Magic light

Και μία καθώς επέστρεφα από το ταξίδι σήμερα, μετά από τον απογευματινό κατακλυσμό (κάπου έξω από το Λιτόχωρο πραγματικά τα χρειάστηκα)

attachment.php

Attachments

• Sunset-Harbour.jpg
    Sunset-Harbour.jpg
    202.2 KB · Views: 127
Αντε να βάλω κι εγώ καμιά φωτογραφία. Πράγα, Βασιλική του Αγίου Βίτου (προχθεσινή). Με τηλεφακό, χωρίς φίλτρο, απλώς διάλεξα το πρόγραμμα Vivid +

attachment.php

Attachments

• DSC_1091_1.jpg
    DSC_1091_1.jpg
    68.9 KB · Views: 126
Η τελευταία του send μου αρέσει γιατί έχει πολύ βάθος... φαίνεται ότι και το ταμπά gradient κάνει δουλειά... χρησιμοποιούσα gradients, αλλά ποτέ έγχρωμα...

Λογικά όμως αν πχ κοκκινίσεις το άσπρο (αλλάζοντας την ισσοροπία με φίλτρο) η μηχανή θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ισσοροπία ανεβάζοντας τα αντίθετα χρώματα εκτός... αν έχει "καεί" κάπου το λευκό -ίσως αυτό είναι απαραίτητο στην περίπτωση -ή όχι;

Η τρίτη για τον Βλάσση. Η δεύτερη αν τονιζόταν περισσότερο το κόκκινο του ουρανού και σκούραινε, ώστε να συμμετάσχει σαν φόρμα η ελλειπτική καμπύλη που διαγράφουν τα σύννεφα!

Η τελευταία του send μου αρέσει γιατί έχει πολύ βάθος... φαίνεται ότι και το ταμπά gradient κάνει δουλειά... χρησιμοποιούσα gradients, αλλά ποτέ έγχρωμα...

Λογικά όμως αν πχ κοκκινίσεις το άσπρο (αλλάζοντας την ισσοροπία με φίλτρο) η μηχανή θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ισσοροπία ανεβάζοντας τα αντίθετα χρώματα εκτός... αν έχει "καεί" κάπου το λευκό -ίσως αυτό είναι απαραίτητο στην περίπτωση -ή όχι;

Η μηχανή δίνει wb περίπου όπως το αρχείο που βλέπεις, αντιθέτως το ps όταν του δώσω auto θα τα βγάλει όλα μπλε. Στη μετατροπή του raw κατεβάζω λιγάκι τη θερμοκρασία του χρώματος, προς το ψυχρότερο, αλλά μιλάμε για 400K το πολύ (ενώ το ps θα δώσει πχ 2-3.000Κ παρακάτω στο auto).

Η συγκεκριμένη λήψη έγινε στα πεταχτά, επέστρεφα από Αθήνα, μετά από τρομερή καταιγίδα σε όλη την Πιερία, και ο καιρός καθάρισε καθώς έμπαινα στη Θεσσαλονίκη, αν και συνέχιζε να ρίχνει κάτι ψιλές. Στην αρχή της νέας παραλίας σταμάτησα το αυτοκίνητο, πήρα τρεχάτος τρίποδο και φωτογραφική τσάντα, το έστησα δίπλα στην προκυμαία και με το ένα χέρι πάνω από τη μηχανή για να την προστατεύω από τις ψιχάλες, προσπαθούσα με το άλλο να καθαρίσω το ντεγκραντέ που διαρκώς έτρωγε και από καμία, και να το φέρω στα ίσια με τον ορίζοντα, καθώς είναι τετράγωνο και ο φακός πολύ μεγάλης διαμέτρου για να έβαζα τον προσαρμογέα. Δυστυχώς το σβήσιμο μου έπεσε λίγο πιο κάτω από τον ορίζοντα... πάντως βρίσκω ότι το ταμπά σε ντεγκραντέ πάει πολύ στα ηλιοβασιλέματα, θα δοκιμάσω βέβαια και με ND ντεγκραντέ, θα δούμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Magic light

.....διευθύνεις την ορχήστρα:idea:

Άλλη μία μακρινή και από άλλη γωνία
sunset4-1.jpg

Ε ρε... μαγεία!

Έπρεπε να άφηνα τη γυναίκα μου στη θεια της στο Βύρωνα και να πεταγόμουν Εύβοια να φωτογραφίζω όλο το ΣΚ....

Απάντηση: Re: Magic light

Η μηχανή δίνει wb περίπου όπως το αρχείο που βλέπεις, αντιθέτως το ps όταν του δώσω auto θα τα βγάλει όλα μπλε. Στη μετατροπή του raw κατεβάζω λιγάκι τη θερμοκρασία του χρώματος, προς το ψυχρότερο, αλλά μιλάμε για 400K το πολύ (ενώ το ps θα δώσει πχ 2-3.000Κ παρακάτω στο auto).

Η συγκεκριμένη λήψη έγινε στα πεταχτά, επέστρεφα από Αθήνα, μετά από τρομερή καταιγίδα σε όλη την Πιερία, και ο καιρός καθάρισε καθώς έμπαινα στη Θεσσαλονίκη, αν και συνέχιζε να ρίχνει κάτι ψιλές. Στην αρχή της νέας παραλίας σταμάτησα το αυτοκίνητο, πήρα τρεχάτος τρίποδο και φωτογραφική τσάντα, το έστησα δίπλα στην προκυμαία και με το ένα χέρι πάνω από τη μηχανή για να την προστατεύω από τις ψιχάλες, προσπαθούσα με το άλλο να καθαρίσω το ντεγκραντέ που διαρκώς έτρωγε και από καμία, και να το φέρω στα ίσια με τον ορίζοντα, καθώς είναι τετράγωνο και ο φακός πολύ μεγάλης διαμέτρου για να έβαζα τον προσαρμογέα. Δυστυχώς το σβήσιμο μου έπεσε λίγο πιο κάτω από τον ορίζοντα... πάντως βρίσκω ότι το ταμπά σε ντεγκραντέ πάει πολύ στα ηλιοβασιλέματα, θα δοκιμάσω βέβαια και με ND ντεγκραντέ, θα δούμε...

Μπορείς να τα βάλεις και μαζί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Magic light

Ε ρε... μαγεία!

Έπρεπε να άφηνα τη γυναίκα μου στη θεια της στο Βύρωνα και να πεταγόμουν Εύβοια να φωτογραφίζω όλο το ΣΚ....

Εμ...τι να σε κάμω γιά;:rolleyes:

Και η δική μου προτίμηση είχε σταφεί εξαρχής στην κάθετη λήψη, αλλά είπα να πάρω κι άλλες γνώμες, διότι τελευταία έχω μια τάση προς κάθετα κάδρα ανεξαρτήτως ερεθίσματος.

Όλο τη δύση βάζω, ας βάλω και μια ανατολή... όπου το φως είναι πραγματικά χρυσό.

attachment.php

Δυστυχώς το flare αναπόφευκτο, όταν βαράς με ζουμ φακό κατευθείαν στον ήλιο

Attachments

• Sunrise_Aug08_3.jpg
    Sunrise_Aug08_3.jpg
    210.4 KB · Views: 95
Send βλέπω γίνεσαι όλο και πιο ...αρτίστικ! Πολύ ωραίες και μπράβο!

Για την πρώτη, αν ξαναβρεθείς σύντομα στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα και με τις ίδιες συνθήκες, δοκίμασε πιο ισχυρό gradient (έχει περιθώρια ΚΤΓΜ) ώστε να μειωθεί το blooming από τον ήλιο.

Ακόμα καλύτερα, κάνε δύο λήψεις με διαφορετική έκθεση και συνδύασέ τες όπως ο Coupe!

Υ.Γ Δεν κάνω υποδείξεις βέβαια, προτάσεις κάνω, γιατί βλέπω ότι πειραματίζεσαι και φέρνεις αποτελέσματα!