Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν δεν σου κάνει κόπο, βάλε καμιά φωτογραφία να πάρουμε καμιά ιδέα. Μου έχει καρφωθεί καιρό η ιδέα να κάνω κάτι με τον ευθύ λειαντήρα του λιντλ (που είναι σαν μεγάλο dremel).
Είναι πολύ πρόχειρη ξύλινη κατασκευή σε συνδυασμό με 3d printed τμήματα. Έγινε πρόχειρα για δοκιμη και έγινε μόνιμο
Το έχω για να φτιάχνω τις γέφυρες για τις κιθάρες.

Τον λειαντηρα τον έχω και εγώ με σκοπό να έμπαινε σε αυτοσχέδιο cnc . Μια φορά που τον άνοιξα να δω αν λειτουργεί και μια που μπήκε στο κουτί του. Πλέον βρίσκεις cnc πολύ φτηνά που δε έχει νόημα να ασχοληθείς... Άλλα δεν ξέρω αν αξίζει να το βάλω και σε milling machine . Στις χαμηλές στροφές σχεδόν το σταματούσα με το χέρι...

Αν το έφτιαχνα ξανά θα άλλαζα πολλά.
1. προφίλ αλουμινίου και οχι ξύλο.
2. Με γραμμικά ρουλεμαν και οχι οδηγούς για συρτάρια.
3. Ντιζες για cnc/εκτυπωτή και οχι απλές ντιζες μ6.

Βέβαια τότε μου κόστισε 25€ να το φτιάξω και η μόνη πηγή τότε για parts ήταν το ebay και οχι η πληθώρα των κινεζομαγαζων που έχουμε σήμερα ή ακομη και τοπικά καταστήματα.

Έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει και ως τρυπάνι με ένα ελατήριο που το επαναφέρει επάνω. Επίσης ο άξονας Ζ ναι μεν ανεβαίνει και κατεβαίνει αργά με βήμα 1μμ με την ντιζα άλλα μπορείς να το σηκώσεις άμεσα αν κάτι πάει λάθος. Είχα σχεδιαδει ένα σύστημα σαν quick release . Δεν θυμάμαι καν πως. Είχα έμπνευση τότε Κάπου έχω τα 3d σχέδια.
1482b9ce59e327ef465cf9b4a0f352d6.jpg
96322d1d7c82163d0acf2498a33f853e.jpg

Βεβαια πλέον αντί για αυτοσχέδιο τραπέζι μπορείς να πάρεις αυτή την βάση και να μην σε απασχολεί η κατασκευή πέρα από την κάθετη βάση για το rotary.

9a0f7ccc45a8802ad52724d668d6675a.jpg

Η αυτό για πιο heavy duty.

https://share.temu.com/L4bRT44nYlB
2c18bf501a9e78a2e62900516dabaa60.jpg