Καλημέρα φίλε μου.Με τις λίγες γνώσεις που έχω επι του θέματος θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.Καταρχήν αυτό που ξέρω είναι οτι η σωστή κλίση για μια πέργκολα είναι τουλάχιστον 15%,δηλαδή στο μέτρο 15εκ.Από την φωτογραφία δεν μπορώ να διακρίνω αν έχεις τόση.Επίσης,σε όσες πέργκολες έχω δει να κατασκευάζονται,τουλάχιστον εδώ κάτω,πάνω στα ραμποτέ βιδώνονται τα δοκαράκια και από πάνω μπαίνει ασφαλτόπανο,ώστε αν για κάποιον λόγο περάσει νερό από τα κεραμίδια,να μην σου τρέξει κάτω από την πέργκολα από τις τρύπες που έχουν κάνει στο ασφαλτόπανο οι βίδες-καρφιά που έχεις καρφώσει τα δοκαράκια.Στον τρόπο που σου λέω το ασφαλτόπανω στερεώνεται στην πάνω μεριά του δοκαριού και από δοκαράκι σε δοκαράκι το ασφαλτόπανο δημιουργεί μια "κοιλιά". Μπροστά τώρα συνήθως τοποθετείται μια σανίδα κάθετη στα ραμποτέ,σανάδα όμως πάχους 2-3 εκατοστών,όχι σανίδα από ραμποτέ.Στην περίπτωσή σου όμως δεν ξέρω αν γίνεται αυτό γιατί νομίζω οτι έχεις αφήσει πολλή κρέμαση μπροστά,πάνω από ένα κεραμίδι αν μπορώ να καταλάβω σωστά από την φωτό.Όσον αφορά αυτό με το τσιμέντο που λες δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς.Αν μπορούσες να ανεβάσεις πιο συγκεκριμένη φωτο ίσως ήταν καλύτερα.Αυτά από εμένα,ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο καιόπως σου είπα οι γνώσεις μου είναι εμπειρικές.Αν γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι περισσότερο ας βοηθήσει τον συμφορουμίτη μας.Καλημέρα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ξέχασα επίσης να σου πω οτι καλό θα ήταν να τοποθετείς τα κεραμίδια με βίδες και οχι καρφιά, και αν εκεί που είσαι φυσάει αέρας να βιδώνεις ένα παρά ένα τα κεραμίδια.Η στερέωση μόνο στην ακριανή σειρά δεν νομίζω οτι επαρκεί.Και βάζουμε και κοκοράκια στην μπροστινή σειρά ε?Αυτά......