετός ο αέρας το Σάββατο δυσκόλευε αρκετά τα έντομα στο να κάτσουν ήρεμα στα λουλούδια και εμένα στο βρω ένα αξιοπρεπες κάδρο

Χρονια Πολλα,πολυ ωραιες εικονες πραγματικα ;-)

Re: Απάντηση: macro

Άντε με το καλό. Πάνε και λίγο πιο κοντά, δεν θα σε φάει... :p

Και δύο από εμένα. Χάζευα τα μπούζια στην παραλία χθες, και καθώς συνήθισε το μάτι, ανακάλυψα κάτι περίεργες πορτοκαλιές αφίδες (μάλλον) επάνω τους, δεν θα ήταν πάνω από 2 χιλιοστά μήκος.

5D2 με τον MP-E 65 στο τέρμα.... 5:1 και φωτισμό από ένα 420 με μια διπλωμένη Α4.

[

Περιττό να σου πω ότι τα βρήκα σκούρα στο focusing!
Δεν αστειευόσουν!!!

Μη μου πεις ότι αυτές είναι 5:1 και τις έβγαλες με το χέρι!!! (χωρίς τρίποδο)

Πάει, θα πουλήσω τη μηχανή να πάρω κομπολόι....

Λίγο να κινόμουνα, έχανα το focus λόγω εξαιρετικά μικρού DOF!
Βέβαια μετά κατάλαβα ότι χρησιμοποιούσα f4 (λόγω έλλειψης φωτός) και έκανα και το λάθος να έχω autofocus (οπότε το θέμα έφευγε!!!)
Τώρα όμως νομίζω θα τα καταφέρω καλύτερα ( f16 και manual focus ;) )!
είναι πάντως κόλλημα το macro (αλλά όχι σαν τα landscapes με την γραία!)

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές παιδιά.
Chris f4 στα 150 mm macro είναι μάλλον φυσιολογικό να έχει θέματα εστίασης.

Πολυ ωραιες Send, ειδικα η πρωτη...
και μια απο μενα....

P4233006b-3.jpg

με σιγμα 105/2.8 στα φ7.1 με μια ομπρελλα ακριβως απο πανω

Είχε ...bug το κύκλωμα, έτσι? :flipout: Πολύ καλή!
Τον Σίγμα 105 έχω χρόνια να τον χρησιμοποιήσω, ενώ δεν είναι άσχημος... Και σε 4/3 μηχανή θα πρέπει να δίνει πολύ καλή μεγέθυνση.

Εχω και τον zuiko 50/2 αλλα αυτος δεν πλησιαζει τοσο κοντα, οποτε δεν εχω και αλλες επιλογες αλλα ειναι πολυ καλος φακος, οπτικα δεν εχω παραπονα
Ειναι και πολυ καλος για πορτρετα τερμα ανοιχτος.
Απο τριποδο εχω παραπονο, δεν κανει για μακρο μαλλον η δεν ξερω να το χρησιμοπιω, γληστρανε τα ποδια του, και μου χαλαει τα καδρα, στο χερι ηταν αυτη
Στο μεγιστο ειναι καπως ετσι η μεγευθηνση

528881_10150673930397511_552897510_9929340_345135538_n.jpg

Κι εγώ έχω εγκαταλείψει το τρίποδο στο μάκρο, στο χέρι τα τραβάω όλα, βέβαια θέλει αρκετή εξάσκηση... και όχι πολλούς καφέδες. Τρίποδο μόνο σε τοπίο χρησιμοποιώ.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές παιδιά.
Chris f4 στα 150 mm macro είναι μάλλον φυσιολογικό να έχει θέματα εστίασης.

Ακριβώς! το συνειδητοποίησα και εγώ μετά!
To DOF πρέπει να είναι τρομερά μικρό! Noob βλέπεις!

Αλλά μαθαίνω γρήγορα! ;)

Τάσο: ωραίος φακός πάντως!