Μάστορες τα φώτα σας!!

Στην Ερμού είναι το μαγαζί από όσο θυμάμαι. Εχω κάνει 2-3 παραγγελίες απο αυτούς χωρίς πρόβλημα

+1000 Πολύ καλό καί αξιόπιστο,παραγγελία γίνεται μόνο απο τό site καί προσωπικά πάω στήν Ερμού και παραλαμβάνω καί πληρώνω επιτόπου

Σε περιμενα Γιαννη :firstprize:
Προκειται για αυτοδιατρητες βιδες 3,5-4mm που προσπαθησα να τις κοψω με τη ταναλια του lidl και δεν... Πενσες εχω καλες οπως και κοφτες αλλα φοβαμαι να δοκιμασω. Δεν ξερω τι υλικο ειναι αυτες οι βιδες. Οποτε μου ειναι εμφανης η ελλειψη ενος σοβαρου κοφτη του τυπου.
Θα μου χρειαστει και αλλου για κοπη συρματων.
Αυτοι οι cobolt, νομιζω ειναι ιδανικοι, καλα δεν τα λεω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι έγινε πάλι ...τόσπασες κι αυτό ???

Οχι, ακομη...:furious3:

εάν είναι απλές βίδες αυτές Νεκτάριε, έχω κόψει πολλές με μία απλή πένσα facom (20ετίας) χωρίς να αποκτήσει πρόβλημα η πένσα (ακόμη κόβει μια χαρά λεπτοπολύκνωνα καλώδια όλα τα τριχάκια με την μία), τώρα εσένα είναι κοτζάμ κόφτης, άμα δεν μπορεί να κόψει μία βίδα τι κάνει? δεν ξέρω μήπως λέω βλακείες...και σε πάρω στο λαιμό μου.....

Απλες, δεν ξερω. Αλλα πενσα δεν βαζω σε τετοια δοκιμασια!

Σε περιμενα Γιαννη :firstprize:
Προκειται για αυτοδιατρητες βιδες 3,5-4mm που προσπαθησα να τις κοψω με τη ταναλια του lidl και δεν... Πενσες εχω καλες οπως και κοφτες αλλα φοβαμαι να δοκιμασω. Δεν ξερω τι υλικο ειναι αυτες οι βιδες. Οποτε μου ειναι εμφανης η ελλειψη ενος σοβαρου κοφτη του τυπου.
Θα μου χρειαστει και αλλου για κοπη συρματων.
Αυτοι οι cobolt, νομιζω ειναι ιδανικοι, καλα δεν τα λεω?

Απλες, δεν ξερω. Αλλα πενσα δεν βαζω σε τετοια δοκιμασια!

Άμα είναι μέσα στις δυνατότητες της πένσας δεν έχεις πρόβλημα αλλά ποιες είναι οι δυνατότητες είναι το πρόβλημα.

Για λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις έχω πάρει και το παρακάτω σε 460mm.

71_72_460.png

Μια απορια παρακαλω! Πως μπορουμε να διορθωσουμε το τρεξιμο ή καποιο στιγμα που αφησε το βερνικι βαφοντας το ξυλο; Στεγνωνει καλα και το τριβουμε ολο με 240 κ μετα παλι απο την αρχη περασμα;

Όσο μεγαλύτερος είναι ο κόφτης ...τόσο πιο χρήσιμος, κάποια στιγμή χρειάζεται να κόψεις και καμιά μπετόβεργα.

Εγώ Γιάννη τα σκουπίζω στο σημείο με πανί όσο είναι φρέσκα ...και ξανα περνάω τοπικά.

Νεκτάριε έχω αυτόν τόν κόφτη
Τον είχα αγοράσει πέρισσυ 6 ευρώ από τοπικό χρωματοπωλείο,βίδες γαλβανισμένες καί ανοξείδωτες (πιό σκληρές) ,καρφιά ,κόβει μέχρι 4 mm.
Φυσικά στά άμεσα σχέδια είναι ένας Cobolt knipex,αλλά είναι end of stock από εκεί που ψωνίζω καί αναμένω χαχα.

koftis10.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νεκτάριε έχω αυτόν τόν κόφτη
Τον είχα αγοράσει πέρισσυ 6 ευρώ από τοπικό χρωματοπωλείο,βίδες γαλβανισμένες καί ανοξείδωτες (πιό σκληρές) ,καρφιά ,κόβει μέχρι 4 mm.
Φυσικά στά άμεσα σχέδια είναι ένας Cobolt knipex,αλλά είναι end of stock από εκεί που ψωνίζω καί αναμένω χαχα.

koftis10.jpg

Φτηνη αντιγραφη του cobolt.
Μαλλον θα παω για καποιον cobolt, τωρα απλο, με εγκοπη, με ελατηριο, με πλαγια κλιση δεν ξερω...

Όσο μεγαλύτερος είναι ο κόφτης ...τόσο πιο χρήσιμος, κάποια στιγμή χρειάζεται να κόψεις και καμιά μπετόβεργα.

Εγώ Γιάννη τα σκουπίζω στο σημείο με πανί όσο είναι φρέσκα ...και ξανα περνάω τοπικά.

Μπετοβεργα εχω ενα μεγαλο, υπαρχεινκαινο τροχος αμα λαχει.

Άμα είναι μέσα στις δυνατότητες της πένσας δεν έχεις πρόβλημα αλλά ποιες είναι οι δυνατότητες είναι το πρόβλημα.

Για λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις έχω πάρει και το παρακάτω σε 460mm.

View attachment 125189

Unior πενσα και πλαγιοκοφτης 200mm knipex. Θα ψαξω να δω χαρακτηριστικα καινισως δοκιμασω.

Αυτα ειναι η πενσα και ο κοφτης μου

http://www.uniortools.com/export/Pdf.aspx

http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=8&page=art_detail&parentID=1367&groupID=1478&artID=2495

Οποτε βιδα ΔΕΝ κοβω.

Οι αυτοδιάτρητες βίδες είναι μεν σκληρές, αλλά όχι τόσο σκληρές.
Βασικά μοιάζουν στη σκληρότητα με τις λαμαρινόβιδες και τις νοβοπανόβιδες.
Οπότε ο κοφτης της Knipex θα πρέπει να τις κόβει, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις στο κατάστημα,
αν σε καλύπτει για τη δουλειά που θελεις να κάνεις !
Αυτοί αν δεν ξέρουν θα ρωτήσουν τον αντιπρόσωπο κλπ
Εγω´είχα παρει ένα ειδικό κοφτη για συρματόσχοινα, που έλεγε πιάνο wire toso
Ε! έκοψα ένα ανοξείδωτο ηλεκτρόδιο και ο κόφτης την άκουσε , γιατι δεν είχε το κατάλληλο τρόχισμα (έκοβε σαν ψαλίδι) τον πήγα πίσω
και τελικά μετά από καποιες διαβουλεύσεις με την Knipex μου τον άλαξαν, λέγοντάς μου ΟΧΙ ΑΝΟΞΕΪΔΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ! ! ! :D
Ο κόφτης όμως που συζητάμε , έχει τελείως διαφορετικό τροχισμα και δεν θα έχει πρόβλημα !

https://www.youtube.com/watch?v=bjGsvzQH2Pk

Αν εννοεις κεντρο αθηνα δε ξερω. αν θες πιο βορεια παρε τον παναγιωτη στο 2102468375 και θα σου βρει οτι χρειαζεσαι και σε καλη τιμη
Ευχαριστω,βορεια είμαι.

Ο Παναγιώτης,που είναι?

Το βρηκα θα παρω αυριο.

μη ξεχνάτε και το απλό σιδηροπρίονο που κόβει μπετόβεργες κλπ πολύ εύκολα...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

μη ξεχνάτε και το απλό σιδηροπρίονο που κόβει μπετόβεργες κλπ πολύ εύκολα...
Ελα ρε συ...:2thumb22sup:
Και με απλο κατσαβιδι βιδωνουμε βιδες αλλα γεμισε ο τοπος παλμικα!:fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

χαχαχα, σωστός!

το αναφέρω γιατί πήγα σε μια μάντρα να πάρω βέργες κ με χρέωσε για να τις λυγίσει κ κόψει. 4 κομμάτια των 30 πόντων πήγε 4ευρώ και μου κακοφάνηκε. ειδικά όταν είδα πως μπορώ να τις λυγίζω μόνος μου με ένα σιδηροσωλήνα και να τις κόψω με το κινέζικο σιδηροπρίονο των 2 !!!

παιαδια την βοηθεια και την γνωη σας...

το πλυντηριο διεγνωστη με προβληαμσ το μοτερ. ριχνει τον διακοπτη διαρροης οταν ειναι να παρει πολλες στροφες.
(ο μαστορας ελεγξε ολο το πλυντηριο απομωνονοντας καθε καταναλωση. Πιθανολογει διαρροη στην περιελιξη)

οποτε βλεπω 2 δρομους. Νεα περιελιξη (υπαρχει ντοπιος τεχνιτης) ή αγορα μεταχειρισμενου μοτερ. Να βαλω χερι μονος μου αδυνατον.

Για την δευτερη περιπτωση εχετε καποιους να προτεινετε? (επιθυμητο στην θεσσαλονικη)