Μάστορες τα φώτα σας!!

Κυριάκο ελπίζω να εννοείς ότι είναι καλύτερη η Knipex! :flipout:

Έχω κι εγώ 2-3 τέτοιες ανώνυμες από κασετίνες και είναι χάλια, είναι τόσο λεπτό και μαλακό το σίδερο που με το παραμικρό στραβώνει, οι κοπτικές επιφάνειες απλά δεν κόβουν, και το πλαστικό στις λαβές είναι σκληρό και άβολο.

μιλώντας για ακροδέκτες τέτοιου τύπου, γνωρίζετε μήπως που μπορώ να βρω τους μη μονωμένους που χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν τα πολύκλωνα καλώδια όταν πρόκειται να μπουν σε κλέμμα; Σε διάφορες συσκευές που έχω ανοίξει (πχ φωτιστικά), έχω βρει συνήθως μπρούτζινα καλύμματα κλώνων. Κάτι σαν το κομμάτι ανάμεσα στα μπλε και κόκκινα βελάκια της φωτογραφίας:

white%20crimped%202%20arrows.jpg

στο εβαυ βρήκα τα uninsulated bootlace ferrules που δεν είναι ακριβώς το ίδιο (είναι μονοκόμματα)

uninsulated-ferrules-l.jpg

σε διάφορα μαγαζιά που ρώτησα εδώ μου είπαν πως δεν υπάρχουν καν αυτά, μόνο μονωμένα "σωληνωτά" και πρέπει να σπάσεις το κλιπ της μόνωσης για να το χρησιμοποιήσεις σε κλέμμα:

458689.jpg

Θα ψάξω να βρω ένα να το φωτογραφίσω να σας το δείξω. τα σωληνωτά νομίζω είναι ογκώδη για τη χρήση που θέλω, πχ για πολύ λεπτά καλώδια που δεν πιάνουν καλά σε κλέμα.

Ιδέες; :)

Τετοια κωσακια θα χρειαστεις φιλε μου.
phpThumb.php

Εχουν ολα τα καταστηματα με ηλεκτρικα αυτοκινητων και ηλεκτρονικα οπως το Ακτινιο στην Αιολου στην Αθηνα, ο Ξηρουχακης και ο Γιανακοπουλος στον Πειραια.

Last edited:
μιλώντας για ακροδέκτες τέτοιου τύπου, γνωρίζετε μήπως που μπορώ να βρω τους μη μονωμένους που χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν τα πολύκλωνα καλώδια όταν πρόκειται να μπουν σε κλέμμα; Σε διάφορες συσκευές που έχω ανοίξει (πχ φωτιστικά), έχω βρει συνήθως μπρούτζινα καλύμματα κλώνων. Κάτι σαν το κομμάτι ανάμεσα στα μπλε και κόκκινα βελάκια της φωτογραφίας:

white%20crimped%202%20arrows.jpg

στο εβαυ βρήκα τα uninsulated bootlace ferrules που δεν είναι ακριβώς το ίδιο (είναι μονοκόμματα)

σε διάφορα μαγαζιά που ρώτησα εδώ μου είπαν πως δεν υπάρχουν καν αυτά, μόνο μονωμένα "σωληνωτά" και πρέπει να σπάσεις το κλιπ της μόνωσης για να το χρησιμοποιήσεις σε κλέμμα:

458689.jpg

Θα ψάξω να βρω ένα να το φωτογραφίσω να σας το δείξω. τα σωληνωτά νομίζω είναι ογκώδη για τη χρήση που θέλω, πχ για πολύ λεπτά καλώδια που δεν πιάνουν καλά σε κλέμα.

Ιδέες; :)
Στα καταστήματα που έχουν ηλεκτρονικά θα βρεις. Έχω πάρει σε διάφορους τύπους (μαζί με τις φυσες που κουμπώνουν ) για διαφορες δουλειές στο ηλεκτρικό κύκλωμα της μηχανής μου. Θεσσαλονίκη μπορώ να σου πω ακριβώς, για Αθήνα δεν ξέρω.

δεν αναφέρομαι σε ακροδέκτες τύπου αυτοκινήτου (όπως τα άνω κωσάκια που υπάρχουν σε θηλυκό και αρσενικό) αλλά σε σκέτο (μη μονωμένο) κάλυμα για τους κλώνους του καλωδίου ώστε να μπει σε ηλεκτρολογική κλέμα χωρίς να 'πετάνε' κλώνοι στις διπλανές επαφές. κάτι σα τα κωσάκια χωρίς τον ακροδέκτη δηλαδή.
Ψάχνω να βρω που έχω ένα δείγμα να σας δείξω τι εννοώ...

δεν αναφέρομαι σε ακροδέκτες τύπου αυτοκινήτου (όπως τα άνω κωσάκια που υπάρχουν σε θηλυκό και αρσενικό) αλλά σε σκέτο (μη μονωμένο) κάλυμα για τους κλώνους του καλωδίου ώστε να μπει σε ηλεκτρολογική κλέμα χωρίς να 'πετάνε' κλώνοι στις διπλανές επαφές. κάτι σα τα κωσάκια χωρίς τον ακροδέκτη δηλαδή.
Ψάχνω να βρω που έχω ένα δείγμα να σας δείξω τι εννοώ...

Και τα ακροχιτωνια δεν σε καλύπτουν λόγω της "φούστας" που εχουν ;
Σε περιορίζει στον χώρο εννοώ ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Υπάρχουν κος 0,5 χιλιοστά. Πιο μικρά θές;
Αν είναι τόσο πολύ ψιλά και δεν θες να πετάνε κλώνοι, όπως λές, αν δεν είναι πάρα πολλά γιατί δεν χρησιμοποιείς καλάι;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

vespas said:
...
...
...

Τα μη μονωμένα ακροχιτώνια που παρέθεσες δεν σου κάνουν ?

Μια μικρή παρεμβολή στη ροή του θέματος ... Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ velcro σε κομμάτι τουλάχιστον 23Χ23 εκ. ή έστω και στενότερο και όχι ταινία 1-2εκ. Έχω που ψάχνω στο internet καιρό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια μικρή παρεμβολή στη ροή του θέματος ... Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ velcro σε κομμάτι τουλάχιστον 23Χ23 εκ. ή έστω και στενότερο και όχι ταινία 1-2εκ. Έχω που ψάχνω στο internet καιρό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ευχαριστώ.

Τι θες να κανεις και θες τέτοιο κομμάτι ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Να το κολήσω σε ένα disk sander που φτιάχνω για να βάζω εύκολα γυαλόχαρτα.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν σου γεμιζει το ματι Γιωργο αλλα αυτο το πολυεργαλειο κανει τα παντα, και για μονωμενους και για γυμνους ακροδεκτες.
Οι πενσες που εβαλε ο Μπαμπης δεν νομιζω να κανουν για την δουλεια που θες, για τα σωληνακια συνδεσης, καθως ειναι μονωμενα.

Το εργαλειακι βεβαια που εβαλες απο το banggood ειναι το ιδανικο για την δουλεια που το θες.

Εξήγησα το λόγο Μιχάλη γιατί δεν μου γεμίζει το μάτι, έχω μία όπως είπα και είναι για τα μπάζα στην κυριολεξία. αυτήν δεν πρέπει να την πληρώνεις για να την αγοράσεις, αλλά να σε πληρώνουν για να την πάρεις.
Από χθες το βράδυ όμως που έγινε αυτή η συζήτηση μέχρι σήμερα το μεσημέρι κατέληξα τι μου κάνει. (Περισσότερα στις παραλαβές που θα ανεβάσω φωτό..)

Γιωργο επειδη χρονια δουλευα και εγω τις ενωσεις μου με μια τετοια ανωνυμη και ημουν ευχαριστημενος εχω να σου πως πως η knipex που επεκτησα ποτε στο ιδιο στυλ ουδεμια σχεση εχει.

Βουνό το δίκιο σου (που λέει κι ο Χιώτης ) σε παραπέμπω κι εσένα στις σημερινές παραλαβές..

OK, παράγγειλα. Ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τώρα κατάλαβα τι ψάχνεις!
Αυτά που έχουν εργοστασιακα τα εργαλεία μέσα τους.
Αυτά ξεκίνησα να ψάχνω και εγώ αλλά δε βρήκα πουθενά.

αυτό ακριβώς! προς το παρόν βολεύομαι με τα μη μονωμένα σωληνωτά από εβαυ. τα μονωμένα όντως δεν χωράνε εύκολα σε κλέμμες στη σειρά, υποθέτω είναι για πιο ευρύχωρες καταστάσεις πχ σύνδεση σε μικροαυτόματους. μη μονωμένα στην Ελλάδα πού βρίσκουμε; σε καταστήματα ηλεκτρονικών βρήκα μόνο μονωμένα.