Μάστορες τα φώτα σας!!

Σορρυ ρε Κωστή, σε έχω τρελάνει στις ερωτήσεις, κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω, στον έτοιμο σοβά που είναι ήδη πολύ Λείος με τι νούμερο γυαλόχαρτο να τον περάσω ότι ψιλό ατέλειες πριν βαψω.και κάτι ακόμη μέτα το ασταρωμα πόσο να περιμένω πριν βαψω.

Εάν είναι πολύ λείος,δηλ δεν εχει αγριαδες με 60αρη η 80αρη.συνήθως οι σοβαρές τριβονται με 36αρη η 40αρη...εαν έχεις μερεμέτια με κόλλα η άλλο επισκευαστικο πάλι με 60 η 80..
Τα παραπάνω είναι υποκειμενικά αφού μόνο εάν καταλάβω σε υφή μπορώ να σου πω με σιγουριά...
Το χρωμα την επόμενη...θα προλάβεις να περάσεις το σπίτι σε 2-3ωρες,τόσο θέλει να στεγνώσει το αστάρι, για να ξεκινήσεις χρωμα..;
Το αστάρι το αραιώνεις 1/2,5 σε σοβά...

Δεν με έχεις τρελάνει...ότι θες ρώτα...!!!

Παιδια καλησπερα! Aπο τοτε που μπηκαμε στο σπιτι, ειχαν μαυρισει τα μαρμαρα στη βεραντα κατω απ τα καγκελα, λογω πολυκαιρισμου και βροχης υποθετω αφου δεν εχουμε τεντες..Ειχα λοιπον σημερα το ντρεμελ στα χερια για μια αλλη δουλεια και δοκιμασα σε ενα σημειο να δω αν καθαριζουν, κατι γινεται αλλα ειναι πολλα τα μετρα για ντρεμελ..Καμια αλλη τεχνικη που να δω αποτελεσμα;; Στην τριτη φωτο φαινεται εκει που ετριψα λιγο...Ευχαριστω!20230424-163340.jpg20230424-163415.jpgΜε ντρεμελ.jpg

Ξεκινα με πιεστικο νερου και βλεπεις ... μετα θα πρεπει να τα περιποιηθεις με ειδικα υγρα. Μπορεις να δεις στα φυλλαδια της durostik καποια υγρα που ειναι φτηνα και κανουν δουλιτσα.
Μη βαζεις βουρτσες γιατι αγριευεις το μαρμαρο και δημιουργεις πορους. Ετσι σε δυο χρονια θα ειναι χειροτερα.

Σε μάρμαρα (παλιά, αγυάλιστα) "ποτισμένα" από λάσπη που δεν έβγαινε με τρίψιμο μου έκανε δουλειά το Durostick D-21
Αυτό...το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια....

Επαναλάβεις 2-3 φορές φίλε Θέμη και θα φύγουν τα περισσοτερα...
Η διαδικασία απλή...
Περνάς το υλικό και εποιτα από 5 λεπτά ξεπλένεις πολύ καλά...και επαναλάβεις εάν δεν φύγει..

Κωστη άμα ζουμάρεις την φώτο δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις την υφή.

Attachments

• IMG-0451c4649d9472488126785c18e9846f-V.jpg
    IMG-0451c4649d9472488126785c18e9846f-V.jpg
    77.6 KB · Views: 33
Δεν θέλει τρίψιμο αυτό;
Εαν εννοεις το D-21 είναι υγρο καυστικο...δουλευει μονο του...τι τριψιμο να κάνεις.. ;
Εάν πελμα ειδικό για τροχό μετά μπορείς να τριψεις λίγο...
Κωστη άμα ζουμάρεις την φώτο δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις την υφή.
Φαινεται,απο οσο βλέπω πολύ λειος...μπορεί και 100αρι να θέλει..
Εάν ήταν πλαϊνή η φωτο θα φαινοταν καλύτερα..

εχω το εξης προβλημα...μετα απο βαψιμο τοιχου σε χρωμα σοκολατι, παρατηρησα καποιες ατελειες.
χθες ειχα τον χρονο να επεμβω τοπικα με οτι χρωμα ειχε μεινει (εδω και λιγοτερο απο μηνα)
τωρα που στεγνωνει βλεπω οτι η περιοχη εχει αλλη αποχρωση σαν το αρχικο χρωμα να εχει ξασπρισει.
τι μπορει να φταιει?
μηπως οτι χρησιμοποιησα λιγο χρωμα για τις διρθωσεις και το απλωσα πολυ?

εχω το εξης προβλημα...μετα απο βαψιμο τοιχου σε χρωμα σοκολατι, παρατηρησα καποιες ατελειες.
χθες ειχα τον χρονο να επεμβω τοπικα με οτι χρωμα ειχε μεινει (εδω και λιγοτερο απο μηνα)
τωρα που στεγνωνει βλεπω οτι η περιοχη εχει αλλη αποχρωση σαν το αρχικο χρωμα να εχει ξασπρισει.
τι μπορει να φταιει?
Καμια φορα μπορει να ειναι και απο το φως γιατι σπανια ειναι ο τοιχος πραγματικα λειος. Τωρα αν εχει αλλο χρωμα μπορει να μην ειχε καλυψει οσο πρεπει η να μην ειχε ασταρωθει καλα

oxi...ΜΕΤΑ τη διορθωση εμφανιστηκε -η ιδια η διορθωση- καπως ξαπρισμενη

τι μπορει να φταιει?
oxi...ΜΕΤΑ τη διορθωση εμφανιστηκε -η ιδια η διορθωση- καπως ξαπρισμενη
Τα χρώματα βάσεως D η TR η αλλη δυνατη βαση χρωματος δεν αντέχουν πάνω από 10 μέρες καθως η συνθεση τους από τις πολλές χρωστικές διοξειδίου και άλλων δυνατών χημικών στοιχειων "σπαει" και το χρωμα..Οι χρωστικες καθονται κατω και ανεβενουν τα "ελαφρια" στοιχεία..

Οποτε εάν στο κουτί έριξες λιγο νερό για να τα ανακατέψεις το χρωμα αραιωθηκε ακόμη περισσότερο, οι χρωστικές "εσπασαν" σαν σύνθεση ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα το άνοιγμα του (άσπρισμα στο τοίχο οπως σωστα λες) χρωματος..

Για αυτο και σε αυτές τις αποχρώσεις δεν κάνουμε ΠΟΤΕ τοπικά μερεμέτια αλλα όλον το τοίχο από άκρη σε άκρη..
Στο λεω μετά λογου γνώσεως εκατονταδων περάσματων τέτοιων αποχρώσεων..
Ελπίζω να σε κάλυψα..

πολυ φοβαμαι οτι αυτη ειναι η περιπτωση.....
μεχρι να απαντησεις, περασα το σημειο με πηχτο χρωμα κατευθειαν απο το κουτι...δεν αισιοδοξω....
με βλεπω αυριο στο χρωματοπωλειο.

Είμαι στη φάση μελέτης για μια κατασκευή στην ίδια φιλοσοφία με αυτή της φωτογραφίας σε μεγαλύτερη έκδοση. Έχω προμηθευτεί ρουλεμάν και άξονα καλιμπρέ 12mm, και έχω την εξής απορία: αν αντί για τρυπάνι απευθείας πάνω στον άξονα (όπως στην φωτογραφία) βάλω ιμάντα και τροχαλίες που θα γυρίζουν πάλι με τρυπάνι (αλλά όχι επευθείας στον άξονα) τι υποτίθεται ότι κερδίζουμε; μειώνονται οι κραδασμοί;
Επίσης, υπάρχει καμιά πρόταση για συγκεκριμένη τροχαλία/ιμάντα για 12mm άξονα; -σε μια αναζήτηση που έκανα υπάρχουν άπειρα είδη/μεγέθη και χάθηκα. Μιλάμε για φτηνό/πειραματικό πρότζεκτ και όχι τίποτα εξειδικευμένα βιομηχανικά εξαρτήματα.

View attachment 214255

Δημήτρη έπεσα πάνω σε αυτό το εξάρτημα, θυμήθηκα την κατασκευή που ήθελες να φτιάξεις και σκέφτηκα ότι ίσως είναι κάτι χρήσιμο για την κατασκευή σου

• Like
Reactions: dk31
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εφαρμόζω Durostick D21 και βλέπουμε!!

Στάλθηκε από το SM-A137F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: KOSSTV
Δημήτρη έπεσα πάνω σε αυτό το εξάρτημα, θυμήθηκα την κατασκευή που ήθελες να φτιάξεις και σκέφτηκα ότι ίσως είναι κάτι χρήσιμο για την κατασκευή σου
Ενδιαφέρον σετάκι - θα το μελετήσω. Γιώργο, ευχαριστώ