MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Status
Not open for further replies.
Αφου διαβασα και ξαναδιαβασα τελικα κατεληξα στα εξης δυο σκριπτακια:

Για 720p με Pel=2 και Mode=2 κ Num=60 εχω κινηση απιστευτη , εικονα πεντακαθαρη με αμελητεα τεχνουργηματα.

Για 1080p Pel=1 και Mode=1 κ Νum=30 και αυτο γιατι οτι και να πειραξω και απο τα τρια η κινηση παει σπαστα αλλα η cpu δεν ανεβαζει πανω απο 60. Τωρα γιατι γινεται αυτο, δεν εχω καταληξει.

Παντως οπως και να χει με τα profiles του ffdshow ολα μπηκαν σε μια σειρα και φυσικα αυτοματα επιλεγει το αναλογο script με το αναλογο αρχειο.

"Τα 60fps ειναι το μελλον της κινηματογραφισης..."

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Για 1080p Pel=1 και Mode=1 κ Νum=30 και αυτο γιατι οτι και να πειραξω και απο τα τρια η κινηση παει σπαστα αλλα η cpu δεν ανεβαζει πανω απο 60. Τωρα γιατι γινεται αυτο, δεν εχω καταληξει.

Απενεργοποίησε το hardware acceleration της κάρτας και κάνε τα όλα από τη cpu. Pel=2 (must), Mode=2 (αν θέλεις) και 60 καρέ. Δοκίμασέ τα και εδώ είμαστε...-bye-

Σε παλιότερη προσπάθεια μου να χρησιμοποιήσω τον MadVR με το MPC-HC απέτυχα παταγωδώς, με πολλά dropped frames και σπασίματα στην εικόνα.
Τώρα έβαλα το πιο πρόσφατο πακέτο SVP και ο MadVR δουλεύει άψογα. Δεν ξέρω αν βελτιώθηκε ο MPC σε αυτό τον τομέα ή οφείλεται στις ρυθμίσεις του SVP.

Βέβαια FI δεν έχω δει, το εικονίδιο του SVP επιμένει να λέει οτι περιμένει να αρχίσει ffsdhow video.

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Σε παλιότερη προσπάθεια μου να χρησιμοποιήσω τον MadVR με το MPC-HC απέτυχα παταγωδώς, με πολλά dropped frames και σπασίματα στην εικόνα.

Εγω βρε παιδια οπου εχω mpc με madvr και F.I πως μπορω να δω αν εχω droped frames ? (αν και δεν εχω παρατηρησει σκαλωματα κλπ , απλα πληροφοριακα θελω να εχω την πληροφορια)

Επισης για ολους οσυς γνωριζουν ολο το βασανο με τη ρυθμιση του F.I (απο τον οδηγο που υπαρχει στο forum) ξερουν το βασανο της ξανα-εγκαταστασης των dll κλπ. (εχω φτιαξει image των win, οποτε αν παει κατι στραβα να επαναφερω το image με ετοιμο το f.i.

Oμως η ολη κουβεντα τον τελευταιο καιρο περι SPV με κανει να αναρωτιεμαι αν πρεπει να το βαλω και εγω καταργωντας ολα τα περι οδηγου F.I.

Η απορια μου πηγαζει απο το εξης:
Εχω καταληξει σε 30 frames F.I. αλλα οποια παραμετρο στο script κι αν πειραξει (εχω δυνατη cpu που επιδεχεται οποιαδηποτε ρυθμιση) ΠΑΝΤΑ εχω περιγραματα (νερα) στη σιλουετα των ανθρωπων οταν αυτοι κινουνται με μεγαλη ταχυτητα (π.χ. τρεχουν)

Ειναι μια αδυναμια του αλγοριθμου ενταξει, αλλα το SVP εχει καποιο βελτιωμενο αλγοριθμο για εξαλειψη αυτων των νερων, ή ειναι μια απο τα ιδια. ?

Αν ειναι το ιδιο, να μην εγκαταλειψω το F.I. μεσω script.

Η απορια μου πηγαζει απο το εξης:
Εχω καταληξει σε 30 frames F.I. αλλα οποια παραμετρο στο script κι αν πειραξει (εχω δυνατη cpu που επιδεχεται οποιαδηποτε ρυθμιση) ΠΑΝΤΑ εχω περιγραματα (νερα) στη σιλουετα των ανθρωπων οταν αυτοι κινουνται με μεγαλη ταχυτητα (π.χ. τρεχουν)

Σε τι υλικό? Ποιο σκριπτ χρησιμοποιείς? Με τι hardware παίζεις?

Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις διότι στα 30 καρέ τα τεχνουργήματα σχεδόν εξαφανίζονται. Αν έλεγες ότι έπαιζες στα 60, ναι, εκεί που και που υπάρχουν σε σημεία με πολλή πληροφορία ή γρήγορη κίνηση.

Μάλλον, τελικά, πρέπει να συνενώσουμε τα 2 νήματα!!:p

Σε τι υλικό? Ποιο σκριπτ χρησιμοποιείς? Με τι hardware παίζεις?

:p

1) Σε mkv 720p και 1080p
2) ati 4890 (2gb memory), i7 920 (oc 3.8ghz), 6gb memory triple channel.

3) τωρα εχω καταληξει σε αυτο
SetMemoryMax(1800)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Δεν εχω τοσο τεχνουργηματα,* οσο νερα στα περιγραματα, οπως ανεφερα.
Κατι παρομοιο αν βαλουμε σε μια TV στο maximum το motion plus, (ή οπως αλλιως ονομαζουν οι tv το f.i. τους)

* Τα τεχνουργηματα οπου υπαρχουν ειναι λιγα και παντα στο ιδιο σημειο μεσα σε μια ταινια, αλλες εχουν λιγοτερα σημεια αλλες πιο πολλα, αλλα κρατουν μισο sec και αφου ειναι παντα στο ιδιο χρονικο σημειο της καθε ταινιας, θεωρω οτι κατι παιζει με την ταινια αυτη καθ'αυτη (mkv 720-1080) οποτε δεν το λαμβανω υπ'οψιν στο θεμα μας.

Οπως προανεφερα οταν ολα κινουνται αργα, τα ''νερα'' στα περιγραματα δεν εμφανιζοναι, ομως αν καποιο αντικειμενο (συνηθως ανθρωπινες φιγουρες) κινηθει γρηγορα, εμφανιζονται.

Το ιδιο εχω διαπιστωσει και στους (srt) υποτιτλους.
Αν κινειται γρηγορα η καμερα (δεξια-αριστερα) τοτε στο περιγραμα των υποτιτλων βλεπω ανωμαλιες, που ομως δεν μπορω να διακρινω αν ειναι τεχνουργηματα ή νερα.

Παντως υστερα απο αρκετους μηνες, πλεον οταν προσπαθω να δω χωρις f.i. εστω και με 24p (μιας και η τωρινη μου τβ υποστηριζει 24p) δεν ευχαριστιεμαι λογω judder.
Ενω στη αρχη τα 30 καρε μου φαινοταν λιγο ''βιντεικα'' οσο για τα 60 καρε ουτε λογος, τωρα τα 30 καρε δεν μου κανουν αισθηση τοσο πολυ φαινομενο βιντειλας.
Ισως, ο εγκεφαλος υστερα απο τοσους μηνες προσαρμοστηκε σε αυτο ειδος της κινησης.

(off topic) Λες να ρωτουσαμε αυτους που βλεπουν απο dlp rainbow αν μετα απο μηνες εξακολουθουν να το βλεπουν. ?)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR

1) Σε mkv 720p και 1080p
2) ati 4890 (2gb memory), i7 920 (oc 3.8ghz), 6gb memory triple channel.

3) τωρα εχω καταληξει σε αυτο
SetMemoryMax(1800)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Δεν εχω τοσο τεχνουργηματα,* οσο νερα στα περιγραματα, οπως ανεφερα.
Κατι παρομοιο αν βαλουμε σε μια TV στο maximum το motion plus, (ή οπως αλλιως ονομαζουν οι tv το f.i. τους)

* Τα τεχνουργηματα οπου υπαρχουν ειναι λιγα και παντα στο ιδιο σημειο μεσα σε μια ταινια, αλλες εχουν λιγοτερα σημεια αλλες πιο πολλα, αλλα κρατουν μισο sec και αφου ειναι παντα στο ιδιο χρονικο σημειο της καθε ταινιας, θεωρω οτι κατι παιζει με την ταινια αυτη καθ'αυτη (mkv 720-1080) οποτε δεν το λαμβανω υπ'οψιν στο θεμα μας.

Οπως προανεφερα οταν ολα κινουνται αργα, τα ''νερα'' στα περιγραματα δεν εμφανιζοναι, ομως αν καποιο αντικειμενο (συνηθως ανθρωπινες φιγουρες) κινηθει γρηγορα, εμφανιζονται.

Το ιδιο εχω διαπιστωσει και στους (srt) υποτιτλους.
Αν κινειται γρηγορα η καμερα (δεξια-αριστερα) τοτε στο περιγραμα των υποτιτλων βλεπω ανωμαλιες, που ομως δεν μπορω να διακρινω αν ειναι τεχνουργηματα ή νερα.

Παντως υστερα απο αρκετους μηνες, πλεον οταν προσπαθω να δω χωρις f.i. εστω και με 24p (μιας και η τωρινη μου τβ υποστηριζει 24p) δεν ευχαριστιεμαι λογω judder.
Ενω στη αρχη τα 30 καρε μου φαινοταν λιγο ''βιντεικα'' οσο για τα 60 καρε ουτε λογος, τωρα τα 30 καρε δεν μου κανουν αισθηση τοσο πολυ φαινομενο βιντειλας.
Ισως, ο εγκεφαλος υστερα απο τοσους μηνες προσαρμοστηκε σε αυτο ειδος της κινησης.

(off topic) Λες να ρωτουσαμε αυτους που βλεπουν απο dlp rainbow αν μετα απο μηνες εξακολουθουν να το βλεπουν. ?)

Για δοκιμασε το Mode απο 2 να το κανεις 1 .Σε εμενα μονο αυτη η αλλαγη εκανε απειροελαχιστα τα artifacts.
Δοκιμασε επισης το Num απο 30 σε 60.

Απενεργοποίησε το hardware acceleration της κάρτας και κάνε τα όλα από τη cpu. Pel=2 (must), Mode=2 (αν θέλεις) και 60 καρέ. Δοκίμασέ τα και εδώ είμαστε

Γιαννη αν εννοεις απο τον Lavcuvid τοτε το εχω ηδη απενεργοποιημενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το mad

Γιαννη αν εννοεις απο τον Lavcuvid τοτε το εχω ηδη απενεργοποιημενο.

Ναι, αυτό εννοούσα. Τα σπασίματα στα κάνει στα 1080 ακόμα και όταν παίζεις με H.A. στο on??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το

Ναι, αυτό εννοούσα. Τα σπασίματα στα κάνει στα 1080 ακόμα και όταν παίζεις με H.A. στο on??

Ναι, δεν ειναι περιεργο? Απο CPU να ειμαι μια χαρα και αυτο τον χαβα του:rifle:

σπασίματα είχα δεί τόσο με svp όσο και με σκριπτάκι γιάννη σε αρκετές ματρόσκες και με lav / coreavc. το πρόβλημα λυνόταν με χρήση μόνο του ffdshow. ο επεξεργαστής ήταν χαμηλά (60%).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (sp

Ναι, δεν ειναι περιεργο? Απο CPU να ειμαι μια χαρα και αυτο τον χαβα του:rifle:

Μια τελευταία ερώτηση...

Μήπως έχεις δοκιμάσει χωρίς mad με renderer evr και decoder coreavc? Κάνει τα ίδια?

Για να πω την αληθεια μου Γιαννη, δεν σκοπευω να το πληρωσω το coreavc, αλλα θα δοκιμασω σημερα αυτο που λες με την μονη διαφορα οτι θα εχω τον Lav.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το mad

Για δοκιμασε το Mode απο 2 να το κανεις 1 .Σε εμενα μονο αυτη η αλλαγη εκανε απειροελαχιστα τα artifacts.
Δοκιμασε επισης το Num απο 30 σε 60.

Ευχαριστω για τη συμβουλη.
Το δοκιμασα και διαπιστωσα οτι οντως σε mode=1 τα νερα/artifacts μειωνονται (αλλα δεν εξαφανιζοναι) αρκετα.
Δυστυχως, κατι κερδιζεις κατι χανεις, ετσι και εδω.
μειωση των νερων-artifacts αλλα η κινηση (judder+θολουρα εικονας στις γρηγορες κινησεις καμερας) ειναι κατι αναμεσα σε 24p και F.I. 30 fps

Oσον αφορα τα 60 fps, λυπαμαι αλλα δεν μου αρεσει η κινηση των 60 καρε. ( εξ'αλλου δοκιμαζοντας το με mode=1 τα νερα ηταν ιδια και ισως λιγο χειροτερα και η κινηση καθε λιγα δευτερολεπτα ειχε σκαλωματα)
Οποτε παραμενω (προς ωρας ) στο παραπανω script.

Δεν μου απαντησε καποιος πως μπορω να δω με madvr αν εχω dropped frames.

Last edited:

Για να πω την αληθεια μου Γιαννη, δεν σκοπευω να το πληρωσω το coreavc, αλλα θα δοκιμασω σημερα αυτο που λες με την μονη διαφορα οτι θα εχω τον Lav.

Ok. Πάντως, ενόσω παίζει το βίντεο, μπες και δες πόσοι από τους 6 πυρήνες σου λειτουργούν κατά την αναπαραγωγή.

warewolf73, το mode μπορείς να το αφήσεις και στο 0.

warewolf73, το mode μπορείς να το αφήσεις και στο 0.

ευχαριστω με ctrl+j ειδα οτι δεν εχω τελικα dropped frames.
Επειδη το εχω τεσταρει (μεσα απο πολλους συνδιασμους πειραματιζομενος) θα αντιπροτεινα να δοκιμασετε αντι για mode=0 σε mode=2 αλλα με τα searchparam=0 και στις 2 πρωτες σειρες του script.

Σε σχεση με το προβλημα των artifacts (με mode= 0,1)
παρατηρω οτι τοτε τα artifacts δεν μειωνονται τοσο πολυ οσο με mode=1, αλλα εχεις λιγο καλυτερη αισθηση κινησης (30fps) και λιγοτερη θολουρα στην κινηση. Ομως ειναι πολυ μικρες οι διαφορες. χρειαστηκαν αρκετες επαναληψεις στις ιδιες σκηνες για να το διαπιστωσω.

οποτε: mode=1 + searchparam= 2,3,4 λιγοτερα artifacts, αλλα κινηση κοντα στα 24p και θολουρα backround στις γρηγορες σκηνες.

mode=2+ searchparam=0 πιο πολλα artifacts αλλα με λιγο καλυτερη κινηση και θολουρα. (με searchparam= 2,3,4 ακομα καλυτερη κινηση με λιγοτερη θολουρα, αλλα ενισχυμενα artifacts)

Ειναι θεμα καθαρα γουστου μαλλον αν σε μεγαλες ιντσες οθονης τι ενοχλει πιο πολυ. artifacts ή judderoκινηση με λιγη θολουρα.
Παντως μεχρι τωρα, με οποιεσδηποτε τιμες script, ποτέ δεν καταφερα κινηση 100% απαλλαγμενη απο νερα, artifacts, σκαλωματακια (αναλογως ρυθμισεων)

Εκει ελπιζα καποια στιγμη να προοδευσει ο αλγοριθμος του F.I. με τον καιρο. (Πιστεψα προς στιγμην οτι αυτο ευαγγελιζοταν το SPV, αλλα απο οτι αντιληφθηκα, απλως ειναι πιο ευχρηστο στις ρυθμισεις.

Last edited:
Ξεχασα, παιζει καποιο (αρνητικο) ρολο οτι παιζω με Haali media splitter. ?
Aκουω τωρα τελευταια να γινεται κουβεντα για τον lav.
Εγω που δεν τον χρησιμοποιω χανω καπου σε ποιοτητα. ?

Status
Not open for further replies.