Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

πάντως είναι πολύ εύκολο Σώκ.
Εκτός αν το 656 είναι τριόροφο όπως το 757, που σημαίνει ότι πρέπει να ξεμοντάρεις κανα δυό πατώματα μέχρι να φτάσεις στο dac

Μπα,το πολύ δίπατο είναι,μια ματιά που του έχω ρίξει,δεν είναι πρόβλημα αυτό.
Απ' την άλλη βέβαια σκέφτομαι πως με βλέπω χλωμό να μπω στην διαδικασία,1 δισκάκι το δεκαπενθήμερο ακούω,κι αυτό γιατί βαριέμαι να το ριπάρω...
Πιο πολύ για κανα φίλο που μπορεί να έρθει με cd το έχω.
Βάλε ένα λινκ να υπάρχει πάντως...

@Dalanik:(Κατάμαυρο :flipout: )

Last edited:

χωρίς να είμαι ειδικός ή σοφός στην spdif το σήμα του ρολογιού "διαμορφώνεται" πάνω στο σήμα (τώρα ποιός παίζει το ρόλο του φέροντος δεν ξέρω).
Αυτό το θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα: δηλαδή τον διαχωρισμό από το διαμορφωμένο σήμα (με ρολόι και μουσική) στα δυό χωρίς προβλήματα, παρά το άλλο, να έχουμε δυό μετατροπές.
Δηλαδή το ότι τρία σήματα φεύγουν ανεξάρτητα, φορτώνονται όλα του ρολογιού στο σήμα (αφήνω τη γη απεξω) μου φαίνεται πιό δύσκολη δουλειά να "αποπλεχτεί"

Σωστό και αυτό που γράφεις.
Νομίζω ότι η spdif επικράτησε ως ψηφιακή διασύνδεση στις εμπορικές συσκευές περισσότερο για την ευκολία διασύνδεσης δύο ψηφιακών συσκευών, παρά γιατί ήταν η σωστότερη ψηφιακή διασύνδεση.
Και φυσικά και να μην το παραβλέπουμε καθόλου, γιατί πίσω από την spdif ήταν η SonyPhilipsDigitalInterfaceFormat

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Νομίζω ότι η spdif επικράτησε ως ψηφιακή διασύνδεση στις εμπορικές συσκευές περισσότερο για την ευκολία διασύνδεσης δύο ψηφιακών συσκευών, παρά γιατί ήταν η σωστότερη ψηφιακή διασύνδεση.

Σωστός!!!

Από ότι δείχνουν οι μετρήσεις του Μανώλη πάντως,από θέμα θορύβου δεν τα πάει κι άσχημα η spdif.
Βεβαίως δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις υπόλοιπες παραμέτρους και όσο να ´ναι μια παραπάνω μετατροπή θα έχει το κόστος της...

Και για να ρωτήσουμε και κάτι χειροπιαστό σε περίπτωση που θέλουμε να μιμηθούμε ευκολίες που παρέχουν κάποια έτοιμα ντακ για διασύνδεση.
Δεν φεύγουμε εκτός προδιαγραφών της I2S αν αποφασίσουμε να το κάνουμε με HDMI,ethernet ή με πολύπινο XLR στο κουτί όπως έχουν κάποια;
Και πως το έχουν αντιμετωπίσει αυτοί;

Last edited:
Και για να μην μου την πείτε,πως στο παραπάνω είναι μόνο έξοδος,να κι ένα με είσοδο.

da100s_more_08.jpg

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Δεν φεύγουμε εκτός προδιαγραφών της I2S αν αποφασίσουμε να το κάνουμε με HDMI,ethernet ή με πολύπινο XLR στο κουτί όπως έχουν κάποια;
Και πως το έχουν αντιμετωπίσει αυτοί;

Μα εδώ είναι το θέμα, δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το είδος της θύρας του I2S, οπότε ο καθένας κάνει ότι θέλει...

Μα εδώ είναι το θέμα, δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το είδος της θύρας του I2S, οπότε ο καθένας κάνει ότι θέλει...

Θανάση μου,για το μήκος μιλάω πιο πολύ.
Δυο XLR να βάλει κανείς και τα έπιασε τα 10 cm που είναι το όριο.
Χώρια οι εσωτερικές αποστάσεις...

Σωκράτη, δεν θεωρώ ότι υπαρχει πρόβλημα με μήκη έως περίπου 1μ καθώς υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε I2S καλώδια ακόμη και τώρα εκεί έξω (http://www.revelationaudiolabs.com/cables-digital/#i2s-enhan). Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο...

αν δεν κάνω λάθος (που μάλλον δεν κάνω) ούτε καν το όριο των 10 εκ δεν υπάρχει.
Γενικώς δεν υπάρχει

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα κοιτάξω ποτέ τι πουλάνε, όσοι πουλάνε καλώδια με "χρώματα".
Δεν θα κοιτάξω ποτέ το τι κάνει μία εταιρία και τι βύσμα έχει βάλει για τον απλούστατο λόγο ότι εάν έχει κάνει σωστή δουλειά το έχει ταιριάξει με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη συσκευή της με τις σωστές αντιστάσεις πριν και μετά...διαφορετικά το έβαλε το βύσμα εκεί για εφέ!

Αυτό που ξέρω, είναι ότι τα καλώδια i2s στο ιδανικό τους είναι 50ωμα με απολήξεις u.fl Εάν δείτε mouser, farnell πουθενά δεν θα δείτε τέτοια καλώδια αρλούμπες, παρά μόνο u.fl σε διαφοετικά ωμ.

Τώρα εμείς που το κάνουμε diy-iko βάζουμε ότι καλώδιο θέλουμε και προσέχουμε να είναι όσο το δυνατόν κοντύτερο.

έχουμε ξαναναφερθεί ότι η καλύτερη λύση από δικές μας εφαρμογές και ερευνα διαδικτύου η καλύτερη λύση είναι cat utp με ένα ground σε κάθε καλώδιο σήματος ή ρολογιού.
Και μικρό μήκος.
Ακόμα και αν δεν είναι utp ας είναι φλεξ κορδέλα σε διάταξη gσημαgσημαgσημαg

Απάντηση: Re: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

έχουμε ξαναναφερθεί ότι η καλύτερη λύση από δικές μας εφαρμογές και ερευνα διαδικτύου η καλύτερη λύση είναι cat utp με ένα ground σε κάθε καλώδιο σήματος ή ρολογιού.
Και μικρό μήκος.
Ακόμα και αν δεν είναι utp ας είναι φλεξ κορδέλα σε διάταξη gσημαgσημαgσημαg

Πιο λιανά;
Γιατί στην πλακέτα βλέπω μόνο 4 pin.

αν δεις το δικό μου κατασκεύασμα θα καταλάβεις ίσως.
Αναζήτησε το λινκ τωρα δεν θυμάμαι τον τίτλο.

παίρνεις μια εύκαμπτη καλωδιοταινία με γύρω στους 8 αγωγούς.
Αυτοί πάνε παράλληλα.
Βάζεις 1. master clock
2. g
3. serial clock
4. g
5. word select
6. g
7. data
8 g

με τον τρόπο αυτό κάθε σήμα είναι περικυκλωμένο από g....

Κατάλαβα ποιο λες.
Έχω δει διάφορα (σαν του DIY INHK το παλιότερο),που είχε την δεύτερη σειρά pin όλα ground,για ευκολία μάλλον.
:a0210:

δες στο λινκ που έβαλα τα πόστ 73 και μετά για κάποιες δουλειές άλλων.