Macro

ε αφου ειμαστε ολοι εδω της φωτογραφιας λεω τα secrets, παντως μονο κουνουπια εχω σκωτοσει εγω, ολα τα αλλα τα βρισκω ηδη ψοφια, αρχιζαν να μου φερνουν και φιλοι μου τωρα διαφορα:)

και μια παρομια με την προηγουμενη

644526_10151064548907511_343972577_n.jpg

Re: Απάντηση: Re: macro

Πολύ με χάλασες Παύλε με αυτό

Ελα βρε, το χει ξαναγράψει. Ελπίζω πάντως να χαλάστηκες με τη φωτογραφική έννοια, όχι με τη φιλοζωική (κανένα έλεος για τα απέθαντα κουνούπια της σεζόν 2011-12-13 :violent-smiley-030: )

Μετά από καιρό βγήκα μια βολτα και πήρα την μηχανή
Είχε μπολικο αέρα δεν περιμενα να βρω πεταλούδες, ήταν δυσκολες συνθηκες υπήρχαν και τα μικρά οπότε λίγα πράγματα

και ενα αγριολουλουδο

Όντως... ήθελε λιγάκι παραπάνω ξεδίπλωμα ο αυτοσχέδιος (Α4 :p ) ανακλαστήρας, είναι πολύ ανακλαστικό το συγκεκριμένο είδος.

Δεν κατάλαβες, ο ανακλαστήρας μου είναι μια Α4 διπλωμένη (εν προκειμένω, στα 4, αλλά όταν δεν έχει αέρα την έχω στα 2), και περασμένη με λάστιχο στην κεφαλή του φλας, το οποίο για τέτοιες μεγεθύνσεις το έχω σε ανάκλιση 45ο (σε μεγαλύτερες, το οριζοντιώνω εντελώς). Δεν έχουμε πολυτέλεια για σεταπ σε μάκρο στη φύση, όταν μάλιστα τον εξοπλισμό τον κουβαλάς σε κοινή τσάντα με το ποδήλατο.

Α, ΟΚ.
Νομιζα οτι τον ειχες απο πανω απο το θεμα σου στερεωμενο , η το κρατουσες εσυ, ή ειχες βοηθο, ή κατι τετοιο...

Οι παρακάτω είναι από την ίδια βόλτα, αλλά δεν είναι, ασφαλώς, πραγματικό μάκρο αλλά close-ups τηλεφακού:

Με τον Ταμρον SP 200-500 στα 500mm και την ελάχιστη απόσταση εστίασης (η οποία είναι αξιομνημόνευτα κοντά, μπήκα σχεδόν μέσα στον βάλτο)

8191076180_0e87950b38_n.jpg

prince of the swamp

8191075084_d11e1465d7_n.jpg

slime!

Οι βοηθοί έπαιζαν οπότε πήρα το ποδηλατάκι μου, ζώστηκα την τσαντούλα μου και βγήκα μόνος μου.