vasilisp77
Supreme Member
- 22 October 2014
- 3,207
Αυτό...το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια....Σε μάρμαρα (παλιά, αγυάλιστα) "ποτισμένα" από λάσπη που δεν έβγαινε με τρίψιμο μου έκανε δουλειά το Durostick D-21
Εαν εννοεις το D-21 είναι υγρο καυστικο...δουλευει μονο του...τι τριψιμο να κάνεις.. ;Δεν θέλει τρίψιμο αυτό;
Φαινεται,απο οσο βλέπω πολύ λειος...μπορεί και 100αρι να θέλει..Κωστη άμα ζουμάρεις την φώτο δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις την υφή.
Καμια φορα μπορει να ειναι και απο το φως γιατι σπανια ειναι ο τοιχος πραγματικα λειος. Τωρα αν εχει αλλο χρωμα μπορει να μην ειχε καλυψει οσο πρεπει η να μην ειχε ασταρωθει καλαεχω το εξης προβλημα...μετα απο βαψιμο τοιχου σε χρωμα σοκολατι, παρατηρησα καποιες ατελειες.
χθες ειχα τον χρονο να επεμβω τοπικα με οτι χρωμα ειχε μεινει (εδω και λιγοτερο απο μηνα)
τωρα που στεγνωνει βλεπω οτι η περιοχη εχει αλλη αποχρωση σαν το αρχικο χρωμα να εχει ξασπρισει.
τι μπορει να φταιει?
μηπως οτι χρησιμοποιησα λιγο χρωμα για τις διρθωσεις και το απλωσα πολυ?
Τα χρώματα βάσεως D η TR η αλλη δυνατη βαση χρωματος δεν αντέχουν πάνω από 10 μέρες καθως η συνθεση τους από τις πολλές χρωστικές διοξειδίου και άλλων δυνατών χημικών στοιχειων "σπαει" και το χρωμα..Οι χρωστικες καθονται κατω και ανεβενουν τα "ελαφρια" στοιχεία..oxi...ΜΕΤΑ τη διορθωση εμφανιστηκε -η ιδια η διορθωση- καπως ξαπρισμενηεχω το εξης προβλημα...μετα απο βαψιμο τοιχου σε χρωμα σοκολατι, παρατηρησα καποιες ατελειες.
χθες ειχα τον χρονο να επεμβω τοπικα με οτι χρωμα ειχε μεινει (εδω και λιγοτερο απο μηνα)
τωρα που στεγνωνει βλεπω οτι η περιοχη εχει αλλη αποχρωση σαν το αρχικο χρωμα να εχει ξασπρισει.
τι μπορει να φταιει?
μηπως οτι χρησιμοποιησα λιγο χρωμα για τις διρθωσεις και το απλωσα πολυ?
Είμαι στη φάση μελέτης για μια κατασκευή στην ίδια φιλοσοφία με αυτή της φωτογραφίας σε μεγαλύτερη έκδοση. Έχω προμηθευτεί ρουλεμάν και άξονα καλιμπρέ 12mm, και έχω την εξής απορία: αν αντί για τρυπάνι απευθείας πάνω στον άξονα (όπως στην φωτογραφία) βάλω ιμάντα και τροχαλίες που θα γυρίζουν πάλι με τρυπάνι (αλλά όχι επευθείας στον άξονα) τι υποτίθεται ότι κερδίζουμε; μειώνονται οι κραδασμοί;
Επίσης, υπάρχει καμιά πρόταση για συγκεκριμένη τροχαλία/ιμάντα για 12mm άξονα; -σε μια αναζήτηση που έκανα υπάρχουν άπειρα είδη/μεγέθη και χάθηκα. Μιλάμε για φτηνό/πειραματικό πρότζεκτ και όχι τίποτα εξειδικευμένα βιομηχανικά εξαρτήματα.
View attachment 214255
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εφαρμόζω Durostick D21 και βλέπουμε!!
Στάλθηκε από το SM-A137F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ενδιαφέρον σετάκι - θα το μελετήσω. Γιώργο, ευχαριστώΔημήτρη έπεσα πάνω σε αυτό το εξάρτημα, θυμήθηκα την κατασκευή που ήθελες να φτιάξεις και σκέφτηκα ότι ίσως είναι κάτι χρήσιμο για την κατασκευή σου
![]()
[SFr6.62~19.89 42% OFF] Δεν υπάρχει τροχίσκος συναρμολόγησης ηλεκτρικός άξονας για μικρό τόρνο. Αξεσουάρ κοπής ζώνης. Σετ τσοκ τρυπανιού JTO/B10/B12/B16. Εργαλειομηχανές & αξεσουάρ from Εργαλεία on banggood.com
No Power Spindle Assembly Small Lathe Accessories Trimming Belt JTO/B10/B12/B16 Drill Chuck Setm.banggood.com
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.