Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1
Άρνι ή αρνί;

Ναι, κανει και βαρη τελευταία, ειναι Αρνι![]()
Άρνι ή αρνί;

Ναι, κανει και βαρη τελευταία, ειναι Αρνι![]()
Προφανως δεν εχεις καταλαβει τι κανει το masking (εν προκειμένω).Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά θέλω να ρωτήσω,τι ταινίες βλέπετε και είναι στο απαρχαιωμένο και μη κινηματογραφικό φορμά 16:9(άποψη μου)???
προσωπικά 9 στις 10 που παρακολουθώ είναι 2,35 και η μία όταν μου τύχει γίνομαι :rifle:
προσωπικά?σταθερό 2,35 και όταν μου τύχει 16:9 κανω zoom ..ναι μικραίνει,ναι έχει μαυρες μπάρες στα πλάγια,αλλά που θα πάει ,μια ταινία είναι θα περάσει...:fahne90:
Βασικά θα τις ήθελα όλες 2.40:1....μαγεία!!!!!!!!!
Και να μη ξεχασεις να το κανεις stickyΚάποια στιγμή θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα λεξικό / FAQ της κατηγορίας:
Δανίκας = αδερφός Ρούλη.
Ρούλης = spcav
Κούλης = takisot
κτλ κτλ..![]()
Φίλε μου μια χαρά κατάλαβα και γνωρίζω τι είναι και τι κάνει το masking..Προφανως δεν εχεις καταλαβει τι κανει το masking (εν προκειμένω).
''Κανει'' το πανι 16/9, 2,35/1.
Πέραν τούτου βέβαια, υπαρχουν ακόμα αρκετά 16/9 (ειδικά 3D).
Προφανως δεν εχεις καταλαβει τι κανει το masking (εν προκειμένω).
''Κανει'' το πανι 16/9, 2,35/1.
Πέραν τούτου βέβαια, υπαρχουν ακόμα αρκετά 16/9 (ειδικά 3D).
Δεν παρεξηγείσαι, απλώς παρεξηγείς (το θεμα)Συμπληρώνω για να μην παρεξηγηθώ,δεν είναι κακοπροαίρετη η ερώτηση ούτε επικριτική...
Ο καθένας ότι του αρέσει...μάλλον είμαι οπαδός των blockbusters
Τι θα επιθυμούσα? 2,40 και να έχω πολύ μα πολύ πλάτος...![]()
Ο άνθρωπος απλά γράφει, γιατί να μην επιλέγουμε σαν πρώτο κάδρο το 2,35 (μιας και πολλές ταινίες ακολουθούν αυτό το φορμά) και να μασκάρουμε τις λίγες 16:9. Πολλές φορές έχει τεθεί αυτή η εναλλακτική.
Φίλε Takeshy, γίνεται συνήθως το ανάποδο διότι τα πανιά βγαίνουν κυρίως σε διάσταση 16:9 ακολουθώντας την εγγενή διάσταση πλευρών των πάνελ ή dmd των προβολέων.
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα λεξικό / FAQ της κατηγορίας:
Δανίκας = αδερφός Ρούλη.
Ρούλης = spcav
Κούλης = takisot
κτλ κτλ..![]()
Δεν παρεξηγείσαι, απλώς παρεξηγείς (το θεμα)
Μαζι σου είμαστε.
To νημα περιγραφει πως ενα πανι 16/9, μασκάρεται ώστε να γινει 2,35/2,40/οτι θελουμε προκειμενου να απολαμβανουμε περισσότερο το 90% των ταινιων που ειναι στο (καλύτερο) αυτό format
EDIT
Α, μαλιστα, τωρα καταλαβα πως το εννοεί ο φίλος
Ναι, ειναι αυτο που λέει ο Γιάννης.
+ του ότι θεωρώ ''σωστό'' το πανι να εχει ιδια αναλογια με το panel.
Εκτος απο το 3D (που πολλα παιζουν σε 16/9) ειναι και αλλα θεματα οπως πχ games.
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά θέλω να ρωτήσω,τι ταινίες βλέπετε και είναι στο απαρχαιωμένο και μη κινηματογραφικό φορμά 16:9(άποψη μου)???
προσωπικά 9 στις 10 που παρακολουθώ είναι 2,35 και η μία όταν μου τύχει γίνομαι :rifle:
προσωπικά?σταθερό 2,35 και όταν μου τύχει 16:9 κανω zoom ..ναι μικραίνει,ναι έχει μαυρες μπάρες στα πλάγια,αλλά που θα πάει ,μια ταινία είναι θα περάσει...:fahne90:
Βασικά θα τις ήθελα όλες 2.40:1....μαγεία!!!!!!!!!
Φίλε μου Γιάννη..δυστυχώς η υπαρξη ακόμη (χρυσοπλήρωσα μια Dalite το 2002 106¨ 16:9 και τώρα προβαλω σε τοιχο με καλυτερη εικονα???!!!!!!) του καταραμενου 16:9 θα μας κυνηγαει μεχρι να γινει αλλαγη στα πανελ...κατι που δεν βλεπω φως στο τουνελ...
Άποψη μου είναι ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Και στην ποσότητα του υλικού αλλά και στον αριθμό των ταινιών[*] τα νούμερα είναι τελείως διαφορετικά.
Το 9/10 δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Το 235+ είναι κάδρο που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σινεμά για φθηνές αίθουσες με πολύ κόσμο.
Bόλευε, oικονομικά πάντα, να φτιάξουν τις αίθουσες επεκτεινόμενες προς τα πλάγια
παρά να παραμείνουν στo αρχικά κάδρo και να φτιάξουν μεγαλύτερες αμφιθεατρικές αίθουσες.
Γενικώς πάρα πολλά πράγματα στο σινεμά γίνονται για κάποιο λόγο, συνήθως οικονομικό.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για των αριθμό των καρέ.
Τα 24fps ήταν η ελάχιστη ταχύτητα στην οποία η μπομπίνα του φιλμ των 35mm μπορούσε να αναπαράγει ήχο σε αποδεκτά επίπεδα.
Το σκεπτικό τους ήταν να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο φιλμ και σε καμία περίπτωση δεν είχαν στο μυαλό τους να διατηρήσουν κάποιου είδους αίσθηση ρεαλισμού.
Η επιλογή του κάδρου ή των 24 καρέ δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την «κινηματογραφική» άποψη παρά μόνο με το χαμηλό κόστος της αίθουσας στην πρώτη περίπτωση, του φιλμ στην δεύτερη.
Τα υπόλοιπα μου ακούγονται λίγο *random*.
Eννοείται οτι οι ταινίες πρέπει να δείχνονται όπως έχουν γυριστεί.
Οι 16:9 σε οθόνη σε 16:9 , οι ταινίες 2,35:1 σε οθόνη 2,35:1 (είτε με κάθετο τέντωμα και φακό είτε με zoom)
αλλα ποιος δεν ζηλεύει να δει μεγάλα φορμά 70m ή IMAX
[*] Λόγως; το 3D και η προσθήκη αναμορφικού φακού στις ψηφιακές κάμερες ,αλλά είναι αντικείμενο άλλης κατηγορίας.
Άποψη μου είναι ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Και στην ποσότητα του υλικού αλλά και στον αριθμό των ταινιών[*] τα νούμερα είναι τελείως διαφορετικά.
Το 9/10 δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Το 235+ είναι κάδρο που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σινεμά για φθηνές αίθουσες με πολύ κόσμο.
Bόλευε, oικονομικά πάντα, να φτιάξουν τις αίθουσες επεκτεινόμενες προς τα πλάγια
παρά να παραμείνουν στo αρχικά κάδρo και να φτιάξουν μεγαλύτερες αμφιθεατρικές αίθουσες.
Γενικώς πάρα πολλά πράγματα στο σινεμά γίνονται για κάποιο λόγο, συνήθως οικονομικό.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για των αριθμό των καρέ.
Τα 24fps ήταν η ελάχιστη ταχύτητα στην οποία η μπομπίνα του φιλμ των 35mm μπορούσε να αναπαράγει ήχο σε αποδεκτά επίπεδα.
Το σκεπτικό τους ήταν να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο φιλμ και σε καμία περίπτωση δεν είχαν στο μυαλό τους να διατηρήσουν κάποιου είδους αίσθηση ρεαλισμού.
Η επιλογή του κάδρου ή των 24 καρέ δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την «κινηματογραφική» άποψη παρά μόνο με το χαμηλό κόστος της αίθουσας στην πρώτη περίπτωση, του φιλμ στην δεύτερη.
Τα υπόλοιπα μου ακούγονται λίγο *random*.
Eννοείται οτι οι ταινίες πρέπει να δείχνονται όπως έχουν γυριστεί.
Οι ταινίες 16:9 σε οθόνη 16:9 , οι ταινίες 2,35:1 σε οθόνη 2,35:1 (είτε με κάθετο τέντωμα και φακό είτε με zoom)
αλλα ποιος δεν ζηλεύει να δει μεγάλα φορμά 70m ή IMAX
[*] Λόγος; το 3D και η προσθήκη αναμορφικού φακού στις ψηφιακές κάμερες ,αλλά είναι αντικείμενο άλλης κατηγορίας.
Δεν νομιζω πως ειναι τοσο οικονομικός ο λογος επιλογης του 2.35.1 όσο για να "αγκαλιάσει" την περιφερειακή μας όραση. Αυτο τουλάχιστον εχω διαβάσει..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.