Η τελευταία του send μου αρέσει γιατί έχει πολύ βάθος... φαίνεται ότι και το ταμπά gradient κάνει δουλειά... χρησιμοποιούσα gradients, αλλά ποτέ έγχρωμα...
Λογικά όμως αν πχ κοκκινίσεις το άσπρο (αλλάζοντας την ισσοροπία με φίλτρο) η μηχανή θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ισσοροπία ανεβάζοντας τα αντίθετα χρώματα εκτός... αν έχει "καεί" κάπου το λευκό -ίσως αυτό είναι απαραίτητο στην περίπτωση -ή όχι;
.....διευθύνεις την ορχήστρα:idea:
Άλλη μία μακρινή και από άλλη γωνία
![]()
Η μηχανή δίνει wb περίπου όπως το αρχείο που βλέπεις, αντιθέτως το ps όταν του δώσω auto θα τα βγάλει όλα μπλε. Στη μετατροπή του raw κατεβάζω λιγάκι τη θερμοκρασία του χρώματος, προς το ψυχρότερο, αλλά μιλάμε για 400K το πολύ (ενώ το ps θα δώσει πχ 2-3.000Κ παρακάτω στο auto).
Η συγκεκριμένη λήψη έγινε στα πεταχτά, επέστρεφα από Αθήνα, μετά από τρομερή καταιγίδα σε όλη την Πιερία, και ο καιρός καθάρισε καθώς έμπαινα στη Θεσσαλονίκη, αν και συνέχιζε να ρίχνει κάτι ψιλές. Στην αρχή της νέας παραλίας σταμάτησα το αυτοκίνητο, πήρα τρεχάτος τρίποδο και φωτογραφική τσάντα, το έστησα δίπλα στην προκυμαία και με το ένα χέρι πάνω από τη μηχανή για να την προστατεύω από τις ψιχάλες, προσπαθούσα με το άλλο να καθαρίσω το ντεγκραντέ που διαρκώς έτρωγε και από καμία, και να το φέρω στα ίσια με τον ορίζοντα, καθώς είναι τετράγωνο και ο φακός πολύ μεγάλης διαμέτρου για να έβαζα τον προσαρμογέα. Δυστυχώς το σβήσιμο μου έπεσε λίγο πιο κάτω από τον ορίζοντα... πάντως βρίσκω ότι το ταμπά σε ντεγκραντέ πάει πολύ στα ηλιοβασιλέματα, θα δοκιμάσω βέβαια και με ND ντεγκραντέ, θα δούμε...
Ε ρε... μαγεία!
Έπρεπε να άφηνα τη γυναίκα μου στη θεια της στο Βύρωνα και να πεταγόμουν Εύβοια να φωτογραφίζω όλο το ΣΚ....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.