Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα παιδια, ολιγον ασχετος οποτε θελω βοηθεια. Που μπορώ να βρω & πως το λενε το εξαρτημα που μπαινει στο δραπανο (αν δεν λεω βλακειες) που κανει ενα φρεζαρισμα στο ξύλο για να μπαινει και το κεφαλι της βιδας μεσα στο ξυλο και να μην προεξέχει? Ελπιζω αν καταλάβατε :) Ευχαριστώ

Σε ολα τα μεγαλα καταστηματα.

Υπαρχουν δυο τυποι, ενας με ενσωματομενο τρυπανι οπου ξετρυπας και για την βιδα και βγαινει σε διαφορα μεγεθη για ξυλο ομως,

rythmizomenh-freza-ksyloy-pg.jpg

Και ενα ανεξαρτητο οπου κανει μονο την φρεζα για να χωνευτει το κεφαλι της βιδας για ξυλο και μεταλλο.

12900046.jpg

Δες εδω τα εχει ολα, και για ξυλο και για μεταλλο.
http://toolshouse.gr/εργαλεια/κατηγορία/εξαρτήματα/φρεζάρισμα/

Last edited:
Καλημέρα φίλοι μου.Σκέφτομαι να πάρω το δισκοπρίονο αυτό
:http://www.e-shop.gr/diskopriono-pagkoy-ilektriko-einhell-tc-ts-2025-u-1800watt-4340540-p-TLS.051166
Να του αφαιρέσω τον πάνω πάγκο που είναι ψευτοκατασκευή και να το προσαρμόσω σε ξύλινο δικό μου με πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.Έχει κανείς άποψη για το δισκοπρίονο αυτό?Με δελεάζει η προοπτική οτι κόβει μέχρι 85mm και ο μηχανισμός που ανεβοκατεβάζει τον δίσκο και τον στρίβει για φαλτσοκοπή.Τι λέτε?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

:http://www.e-shop.gr/diskopriono-pagkoy-ilektriko-einhell-tc-ts-2025-u-1800watt-4340540-p-TLS.051166
Να του αφαιρέσω τον πάνω πάγκο που είναι ψευτοκατασκευή και να το προσαρμόσω σε ξύλινο δικό μου με πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.Έχει κανείς άποψη για το δισκοπρίονο αυτό?Με δελεάζει η προοπτική οτι κόβει μέχρι 85mm και ο μηχανισμός που ανεβοκατεβάζει τον δίσκο και τον στρίβει για φαλτσοκοπή.Τι λέτε?
Καποιος το εχει κανει αυτομπου λες, αλλα δεν θυμαμαι που το εχω δει. Με παρομοιο δισκοπριονο παλιο ομως.

Εδω μεσα στις αγγελιες πωλειται του κουτιου το εν λογω εργαλειο σε τιμη χωμα,αδουλευτο!Για ψαξτο λιγο πατριωτη!

Πατρίδα κάπου είδα ένα με 100 αλλά δεν είανι το ίδιο,είναι μικρότερο,δεν ξέρω αν εννοείς αυτό.Στο praktiker το έχει 149 .Βασικά με ενδιαφέρουν απόψεις για το μοτέρ του.

παιδια μια γρηγορη ερωτηση. πριν απο χροναι πηρα απο το Λερου καποια καρφια με σπειροειδη χαραξη στο σωμα.
ειναι ατσαλοκαρφα ή κοινα? Αν ειναι κοινα για τι δουλεια κανουν?

Κωστα προσπαθησε να τα λυγισεις εαν ειναι ατσαλοκαρφα δεν λυγανε αν λυγανε ειναι κοινα.
ατσαλοκαρφα για τοιχο κυριως τα αλλα για ξυλο.

Η βαλβιδα τι δουλεια κανει; Μη την φραξεις... Απο ξυλο καλυτερο το μεταλλο, αλλα μεταφερει θερμοτητα...Μηπως ΔΕΝ πρεπει....Μετα η πετρα, το πλακακι κλπ ισως κανουν δουλεια... Χωρις περισσοτερες λεπτομεριες μια φωτο, δυσκολο να προταθει κατι που να εξυπηρετει τον σκοπο σου.

ειναι μια τριοδη βαλβιδα σε μηχανη επρεσσο. στις εικονες φενεται πως ειναι και πως λειτουργεί. το ξυλο το σκεφτηκα σαν το πιο ευκολο υλικο.

GaggiaSolenoid.jpg

Ly4yW.jpg

η βαλβιδα στον κορμο της εχει 2 κυλίνδρους (οπως φαίνεται στη δευτερη φοτο, χρυσός και ασημενιος) που ειναι σφηνωμένοι ο ενας μεσα στον αλλο. στον εσωτερικο στην ακρη υπαρχει ενα σπείρωμα που βιδωνει το παξιμάδι που συγκρατει το πηνειο που την ανοιγοκλείνει. εγω χρειαστηκε να αλλαξω πηνειο. καθως έσφιγγα το παξιμαδι αρχισε να περιστρεφεται και ο εσωτερικος κυλινδρος με αποτελεσμα να φαγωθεί και να βγαινει λιγα χιλιοστα προς τα εξω, τον βαζω στη θεση του αλλα με τις δονήσεις φευγει μετα απο 2-3 εβδομαδες χρησης, ετσι οταν περνει ρευμα το πηνειο δεν ανοιγει τελειως η βαλβιδα και το νερο να πηγαίνει στη λαθος διαδρομη.
αυτο που κανω τωρα ειναι καθε 2-3 εβδομαδες να ανοιγω το καπακι και να το σπρώχνω να μπει στη θεση του. γιαυτο και ειπα να φτιαξω κατι να το συγκρατει.

οπως ειπα το ξυλο το σκεφτηκα σαν το πιο ευκολο υλικο, αναγκαστικα θα παω σε μεταλο. αυτο που εχω σκεφτει να φτιαξω ειναι ενα Π , οπου στην οριζοντια πλευρα θα κανω μια τρυπα να περασει και να στερεωθει στο σπείρωμα της βαλβιδας αναποδα και οι καθετες πλευρες θα κρατανε κοντρα ακουμποντας στο καπακι της μηχανης.
τωρα η μεταφορα θερμοτητας ειναι κατι που δεν ειχα σκεφτει αλλα θεωρω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα. αν και το καπακι που θα ακουμπα ειναι απο πλαστικο abs, ειναι χοντρό και η μια απο τις βιδες που το συγκρατουν βιδωνει πανω στο μπόιλερ, οποτε θα αντεχει.

κοίτα στο δικο μου που ειναι παλιοτερο μοντελο 2001 και 200βαττ λιγοτερα το ανεβατωρι δουλεύη καλα επισης και στα φαλτσα δουλευει καλα δεν χανεις πολλα ΑΦΟΥ ομως τροποποιησεις τον οδηγο παραληλων (αχιλλειος πτέρνα) γιατι χανει (πιανει απο την μια μονο και καθως φευγει το ξυλο ανοιγει παει λιγο πλαγια),
ομως αφου το ενσωματώσεις σε ξυλινο τραπεζι αναγκαστικα θα δουλεψεις με καποιο ξυλινο που θα κανεις η θα χρησιμοποιησης μια ισια ταβλα σαν οδηγο

Μια βοήθεια παρακαλώ όποιος γνωρίζει. :)
Βέβαια από πριν ρωτάνε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Προχτές κάλυψα την πέργκολα με κεραμίδια.
Μια σειρά ραμποτέ, στρώση με αναπνέουσα μεμβράνη, δοκαράκια και από πάνω τα κεραμίδια.

uHBWc7N.jpg

WX8k8vL.jpg

ZiAfCu5.jpg

- Τα κεραμίδια τα δένουν με σύρμα; Εγώ έβαλα καρφιά μόνο στην 1η πλαϊνή σειρά.
Μη φύγουν από τον αέρα/χιόνι και γίνουμε ρεζίλι :hahaha:
- Στο πλάι και μπροστά τι βάζουμε για να φαίνεται όμορφο;
- Δεν τελείωσα την ένωση με το λούκι. Κανονικά πρέπει να βγάλω το λούκι και να συνεχίσουν από την σκεπή τα κεραμίδια. Δεν θέλω όμως να βάλω χέρι εκεί. Η τελευταία σειρά που μου έμεινε είναι μισό κεραμίδι.
Οπότε να κόψω το κεραμίδι και με τι υλικό να σφραγίσει με το λούκι; Τσιμέντο όπως βλέπω έχει βάλει ο μάστορας στην υπόλοιπη σκεπή;
Με επιείκεια γιατί η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη...

Καλημέρα φίλε μου.Με τις λίγες γνώσεις που έχω επι του θέματος θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.Καταρχήν αυτό που ξέρω είναι οτι η σωστή κλίση για μια πέργκολα είναι τουλάχιστον 15%,δηλαδή στο μέτρο 15εκ.Από την φωτογραφία δεν μπορώ να διακρίνω αν έχεις τόση.Επίσης,σε όσες πέργκολες έχω δει να κατασκευάζονται,τουλάχιστον εδώ κάτω,πάνω στα ραμποτέ βιδώνονται τα δοκαράκια και από πάνω μπαίνει ασφαλτόπανο,ώστε αν για κάποιον λόγο περάσει νερό από τα κεραμίδια,να μην σου τρέξει κάτω από την πέργκολα από τις τρύπες που έχουν κάνει στο ασφαλτόπανο οι βίδες-καρφιά που έχεις καρφώσει τα δοκαράκια.Στον τρόπο που σου λέω το ασφαλτόπανω στερεώνεται στην πάνω μεριά του δοκαριού και από δοκαράκι σε δοκαράκι το ασφαλτόπανο δημιουργεί μια "κοιλιά". Μπροστά τώρα συνήθως τοποθετείται μια σανίδα κάθετη στα ραμποτέ,σανάδα όμως πάχους 2-3 εκατοστών,όχι σανίδα από ραμποτέ.Στην περίπτωσή σου όμως δεν ξέρω αν γίνεται αυτό γιατί νομίζω οτι έχεις αφήσει πολλή κρέμαση μπροστά,πάνω από ένα κεραμίδι αν μπορώ να καταλάβω σωστά από την φωτό.Όσον αφορά αυτό με το τσιμέντο που λες δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς.Αν μπορούσες να ανεβάσεις πιο συγκεκριμένη φωτο ίσως ήταν καλύτερα.Αυτά από εμένα,ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο καιόπως σου είπα οι γνώσεις μου είναι εμπειρικές.Αν γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι περισσότερο ας βοηθήσει τον συμφορουμίτη μας.Καλημέρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέχασα επίσης να σου πω οτι καλό θα ήταν να τοποθετείς τα κεραμίδια με βίδες και οχι καρφιά, και αν εκεί που είσαι φυσάει αέρας να βιδώνεις ένα παρά ένα τα κεραμίδια.Η στερέωση μόνο στην ακριανή σειρά δεν νομίζω οτι επαρκεί.Και βάζουμε και κοκοράκια στην μπροστινή σειρά ε?Αυτά......

Βασίλη ευχαριστώ για την απάντηση.
Όλα βοηθάνε :)
Εγώ κάποια στιγμή είδα στο ιντερνετ βιντεάκι για τον τρόπο τοποθέτησης
αλλά χωρίς να το ψάξω και πολύ.

Για κλίση είμαστε οκ! Τουλάχιστον πέρυσι ο μάστορας που τοποθέτησε την πέργκολα είπε ότι
έδωσε την ελάχιστη κλίση ώστε να βάλει κάποια στιγμή κεραμίδια.

Για τα πλαϊνά θα βρω λύση όπως λες.

Για το τσιμέντο εννοώ όπως εδω στην φωτογραφία έχει βάλει ο μάστορας.
Για να σφραγίσει μεταξύ λούκι και 1η σειρά κεραμιδιών αυτό το υλικό ή κάτι άλλο;
KCF8AHh.jpg

Επίσης η μεμβράνη που έβαλα μου εξήγησαν στο κατάστημα ότι είναι για να διώχνει την υγρασία
και δεν είναι απαραίτητο να βάλω θερμομόνωση αφού είναι ανοιχτός και δροσερός χώρος.

Για την στερέωση με βιδες/καρφια πραγματικά πρέπει να το ξαναδώ!

Ασφαλώς και θα βάλεις τσιμέντο και θα το περάσεις και ένα χέρι αλαστομερές στο χρώμα των κεραμιδιών μετά.Πισσόχαρτο ήθελα να πω και όχι ασφαλτόπανο,λάθος μου.Πάντως ο τρόπος τοποθέτησής του που σου ανέφερα νομίζω οτι στέκει.Σοφότερο είναι να τα στερεώσεις με βίδες και όχι με καρφιά,γιατί αν χρειαστεί κάποτε να αλλάξεις κανένα σπασμένο θα δυσκολευτείς.

Να παρεμβω λιγο:
1. Τα κεραμιδια καρφωνονται και συνηθως 1η και μετα μία ανα δύο σειρες.
2. Οταν τοποθετεις την μεμβρανη καρφωνεις πανω απ την αυτη πιχακι καθετα στις τεγιδες. Ετσι δεν εφαπτεται η μεμβρανη με την τεγιδα και συνεπως σε περιπτωση εισροης νερου με την κλιση θα βγει στο λουκι μπροστα. Με την παρουσα τοποθετηση εμποδιζεται απ την τεγιδα και θα σου βγαινει το νερο το πιο πιθανο στα πλαγια.
3. Επρεπε να γινει ενιαια κατασκευη της στεγης και να αφαιρεθει το λουκι. Το τσιμεντοκονιαμμα, (οπως ειχε στα πλαγια της αλλης στεγης κεραμιδι - καβαλαρη) δεν στεγανοποιει και ανοιγει μετα απο καιρο. Πρεπει να πας σε λυσεις sika σιλικονες για στεγανωση και εξωτερικη χρηση (εχουν κοστος) ή μεμβανη αυτοκολλητη αλουμινιου. Βεβαια στα πλαγια που δειχνεις στην φωτο δεν εχεις προβλημα γιατι το νερο λογω κλισης φευγει προς τα κατω. Επισης στην ενωση εχεις να αντιμετωπισεις και την υπερχείλιση του ενδιαμεσου λουκιου σε περιπτωση καταιγιδας. Τελος προσοχη στην μεμβρανη με το ενδιαμεσο λουκι. Θα προσπαθησεις να το περασεις απο κατω οσο μπορεις.

Ελπιζω να βοηθησα.

Να παρεμβω λιγο:
1. Τα κεραμιδια καρφωνονται και συνηθως 1η και μετα μία ανα δύο σειρες.
2. Οταν τοποθετεις την μεμβρανη καρφωνεις πανω απ την αυτη πιχακι καθετα στις τεγιδες. Ετσι δεν εφαπτεται η μεμβρανη με την τεγιδα και συνεπως σε περιπτωση εισροης νερου με την κλιση θα βγει στο λουκι μπροστα. Με την παρουσα τοποθετηση εμποδιζεται απ την τεγιδα και θα σου βγαινει το νερο το πιο πιθανο στα πλαγια.
3. Επρεπε να γινει ενιαια κατασκευη της στεγης και να αφαιρεθει το λουκι. Το τσιμεντοκονιαμμα, (οπως ειχε στα πλαγια της αλλης στεγης κεραμιδι - καβαλαρη) δεν στεγανοποιει και ανοιγει μετα απο καιρο. Πρεπει να πας σε λυσεις sika σιλικονες για στεγανωση και εξωτερικη χρηση (εχουν κοστος) ή μεμβανη αυτοκολλητη αλουμινιου. Βεβαια στα πλαγια που δειχνεις στην φωτο δεν εχεις προβλημα γιατι το νερο λογω κλισης φευγει προς τα κατω. Επισης στην ενωση εχεις να αντιμετωπισεις και την υπερχείλιση του ενδιαμεσου λουκιου σε περιπτωση καταιγιδας. Τελος προσοχη στην μεμβρανη με το ενδιαμεσο λουκι. Θα προσπαθησεις να το περασεις απο κατω οσο μπορεις.

Ελπιζω να βοηθησα.
Σίγουρα βοήθησες! Ευχαριστώ
Έχω συμμαζέματα να κάνω...
Είπαμε έπρεπε από πριν να ρωτήσω.
Παρόλο τα λάθη... ευχαριστήθηκα την όλη κατασκευή.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παρόλο τα λάθη... ευχαριστήθηκα την όλη κατασκευή.

Έτσι ακριβώς είναι τα do it yourself..... Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Την επόμενη φορά θα είσαι καλύτερος αφού θα έχεις μάθει από τα λάθη σου. :a0210:

Έχω ένα Gsr 14,4 δραπανο με 13αρι τσοκ το οποίο εύκολα κατάφερα να βγάλω.
Και ένα νέο GSB18αρι με δεκαρι τσοκ το οποίο δεν βγαίνει με τπτ παρότι καινούργιο.
Τι να κάνω? Έχει κάποιο κόλπο σε σχέση με το GSR?

Επίσης τα τσοκ τους είναι εναλλαξιμα ????
Θέλω να βάλω το 13αρι στο GSB.