Μάστορες τα φώτα σας!!

Με αγορά μοτέρ συμφέρει ρε Μπαμπινο?

Νομίζω ναί...
Πόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα αντίστοιχο τριβείο 380 Watt;

Μια χαρά έγινε για αρχή.
Στο επόμενο βάλε του κ εξάτμιση από κάτω δεξιά κ θα σωθείς λέμε.
Καλά τριψίματα να έχεις.

Θα μπεί και σ´αυτό.
Λόγω του οτι είναι το πρώτο, και μέχρι να καταλήξω κάπου σίγουρα, θα δέχεται συνεχώς αλλαγές και τροποποιήσεις.
Τον κλωβό σκέφτομαι ακόμα πώς να τον φτιάξω. Μάλλον θα αλλάξω ολόκληρο τον πάγκο και θα φτιάξω κάτι άλλο απ´την αρχή.

Μαστορες, τα φωτα σας.
Τι τροπος υπαρχει να κρεμασω ντουλαπια, στυλ κουζινας, βιβλιοθηκης κλπ αλλα να ειναι ευκολο να βγουν χωρις εργαλεια?
Οχι βιδωμα δηλαδη.
Μια λυση ειναι κρεμασμα σε γαντσους L αλλα θα κουνιεται νομιζω. Επισης θα χρειαζεται να υπαρχει και η αναλογη υποδοχη στο ντουλαπι ωστε να "κουμπωνει.
Αναφερομαι σε κρεμαστα ντουλαπια απο μελαμινη, οποτε σιγουρα θα υπαρχει καποιος τροπος.

Ποσο βαρος δλδ ανα ντουλάπι...
Υπ οψιν οτι και το ντούλάπι απο μονο του εχει αρκετο βαρος...

Νομίζω ναί...
Πόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα αντίστοιχο τριβείο 380 Watt;

Θα μπεί και σ´αυτό.
Λόγω του οτι είναι το πρώτο, και μέχρι να καταλήξω κάπου σίγουρα, θα δέχεται συνεχώς αλλαγές και τροποποιήσεις.
Τον κλωβό σκέφτομαι ακόμα πώς να τον φτιάξω. Μάλλον θα αλλάξω ολόκληρο τον πάγκο και θα φτιάξω κάτι άλλο απ´την αρχή.

Με 96 ευρώ δε πιστεύω να αξίζει η αγορά μόνο μοτέρ με 50 Μπαμπινο.
https://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασ...inhell-tc-us-400-ταινιολειαντήρας-βάσης-375w/

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με γατζους κλειδαροτρυπα που τους λέω εγώ.
Αυτούς που πιάνουν το κεφάλι της βιδας που λέω εγώ.
Απλά προσοχή στο βάρος.

Για βαρος δεν κανουν? Φανταζομαι ανα επιπλο θα μπαινουν μονο δυο.
Το ενα ντουλαπι θα εχει βιβλια, το αλλο ποτα...χονδρικα.
Για μικροτερα ντουλαπακια θα ειναι καλυτερα.

Εχει ναι, η μελαμινη ειναι βαρια, δεν θελει παιχνιδια στο στερεωμα.

Απλά προσοχή στο βάρος.

Νεκ δες και τα λεγόμενα French cleats

Sent from my iPad using Tapatalk

Τα ξερω, αλλα μιλωντας για ντουλαπια μελαμινης δεν βλεπω να εχει εφαρμογη, χωρις να υπαρχει παιδεμα και θεμα τοποθετησηε.

Απλά προσοχή στο βάρος.

δενε χω καλη εμπειρια με 2 τετοια ραφακια που εχω με 2 κιλα βιβλια το ενα μονο. Οι γαντζοι θα πρεπει να ειναι πολυ γομαρια. Και αν ειναι δεν θα χωραν στο παχος του ξυλου.

μια αλλη λυση θα ητανε -λεω εγω τωρα...- μερικοι μεγαλοι γαντζοι Γ που να μπαινουν κατω απο το πανω φυλλο των ντουλαπιων και το Γ τους θα χωνεται σε τρυπα στο φυλλο.
Αλλα μετα δεν θα ειναι και πολυ διαφορετικο απο το να βαλεις στριφωνια

Απλά προσοχή στο βάρος.

Ότι και να βάλεις αν αφαιρείται θα αφήνει σημάδια.
Για ποιο λόγο να αφαιρεθεί όμως?

Τα θελω να αφαιρουνται ευκολα ωστε να μπορει να βαφει πισω απο το ντουλαπι ο τοιχος.

Δεν αντιλέγω αλλά είναι ολόκληρο εργοστάσιο αυτό.
Ξαναλέω αν έχεις το μοτέρ πιστεύω αξίζει να ασχοληθείς.

Δεν το μετράω έτσι Κυριάκο.
Το τριβείο δεν το έφτιαξα για να κάνω οικονομία, αν ήθελα οικονομία έκανα τη δουλειά μου και μ´ ένα δράπανο βιδωμένο σε βάση.
Και δεν θέλω καθόλου να κάτσω να υπολογίσω με χρηματοοικονομικά κτιτήρια τι μας στοιχίζουν (στην πραγματικότητα) αυτά που φτιάχνουμε. Άστο καλύτερα...

Ναι ρε φιλε εννοείται αυτό.
Απλά με αγορά το μοτέρ δεν αξίζει. Με ανακύκλωση ναι.
Επίσης θα σε χρειαστώ.
Χάλασε το πλυντήριο της μητέρας μου...
Το Σάββατο θα πάω για salvaging...

Να πάρεις το μοτερ, τον ιμάντα του και την τροχαλία στην οποια δίνει κίνηση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Αν μπορείς να ξήλωσεις και το πάνελ που ρυθμίζει προγράμματα (στροφές κλπ.) χωρίς να αποσυνδέσεις τα καλώδια, έτσι που να μην μπορείς να τα ξανασυνδέσεις μετά, ακόμα καλυτερα. Εμπειρικά μιλάω γιατι αν ειχα την τροχαλία τώρα, δεν θα παιδευόμουν και με αυτήν.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ναι Χρηστο ευχαριστω!
Την τροχαλια θα την παρω 100% αν και ειναι μεγαλη και πιστευω θα ριχνει τις στροφες αλλα θα δω πως θα την κουμανταρω.
Το ασχημο ειναι πως ο αξονας της ειναι πανω στον καδο.
Το Σαββατο θα κανω την επεμβαση!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορες, τα φωτα σας.
Τι τροπος υπαρχει να κρεμασω ντουλαπια, στυλ κουζινας, βιβλιοθηκης κλπ αλλα να ειναι ευκολο να βγουν χωρις εργαλεια?
Οχι βιδωμα δηλαδη.
Μια λυση ειναι κρεμασμα σε γαντσους L αλλα θα κουνιεται νομιζω. Επισης θα χρειαζεται να υπαρχει και η αναλογη υποδοχη στο ντουλαπι ωστε να "κουμπωνει.
Αναφερομαι σε κρεμαστα ντουλαπια απο μελαμινη, οποτε σιγουρα θα υπαρχει καποιος τροπος.
Δυσκολο χωρις βιδωμα για τοσο βαρος. Ωραιο συστημα εχουν τα besta της ΙΚΕΑ. Αλλα αφου τα κρεμασεις τα βιδωνεις απο μεσα με δυο βιδες.

http://www.ikea.gr/kathistiko/apoth...u-besta/axesouar/berga-anartisis-53107/78250/

Ναι Χρηστο ευχαριστω!
Την τροχαλια θα την παρω 100% αν και ειναι μεγαλη και πιστευω θα ριχνει τις στροφες αλλα θα δω πως θα την κουμανταρω.
Το ασχημο ειναι πως ο αξονας της ειναι πανω στον καδο.
Το Σαββατο θα κανω την επεμβαση!
Μολις παρελαβα και εχω απο παλιο πλυντήριο μοτερ, καλωδιωση και πανελ οπως ηταν, ιμαντα και ...τον καδο με τον αξονα επανω :p