Μάστορες τα φώτα σας!!

Βιλα του ειχα φτιαξει Βασιλη και δεν κοιμηθηκε ποτε μεσα,κοιμοταν εξω απ την πορτα!
Το επομενο,το εβαλα μεσα στο σπιτι...:idea:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

η γνώμη μου είναι ένα πλαίσιο με δοκαράκια 5χ5 και πάνω σε αυτά να βιδώσεις το κόντρα πλακέ και όχι το osb.
η οροφή ανοιγόμενη προς τα πάνω και η κλίση προς το πίσω μέρος, για ευκολία στο πλύσιμο εσωτερικά και τα βρόχινα να κυλάνε προς το πίσω μέρος, επίσης να προεξέχει από μπροστά.
απόσταση από το έδαφος καμιά 10ρια πόντους, για μόνωση και προστασία.
εάν θες κάτι έξτρα μπορείς να βάλεις από μέσα, ανάμεσα στα καδρονάκια του πλαισίου dow για μόνωση και να το κλείσεις με σανίδες εσωτερικά.
το άνοιγμα για να μπαίνει ο σκύλος μέσα να μην είναι στο κέντρο αλλά στην άκρη, ώστε να δημιουργείται εσωτερικά ένα ζεστός χώρος να κουλουριάζεται. όχι πλαινά παράθυρα κλπ που θα χαλάνε την εσωτερική ζέστη του σπιτιού.
τέλος στο μπροστινό μέρος να έχει μια "βεραντούλα" διότι τα σκυλιά τους αρέσει να είναι μέσα στο σπίτι και να ακουμπάνε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια έξω από αυτό.

αυτά από μένα.
Άρχοντα τον κόβω τον σκύλο.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Πόσα κιλά πρόκειται να γίνει ο σκύλος;

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

IMG_2512.jpg

http://www.retrievertraining.net/forums/showthread.php?19720-Dog-House-Plans

Τώρα Μιχάλη .... καρφώθηκε η ιδέα .... στον επόμενο λύκο τέτοιο lux θα φτιάξω.
Θα κατουράει την γλάστρα στο πλάι αλλά θα δω τι θα κάνω.

Τώρα Μιχάλη .... καρφώθηκε η ιδέα .... στον επόμενο λύκο τέτοιο lux θα φτιάξω.
Θα κατουράει την γλάστρα στο πλάι αλλά θα δω τι θα κάνω.

Η γλαστρα στο πλαι ειναι ντεκορ, μπορεις να την αφαιρεσεις Nικο.
Το προβλημα ειναι οτι μπορει να κατουραει στις γλαστρες της σοφιτας. Εκει θελει προσοχη με σε παρουν τα σκαγια αν εισαι απο κατω. Πρεπει να τον μαθεις να πηγαινει στο εσωτερικο WC.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Η γλαστρα στο πλαι ειναι ντεκορ, μπορεις να την αφαιρεσεις Nικο.
Το προβλημα ειναι οτι μπορει να κατουραει στις γλαστρες της σοφιτας. Εκει θελει προσοχη με σε παρουν τα σκαγια αν εισαι απο κατω. Πρεπει να τον μαθεις να πηγαινει στο εσωτερικο WC.

Το Τεκμήριο το δικαιολογεί ?
Τον ΕΝΦΙΑ ποιος θα το πληρώνει ?

Στη ζουλα θα το κανει.
Ουτως η αλλως ομως, ο νομοθετης δεν εχει (ακομα) προβλεψει φορολογηση για οικιες (χλιδατες η μη) που αποκλειστικα φιλοξενουν κατοικιδια διποδα/τετραποδα/πολυποδα/αποδα ζωα.

Με αυτό το βάρος δεν νομίζω πως χρειάζεσαι σκελετό. Αν δεις στο τι μαστορεψανε σήμερα το παιδικό σπιτάκι που έφτιαξα εγώ με osb 15 μάλιστα είναι χωρίς σκελετό μπαίνουν μέσα 5 μικρά και δεν καταλαβαίνει τπτ και οι διαστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από ένας σκυλοσπιτου.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο Χιώτης έβαλε το σωστότερο σχέδιο, με εσωτερικό χώρισμα που χωράει το σκυλί και λίγο μεγαλύτερο χώρο διότι στα σκυλιά αρέσει να έχουν μία φωλιά να κουλουριάζονται και να ζεσταίνουν τον χώρο, να κουρνιάζουν...και όχι οι μεγάλοι χώροι.

Εγώ θα προτιμούσα το κόντρα πλακέ (ακόμη και λεπτότερο από το osb) λόγω καλύτερης αντοχής στις εξωτερικές συνθήκες σε σχέση με το osb. Το σπίτι πρέπει να έχει αντοχή για καμιά δεκαετία.

Τα σκυλιά είναι όπως τα μάθεις από την αρχή, εάν μάθουν ότι αυτό είναι το σπίτι τους εκεί θα πηγαίνουν μόνα τους και δεν θα κλαίνε όλο το βράδυ για να κοιμηθούν στο καναπέ του σαλονιού....απλά χρειάζεται να αποδεχτεί και το σκυλί το σπίτι του, τι θέλω να πω, μπορεί να μην του αρέσει η θέση που το έχεις βάλει ή ο προσανατολισμός, οπότε το πιθανότερο είναι να δοκιμάσεις μερικές θέσεις μέχρι να του αρέσει και του σκύλου....στο δικό μου το ντόπερμαν του άλλαξα 3 θέσεις μέχρι να του αρέσει η θέση, τώρα είναι κάτω από την βερυκοκιά, και κάθε βράδυ το καληνυχτίζω του λέω "σπίτι-σπιτάκι", το έχει μάθει σαν εντολή, και τρέχει και χώνεται μέσα να ξαπλώσει.

Το πλαίσιο δεν θα στοιχίσει σχεδόν τίποτα από κόστος, και θα σε βοηθήσει και στην κατασκευή αλλά και στην μετακίνηση του σπιτιού όποτε χρειαστεί.

Ευχαριστω μαστορια σωστα τα λετε!

Τα λενε τοσο καλα και σωστα που εγω δεν εχω σκυλο, σκεφτομαι να παρω εναν για να φτιαξω αυτο το μελετημενο σπιτακι!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα λενε τοσο καλα και σωστα που εγω δεν εχω σκυλο, σκεφτομαι να παρω εναν για να φτιαξω αυτο το μελετημενο σπιτακι!

Mπορεις να παρεις ενα γατονι, υπαρχουν επισης μελετημενα σπιτακια, θα σου ερθει πιο οικονομικα κιολας.

beautiful-cat-house.jpg
outdoor-cat-house.jpg