μαγνητες οικονομιας καυσιμου

Status
Not open for further replies.
Επειδή τον Johnny τον πήρατε μονότερμα, σε πιο πάνω ποστ γράφω ότι τους μαγνήτες τους έχω δοκιμάσει σε 3 αυτοκίνητα.

Στα 2 από τα 3 (τα παλαιότερης τεχνολογίας) είχα δει τεράστιες διαφορές όσον αφορά την κατανάλωση.

Όσο και να μην το πιστεύετε η κατανάλωση έπεσε κατά 30%.

Εγω παντως απο χτες το βραδυ το σκεφτομαι για υγραεριο. Εχει κοντα στα 1500 αλλα με τα 3380 που ξοδευω το χρονο σε βενζινη, και την τιμη του υγραεριου στη μιση της βενζινης, θα κανω αποσβεση πολυ γρηγορα.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την αυτονομία και τον ανεφοδιασμό...

500_gallon_fuel_tank_trailer.jpg

ενας κοτσαδορος και τελειωσες..:grinning-smiley-043

Αν αναφερεσαι στο δικο μου ποστ με το υγραεριο, οταν λοιπον εγκαταστησεις υγραεριο στο αμαξι τοτε δεν καταργεις τη βενζινη. Μολις βαλεις μπροστα τον κινητηρα, αυτος δουλευει για πολυ λιγο με βενζινη και στη συνεχεια το γυρναει αυτοματα στο υγραεριο. Εννοειται οτι εχεις ενδειξει της σταθμης του υγραεριου οποτε αν σου τελειωσει, γυρνας ενα διακοπτη και ο κινητηρας αμεσως το γυρναει ξανα στη βενζινη.

Δεν καταργεις τη βενζινη τελειως, απλως τη χρησιμοποιεις σε εκτακτη αναγκη. Ενα θεμα βεβαια, ειναι που θα χωσεις τη μπουκαλα του υγραεριου ,αλλα υπαρχουν λυσεις και για αυτο.

Με τη τιμη του υγραεριου στα 0.65 ειναι σιγουρα πιο οικονομικο απο τη βενζινη, αν και ολως ολα δειχνουν σιγα σιγα θα αρχισει να αυξανεται η ζητηση και μαζι με αυτο το speculation στις διεθνεις αγορες, και κλαφτα Στελιτο μετα. Μετα μονο το πατινι μας σωζει.

Re: Απάντηση: μαγνητες οικονομιας καυσιμου

Δεν καταργεις τη βενζινη τελειως, απλως τη χρησιμοποιεις σε εκτακτη αναγκη. Ενα θεμα βεβαια, ειναι που θα χωσεις τη μπουκαλα του υγραεριου ,αλλα υπαρχουν λυσεις και για αυτο.

.

Oλοι στο πορτμπαγκαζ το βαζουν.

Μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο να έχεις μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μια δεξαμενή υγραερίου.
Εγώ θα αισθανόμουν κάπως άβολα.
Σε περίπτωση σύγκρουσης ειδικά από πίσω, δεν είναι λίγο επικίνδυνο;

Κι εγω ελεγα να παρω ενα trailer να την κουβαλαω:p

Υπαρχουν και μπουκαλες σε σχημα κυκλικο, για να τη βαλεις εκει που εχεις τη ρεζερβα. Αλλα μετα αν σου σκασει λαστιχο, παρε τη τρομπα και φουσκωνε:p

Παντως εννοειται οτι μπαινει στο πορτ μπαγκαζ, αλλα αν εχεις κανενα μικρο αμαξακι και δε χωραει, ειναι προβλημα. Για φαντασου σε ενα Citroen C1, τι πρεπει να κανεις, και ποσο χωρο χανεις απο τη μπουκαλα.

Μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο να έχεις μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μια δεξαμενή υγραερίου.
+1, αλλα και με τη βενζινη δεν υπαρχει κινδυνος?

Τελος παντων, δε το εχω ψαξει πολυ (χτες το απογευμα μου μπηκε η ιδεα) και δε ξερω, αλλα υποθετω οτι ολο και καποια ασφαλεια θα υπαρχει. Οπως πχ, σε περιπτωση ατυχηματος, κοβεται η παροχη της βενζινης αυτοματα.

Re: Απάντηση: μαγνητες οικονομιας καυσιμου

οι ταξιτζηδες που κυριως το χρησιμοποιουσαν εκει το εβαζαν παντως.

αλλιως παιζει οντως να μπει σε τρειλερ...

Re: Απάντηση: Re: μαγνητες οικονομιας καυσιμου

δε στη λεω αλλα τι προσπαθεις να αποδειξεις?

Αυτό που έγραψα δεν αποδεικνύει τίποτα παραπάνω από το ότι το ψάχνετε λάθος...

Αν οι μαγνήτες δουλεύουν αυτό δεν γίνεται επειδή έλκουν ή απωθούν τα μόρια της βενζίνης.

Πιο λογικό θα μου ακούγονταν κάποιος τρόπος όπου τα εφτάνια λαμβάνουν ακόμη δύο μόρια υδρογόνου και ένα μόριο άνθρακα οπότε η βενζίνη μας έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε οκτάνια παρά το ότι οι μαγνήτες έλκουν τη βενζίνη...

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα είχαμε...
1) μεγαλύτερη οφέλιμη ποσότητα βενζίνης μιας και το 100% της βενζίνης θα παράγει έργο.
2) καλύτερος συγχρονισμός της μηχανής μιας και τα οκτάνια δεν εκρήγνυνται με την πίεση
3) καλύτερη απόδοση του κινητήρα (περισσότερους ίππους) μιας και το 100% του μίγματος θα είναι ωφέλιμο.

Αυτό επίσης θα έλυνε το ερώτημα "Γιατί δεν τα χρησιμοποιούν στην F1" μιας και εκεί δεν νομίζω να τους πουλάει μπεντζίνα ο Μπαρμπαμήτσος που ανακατεύει το ρυζόγαλο... ;)

εσεις που ειστε φυσικο χημικοι.
γιατι οταν τους εβαλα δουλευε εντελως διαφορετικα ,ακομα και ενας ασχετος με αυτοκινητα θα το καταλαβαινε απο τον ηχο του μοτερ.
για πειτε αφου λετε οτι δεν γινεται να ελκουν η να απωθουν.

ειναι τοσο μεγαλη διφορα που θα το δεις πριν το οδηγησεις.

στην f1 και να το χρησιμοποιουν δεν θα το ηξερες ουτε εσυ ουτε ο μπαρμπαμητσος

η παρακατω θεωρια δηλαδη δεν ισχυει?

Η έκθεση των μορίων του υδρογονάνθρακα στο μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί ο Νότιος πόλος, έχει σαν αποτέλεσμα τη φόρτισή τους με θετικό φορτίο (+). Έτσι η ένωση των μορίων υδρογονανθράκων με τα μόρια του αέρα είναι πιο εύκολη, γεγονός που οδηγεί σε ακόμη καλύτερη καύση

Υπαρχουν εκτεταμενες ερευνες απο πανεπιστημια και ερευνητικα κεντρα σε ολο το πλανητη σχετικα με το θεμα των μαγνητων και την εξοικονομηση καυσιμου,αυξηση υποδυναμης,σκληρα νερα,αλατα κτλπ.
Τα αποτελεσματα ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις θετικα εστω και σε οριακο επιπεδο.
Παρα πολλες εταιρειες και εργοστασια το χρησιμοποιουν ηδη εδω και χρονια.
Αυτο φυσικα δε σημαινει οτι κανει θαυματα.

Πολυ κακως οι περισσοτεροι "πεσατε" να "φατε" τον johny χωρις να το εχετε ψαξει το θεμα...Και βρε παιδια αυτη η ειρωνια και διαθεση για ασχημες αντιπαραθεσεις που διακατεχει μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων του forum θα εχει ως αποτελεσμα συντομα να μπαινουν και να γραφουν μονο 5-10 ατομα εδω μεσα.

ps)το συγκεκριμενο συστημα δε το εχω βαλει μεχρι στιγμης σε καποιο αμαξι μου,ισως στο μελον να το δοκιμασω.

Αν (λέμε τώρα) ισχύει για συστήματα τροφοδοσίας κινητήρων παλαιάς τεχνολογίας, ίσως να σχετίζεται με την παρουσία μολύβδου στο καύσιμο....
Αλλά κι αυτό είναι λίγο τραβηγμένο, τουλάχιστον ως πρός το 30% οικονομίας...

Επίσης θα μπορούσε να σχετίζεται με το γεγονός οτι μέσα απο το μπουζί περνάει (ρέει) ρεύμα για να δημιουργηθεί σπινθήρας, πράγμα που σημαίνει οτι δημιουργείται μαγνητικό πεδίο λόγω κίνησης του ρεύματος μέσα σε ρευματοφόρο αγωγό και κατά συνέπεια η παρουσία ισχυρού μαγνητη κοντά σ' αυτόν τον ρευματοφόρο αγωγό θα άλλαζε τα χαρακτηριστικά του μαγνητικού πεδίου που δημιουργείται ...
Αλλά κι αυτό δεν βλέπω πού θα μπορούσε να επιφέρει καλύτερη / τελειότερη καύση (που είναι και ο μόνος τρόπος να έχεις αύξηση της ιπποδύναμης προκειμένου για στοιχειομετρικό μείγμα με τα ίδια χαρακτηριστικά ανάμιξης αέρα-καυσίμου)....

Αν (λέμε τώρα) ισχύει για συστήματα τροφοδοσίας κινητήρων παλαιάς τεχνολογίας, ίσως να σχετίζεται με την παρουσία μολύβδου στο καύσιμο....
Αλλά κι αυτό είναι λίγο τραβηγμένο, τουλάχιστον ως πρός το 30% οικονομίας...
Σωστός ως προς τη σκέψη για το μόλυβδο!!!

Δεν το σκέφτηκα!

Πάντως η διαφορά στην οικονομία στα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που είχα ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι στο τρέχον που παίρνει αμόλυβδη.

Dion999 κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ και δώσε μερικά links για τις "εκτεταμένες έρευνες", "σε όλο τον πλανήτη". Αν είναι τόσες πολλές, δεν θα είναι δύσκολο να βρεις 1-2. Από σοβαρά πανεπιστήμια ελπίζω έτσι;
Και σου υπόσχομαι ότι και θα τις διαβάσουμε, και θα μάθουμε και κάτι, και θα ανακαλέσουμε.
Άντε να δούμε. Περιμένω. Ευχαριστώ.

Εντωμεταξύ, κι ενώ περιμένουμε, όποιος θέλει διαβάζει αυτό:
http://www.csicop.org/si/9801/powell.html
Προς το τέλος του άρθρου μιλάει για fuel magnets. Και παραθέτει και βιβλιογραφία.

Last edited:
Status
Not open for further replies.