Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

Status
Not open for further replies.
Quote Originally Posted by SR71B View Post
Ρε αντε που θα με βγαλεις αναλφαβητο ....

Ο Διας δεν ειναι ενα ειδωλο στην σκεψη καποιων ?
Τι ειναι ? Προτυπο ?

Μάνο δεν χρειάζεται να γνωρίζεις Ελληνικά, αρκει να γνωρίζεις "πλατωνικά", και ένα Ταιγουανος που δεν ξέρει Ελληνικά μπορει να γνωρίσει τις εννοιες καλυτερα απο τον καλυτερο φιλόλογο.

Ο Διας δεν ειναι "ειδωλο".
Ο Διας στην σκέψη κάποιων, η μάλλον θα έλεγα ΟΛΩΝ, ειναι ειδωλο.
Ειδωλο = καθρεπτης που αποικονειζει μια "πραγματικότητα" με μια μεγαλυτερη η μικρότερη απόκλιση (εξαρτησ αυτου που λέμε επιστήμη) αλλα δεν ειναι ποτέ η πραγματικότητα.

Οποτε ο Διας εαν υπάρχει εν αυτω δεν ειναι ειδωλο. Ειναι πρωτυπο, "Ειδος" και μάλιστα "αρχικό".
Εαν δεν υπάρχει τότε ειναι μια λανθασμένη μιμηση κάτι που υπάρχει αλλα οχι εν αυτω, αλλα όπως λες στον νου κάποιων.

Ωραια βρε συ ...

Εχουμε ενα παραδειγμα οπου κατι υλοποιηθηκε με την σκεψη εκατομμυριων ανθρωπων ?

Έχουμε άπειρα παραδείγματα που κάτι υλοποιήθηκε με την σκέψη ενός ανθρώπου που ως "μάγος" επηρέασε την σκέψη εκατομμυρίων ανθρώπων.

Έχουμε άπειρα παραδείγματα που κάτι υλοποιήθηκε με την σκέψη ενός ανθρώπου που ως "μάγος" επηρέασε την σκέψη εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αμέ!
Ο μάνατζερ της Καρντάσιαν για παράδειγμα αυτό έκανε.

Σοβαρά όμως τώρα.
Θα απαντήσεις σε κάτι από αυτά που ρώτησα?
Η σιωπή σου δεν φαίνεται καλή.

Μάνο δεν χρειάζεται να γνωρίζεις Ελληνικά, αρκει να γνωρίζεις "πλατωνικά", και ένα Ταιγουανος που δεν ξέρει Ελληνικά μπορει να γνωρίσει τις εννοιες καλυτερα απο τον καλυτερο φιλόλογο.

Ειδωλο = καθρεπτης που αποικονειζει μια "πραγματικότητα" με μια μεγαλυτερη η μικρότερη απόκλιση (εξαρτησ αυτου που λέμε επιστήμη) αλλα δεν ειναι ποτέ η πραγματικότητα.

Οποτε ο Διας εαν υπάρχει εν αυτω δεν ειναι ειδωλο. Ειναι πρωτυπο, "Ειδος" και μάλιστα "αρχικό".
Εαν δεν υπάρχει τότε ειναι μια λανθασμένη μιμηση κάτι που υπάρχει αλλα οχι εν αυτω, αλλα όπως λες στον νου κάποιων.

Ρε συ ... μην με σταυρωνετε.
Ειδωλο οχι με την ακριβολεξια (κατι που καθρεφτιζετε σε μια λιμνη).
Ειδωλο ως μια μορφη που εχω στο μυαλο μου, στο μυαλο του, στο μυαλο τους.
Ετσι δεν χρησιμοποιουμε την εννοια ?

Πες μωρέ την Κοκκινοσκουφίτσα.
Δεν υπάρχει αλλά το παραμύθι όλοι το ακούσαμε και την φανταζόμαστε όλοι με... κόκκινο σκουφάκι.

Αυτά τα ονομάζουμε μαγείες τώρα?

Όχι αγόρι μου.

Όταν κάνουμε μια συζήτηση και προκειμένου να καταλάβουμε τι λέει ο ποιητής... τότε όλοι και πρώτος από όλους αυτός που μας λέει τη θεωρία του, πρέπει να χρησιμοποιεί τους όρους με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή.
Αλλιώς αν ο ένας μιλάει για πρασινάδα και ο άλλος για σαλάτα... χ3στα!

Υπάρχει η διαφορά στο ότι ο Δίας έχει "καεί" σαν σκεπτομορφή, καθώς οι "μάγοι" έπαψαν να την υποστηρίζουν ενεργειακά. Παρόλα αυτά ήταν τόσο ισχυρή όταν δημιουργήθηκε που ακόμα και το 2015 υπάρχουν άνθρωποι που ασυναίσθητα λένε "μα τον Δία" σαν έκπληξη σε ένα γεγονός.

Χορος βροχης;Λιτανειες βροχης;Μανο σε εσενα παει..

Δεν ειμαι σίγουρος οτι ειναι η σκέψη του συνόλου των ανθρώπων που το δημιουργησαν και οχι οτι απλως εισακουστηκαν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και έτσι να την χρησιμοποησεις, και καλά κάνεις, στο ιδιο επανέρχεται.

Απεχει παρασαγγες απο αυτο που ΕΙΝΑΙ.

Potter: σεβάσου τους συνομιλητές σου και απάντησε όταν σε ρωτούν.
Μην πας την κουβέντα παρακάτω.

Όταν μιλάς για άλλες διαστάσεις τι εννοείς?
Δώσε ένα ορισμό.

Εκτός αν δεν μπορείς.

Επίσης λες ότι οι μάγοι " έπαψαν να την υποστηρίζουν ενεργειακά." (την μορφή του Δία).
Τι εννοείς ενεργειακά? τι είδους ενέργεια?

Απαντήσεις σε αυτά που τσαμπουνάς μπορείς να δώσεις? ή θα ακούσουμε ποιηματάκι?

Μανο με κανετε να χρησιμοποιησω λέξεις που δεν θέλω με αυτα τα ερωτηματικά του Ποτερ...

Το οτι ο "συλλογικός νους" δημιουργει απο σκεψη μια αυτόνομη οντότητα ειναι "ετερόφωτη" σκεψη...πλανη.

Γιαυτο εισηγαγα πριν λιγο τον διαχωρισμό της σκεπτομορφης ως "οντότητα εν αυτώ" που ο Ποτερ δεν έλεγε.

Nα γινω πιο συγκεκριμενος λοιπον ...

Υλοποιηθηκε ενα κτισμα (αντικειμενο) με την βοηθεια σκεψης ?

Πάντα με τη βοήθεια της σκέψης γίνονται τα αντικείμενα.

Σκέφτομαι ένα πιάτο, παίρνω πηλό και με βάση αυτό που σκέφτηκα κάνω το πιάτο.

βλέπω μια πέτρα τη σκαλίζω με βάση αυτό που σκέφτηκα και φτιάχνω ένα τροχό.

Nα γινω πιο συγκεκριμενος λοιπον ...

Υλοποιηθηκε ενα κτισμα (αντικειμενο) με την βοηθεια σκεψης ?

Στο συγκεκριμένο πλάκα κάνω... την απάντηση θα την εχεις ισως σε αυτο που ποσταρα πριν λίγο.

Μανο με κανετε να χρησιμοποιησω λέξεις που δεν θέλω με αυτα τα ερωτηματικά του Ποτερ...

Το οτι ο "συλλογικός νους" δημιουργει απο σκεψη μια αυτόνομη οντότητα ειναι "ετερόφωτη" σκεψη...πλανη.

Γιαυτο εισηγαγα πριν λιγο τον διαχωρισμό της σκεπτομορφης ως "οντότητα εν αυτώ" που ο Ποτερ δεν έλεγε.

Βασικά αν δεν απαντήσει ο potter σε αυτά που τον ρώτησα, το νήμα θα κλειδωθεί.

Εδώ είναι χώρος συζήτησης όχι διδασκαλίας και κατήχησης.

Υπάρχει η διαφορά στο ότι ο Δίας έχει "καεί" σαν σκεπτομορφή, καθώς οι "μάγοι" έπαψαν να την υποστηρίζουν ενεργειακά. Παρόλα αυτά ήταν τόσο ισχυρή όταν δημιουργήθηκε που ακόμα και το 2015 υπάρχουν άνθρωποι που ασυναίσθητα λένε "μα τον Δία" σαν έκπληξη σε ένα γεγονός.

1) Ποιοι ειναι οι μαγοι ?
2) Πως στηριζεται μια ιδεα ενεργειακα ?
3) Γιατι επαψαν να την στηριζουν ?
4) Τι στηριζουν τωρα, σημερα ?

Ποια οντότητα εν εαυτό και πράσινα άλογα.
Αν αύριο πέσει ένας μετεωρίτης και δε μείνει ρουθούνι (ο πλανήτης εκραγεί, πάπαλα πως το λένε), θα συνεχίσει να υπάρχει η σκεψομορφή Δίας?
Μπααααα

Πολύ το κουράζεις χωρίς λόγο.
Μια ιδέα μπορεί να προέλθει από κάποιον και να συνεχίσει να υφίσταται στο μυαλό πολλών.
Τίποτε μαγικό περί τούτου.

Ακόμα και τα ζώα το καταφέρνουν αυτό.

Πάντα με τη βοήθεια της σκέψης γίνονται τα αντικείμενα.

Σκέφτομαι ένα πιάτο, παίρνω πηλό και με βάση αυτό που σκέφτηκα κάνω το πιάτο.

βλέπω μια πέτρα τη σκαλίζω με βάση αυτό που σκέφτηκα και φτιάχνω ένα τροχό.

Και βέβαια με αυτην την απλη λογική απομακρυνόμαστε απο κάθε ανάγκη της έννοιας "μαγεία".
Για να το πει κάποιος αλλιως, δεν χρειαζόμαστε καμμία "μαγεία" για να δημιουργησουμε. Οπως δεν χρειαζόμαστε και ναρκωτικά για παράδειγμα (οχι τυχαίος παραλληλισμός).

Status
Not open for further replies.