Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)
Σε τι υλικό? Ποιο σκριπτ χρησιμοποιείς? Με τι hardware παίζεις?
1) Σε mkv 720p και 1080p
2) ati 4890 (2gb memory), i7 920 (oc 3.8ghz), 6gb memory triple channel.
3) τωρα εχω καταληξει σε αυτο
SetMemoryMax(1800)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last
Δεν εχω τοσο τεχνουργηματα,* οσο νερα στα περιγραματα, οπως ανεφερα.
Κατι παρομοιο αν βαλουμε σε μια TV στο maximum το motion plus, (ή οπως αλλιως ονομαζουν οι tv το f.i. τους)
* Τα τεχνουργηματα οπου υπαρχουν ειναι λιγα και παντα στο ιδιο σημειο μεσα σε μια ταινια, αλλες εχουν λιγοτερα σημεια αλλες πιο πολλα, αλλα κρατουν μισο sec και αφου ειναι παντα στο ιδιο χρονικο σημειο της καθε ταινιας, θεωρω οτι κατι παιζει με την ταινια αυτη καθ'αυτη (mkv 720-1080) οποτε δεν το λαμβανω υπ'οψιν στο θεμα μας.
Οπως προανεφερα οταν ολα κινουνται αργα, τα ''νερα'' στα περιγραματα δεν εμφανιζοναι, ομως αν καποιο αντικειμενο (συνηθως ανθρωπινες φιγουρες) κινηθει γρηγορα, εμφανιζονται.
Το ιδιο εχω διαπιστωσει και στους (srt) υποτιτλους.
Αν κινειται γρηγορα η καμερα (δεξια-αριστερα) τοτε στο περιγραμα των υποτιτλων βλεπω ανωμαλιες, που ομως δεν μπορω να διακρινω αν ειναι τεχνουργηματα ή νερα.
Παντως υστερα απο αρκετους μηνες, πλεον οταν προσπαθω να δω χωρις f.i. εστω και με 24p (μιας και η τωρινη μου τβ υποστηριζει 24p) δεν ευχαριστιεμαι λογω judder.
Ενω στη αρχη τα 30 καρε μου φαινοταν λιγο ''βιντεικα'' οσο για τα 60 καρε ουτε λογος, τωρα τα 30 καρε δεν μου κανουν αισθηση τοσο πολυ φαινομενο βιντειλας.
Ισως, ο εγκεφαλος υστερα απο τοσους μηνες προσαρμοστηκε σε αυτο ειδος της κινησης.
(off topic) Λες να ρωτουσαμε αυτους που βλεπουν απο dlp rainbow αν μετα απο μηνες εξακολουθουν να το βλεπουν. ?)