Μάστορες τα φώτα σας!!

για δώσε περισσότερες πληροφορίες για το σταμπωτό, με ενδιαφέρει και μένα και το ψάχνω λίγο καιρό, αλλά εμένα έχει και πολλή δουλειά στην προεργασία, γιατί έχει χώμα τώρα (το γκαζόν το ξετίναξε ο σκύλος), και είναι καμιά 100 τμ.

Αν δεν λυσεις το θεμα με τις ριζες μην κανεις τιποτα...

Μαντρα τσιμεντενια και σιδερωμενη μου σηκωνουν συνεχεια...

Θελω σε ενα κοντρα πλακε 20mm παχος που εχω κανει ηδη 6mm τρυπα, να δημιουργησω "πατουρα" μεγαλυτερης διαμετρου περιμετρικα της ηδη υπαρχουσας τρυπας, η οποια να ειναι ομοκεντρη.
Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο και ευκολοτερο απο το να βαλω μεσα στην τρυπα 6mm καβιλια και να κεντραρω ενα Forstner με το κεντρο της καβιλιας μεχρι να αρχισει να "κοβει" την περιμετρο που θα το οδηγησει στην συνεχεια;

Στα 6mm ναι βάλε καβίλια.
Αν ήταν μεγαλύτερη θα σου έλεγα να στοκάρεις και μετά να τρυπήσεις όπως και έκανα για έναν παλαβό απο εδώ, πριν αρκετούς μήνες :rofl:

Επίσης αν έχεις κυπαρισσάκι/κωνικό τρυπάνι πας με αυτό

Ευχαριστω Καρμεν, κυπαρισακι δοκιμασα σε πειραματικο ρεταλι αλλα δεν με ικανοποιησε το αποτελεσμα. Ασε που θελω "φλατ" επιφανεια για να πατησει καλα η μεταλικη ροδελλα.

Παλαβοι ; Εδω μεσα ; Δεν νομιζω.......Μια χαρα ψυχικα υγειέστατοι ειμαστε. Ο υπολοιπος κοσμος δεν μας αντιλαμβανεται σωστα !!!!

Το κυπαρισσάκι δεν είναι απαραίτητο να το πας τέρμα κάτω και να περάσει απέναντι.
Θεωρώ βέβαια ότι την 6mm τρύπα θες να τη κάνεις 10mm ξέρω γω και όχι 30mm και υποτίθεται έχεις το ψαχνό.

Απλά τη πατούρα του 10mm τρυπανιού θα σου κάνει και αλλάζεις μετά και τρυπάς με το τρυπάνι σου.

18mm για να χωραει ανετα το 10 καρυδακι, και να ειναι λιγο μεγαλη η ροδελλα. Το κυπαρισακι το δοκιμασα σε μικροτερη διαμετρο για να δω πως θα βγει. Παντως σωστη και η σκεψη να γινει η αρχικη πατουρα οδηγος του τρυπανιου με αυτο.

Λοιπον.... Σε 2-3 μηνες ερχεται ο μπεμπης. Οποτε πρεπει να τελειωσω 1 μηνα νωριτερα για να εχει αεριστει σωστα ο χωρος.
Θελω να ζωγραφισω τους τοιχους! Το χρωμα στους τοιχους ειναι πλαστικο. Με τι χρωμα μπορω να ζωγραφισω; Παλι πλαστικο πρεπει να παρω ή και αλλα μπορουν; Πχ για τις μεγαλες ποσοτητες πλαστικο και για λεπτομεριες τεμπερες. Να δοκιμασω με πιστολι ή κλασικα με πινελο;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θελω σε ενα κοντρα πλακε 20mm παχος που εχω κανει ηδη 6mm τρυπα, να δημιουργησω "πατουρα" μεγαλυτερης διαμετρου περιμετρικα της ηδη υπαρχουσας τρυπας, η οποια να ειναι ομοκεντρη.
Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο και ευκολοτερο απο το να βαλω μεσα στην τρυπα 6mm καβιλια και να κεντραρω ενα Forstner με το κεντρο της καβιλιας μεχρι να αρχισει να "κοβει" την περιμετρο που θα το οδηγησει στην συνεχεια;

Αν δεν έχεις router όχι, δεν έχω καλύτερη πρόταση.

Λοιπον.... Σε 2-3 μηνες ερχεται ο μπεμπης. Οποτε πρεπει να τελειωσω 1 μηνα νωριτερα για να εχει αεριστει σωστα ο χωρος.
Θελω να ζωγραφισω τους τοιχους! Το χρωμα στους τοιχους ειναι πλαστικο. Με τι χρωμα μπορω να ζωγραφισω; Παλι πλαστικο πρεπει να παρω ή και αλλα μπορουν; Πχ για τις μεγαλες ποσοτητες πλαστικο και για λεπτομεριες τεμπερες. Να δοκιμασω με πιστολι ή κλασικα με πινελο;

Με πλαστικό. Και αναλόγως τι θες να ζωγραφίσεις, δοκίμασε να πάρεις μικρά κουτάκια από βασικό χρώμα (μπλε, κόκκινο, κίτρινο...) τα οποία τα αναμιγνύεις εσύ. Επίσης αν θέλεις μετά περνάς με βερνίκι νερού (γυαλιστερό ή ματ) κάποιες επιφάνειες.

καλησπέρα,
ελπιζω να ρωτάω στο σωστο thread.
αγόρασα χθες ενα μπουκαλάκι υγρο τεφλον (μαρκας sealock a-55) που χρειαζομαι για να βαλω σε ενα σωληνακι νερου, απο ενα τοπικο μαγαζι εργαλείων.
οταν πηγα σπιτι πρόσεξα οτι η πισω ετικετα γραφει να αποφευγεται η παρατεταμένη επαφη με το δερμα και εχει και το σύμβολο x=irritant.

υπάρχει περίπτωση το υγρο τεφλον που πηρα να μην ειναι κατάλληλο για σωλήνες ποσίμου νερού?
θελω να το βαλω σε σπείρωμα σε σωληνάκι καφετιέρας.

στη συγκεκριμένη σύνδεση το σπείρωμα ειχε υγρο τεφλον απο το εργοστασιο. χωρις αυτο δακριζει οσο καλα και να ειναι σφιγμένο.
σκεφτηκα να βαλω ταινία τεφλον αλλα, φοβάμαι μην γινει ζημια στο σπείρωμα γιατι το αρσενικο ειναι μεταλικο και το θηλυκό πλαστικό, και επιπλεων στο αρσενικο σπείρωμα παταει το ελατηριο της βαλβίδας που ρυθμίζει την πιεση του νερου, αν δεν βιδωθεί τέρμα καθως θα συσπειρώνεται με την πιεση του νερου δεν θα ανοίγει την βαλβίδα στην επιθυμητή πιεση.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

στη συγκεκριμένη σύνδεση το σπείρωμα ειχε υγρο τεφλον απο το εργοστασιο. χωρις αυτο δακριζει οσο καλα και να ειναι σφιγμένο.
σκεφτηκα να βαλω ταινία τεφλον αλλα, φοβάμαι μην γινει ζημια στο σπείρωμα γιατι το αρσενικο ειναι μεταλικο και το θηλυκό πλαστικό, και επιπλεων στο αρσενικο σπείρωμα παταει το ελατηριο της βαλβίδας που ρυθμίζει την πιεση του νερου, αν δεν βιδωθεί τέρμα καθως θα συσπειρώνεται με την πιεση του νερου δεν θα ανοίγει την βαλβίδα στην επιθυμητή πιεση.

Γιατί δεν δοκιμάζεις με κανονικό τεφλόν;
Εγώ αυτό θα έκανα, θα δοκίμαζα κανονικό τεφλόν, ταινία ή κορδονάκι, ακόμα και κανάβι. Με το υγρό τεφλόν θα βιδώςει εύκολα μέχρι τέρμα που θες αλλά το φοβάμαι λίγο, αν δεν το πετύχεις με την πρώτη και στεγνώσει δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βγαίνει μετά.

Πλαστικό και μεταλλικό σπειρωμα φωνάζει για ταινία τεφλον!
Για υγρό τεφλον ελάχιστα έχουν πιστοποίηση για πόσιμο νερό.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαγκες θελω δισκους βελκρο με τρυπες στα 125mm.
Αυτοι ειναι καλοι, ποιοτητα και τιμη?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.e-shop.gr/diskoi-velcro-...trypes-gia-xylo-leykoi-60-kokkon-p-TLS.140490

Μέτριοι προς κακοί θα έλεγα αλλά σαφώς καλύτεροι από Lidl.
Έχει και ο Χωλίδης αν θες με το κομμάτι αλλά πιο ακριβά (νομίζω 40 λεπτά μου το έδινε), αλλά παίρνεις για δοκιμή και βλέπεις αν σου κάνουν...

Γιατί δεν δοκιμάζεις με κανονικό τεφλόν;
Εγώ αυτό θα έκανα, θα δοκίμαζα κανονικό τεφλόν, ταινία ή κορδονάκι, ακόμα και κανάβι. Με το υγρό τεφλόν θα βιδώςει εύκολα μέχρι τέρμα που θες αλλά το φοβάμαι λίγο, αν δεν το πετύχεις με την πρώτη και στεγνώσει δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βγαίνει μετά.

Μια χαρά βγαίνει Μπάμπη. Εγώ έβαλα σε μια βρύση που πέρασα σε μια θεία μου και παρόλο που πέρασε μια εβδομάδα, μπορείς άνετα να στρίψεις την βρύση...
Βέβαια δεν την βίδωσα τέρμα γιατί δεν γυρνούσε στην θέση που ήθελα αλλά αυτό είναι άλλη παράγραφος. Τουλάχιστον δεν στάζει και αυτό είναι θετικό.

Οι bosch βγαινουν 2,5 η πενταδα.
Λεω να παρω μια 50αδα smkrdex, ε του φουστη ποσο χαλια να ειναι. 0,25 /τμ βγαινουν

Μαγκες θελω δισκους βελκρο με τρυπες στα 125mm.
Αυτοι ειναι καλοι, ποιοτητα και τιμη?

http://www.e-shop.gr/diskoi-velcro-...trypes-gia-xylo-leykoi-60-kokkon-p-TLS.140490

Τα χρειάζεσαι άμεσα ?

Τα Bosch έχουν 12.09 ευρώ τα 50α από Amazon.de => Bosch C470 Best for Wood+Paint 125mm Korn 60, 50 Stk. και παρόμοιες τιμές έχουν και άλλα όπως κ40, κ80, κ100, κ180, κ240α, κ320, κ400 σε 50αδες....

Λέω να κάνουμε μια Ομαδική (ακούς Μπάμπη, Κυριάκο ...) μια που αρκετοί έχουμε έκκεντρα 125mm-150mm ...